Άγχος και έλλειψη αυτοπεποίθησης - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 48
    Junior Member
    Quote Originally Posted by Tania96 View Post
    Σοφία δεν θέλω να γίνω αδιάκριτη αλλά ποια είναι η σχέση σου με την οικογένεια σου , είσαι μοναχοπαίδι? Ξέρεις γιατί τα ρωτάω αυτά γιατί μέσα από τις απαντήσεις σου καταλαβαίνω ότι έχεις συνδέσει μεγάλο κομματι του εαυτού σου εαν όχι όλο στο Πανεπιστήμιο, και ειδικα στην καθηγήτρια σου. Μου θυμίζεις συμμαθητές μου από το σχολείο και δεν το λέω αρνητικά αλλά μου κάνει εντύπωση ο τρόπος σκέψης μου και αυτό δεν θέλω να το πάρεις άσχημα
    Εκτός από το Πανεπιστήμιο, με τι άλλο ασχολείσαι? Μπορείς να μου περιγράψεις εσένα με 4 λέξεις?
    Δεν θα ήθελα να μπω σε παραπάνω λεπτομέρειες!

Καλό βράδυ σε όλους και σας ευχαριστώ για την παρέα,
    καλό ξημέρωμα να έχετε !

Senior Member
    Λέω αυτό και σας καληνυχτίζω και εγώ με τη σειρά μου.

Η Τάνια είπε κάτι σοφό. 21 δεν θα ξαναείσαι!

Δεν καταδέχεσαι λεπτό να ακουστεί κάτι κακό για τους καθηγητές σου. Τι σε κάνει τόσο σίγουρη ότι αυτά τα άτομα είναι τόσο αξιόπιστα; Είναι λογικό, περνάς όλη τη μέρα σου στη σχολή, η καθημερινότητά σου περιβάλλεται από αυτά τα άτομα. Μια καλή κουβέντα τους, μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα. Λες και έχουν αυτοί μόνο σημασία. Έχουν γίνει μέρος της κοσμοθεωρίας σου.

Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Θα σου πω κάτι που έλεγα εχθές και στην Τάνια:
    Λίγες προσδοκίες συνεπάγονται λίγες απογοητεύσεις. Πολλές προσδοκίες συνεπάγονται πολλές απογοητεύσεις.

Έχεις πολλές προσδοκίες από τους καθηγητές σου. Θες το ενδιαφέρον τους, τη συμπάθειά τους και όταν δεν τα έχεις, ψυχοπλακώνεσαι. Τώρα που είναι καλοκαίρι, αναθεώρησε. Όταν πάρεις πτυχίο, δεν θα τους νοιάζει για σένα. Εκεί θα είναι που θα τρελαθείς κανόνικα. Εκτός και αν σε πάρουν μαζί τους σε μάστερ-διδακτορικό. Εκεί προετοιμάσου να τρελαθείς επί δέκα! Θα τρέχεις σούζα για χάρη τους, μπας και σε βάλουν σε κάποιο paper, σε κάποιο διδακτορικό...

Δεν είναι ρόδινα τα πράγματα. Μην το αρνείσαι. Σκέψου τα λίγο καλύτερα και θα δεις πως τελικά η αλήθεια στην καλύτερη περίπτωση, βρίσκεται κάπου στη μέση! Στη χειρότερη, μου φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθώ!
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    Αυτα με ποιες εμπειριες τα λες? Συγγνωμη που μπλεκομαι αλλα εχω και εγω πολυ κοντινες σχεσεις με εναν καθηγητη στο σχολειο που φαινεται κι αυτος πολυ καλος ανθρωπος και με στηριζει και εχω δεθει μαζι του και ξερω και τη γυναικα του γιατι την ειχα στο γυμνασιο .δλδ τι μπορει να θελει μετα?αυτος ειναι φιλολογος .

Senior Member
    Δηλαδη υπαρχει τοσο μεγαλη εκμετταλευση κι ολα γινονται υποχθονια? Να μην εμπιστευομαστε κανεναν πια?

Senior Member
    Quote Originally Posted by iwannaaa View Post
    Δηλαδη υπαρχει τοσο μεγαλη εκμετταλευση κι ολα γινονται υποχθονια? Να μην εμπιστευομαστε κανεναν πια?
    Ιωάννα μου, πόσο είσαι; Κάτω από 18;

Στο Πανεπιστήμιο, είναι ένας άλλος κόσμος! Διαφορετικός! Καμία σχέση με το Λύκειο και το Γυμνάσιο.

Ας πούμε εγώ όλους τους καθηγητές που είχα σε Λύκειο και Γυμνάσιο, όταν τους βλέπω στο δρόμο τους χαιρετώ.

Στο Πανεπιστήμιο, παίζονται συμφέροντα, εγωισμοί, εξουσία, πολιτικές αντιπαραθέσεις, λογοκλοπές, ερευνητικά κονδύλια, πνευματικά δικαιώματα από συγγράμματα και πολλά άλλα...

