Τι συμβαίνει?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Member

Τι συμβαίνει?

Καλησπέρα σας, δε θα μακρυγορήσω καθώς οι περισσότεροι ακούγοντας και μόνο τη συμπτωματολογία θα μπορέσετε να κρίνετε από τη δική σας εμπειρία τι συμβαίνει και σε μένα. Αγχώνομαι πολύ, όταν αυτό συμβαίνιε με λούζι κρύος ιδρώτας οπως λέγεται, νιώθω τα μάτια μου να κλείνουν , έχω ένα πόνο στο στομάχι και μια νευρική φαντάζομαι ενόχληση κοντά στην καρδιά. Στιγμές υπερβολικού άγχους παρουσιάζονται όταν έχω να λογοδοτήσω σε κάποιον ανώτερο ή επιβλέποντά μου ή σε κοινωνικές γνωριμίες ιδίως με το αντίθετο φύλο. Πρόκειται για πανικό? Τι θα με συμβουλεύατε?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Senior Member
    αν εννοεις κριση πανικου, δεν ειναι. ειναι νομιζω κοινονικη φοβια ή αγοραφοβια (μπορει να κανω και λαθος). μου φαινεται φυσιολογικο αφου αυτο συμβαινει μονο σε στιγμες εντονου αγχους σε συγκεκριμενες περιστασεις και εκδηλωνεται μ αυτο το τροπο.

Junior Member
    καλησπερα σου..οντως δεν χρειαστηκε να πεις πολλα..εγω προσωπικα ειχα ακριβως τα ιδια με αυτα που αναφερεις..για χρονια..ειδικα οταν ημουν διπλα σε αγνωστους,,οταν γνωριζα καποιον στη σχολη μου αρχικα και γενικοτερα με τον κοινωνικο περιγυρο..βεβαια ολα αυτα δεν τα ειχα παντα..οταν μπηκα στο τρυπακι της ψυχοθεραπειας να το πω κ ετσι(πριν 2 χρονια για 2 χρονια) αρχισαν να βγαινουνε στην επιφανεια διαφορα πραγματα(ισως επειδη τα ειδα καταματα)και ολα αυτα που περιγραφεις βγηκανε στην φορα..σε μεγαλο βαθμο.εκανα 2 χρονια ψυχοθεραπεια..μου εκανε καλο στο να \"ψαχνομαι\"γενικοτερα κ σε πολλους τροπους σκεψης αλλα δεν ειχα τα επιθυμητα αποτελεσατα..με αποτελεσμα να μεινω στο ψαξιμο αλλα χωρις να βρω κατι πανω στο συγκεκριμενο θεμα..τι θελω να πω με αυτο..οτι δε βοηθηθηκα οσο θα ηθελα..σε καμια περιπτωση δεν εφταιγε η ψυχοθεραπεια..αλλα η προσεγγιση που ισως ειχα απο τον συγκεκριμενο ειδικο δεν ητανε επαρκης η και ισως η καταλληλοτερη..πραγμα που καταλαβα εκ των υστερων..εκ του αποτελεσματος..μην σε ανυσηχει..για κοινωνικη φοβια μου κανει και μαλλον σε μικρο βαθμο αφου οπως λες κανεις πραγματα..εγω ειχα φτασει σε σημειο λογο συμπτωματων κ πανικου να ακινητοποιηθω μη κανοντας τιποτα για να αποφευγω τυχον πανικους κ αμηχανιες..θελει δουλεια σε μερικους ανθρωπους τελικα για να δουν οτι δεν υπαρχει λογος να \"φοβουνται\"τους αλλους..βεβαια αυτο που λεω δεν ειναι κατι που θα σε βοηθησει το ξερω..αλλιως δεν θα υπηρχανε κοινωνικες φοβιες..αλλα οταν φτασεις σε σημειο να τα ξεπερασεις ολα αυτα..ετσι απλα θα το διατυπωνεις κ εσυ! να σαι καλα :-)

