Eιναι σύμπτωμα;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Banned

Eιναι σύμπτωμα;

Έχω κόψει 3 βδομάδες το αντικαταθλιπτικο μου και έχω διαφορα συμπτώματα που έχω περιγράψει. Ενα σύμπτωμα που δεν είπα είναι οτι δεν μπορω να συγκεντρώνω σε τίποτα και όλο θέλω να κλαίω. Λες και πέθαναν οι δικοί μου. Αυτό είναι σύμπτωμα η απλως είμαι ένας κακομαθημένος όπως ελέγε ένας κνιτης που μου κολλαγε στη σχολή ;

Senior Member
    Σε παρακολουθει γιατρος τι σ εχει πει;
    Συνηθως ο,τι παρενεργειες ειχες οτν το ξεκινησες εχεις τις ιδιες και οταν το μειωνεις...
    Δεν σε στεναχωρησε κατι δηλαδη;
    Οπως και να εχει μην σε αγχωνει αυτο...ειναι πρωτο διαστημα
    θα φυγει...

Banned
    Ακριβως το αντιθετο και για αυτό εγραψα αρχικα το πρωτο νημα ότι η διακοπη εφερε συμπτώματα αγνωστα σε εμενα Νοιωθω ότι κανειςδεν με καταλαβαινει. Ολοι λενε ποσο καλα είναι τα φαρμακα αλλα εγω βλεπω εκατομυρια αναρτησεις εδώ για φαρμακα. Τελικα οι γιατροι δουλευουν τους εξαρτημενους με το νέο φαρμακο που δεν εχει παρενέργειες σε αντιθεση με το προτελευταιο που όταν ηταν τελευταιο δεν ειχε παρενέργειες και η λυση είναι να πεθανεις στη δουλεια από 5 ετων αλλοιως θα θεραπευτείς (αν δεν πεθανεις). Θα φυγει και αν δεν φυγει δεν εφυγε σιγα το πραμα.

Senior Member
    Μηπως υπερβαλεις λίγο; μηπως ειναι στο μυαλο σου;
    Γιατι κι αυτα που αποκαλεις ως συμπτωματα απ τ χαπι...μονο απ τ χαπι δεν μου φαινεται οτ δημιουργουνται.
    Τωρα για τους γιατρους που γραφεις δε καταλαβαινω. =/

Banned
    Δεν είναι στο μυαλό μου. Έχω συμπτώματα κρίσης πανικού με τη διάφορα οτι εμένα κρατάνε 24/24 και την τελευταία φορά που πήγα να κόψω τα φάρμακα κράτησαν 6 μήνες Απίστευτο,ε;
    Και όμως.

Banned
    Κρίση πανικού δεν είχα πάθει ποτε πριν.
    Και τώρα δεύτερη φορά κόβοντας το φάρμακο, ξανά τα ίδια. Δεν πρόκειται για σύμπτωση. Προκαλείται έμμεσα ή άμεσα, εγώ λέω άμεσα απο την διακοπή .
    Για να σου εξηγήσω ακριβως τον τροπο που ανακάλυψα δηλαδή πως συνδέεται η διακοπή με τα σωματικά θα πρεπει να σε μάθω βιοχημεία. Πάντως να ξέρεις δεν τα λέω καθόλου τυχαία. Το έχω μελετήσει σε βάθος.

Senior Member
    @jim7
    Και εγώ όταν τα έκοψα έτσι ένιωθα... ότι κανεις δε με καταλαβαίνει, κανεις δε με αγαπαει, με αγχώναν τα πιο απλά πράγματα κτλ...

Βέβαια δυστυχώς έτσι ήμουν ΚΑΙ ΠΡΙΝ τα χάπια...

Οπότε απλά ξαναγύρισα στα παλιά μου όταν τα έκοψα...

Τώρα παρακαλάω να με ξαναπιασουν...

Banned
    Aν θες μια απλοποιημένη εκδοχή, υπαρχουν 5-6 'ορμόνες' (δεν είναι ορμόνες, απλοποίηση κάνω) μέσα στον εγκέφαλο και στο νευρικό συστημα, υπεύθυνες για όλες τις λειτουργίες του σωματος.
    Οι 2 απο αυτές, είναι υπεύθυνες για την διάθεση. (παλι απλοποιω).
    Οι αλλες για τα οργανα του σωματος.
    Το φάρμακο που σταμάτησα, όπως εξάλλου όλα τα αντικαταθλιπτικά, δεν βελτιώνει μονο τις 2 πρωτες 'ορμόνες', αλλά και τις αλλες.
    Σιγκεκριμενα, δεν βελτιώνει μονο την διάθεση και το αίσθημα της έλλειψης ικανοποίησης αλλά :
    α) ρίχνει σφιγμους και πίεση.
    β) κατευνάζει το ανοσοποιητικό συστημα αυτό που επιστημονικα λέγεται ισταμινικο.
    Κόβοντας λοιπόν το φάρμακο, αυτά τα συστηματα, δεν μπορούν να δουλέψουν κανονικά χωρίς καθημερινή χημική ενίσχυση.Με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Κόβοντας λοιπόν το φάρμακο, αυτά τα συστηματα, δεν μπορούν να δουλέψουν κανονικά χωρίς καθημερινή χημική ενίσχυση.Με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν.
    Υπολειτουργουσαν και πριν παρεις το φαρμακο, γι' αυτο χρειαστηκε να το παρεις