Senior Member
    17 ειμαι κι εχω εναν καθηγητη που με στηριζει αρκετα( σε φαση μιλαμε και στο τηλεφωνο αν τον χρειαστω κατι ) και επειδη τωρα θα παω τριτη λυκειου και θα ειναι δυσκολα θελω να ξερω αν μπορω να τον εμπιστευτω γτ με εχει στηριξει μεχρι τωρα στις επιλογες μ πιο πολυ κι απο το μπαμπα μ που ειναι αναισθητος.

Senior Member
    Εινςι πολυ κοντα στα παιδια γενικα και ειδικα σε μενα που με βλεπει πιο ευαισθητη γτ εχει κι αυτος ευαισθησιες και λεει οτι με βλεπει σαν παιδι του.εχει γενικα οικογενεια και ειναι καλοι ανθρωποι απο οτι ξερω

Senior Member
    17 ειμαι κι εχω εναν καθηγητη που με στηριζει αρκετα( σε φαση μιλαμε και στο τηλεφωνο αν τον χρειαστω κατι ) και επειδη τωρα θα παω τριτη λυκειου και θα ειναι δυσκολα θελω να ξερω αν μπορω να τον εμπιστευτω γτ με εχει στηριξει μεχρι τωρα στις επιλογες μ πιο πολυ κι απο το μπαμπα μ που ειναι αναισθητος.
    Άλλη φάση αυτός. Δεν είναι το ίδιο με έναν καθηγητή πανεπιστημίου. Για παράδειγμα κάποιος καθηγητής πανεπιστημίου, ενδεχομένως να σε στήριζε έχοντας στο μυαλό του άλλα... Π.χ. εάν είσαι εμφανίσιμη να σε κάνει ερωμένη του ή αν είσαι δυνατό μυαλό, να γράφεις έρευνες και να φαίνονται ότι τις έχει κάνει εκείνος (λογοκλοπή).

Άρα, ας μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Και ειδικά οι καθηγητές των φροντιστηρίων συμπαραστέκονται αρκετά στις πανελλήνιες. Το θυμάμαι και εγώ. Αλλα στο πανεπιστήμιο, υπάρχει δούναι-λαβείν. Συνεπώς, να μη σε ξαφνιάζει. Αντίθετα, να σε υποψιάζει. Να μαθαίνεις από τα λάθη των μεγαλύτερων.

Senior Member
    Δεν ειναι καθηγητης φροντιστηριου αλλα σχολειου.και επισης εχει παιδια στην ηλικια μ και τωρα τελειωνει το μεταπτυχιακο του και θα το παρουσιασει .απλα δεν ξερω μερικες φορες γτ ειναι τοσο καλος μαζι μ.φετος αν μεινει στο σχολειο γτ μπορει και να φυγει θελω να ξερω αν μπορω να τον εμπιστευτω απολυτα χωρις ομως να με χειριζεται λογω των αδυναμιων μου η να νοιωθω εγω ασχημα οταν περιμενει περισσοτερα απο μενα κι εγω αδυνατω να τα προσφερω.γτ αθελα του ισως μου δημιουργει αυτο το συναισθημα δλδ πιεζοντας με η λεγοντας οτι αξιζω περισσοτερα ενω εγω νοιωθω το αντιθετο αλλα μηπως το κανει για να με τραβηξει προς τα πανω οταν με βλεπει να απογοητευομαι.απλα φοβαμαι μην σχηματισω σχεση εξαρτησης γτ ο μπαμπας μ δεν με στηριζει καθολου και δεν επικοινωνουμε ενω με αυτον εχω πολλα κοινα και ισως αναπληρωνει κενα

Senior Member
    Δεν ξερω αμα ειμαι υπερβολικη

Senior Member
    Απλα σε αυτη τη φαση νομιζω οτι τον χρειαζομαι.τωρα αν αυτος το εκμετταλευτει δεν ξερω..δεν μπορω ομως να το τρανηξω ολο αυτο και τελειως μονη μ

Senior Member
    Απλα σε αυτη τη φαση νομιζω οτι τον χρειαζομαι .δεν μπορω να το περασω ολο αυτο εντελως μονη μ.τωρα αν αυτος το εκμετταλευτει δεν μπορω να κανω κατι