Member
    Επί παραδείγαμτει, σήμερα είχα να παρουσιάσω μια εργασία την οποία δούλεψα καλά 5 μέρες. Ο εξεταστής-καθηγητής συνεργάσιμος και πολύ φιλικός. Εγώ από πριν μπήκα στο γραφείο του με το σταυρό στο χέρι, σαν να έχω να αντιμετωπίσω κανένα θηρίο. Ερωτήθηκα πάνω στην εργασία και το απόλυτο blank, σαν να μην λειτουργούσα, αφού μου είπε ότι αντέγραψα και δεν αντέδρασα. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, και το να μπω στη διαδικασία των ψυχοθεραπειών μου φαίνεται επίπονο και από πλευράς χρόνου αλλά και χρήματος( μιας και αναφέρθηκε, αν γνωρίζετε αναφέρετε παρακαλώ πόσο μπορεί να κοστίζει η συνεδρία). amareti έχεισ απόλυτο δίκιο όταν λες ότι κάποιοι θέλουμε δουλειά για να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει λόγο;ς να φοβόμαστε κάποιους άλλους. Και γω έτσι λέω αλλά δε το πράττω.

Junior Member
    παντα θαυμαζα τους αλλους εκει εξω.. που τους παρατηρουσα κ ητανε ανετοι σε ολα..δεν κολλαγαν πουθενα κ γενικοτερα ειχανε εναν\"αερα\"..αυτο βεβαια δε σημαινει οτι εκεινοι ειναι απαραιτητως πιο δυνατοι απο καποιους αλλους αλλα υπερτερουσαν στο να κανουνε αυτο που θελουνε χωρις να σκεφτονται τη γνωμη των γυρων τους,,ξερεις πολλες φορες επιανα τον εαυτο μου να θαυμαζει κ να εκθιαζει καποιον ισως κ \"κατωτερο\"απο εμενα στην χειροτερη απλα κ μονο επειδη ειχε τον\"αερα\"που λεω..αυτο ητανε για εμενα απιαστο ονειρο.. δλδ το να συμπεριφερομαι ανετα εξω κ να μην δισταζω να κανω αυτα που θελω..εβλεπα καποιον που το καταφερνε κ πιστευα οτι ειχε καταβαλλει πολλες δυναμεις για να το πετυχει..κιομως..δεν ητανε ετσι..απλα ητανε ανετος..θελω να πω πως το αντικειμενικα νορμαλ και λογικο για εμενα φανταζε κατι το τρομερο κ το αδυνατο.ετσι τα ειχα στο μυαλο μου ολα αυτα..τετοια αδυναμια..δεν πειραζει..τωρα εχω απομυθοποιησει πολλα κ μου αρκει..οσο για την ψυχοθεραπεια που ανεφερα δεν ειναι κατι που εχει σε ολους τα επιθυμητα αποτελεσματα ουτε ειναι κατι που οπωσδηποτε ΠΡΕΠΕΙ να κανεις.για τον καθενα ειναι διαφορετικα.αμα νιωθεις ομωσ οτι το εχεισ αναγκη τοτε θα σε βοηθησει ναι..κατα ποσο δεν ξερω το βλεπεις στην πορεια της συνεργασιας σου με τον ειδικο αλλα σιγουρα θα σου προσφερει πραγματα..οσον αφορα για το κοστος μιας ψυχοθεραπειας αυτο δεν το ξερω,,εννοω δεν ξερω αν ισχυει για ολουσ το ιδιο..σε εμενα συγκεκριμενα ητανε 70ε την ωρα).και οσον αφορα στις κοινωνικες φοβιες θελω να πω πως ειναι αδικο για τα ατομα που εχουνε κοινωνικεσ φοβιες..ειναι αδικο γιατι δε μπορουμε να χαρουμε πραγματα..δε μπορουμε να δειξουμε τισ δυνατοτητεσ μασ..μενουμε πισω..χανουμε το δικιο μας πολλες φορες..χανουμε πραγματα απο τη ζωη γενικοτερα στο αγχος του μηπως κανουμε κατι κ γινουμε ρεζιλι..κιομως αυτα ειναι στο μυαλο μας κ μονο!

Member
    Πως βγαίνει όμως από το μυαλό και πάει στα σκουπίδια είναι το θέμα?? Θα δείξει, έρχεται και πάσχα, θα πάω και στο σπίτι μου, θα ηρεμήσω κάπως, και κατά την επάνοδο θα σκεφτώ και για καμιά επίσκεψη σε κάποιον ειδικό, να δω τελικά αν θα μπορούσε να ωφελήσει.

