αναλυση η διαλυση - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 48
    Senior Member
    Κοιτα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν παιθανα και ολας ουτε με αφησε σεκο ολη αυτη η ιστορια.Επισης δεν μπορω να συγκρινω ακριβως εναν ηρωινομανη με εναν περιστασιακο κοκακια.Υπαρχουν κοκακιδες που μεγαλωνουν και τα καλυτερα παιδια στα καλυτερα πανεπιστημια.Ο ανθρωπος αυτος εχει σπουδασει κατι?Εξασκει καποιο επαγγελμα?Η ειναι δροματος?Η αποψη μου ειναι πως οχι δεν επηρεαζει στο βαθμο που επηρεαζει ενας ηρωινομανης το σπιτι.Κοιτα επειδη εινα φιλη σου νιωθω πως σιγουρα δεν θα ειναι κανας πεταμενος μιας και φαινεσαι φυσιολογικο κοριτσι οποτε δεν νομιζω να εχει πεσει και σε καναν εξαρτημενο ''αρρωστο.Υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι μην σου πω ανθρωπαρες που μπορει να πινουν σπανια και να ειναι υπευθυνοι συνεπεις με τον προφιλ του καλου οικογενειαρχη.Δεν θα ελεγα οτι μπορει να καταστρεψει σπιτι ο συγκεκριμενος.Καλο θα ηταν η φιλη σου να τα βαλει κατω και να τα ξεκαθαρισει εαν οντος την ενοχλει.Μερικες γουσταρουν σασπενς και αλητεια.Δεν πιστευω οτι ειναι τοσο ασχημα δεν ξερω γιατι...

Senior Member
    Οκ. Οποτε εσυ θα επαιρνες τη θεση του χρηστη-εθισμενου σε μια ξενη ιστορια που περιλαμβανει προβληματικο πατερα-καταπιεσμενη μανα και αθωο παιδι.
    Μηπως και στη δικη σου ιστορια, το ιδιο κανεις?

Senior Member
    Ισως επειδη δεν ειδα την καθαρη πλευρα αυτο μου φαινεται κατι το συνηθησμενο.Να στο κανω ποιο απλο.Ο αγαπημενος σου ελληνας τραγουδιστης θα μπορουσε νανε απο τα μεγαλυτερα κοκακια.Βλεπε Γονιδι,βλεπε Καρα κτλπ....Οχι δεν περνω την μερια του χρηστη ποσος με ενδιαφερει ο χρηστης!Θα ελεγα οτι ενδιαφερομαι περισσοτερο για την φιλη σου και επειτα για το παιδι σου.Γιατι μεσω της φιλη σου θα κριθει η πορεια του παιδιου της.Και μεσω της κριτικης σκεψης της φιλης σου γιατι ειναι μητερα!Και η μανα εχει το πρωτο λογο για το παιδι της.Ξαναλεω εαν δεν ειναι κανα καμενο χαρτι οπως εχεις ξαναπει αξιζει να γινει θεμα συζητησης ως προς αυτον και την φιλη σου.
    Και ξαναλεω για να καθετε η φιλη σου πολυ πιθανον να ειναι μια χαρα.Ολα παιζοντε υπο καποια κριτηρια.Δεν γινεται να ακυρωνεις με την μια εναν ανθρωπο για πατερα επειδη εχει πιει η πινει που και που κατι.Σιγουρα ομως δεν το αφηνεις και στον αερα.Γιατι εμεις οι αντρες πολλες φορες παταμε την ανοχη που δειχνουν σε εμας οι γυναικες!!!!Οποτε κοιτα να τον κλεισει σε λογικα περιθορια και να μην χαιρεται που πινει κανα κοκορι και το παιζει αλ καπονε.Παν μετρον αριστον!!!!