Senior Member
    Δεν ειναι καθηγητης φροντιστηριου αλλα σχολειου.και επισης εχει παιδια στην ηλικια μ και τωρα τελειωνει το μεταπτυχιακο του και θα το παρουσιασει .απλα δεν ξερω μερικες φορες γτ ειναι τοσο καλος μαζι μ.φετος αν μεινει στο σχολειο γτ μπορει και να φυγει θελω να ξερω αν μπορω να τον εμπιστευτω απολυτα χωρις ομως να με χειριζεται λογω των αδυναμιων μου η να νοιωθω εγω ασχημα οταν περιμενει περισσοτερα απο μενα κι εγω αδυνατω να τα προσφερω.γτ αθελα του ισως μου δημιουργει αυτο το συναισθημα δλδ πιεζοντας με η λεγοντας οτι αξιζω περισσοτερα ενω εγω νοιωθω το αντιθετο αλλα μηπως το κανει για να με τραβηξει προς τα πανω οταν με βλεπει να απογοητευομαι.απλα φοβαμαι μην σχηματισω σχεση εξαρτησης γτ ο μπαμπας μ δεν με στηριζει καθολου και δεν επικοινωνουμε ενω με αυτον εχω πολλα κοινα και ισως αναπληρωνει κενα
    Σε καταλαβαίνω κοπέλα μου. Προσπάθησε να μην εξαρτάσαι από εκείνον, να απεξαρτηθείς σταδιακά. Γιατί μια ξαφνική απεξάρτηση, θα σε πονέσει.

Όταν πας στο Πανεπιστήμιο, δεν θα έχει πια χρόνο για σένα. Και όταν θα δίνεις πανελλήνιες, θα είσαι μόνη σου στην αίθουσα χωρίς εκείνον. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο στόχο; Να παθιαστείς κοπέλα μου από το Σεπτέμβρη μέχρι το τελευταίο λεπτό που θα δίνεις.

Να μην επαναπαύεσαι και να μην επιτρέπεις συναισθηματικές απογοητεύσεις να συμβαίνουν. Να είσαι στον κόσμο σου και να θυμάσαι ότι του χρόνου θα έχεις ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά σου, να κάνεις ό,τι θες! Δώσε κίνητρο στον εαυτό σου, βάλε έναν στόχο και να μην παρεκκλίνεις ούτε μέρα από αυτόν!

Senior Member
    Δεν ξερω αν μπορω να το τραβηξω ολο αυτο μονη μ.ειναι ενας ανθρωπος που θελω να υπαρχει στη ζωη μ.πολλοι ομως κρατανε επαφες και μετα το σχολειο.απλα θελω να σιγουρευτω οτι δεν με εκμετταλευεται.στο σπιτι λογω του οτι υπαρχουν και διαφορα χρεη ειναι χαλια η κατασταση.εγω σκεφτομαι να τον αφησω να με στηριξει οσο γινεται τωρα που τον χρειαζομαι και τα πραγματα πιο χαλια δεν μπορουν θελω να πιστευω να γινουν και μετα βλεπουμε

Senior Member
    Δεν ξερω αν μπορω να το τραβηξω ολο αυτο μονη μ.ειναι ενας ανθρωπος που θελω να υπαρχει στη ζωη μ.πολλοι ομως κρατανε επαφες και μετα το σχολειο.απλα θελω να σιγουρευτω οτι δεν με εκμετταλευεται.στο σπιτι λογω του οτι υπαρχουν και διαφορα χρεη ειναι χαλια η κατασταση.εγω σκεφτομαι να τον αφησω να με στηριξει οσο γινεται τωρα που τον χρειαζομαι και τα πραγματα πιο χαλια δεν μπορουν θελω να πιστευω να γινουν και μετα βλεπουμε
    Κοίτα, επειδή σου ρίχνω 5 χρόνια και έχω περάσει από παρόμοιες φάσεις, θα δεις μετά από χρόνια ότι όλο αυτό είναι στο μυαλό σου. Θες να καλύψεις συναισθηματικά κενά και ανασφάλειες σου. Θέλεις ένα στήριγμα, μια παρηγοριά, το καταλαβαίνω.

Στο λεω και σε εσένα Ιωάννα. Λίγες προσδοκίες=Λίγες απογοητεύσεις, Μεγάλες προσδοκίες=Μεγάλες απογοητεύσεις

Μην προσδοκάς ότι θα τα λέτε μετά τις Πανελλήνιες, όταν θα είσαι στο Πανεπιστήμιο.

Αυτό το παραμύθι, "θα τα λέμε και μετά την αποφοίτηση", είναι πολύ ρομαντικό για να είναι αληθινό. Και ο καθηγητής σου έχει τα θέματά του. Τις δουλειές του, τις υποχρεώσεις του, τους νέους μαθητές του... Συνεπώς, μην κρέμεσαι σαν την κορνίζα στο καρφί. Γιατί όταν ξεκολλάει το καρφί από τον τοίχο, μάντεψε: Θα σπάσει η κορνίζα και θα γίνει κομμάτια! Και εσύ θα γίνεις, αν επενδύεις με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο σε αυτή την περίεργη σχέση.

Άκου με. Αν είσαι σοφή, μάθε από τα λάθη των άλλων. Μη χάσεις τσάμπα χρόνο και ενέργεια.

Και αν έχεις προβλήματα, θέματα, εδώ έχει προθυμότατα μέλη να σου σταθούν!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast