Results 61 to 75 of 106
-
04-08-2017, 06:59 #61
Καλημέρα kutchunie! :)
Είπες μια κουβέντα που μου χτύπησε καμπανάκι και μου θύμισε κάτι...τον πρώην μου όταν μου ζήτησε για πρώτη φορά να ολοκληρώσουμε τον ρώτησα "γιατί θέλεις να μου κάνεις κακό;" (την απάντηση δεν την θυμάμαι)
Όσο για τον ακατανόμαστο, όχι, δεν προσπάθησε καθόλου να με καλοπιάσει...ήταν πολύ επίμονος κι απαιτητικός...θυμάμαι που του έλεγα "άσε με" κι αυτός απάντησε "όχι, θα έρθεις μαζί μου"
Επίσης όσον αφορά την οργή γενικά (όχι μόνο σ' αυτό το θέμα) η ψυχολόγος μου λέει ότι ξεσπάω το θυμό μου στον εαυτό μου...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
- 04-08-2017, 07:26 #62
Ναι την πιστευω την ψυχολογο οτι την ξεσπάς σε σένα την οργη. Εγκλοβισμένη εισαι γι αυτο μπορεί να χει κουραστει τοσο ο εαυτός σου και να παιδευεσαι να βρεις ακρη σε φάση άκυρη φαινομενικά, αφου δεν παίζει σχέση.
Η οργή είναι ενα αρνητικόνσυνίσθημα που γεννιεται απο κάτι ασχημο και αδικο που μας συνεβει απο κάποιον και εχει κατευθυνση πάλι αυτόν που μας το γέννησε το συναίσθημα.
Πιστεύεις οτι εφταιξες για το συμβαν εκείνο, είτε οτι τον προκάλεσες τον τυπο να το κάνει, είτε σε μίσησες ππυ δεν μπόρεσες να υπερασπιστέίς τον εαυτό σου τοτε; σε κατηγορείς που υπήρξες αδύναμη και φοβάσαι πως πρέπει να τιμωρηθείς αρκετά ούτοσωστε να γίνεις δυνατή; να μαθεις ή να μπορείς να σε υπερασπίζεσαι;
04-08-2017, 07:27 #63
Καλημέρα κιολας. Εχω μια ωρα πάνω κάτω μέχρι να ξυπνησουν οι λεβεντες μου
04-08-2017, 07:35 #64
Κοίτα, θα σου πω πως νιώθω για εκείνο το γεγονός...ισχύουν και τα δύο: 1ον νιώθω λίγο ένοχη γιατί την ευκαιρία την βρήκε επειδή εγώ δέχτηκα να βγούμε έξω από το κλαμπ που ήμασταν μ' αυτόν και κάτι φίλες μου που η μία απ' αυτές ήταν η κοπέλα του κι η δικαιολογία του ήταν ότι είχε κάποιο πρόβλημα μαζί της κι ήθελε να το συζητήσουμε κι εγώ η ηλίθια τον πίστεψα και ναι, θυμώνω με τον εαυτό μου γι' αυτό!
2ον πολύ σωστά, με κατηγορώ που ήμουν αδύναμη σωματικά και μου πήρε ώρα μέχρι να καταφέρω να απελευθερωθώ από τη λαβή του με συνέπεια να μπορέσει ν' απλώσει τα βρωμόχερα του πάνω μου!
Πώς αντέχεις και μένεις ξύπνια μέχρι τόσο αργά και ξυπνάς τόσο πρωί;Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-08-2017, 08:14 #65
Κοιμαμαι 12 ξυπναω μεσα ατη νυχτα γιατι οι πιτσιρικάδες σηκώνουν ολη την γειτονια επειδη ακομα θελουν γαλα μεσα στη νυχτα ε και το πρωι κανω κ καμια δουλεια πριν παω στη δουλεια αλλα το μεσημερι κοιμαμαι κανενα τριωρο με τα μικρα οποτε εν 7ωρο ανα 24 ωρες κοιμαμαι και ειμαι καλα. Δεν γινεται να μπουν τα παιδια ατο προγραμμα μου,οποτε μπαίνω στο δικό τους.
Τον εαυτό σου δηλαδή φοβάσαι περισσότερο μην τυχόν σε προδόσει και δςν κρίνεις σωστα τους άλλους,παρα τους άλλους.