Senior Member
    Θα συμφωνήσω με τον susperia,δεν είναι κρίση πανικού αυτό.Εντονο άγχος μου φαίνεται.Βέβαια το έχεις σε καταστάσεις που δικαιολογείται να έχεις κάποιο άγχος.Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν έχουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο (παρουσίαση εργασίας,εξετάσεις κλπ) αγχώνονται.Ισως σε σένα να είναι πιο έντονο και να μην σ\'αφήνει να λειτουργήσεις εκείνη την ώρα.
    Οσο για τις συνεδρίες που ρωτάς,μπορείς να βρεις και με λιγότερα χρήματα από την τιμή που αναφέρει η amareti.Βρίσκεις και με 40-50ευρώ.

Member
    Μάλιστα, και γω προς τα κει έκλινα, δηλαδή στο ότι δεν έχω νακάνω με κρίσεις πανικού, επειδή έχω δει ανάλογες μπροστά μου και δεν κατάλαβα ομοιότητες, απλώς είπα μήπως επρόκειτο για πιο χαμηλού προφίλ κρίσεις, όχι τόσο έντονες. ΘΑ δούμε, θα σκεφτώ για κάποια επίσκεχη σε κάποιον ειδικό μάλλον. Ευχαριστώ πολύ για κάθε σας απάντηση και το ενδιαφέρον

Senior Member
    Τα συμπτώματα αυτα είναι έντονου άγχους που οδηγούν σε πανικο..Και σαν αντιδραση του οργανισμού ειναι ...ο ιδρώτας,το σφίξιμο κλπ...
    Με δόσεις αγχολυτικών και αντικαταθληπτικών θα δεις μεγαλη βελτίωση...Και αν τα συμπτώματα τα εχεις πρόσφατα μην το αμελήσεις και πηγαινε σε έναν ψυχίατρο...
    Η ψυχοθεραπεία ειναι χρονοβόρα,ακριβή και ειδικά αν χρονίσει το πρόβλημα λειτουργεί σν παρηγοριά στον άρρωστο...

Member
    Επειδή αυτές τις μέρες είχα ελύθερο χρόνο και αναζήτησα απαντήσεις και από το διαδίκτυο, όλα οδηγούν στηυν ερμηνεία που έδωσες εσύ lostre. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε χημικής προέλευσης και παρασκευής φάρμακα, αλλά σκέφτομαι την οδό της ομοιοπαθητικής, που είδα και διάβασα πως φέρνει αποτελέσματα και ραγδαία σ\' αυτές τις περιπτώσεις άγχους. Αν και φοβάμαι ότι πρόκειται για χάπια-placebo, αλλά προτιμώ να δοκιμάσω placebo,παρά zanax.

Senior Member
    KAΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Member
    manthes εννοείται πως από δω συλλέγω και αξιοποιώ την εμπειρία κάποιων μελών, δεν θεωρώ διαγνώσεις τις απαντήσεις κανενός, όπως και οι ίδιοι βεβαίως. Απλώς θέλω να χω μια ιδέα, άσε που με όσους ψυχιάτρους-γιατρούς-ομοιοπαθητικούς επικοινώνησα χτες βραδάκι όλοι πάνε παρασκευή με κυριακή του Θωμά διακοπές Τόσα λεφτά βγάζουν τελικά?? Αν είναι να βοηθηθούμε χαλάλι πάντως, ειλικρινά.

Senior Member
    ΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΩ. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΙΔΕΕΣ. ΟΧΙ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Εννοείται ότι δεν κάνουμε διαγνώσεις.Λέμε τη γνώμη μας μόνο,πώς μας ακούγονται αυτά τα συμπτώματα που αναφέρεις,μιας που περνάμε οι περισσότεροι πανικούς,άγχος κλπ.

Member
    Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για μια πολύ χρήσιμη κοινότητα αυτή εδώ καθώς όχι μόνο συναντάς άτομα που πνέουν στα ίδια μήκη κύματος με σένα, αλλά μπορούν με απλά και κατανοητά να ακούσεις συμβουλές και προτροπές. Άλλωστε νομίζω πως αν κάποιος ευαγγελίζονταν πως ήταν ειδικός, η ίδια η κοινότητα θα τον απέβαλλε μέχρι να το αποδείκνυε.

Page 1 of 2 12 LastLast