Senior Member
    Δεν ξερω σχεδον τιποτα για τον ανθρωπο αυτον για να εκφρασω σιγουρα αποψη.Ξερω ομως πως δεν εχει παντα καταστροφικες συνεπιες εαν αυτος που το ζει ετσι το χειριζετε ωριμα με αξιοπρεπεια χωρις να εκθετει τον εαυτο του και την οικογενεια του.Αλλα γενικα ολη αυτη η ναρκωκουλτουρα ειναι για κλαματα.Το οτι ειναι η μαγκια ολοι ξερουμε.Αλλα επισης ξερουμε και ποια ειναι πραγματικοτητα και τι μπουρουμε να κανουμε ωστε να την φερουμε σε ενα φυσιολογικο βιωτικο επιπεδο για τους ιδιους και για το παιδι.Και οταν λεω βιωτικο επιπεδο εννοω να μπενεις στο σπιτι και να μην βλεπεις σεα τηλεκαρτες και στρωμενες πρωινες.Αυτο φιλε δεν ειναι ιδανικο για ενα παιδι.Αλλα κοιτα τα ειδα και εγω γιατι τα ειχα μεσα στο σπιτι μου αλλα ποτε δεν τα αγγιξα.Οχι γιατι φοβομουνα καποιον αλλα γιατι δεν ειχα λογο να το κανω.
    Πραγματικα δεν μπορω να πω κατι με σιγουρια ολα παιζονται.Ελπιζω να παρθουν σωστες αποφασεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Με τα πολλα, μη στα πολυλογω, ο τυπος ειναι εξαρτημενος και απο τα 2.
    Πιαστηκε εγκυος πριν 3 χρονια η φιλη μου και ζουν μαζι. Εχει φαει και κερατο μαλιστα απο τον 1ο χρονο που ηταν μαζι του. Ο ιδιος αντι να βελτιωθει για το παιδι του, εγινε ακομα χειροτερος. Δε βοηθαει σε τιποτα, παρα μονο προκαλει επιβαρυντικα σκηνικα.
    Εκεινη δε θελει να διαλυσει την οικογενεια, γιατι θεωρει οτι αυτος θα επαναπαυθει αν χωρισουν και θα κανει ελευθερη ζωαρα.

Θελω λοιπον τη γνωμη σου. Εσυ ποιο θεωρεις οτι θα ηταν το καλυτερο για αυτο το παιδακι? Συγκεκριμενα ρωτω για το παιδακι και μονο. Τι θα τη συμβουλευες να κανει για να προστατευσει το μελλον του παιδιου.
    Μα σου ειχα γραψει εξαρχης. Δεν πινει πού και πού, εξαρτημενος ειναι. Και το πού και πού προβλημα ειναι. Απο το πού και πού ξεκινησε κι αυτος και καταντησε εξαρτημενος! Ας μην ωραιοποιουμε καταστασεις οταν μιλαμε για ναρκωτικα.
    Ο τυπος δεν προσφερει τιποτα καλο, δεν ασχολειται με τις υποχρεωσεις του σπιτιου και της οικογενειας, δε βλεπει το παιδι, παει για εναν υπνο στο σπιτι και εξαφανιζεται και συχνα προκαλει εντασεις και ξεσπασματα θυμου. Φερνει χρηματα στο σπιτι, αλλα ξοδευει και πολυ μεγαλα ποσα στην κοκιτσα του.
    Τελοσπαντων, λιγο πολυ καταλαβα πώς το βλεπεις. Αν ειμαστε εδω, θα σε ξαναρωτησω σε 5 χρονια την αποψη σου.

Senior Member
    Δεν προσπαθω να ωραιοποιησω κατι.Απλα σου λεω περιπτωσεις που μπορει να υπαρχουν.Υπαρχει ο περιστασιακος υπαρχει και ο εξαρτημενος.την δευτερη περιπτωση υπαρχει το σοβαρο προβλημα.Στην πρωτη λυνετε με συζητηση πολυ ποιο ευκολα γιατι πολυ απλα δεν ειναι εχει ιδιο βαθμο εξαρτησης.Επισης το να εξασκει καποιος ενα επαγγελμα στην κοινωνια και να μην ζει απο την παρανομοια ειναι προσον.Ειναι στο κοινωνικο συνολο αρα δεν ειναι περιθοριοποιημενος αρα εχει περισσοτερες επιλογες να αλλαξει νοοτροπια και σταση.
    Τωρα αν ειναι οντως σοβαρα τα πραγματα η φιλη σου τι κανει?Και οχι δεν το πιστευω αυτο με το αν χωρισω θα κανει ζωαρα.Δεν γινεται να σου καταστρεφουν την ζωη και το παιδι και να δικαιολογισε με αυτον τον τροπο.Με το προφιλ του τυπου που περιγραφεις δεν βαζω το χερι μου στην φωτια να σου πω οτι θα το καταστρεψει αλλα και ουτε πως θα ειναι και ο καλυτερος πατερας.Αχ δεν ξερω πραγματικα.Τιποτα δεν ειναι δεδομενο.Παιζουν πααααρα πολλα και δεν εχω μια εικονα βασιμη να σου πω πως το βλεπω.
    Εσυ τι εχεις να πεις?Τι τις λες?Τον εχεις δει τον τυπο?Η μου λες οτι σου εχει πει?