Κοιτα, ποτε νομίζω δεν θα είμαστε σιγουροι γιατος προθέσεις των άλλων. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, πάντα το ενστικο μου λεγε αν ενας ανθρωπος αξιζε ή όχι. Πολλές φορες επειδη φοβομουν την μοναξιά ή επειδή ήθελα να μου αποδείξω οτι είμαι αποδεκτή και "καλή" και μπορώ να είμαι κοινωνική, έπεφτα με τα μουτρα σε άτομα και αν κάτι λάθος έκαναν κατηγορούσα εμένα που ήμουν προβληματική δικαιολογουσα τους υπόλοιπους και κατέληγα με τεραστεια απογοητευση. Θα σου εξομολογηθώ πως η επαναληπτική αυτη διαδικασία μπορεί να ηταν και μια διαστροφή τυπου αν καταφερω να δημιουργήσω εναν δεσμό ισχυρό με ενα ατομο που με απωθέί όπως οι γονείς μου, αυτό θα σημαίνει πως εφταιγαν αυτοι που ηταν κακοι απεναντι μου. Ολα αυτά όμως είναι χαζομάρες κυκνε μου που μου δυσκολευαν τη ζωή. Αυτό που είναι ο καθένας μας, είναι οι πράξεις του, όχι τα λογια τα ίμορφα ή οι δικαιολογίες. Πλέον σου λέω με απολυτη σιγουριά πως ο ανθρωπος που λέει ψεμματα είναι ψευτης και όχι καλοκαρδος που δς θελει να σε στενχωρήσει, ο ανθρωπος που εξαπατά πη απατά είναι απατεώνας, όχι αδύναμος που δε μπορεί να βρει αλλιώς διεξοδο στα πραγματα κοκ. Όλοι καλές προθέσεις εχουμε όταν πράτουμε κάτι,το θέμα είναι για ποιον είναι καλές οι προθέσεις και αν βλάπτουν τελικά κάποιον τότε οσο καλή κ αν είναι η προθεση δε χωρα δικαιολογία,η πράξη είναι κακή. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Και για να πάμε στα δικά σου. Σαφώς και έκανες μια πολύ κακή επιλογή με το να τον ακολουθήσεις και αυτο κρίθηκε απο το αποτέλεσμα το άσχημο. Όμως υπήρχς μία ελάχιστη πιθανοτητα στο μυαλο σου οτι μπορούσε να κάνει ότι έκανε; η κακή πράξη δςν ήταν που βγηκες έξω μαζί του, αλλά η σεξουαλική επίθεση,γιατί να χρεωθείς την πράξη του άλλου και την ευθύνη του σε αυτη την πράξη; δλδ να το είχες κανει εσύ ή να τον προκαλουσες, θα ελεγα οκ, το μετανοιωνει και παιδευεται. Εσύ εχεις ενοχές για την άσχημη προθεση κ πράξη κάποιου άλλου ανθρώπου την οποια συμπεριφορά ούτε να την προβλέψεις μπορείς ούτε να την ελέγξεις. Καταλαβαίνεις το παράλογο;
Όσο για την υπεράσπιση, αν είσαι λεπτουλα κ μικροκαμωμενη ή αδυναμη πως να τα βαλεις με εναν άντρα; αυτό προσπάθησες να το αλλάξεις; να κανεις τπτ ταε κβο ντο ή τπτ τετοιο να εχεις πιο μεγαλη αυτοπεποιθηση σε θεματα τετοια.
Γενικότερα,κράτα αυτο. Δςν μπορείς να προβλέψεις τη συμπεριφορά κανενώς. Μπορεί και ο ανθρωπος που εχεις επενδυσει τα μεγιστα να σε προδωσει ή να τον προδώσεις εσυ η ίδια. Όμως ευθυνη έχουμε μόνο γι αυτα που έχουμε κάνει εμεις οι ίδιοι. Όταν κάποιος ισχυριστεί πως κάποιος τον προκάλεσε και έκανε κάτι και δεν αναλαμβανει την ευθυνη του ειναι μεγαλη κοτα.
04-08-2017, 08:21 #66
Α και να ακους το ενστικτο σου.
Πάρε μολυβι και χαρτι και κάνε μια λίστα για το τι αξίζεις και το τι μπορέίς να προσφέρεις. Ενας ανθρωπος που θα ΛΕΕΙ ότι σε αγαπά αλλα δεν θα ΚΑΝΕΙ αυτό που κάνει ευτυχισμενο τον κύκνο, δεν είναι καθολου καλός για τον κυκνο. Ο ανθρωπος που κι ακόμα κι αν ερχετε σε ρήξη με τον κύκνο λέει ότι τον αγαπά και οτι κάνει το κάνει για να κάνει τον κύκνο ευτυχισμένο, θα είναι ο ανθρωπος με τον οποιο ο κυκνος θα καταλάβει πως η συνουσια δεν είναι απειλή και τιμωρία.
04-08-2017, 10:42 #67
Καλημέρα Κύκνε !