Banned
    Το αποτέλεσμα είναι, μείωση της διάθεσης και ελλειψη ενδιαφέροντος. Αυτά ηταν αναμενόμενα, αλλα και τα δυο αυτά τα ζω σε χειρότερο βαθμο απ οτι πριν αρχίσω να παίρνω το αντικαταθλιπτικο.

Το άλλο αποτέλεσμα είναι να έχω αυξημένη πίεση και σφυγμους σε 24ωρη βαση και ανεξάρτητα απο στρεσογονες καταστάσεις. Επίσης αύξηση του ρυθμού αναπνοής, αλλεργίες, δερματιτιδες, όλα αυτά απο την απορρύθμιση των 'ορμονών', που ρυθμίζουν τη σωστη λειτουργια των οργάνων (πνεύμονες,αγγεία,καρδιά, αμυντικός ανοσοποιητικό συστημα).

Banned
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Υπολειτουργουσαν και πριν παρεις το φαρμακο, γι' αυτο χρειαστηκε να το παρεις

Όχι, κατηγορηματικά, ηταν σε πολύ καλη κατασταση, ποτε δεν είχα τέτοια θέματα, ουτε καρδιακά ούτε αλλεργίες, τίποτα.
    Ουτε αυξημένο άγχος σε τέτοιο βαθμο, ποτε, ουτε πανικους είχα πάθει ποτε.

Banned
    Το ζήτημα που μέκανε να ζήτησω βοήθεια ηταν αϋπνία αλλά χωρίς αλλά θέματα. Μονο που ηταν ανυπόφορη, με δυσκόλευε στην καθημερινότητα σε αφανταστο βαθμο.
    Οι ψυχίατροι που πήγα (και πήγα σε πολλους ) διέγνωσαν δυσθυμία και έδωσαν oλοι της ιδιας κατηγορίας φάρμακα.
    Last edited by jim7; 28-07-2017 at 16:27.

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Το ζήτημα που μέκανε να ζήτηση βοήθεια ηταν αϋπνία αλλά χωρίς αλλά θέματα. Μονο που ηταν ανυπόφορη, με δυσκόλευε στην καθημερινότητα σε αφανταστο βαθμο.
    Οι ψυχίατροι που πήγα (και πήγα σε πολλους ) διέγνωσαν δυσθυμία και έδωσαν oλοι της ιδιας κατηγορίας φάρμακα.
    Η αυπνια εχει ετσι κι αλλιως αλλα θεματα απο πισω. ΣΥΜΠΤΩΜΑ ειναι.

Senior Member
    Βασικά όλα αυτά που περιγράφεις είναι συμτώματα. Μετά από πόσο καιρό δίεκοψες τη φαρμακοθεραπεία και πως ήσουν κατά τη διάρκεια της;

Banned
    Αρκαιτο καιρο, Eνταξει ημουνα, ειχα περισσοτερη συγκεντρωση, μεγαλυτερη αποδοση στη δουλεια, περισσοτερη δραστηριοτητα γενικα, δεν κουραζομουν ευκολα και πιο πολύ ημουνα πιο πολύ συναισθηματικος, εκδηλωτικος σε κανονικα πλαισια, τι άλλο, αντεχα περισσοτερο στην κοπωση που φερνει η αυπνια (για αυπνια ειχα παει στον γιατρο) η αυπνια βελτιωθηκε λιγο αλλα γενικα ενοιωθα καλυτερα, δεν ηθελα να διακοψω αλλα υπηρχαν άλλες αρνητικες συνεπειες κατά την διαρκεια που επαιρνα τα φαρμακα, ασχετα με ότι συνεβη με το σταματημα. Δεν μπορω να πω ότι ημουνα ευχαριστημένος συνολικα, για αυτό προσπαθησα να τα διακοψω. Για 80η φορα λεω, τα συμπτώματα που εμφανιστηκαν στην διακοπη, ΔΕΝ τα ειχα ξαναβιωσει ποτε.

Page 1 of 2 12 LastLast