Senior Member
    Παντως εχουνε υπαρξει περιπτωσεις και γονεις που δεν ηταν χρηστες να ειναι 3ης χειρωτεροι απο τοξικοεξαρτημενους σε θεμα ανθρωπιας και διαπαιδαγωγησεις.Επισης αν επινε το βραδυ μισο μπουκαλι και χαμογελουσε και ηταν λιωμα τοτε εκει δεν θα συζητηγαμε.Μπορει και να μην ελεγε κατι η φιλη σου γιατι πολυ απλα δεν θα την ενοχλουσε κατι.Αλλα και εκει προβλημα υπαρχει παλι με τον ιδιο ανθρωπο.

Senior Member
    Παντως εγω με το μυαλο μου κουβαλαω θα φοβομουνα να κανω παιδι.

Senior Member
    Γενικα εαν αυτος πινει σε φαση και οταν ειναι σπιτι με την γυναικα του τοτε αστα βραστα.Η επικοινωνια τους θα ειναι για κλαματα.Και η φιλη σου απο ευγενια και απο καταπιεση οπως λες δεν θα μπορει να βαδισει στον ρυθμο και συχνα θα υπαρχουν εκρηξεις λογο της κοκας του στυλ μα εισαι χαζη εισαι μαλακας μωρη εχεις τρελαθει τι δεν καταλαβενεις.Εαν συμβαινουν οντως αυτα και συνεχισει η γυναικα αυτη να το τραβαει θα τις αφησει καταλοιπα.Αυτο που περιγραφω το καταλαβα οταν ηρθε η στιγμη και πειραματιστικα με τετιου ειδους βρωμιες.Και η κοκα και η αμφεταμινη και η ηρωινη δινει εκτος απο εφορεια εναν ηλιθιο εκρικτικο ρυθμο στην ομιλια που ακομα θυμαμαι οποτε γινοταν η φαση δεν μπορουσα να ειμαι με ατομα που δεν ηταν πιωμενοι απο αυτο γιατι μου φαινοντουσαν αργοι και οσο βαραγα κοφτες και ανελυα καταστασεις νευριαζα γιατι μου λεγανε ξαναπεστο και νευριαζα σοβαρα και αρπαζομουν.Οταν βιωσα αυτην την κατασταση θυμαμαι χαρακτιριστηκα μετα απο 2 μερες παρατηρησα τον δικο μου οταν μιλαγε υπο την επειρια σαν τρελαμενος χωρις να υπαρχει λογος.Εκανα πως δεν καταλαβαινω και το αποτελεσμα ηταν αυτο που περιεγραψα.Εβγαζε αφρους φωωωωναζε σαν τρελος και η γλωσσα του σωματος ηταν ακρως επιθετικη.Αυτο ηταν που μισησα σε αυτον τον ανθρωπο.Το οτι φοβομουνα μην κανω κατι λαθος και γινει της *******ς.Φοβομουνα.Εαν εχει πεσει στην περιπτωση μετα απο 10χρονια 8α στα λεει και αυτη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mauroslosk View Post
    Παντως εγω με το μυαλο μου κουβαλαω θα φοβομουνα να κανω παιδι.
    Αυτο δειχνει φιλοτιμο, αισθημα ευθυνης και αξιοπρεπεια

Τον ειχα γνωρισει τον τυπο ναι. Δεν περιμενα οτι θα την πατησει η φιλη μου με την εγκυμοσυνη και θα τον φαει στη μαπα φορεβερ...
    Γιατι λες οτι δε θα την ενοχλουσε αν ο τυπος γινοταν λιωμα απο αλκοολ?? Το βρισκω εξισου απωθητικο και προβληματικο. Ο αλκοολικος κανει για πατερας δηλαδη και ο ναρκωμανης οχι? Τα ιδια θα λεγαμε.