Συμφωνώ με την Μάρα που σου λέει οτι μάλλον αυτή η αρνητικότητα δεν προήλθε μόνο από την άσχημη εμπειρία που είχες αλλά ίσως παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα όπως ο τρόπος που μεγάλωσες, αντιλήψεις της οικογένειας κτλ. Πριν σου συμβεί αυτό πως ήσουν με αυτό το θέμα; Εννοώ θυμάσαι να είσαι πιο άνετη, πιο χαλαρή ή και από πριν το θεωρούσες κάτι κακό και βρώμικο;
Πάντως διαφωνώ στο κομμάτι του να το ξεχάσεις, νομίζω οτι και που το συζητάς καλό σου κάνει. Εγώ όσο διάστημα είμαι εδώ δεν θυμάμαι να συζητούσες ποτέ τέτοιο θέμα οπότε το θεωρώ βελτίωση έστω κι αυτό. Σημαίνει οτι ξεπερνάς σιγά σιγά την ντροπή σου και αναζητάς λύση.
Αυτό που είπες με το να εξαναγκάσεις τον εαυτό σου να το κάνει όπως σου είπαν και τα κορίτσια το θεωρώ εντελώς λάθος. Το θέμα είναι να καταλάβεις οτι το σεξ δεν είναι εξαναγκασμός, δεν είναι κατανακαστικά έργα, αλλά το ακριβώς αντίθετο είναι επιλογή που μας προσφέρει ευχαρίστηση.
Νομίζω οτι θα σου κάνει καλό η συζήτηση ακόμα και για την εμπειρία που είχες γιατί μου δίνεις την αίσθηση οτι ακριβώς επειδή δεν το συζητούσες με κανέναν το έχεις μεγεθύνει μέσα σου τόσο που σου φαίνεται πια βουνό.
04-08-2017, 11:06 #68
Όχι, όχι, με τίποτα δεν το φαντάστηκα αυτό...ένιωθα έναν αδιόρατο φόβο όταν βγήκαμε έξω αλλά αυτό επειδή δεν τον ήξερα καλά κι ήμουν μικρή και ντροπαλή, αν μου περνούσε αυτό από το μυαλό δεν θα το έκανα...το καταλαβαίνω το παράλογο αλλά ένα κομμάτι του μυαλού μου θυμάται ακόμα τα λόγια της μιας φίλης μου (όχι της κοπέλας αυτουνού) που ήταν "αφού βγήκες έξω μαζί του τι περίμενες να σκεφτεί;"
Όντως είμαι κοντούλα και τότε ήμουν και λεπτή οπότε μου ήταν δύσκολο να ξεφύγω...πολεμικές τέχνες δεν έχω δοκιμάσει γιατί νιώθω πως θα με τρομάζουν γιατί σε οποιαδήποτε απότομη κίνηση προς το μέρος μου μαζεύομαι, νομίζω πως δεν το έχω...
Συμφωνώ απόλυτα για την ανάληψη ευθυνών...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-08-2017, 11:10 #69
Θα το κάνω αυτό με το να γράψω, σ' ευχαριστώ, θα προσπαθήσω...
Η τελευταία φράση που γράφεις ακούγεται τόσο ιδανική...μακάρι να το καταφέρω να το καταλάβω αυτό...ένας τρόπος που θα με βοηθούσε θα ήταν να μου μιλάει ο άλλος στην πρώτη μας επαφή στην αρχή τουλάχιστον για να μην φοβάμαι τόσο πολύ, γίνεται αυτό ή είναι πολύ γλυκανάλατο για να το ζητήσω;Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-08-2017, 11:17 #70
Καλημέρα Ελισάβετ! :)
Κοίτα, όταν συνέβη αυτό ήμουν 16 - 17 χρονών κι ακόμα δεν ήξερα σχεδόν που παν τα τέσσερα, κανείς δεν μου είχε μιλήσει σχετικά κι ίσως γι' αυτό να έπαθα και τόσο μεγάλο σοκ...
Όσο για την οικογένεια μου η μαμά μου είναι λίγο συντηρητική, για παράδειγμα δεν μου είχε πει καν ότι έπρεπε να περιμένω περίοδο με αποτέλεσμα όταν μου ήρθε ν' αρχίσω να τσιρίζω απ' την τρομάρα μου για όλο αυτό το αίμα, δεν της αρέσει ν' αναφέρω π.χ. στον πατέρα μου ότι είμαι αδιάθετη ενώ εκείνον δεν τον πειράζει και τέλος όσο έβγαινα με τον πρώην γύρισε και μου είπε μια μέρα "βρώμισες το σπίτι μας" αναφερόμενη στο ότι κοιμόμασταν μαζί προφανώς...