Εγω της εχω πει οτι αφου εχει δοκιμασει 4 χρονια ολους τους δυνατους τροπους. Με ερωτα, αγαπη, φροντιδα, υποστηριξη.... δεν επιασε. Πιεση δεν επιασε. Τσακωμοι δεν επιασαν. Μια νεα αρχη για χαρη του παιδιου... δεν επιασε. Ο τυπος εχει βολευτει και θελει να κανει ζωη εργενη αλλα να χει και στο σπιτι το κοροιδο να φροντιζει για ολα. Και η συμβουλη μου ηταν να τον αφησει για να τον σοκαρει. Να πιασει πατο για να αναγκαστει πια να αλλαξει μυαλα και να σωθει καιαυτος και η οικογενεια του. Να το κανει εγκαιρως πριν μεγαλωσει το παιδι κι αλλο κι αρχισει να γεμιζει παιδικα τραυματα που δε θα επουλωθουν ποτε.
    Αλλα σου ειπα, εκεινη θεωρει οτι αν τον αφησει, αυτος θα καραβολευτει ακομα περισσοτερο.

Senior Member
    Νομιζω αυτο θα ηταν το καλυτερο για την περιπτωση της.σκατα στα μουτρα μας.Που παμε να φερουμε παιδι στον κοσμο χωρις καν να εχουμε ενηλικωθει καλα καλα....Γιατι ενας εξαρτημενος στα ναρκωτικα εχει αποδιχτει παιδακι.

Senior Member
    Παντως για να ειμαι ξεκαθαρος δεν ξερω εαν ηταν ο πατερας μου η κυρια αιτια που με εκανε ετσι μαλακα απενταντη στην ζωη με αυτην την ιδιαιτερη σταση μου.Εγω κατα κυριο λογο φταιω το πως διαχειριστηκα τις σκεψεις αλλα και τους εξωτερικους παραγωντες.Το κερασακι στην τουρτα ηταν 2 ανθρωποι.Οι 2 φιλοι μου που τελικα αποδειχτηκαν αισχροι.Εγω ομως ξαναλεω ΕΓΩ δεν θα επρεπε να αφησω να συμβει.Εαν εφευγα τις στιγμες που φωναζα να φυγω ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΜΙΛΑΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ πως δεν θα ειχα τετοια κουσουρια.Ασε τον πατερα μου.Σκεψου οι φιλοι και το εξω ηταν μια ανασα δλδ το σπιτι δεν με επειρεαζε σε βαθμο οσο οι φιλοι.Οταν με εξεφτελισαν και οι φιλοι οταν με τσαλαπατουσαν χαμογελαστοι με την δικαιολογια πως ειναι πλακα τοτε ηρθαν ολα.Οταν ειδα οτι ακομα και στα ματια των φιλων μου ειμαι ενας μαλακας οπως με λεεγε ο πατερας μου ενας χοντρος οπως με ελεγε μια ζωη ο γερος μου.Ποτε δεν ημουνα χοντρος.Τωρα το καταλαβα.Απλα με ηθελε λεει αθλιτικο.Ημουνα 60κιλα 3 δημοτικου και ετρεχε πολυ ποιο γρηγορα και επαιζα πολυ πιο καλη μπαλαρα απο τον Γιαννακη που ηταν 50 κιλα και πηγαινε στον παναθιναικο.Παντα με πειραζε παντα χαλιωμουν απιστευτα οταν μου την λεγανε για το σωμα μου και ολο αυτο γιατι ειχα τον παπαρα να με κρινει για αυτο με ασχημα λογια απο την ηλικια των 5χρονων.Τελος παντων δεν ειναι παντα αυτο καθε αυτο που θα σου καταστρεψει την αυτοπεποιθηση.Σε εμενα ηταν οι φιλοι γιατι απο αυτους επαιρνα στηριξη ανασα και καλη ψυχολογια.Ολα ομως αυτα σταματησαν οταν δοκιμαστηκα και εγω με την σειρα μου οπως ολα τα υπολοιπα παιδια πανω στον χαβαλε.Γιατι οπως ξαναειπα αυτα μεσα στο προγραμμα ειναι.ΕΕΕ ο βαγγελης δεν μασαγε εκανε και αυτος πλακα.Γιατι ισως ο βαγγελης μεγαλωσε πολυ ποιο φυσιολογικα.Α και καταλαβα πως ο καθε βαγγελης που γαμουσε την ζωη του καθε τυπου ηταν το παιδι που τα ειχε ΟΛΑ!ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟ!ΚΑΛΟΤΑΙΣΜ ΕΝΟ.Εγω ομως οταν με πειραζανε ενιωθα απαισια ενιωθα πραγματικα ασχημα και για να ξεκαθαρισω τα πραγματα επρεπε να περασω 3 χρονια υπο πιεση και υπο εξεφτελισμο για να καταλαβω οτι ΟΚ αν δεν εχουν αυτοι μετρο βαλτο τους εσυ.Ε με τα πολλα εξαφανιστικα.Αυτο ηταν το μετρο μου.Γιατι για να μιλησω για συναισθηματα ηταν ακομα στην εφηβεια για να δειξουν κατανοηση.Θα κοκκινιζαν αν τους ελεγα για ψυχολογικα και για το πως νιωθω γιατι ?γιατι ετσι...Εφυγα απο αυτον που ενιωθα τον καλυτερο φιλο.Με τα πολλα επεσε στην κεντα να γνωρισω κωλοπεδα και να εχω αυτο το ιστορικο που ειχα οποτε ηρθε και εδεσε.Οποτε καπως ετσι παιζει και με τον μικρουλι της φιλης σου.Αλλα τιποτα δεν αποκλειω ρεσυ μην τα βαφουμε ολα μαυρα.Δεν ειναι παντα ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ.Εμενα ηταν μια ζωη στην ταλαιπορια στον εγκλεισμο και στην παρανομοια.Δεν μπορω δλδ να στον συγκρινο τον δικο σου που μπορει να εχει την δουλεια του και να ειναι ενεργο μελος με τον δικο μου που καθε χρονο ειχαμε και καινουργια επιχειρηση της αστυνομιας.