Όσο για την συζήτηση, το έχω αναφέρει και στο παρελθόν το γεγονός αλλά δεν είχα τολμήσει ποτέ μου να μιλήσω τόσο ανοιχτά...ακόμα και τώρα με τρομάζει το ότι το κάνω αλλά προσπαθώ να βάλω δύναμη...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-08-2017, 12:05 #71
04-08-2017, 12:38 #72
Ναι, άσε...με πλήγωσε πάρα πολύ και μ' έκανε να νιώσω σαν την χειρότερη *****, εμένα μου όσοι γνώρισα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα...ευτυχώς που τουλάχιστον είχα τον αδελφό μου να με υποστηρίζει που όταν του μίλησα και του είπε πως νιώθω μου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι τέτοια κι ότι ερωτεύτηκα και συνέβησαν πράγματα, με καταλάβαινε απόλυτα δηλαδή κι αυτό με ανακούφισε...εννοείται πως του μίλησα πολύ σεμνά και μετρημένα...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-08-2017, 13:04 #73
Συγγνώμη για το θάρρος αλλά η μητέρα σου , σου είπε βλακεία!!! Άκου βρωμίζεις το σπίτι!!!
Η μητέρα σου γνωρίσει για αυτό το συμβάν που σου έτυχε; Ξέρει για την φοβία που ανέπτυξες και τις ενοχές για το σεξ;
Είναι πολύ κρίμα πραγματικά να είσαι σε αυτή τη θέση και να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που όχι απλά δεν σε βοηθάει αλλά σε επιβαρύνει κιόλας! Όπως καταλαβαίνεις έχω θυμώσει με την μητέρα σου, εσύ δεν θυμώνεις;
Για να φτάσει μια μητέρα να πει αυτή τη φράση σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν ειπωθηκε πριν με λέξεις, υπήρχε έτσι κι αλλιώς ένα περιβάλλον όπου σου περνούσαν πως το σεξ είναι κάτι κακό και βρώμικο. Είναι πολύ λογικό να σχημάτισες αυτή την γνώμη μετά και σε συνδυασμό με το περιστατικό μετά ήρθε και κόλλησε.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις πως οι γονείς σου σε αγαπάνε και θέλουν το καλό σου βεβαίως αλλά κάνουν και λάθη και πολλά από αυτα που σου λένε είναι μόνο οι δικές τους αντιλήψεις και δεν χρειάζεται να συμφωνείς.
Νομίζω πως έζησες πολύ καταπιεσμένη γλυκιά μου και με ενοχές συνεχώς και είμαι σίγουρη σχεδόν πως έχεις καταπιεσμένο θυμό για τους δικούς σου που τον στρέφεις στον εαυτό σου. Αυτόν τον θυμό πρέπει να τον βγάλεις για να ελευθερωθείς.
04-08-2017, 13:35 #74
Το συμβάν το ξέρει αλλά δεν το έμαθε από μένα (εγώ ήθελα να το κρύψω) αλλά από την μία φίλη μου που το πρόδωσε...για τη φοβία ξέρει πολύ λίγα πράγματα, για τις ενοχές όχι...αποφεύγω να της μιλάω γιατί δεν με καταλαβαίνει...ναι, έχω θυμώσει μερικές φορές μαζί της και γι' αυτό που σου ανέφερα και που θυμώνει κι εσένα αλλά κυρίως γιατί δεν με προστάτεψε όταν την χρειαζόμουν...είχα έναν καθηγητή στα 15 μου που μου έκανε ιδιαίτερα και που με άγγιζε παραπάνω απ' όσο πρέπει με την έννοια του ότι μου χάιδευε τα μαλλιά, με αγκάλιαζε, με φιλούσε στα μαλλιά και μια φορά και στον ώμο κι αυτό με ενοχλούσε πολύ και σιχαινόμουν (ήταν και μεγάλος) και της το είπα και της ζητούσα να τον διώξει αλλά αρνήθηκε γιατί με θεώρησε υπερβολική και μ' ανάγκασε να συνεχίσω τα μαθήματα μέχρι που το πήρα το καταραμένο πτυχίο κι ησύχασα απ' αυτόν τον ανώμαλο και σιχαμερό τύπο!
Όπως καταλαβαίνεις δεν συμφωνώ μαζί τους αλλά με έχουν βλάψει αρκετά θέλοντας και μη...όντως νιώθω καταπιεσμένη ακόμα κι όντως νιώθω θυμό που συνήθως δεν τον εκφράζω γιατί λίγες φορές έχει πέσει μέχρι και ξύλο σε τέτοιες περιπτώσεις κι αυτός κατά την ψυχολόγο μου ήταν ένας από τους λόγους που αυτοτραυματιζόμουν...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-08-2017, 13:38 #75