Senior Member
    Τερατακι ηταν ο δικος μου.Ο φοβος και ο τρομος.Αλημονο δεν δικαιολογω την συμπεριφορα του αλλα οσο νανε.Το οτι παλευε να νιωσει ανθρωπος αυτο με χαροποιει ασχετος αν δεν τα καταφερνε.Ασχετος αν δεν ηταν γλυκος απενταντη στα παιδια του.Σιγουρα ειχαμε και καλες στιγμες.Ακομα θυμαμαι περιμενα το λεωφοριο και ηρθε και καρφοθηκε αυτοκινητο εκει που καθομουν.Λιγα κλασματα πιο πριν ειδα το αμαξι να κατεβαινει και κατι ενιωσα και για καποιον πουστι λογο εφυγα απο το εκκλισακι και εκανα 5 βηματα ασυναισθητα χωρις λογο εεε και παραλιγο να γινει το κακο.Απο τις λιγες φορες που αγκαλιασα τον πατερα μου πραγματικα.Βγηκε εξω και μεσα στουν πανικο ηρθε τρελαμενος και με αγκαλιασε.Κοιτα ρε μαλακα λεω καθε μερα τετοια ναχαμε θαχαμε φτιαξει τις σχεσεις μας..χαχαχα

Senior Member
    Μα τι γλυκο παιδι που εισαι?!
    Να σου πω, αλλα τοπικς εκτος απο αυτα που ανοιγεις, τα διαβαζεις καθολου? Σε ρωταω γιατι αναφερομαστε πολυ συχνα στην αυτοεκτιμηση που χτιζεται απο βρεφικη αι νηπιακη ηλικια και εξαρταται απο τη σχεση μας με τους γονεις μας.

Senior Member
    Ναι διαβαζω διαφορα.Αλλα δεν δινω ιδιαιτερη βαση.Δινω μονο σε αυτα που γυριζουν γυρο απο τα δικα μου.Πχ δεν θα κατσω να διαβασω για την σχεση με την φυσιολογικη ροη.Αν δεν εχει μεσα ναρκωτικα μυστηριο αρρωστια δεν με ελκυει.Αληθεια.Τουλαχιστον ημουν ειλικρινης.
    Γενικα ολα αυτα με την παιδικη ηλικια και την αυτοεκτιμιση ναι διαβαζω σε βαθμο που δεν βρισκω κατι καινουργιο σε αρθρο με αποτελεσμα να εχω παψει να την ψαχνω γιατι δεν ανακαλυπτω κατι να μου τραβιξει το ενδιαφερον.Θυμαμαι η περιοδος που ειχα διαβασει οτι υπηρχε σε ''καταθλιψη''παιδικη ηλικια''κοιωνικη φοβια''που πλεον τοχω σταματησει γιατι ηταν ανουσιο.Ακρη δεν εβγαλα απλα με μερικα ταυτιστικα και η συνεχεια ηταν εδω περα.Η αληθεια ειναι οτι εψαχνα ποιο πολυ προσωπικες μαρτυριες και αποψεις και αυτο το μερος ηταν το καταληλο μερος.Μιας και εδω μπορεις να ακουσεις αξιοπεριεργα πραγματα και καταστασεις.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast