Τι μου συμβαίνει? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 73
    Banned
    κατερινα δεν ξερω που να παω.. σε ψυχολογο λεω να παω και να μου κανει αναλυτικη διαγνωση, και να τον ρωτησω εαν συμφωνει με τον ψυχιατρο για τα φαρμακα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by icecream View Post
    κατερινα δεν ξερω που να παω.. σε ψυχολογο λεω να παω και να μου κανει αναλυτικη διαγνωση, και να τον ρωτησω εαν συμφωνει με τον ψυχιατρο για τα φαρμακα..
    Μπορεις να πας και σε ψυχολογο και να παρεις κι απο κει δευτερη αποψη. Πιστευω μπορει να κρινει αυτος αν χρειαζεσαι καποιο φαρμακο. Αν και νομιζω θα ειναι το ιδιο αν πας και σε ψυχιατρο.

Banned
    γεια σου κατερινα, σε ευχαριστω για την απαντηση.. προτεινεις ψυχιατρο καλυτερα ε? ειμαι σε διλλημα ψυχολογο ή ψυχιατρο...

Senior Member
    γεια σου κατερινα, σε ευχαριστω για την απαντηση.. προτεινεις ψυχιατρο καλυτερα ε? ειμαι σε διλλημα ψυχολογο ή ψυχιατρο...
    Ελα ντε. Πιστευω το ιδιο ειναι. Αλλα μιας και πηγες σε ψυχιατρο δοκιμασε και σε ψυχολογο να ακουσεις και μια αλλη γνωμη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KaterinaP View Post
    Ελα ντε. Πιστευω το ιδιο ειναι. Αλλα μιας και πηγες σε ψυχιατρο δοκιμασε και σε ψυχολογο να ακουσεις και μια αλλη γνωμη.
    Κατερίνα καλησπέρα. Ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση τόσο από εσένα όσο και από την θεματοθετρια. Από όσα ξέρω Ψυχολόγος και ψυχίατρος δεν είναι το ίδιο πράγμα. ο ψυχίατρος είναι κανονικός γιατρός, για αυτό μπορεί να γράφει φάρμακα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ge0rge View Post
    Κατερίνα καλησπέρα. Ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση τόσο από εσένα όσο και από την θεματοθετρια. Από όσα ξέρω Ψυχολόγος και ψυχίατρος δεν είναι το ίδιο πράγμα. ο ψυχίατρος είναι κανονικός γιατρός, για αυτό μπορεί να γράφει φάρμακα.
    Ναι το ξερω απλα εννοω στην περιπτωση που οντως χρειαζεται φαρμακα μαλλον τα ιδια θα της πουν και οι δυο, δηλαδη θα πουν να τα παρει. Δεν ειμαι βεβαια και σιγουρη...

Senior Member
    Δεν ειναι το ιδιο ο ψυχιατρος με τον ψυχολογο. Ο δευτερος δεν εχει δικαιωμα να προτεινει φαρμακα ουτε καν να συζηταει για αυτα. Ο ρολος του ειναι η επιλυση προβληματων που εχουν τη ριζα τους σε βαθιες πεποιθησεις μεσα στο ασυνειδητο και μεσα απο την ψυχοθεραπεια στοχος ειναι να ανακαλυψει ο θεραπευομενος τον εαυτο του, να αναγνωρισει τα αιτια των προβληματων του και να βρει τροπους να βελτιωσει τη συναισθηματικη του κατασταση.
    Ο ψυχιατρος ειναι προσηλωμενος στη φαρμακευτικη αγωγη, στον τροπο που λειτουργει, στις παρενεργειες, στη διακοπη ή στην αλλαγη δοσολογιας, στο ποιο φαρμακο χρειαζεται ΑΝ χρειαζεται, αν ταιριαζει κλπ Και οφειλει να κανει συνεδρια αναλυτικη για να καταληγει καθε φορα σε συμπερασματα και οχι να ξεπεταει τον ασθενη στο πενταλεπτο.
    Καποιοι ψυχιατροι κανουν και ψυχοθεραπεια, δε μου αρεσει η ιδεα, αλλα ο καθενας εχει τις προτιμησεις του....

Η δικη μου ψυχολογος παντως αρνειται ξεκαθαρα να μπει στα χωραφια της συζητησης περι φαρμακευτικης αγωγης. Και ηταν η μονη που με επεισε να σταματησω να κανω του κεφαλιου μου με το λαντοζ, αφου 7 χρονια αρνουμουν να πατησω σε ψυχιατρο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Δεν ειναι το ιδιο ο ψυχιατρος με τον ψυχολογο. Ο δευτερος δεν εχει δικαιωμα να προτεινει φαρμακα ουτε καν να συζηταει για αυτα. Ο ρολος του ειναι η επιλυση προβληματων που εχουν τη ριζα τους σε βαθιες πεποιθησεις μεσα στο ασυνειδητο και μεσα απο την ψυχοθεραπεια στοχος ειναι να ανακαλυψει ο θεραπευομενος τον εαυτο του, να αναγνωρισει τα αιτια των προβληματων του και να βρει τροπους να βελτιωσει τη συναισθηματικη του κατασταση.
    Ο ψυχιατρος ειναι προσηλωμενος στη φαρμακευτικη αγωγη, στον τροπο που λειτουργει, στις παρενεργειες, στη διακοπη ή στην αλλαγη δοσολογιας, στο ποιο φαρμακο χρειαζεται ΑΝ χρειαζεται, αν ταιριαζει κλπ Και οφειλει να κανει συνεδρια αναλυτικη για να καταληγει καθε φορα σε συμπερασματα και οχι να ξεπεταει τον ασθενη στο πενταλεπτο.
    Καποιοι ψυχιατροι κανουν και ψυχοθεραπεια, δε μου αρεσει η ιδεα, αλλα ο καθενας εχει τις προτιμησεις του....

Η δικη μου ψυχολογος παντως αρνειται ξεκαθαρα να μπει στα χωραφια της συζητησης περι φαρμακευτικης αγωγης. Και ηταν η μονη που με επεισε να σταματησω να κανω του κεφαλιου μου με το λαντοζ, αφου 7 χρονια αρνουμουν να πατησω σε ψυχιατρο.
    Οτιδηποτε σχετιζεται με το φαρμακο καλο ειναι να το συζηταμε και με τους δυο απλα με τον ψυχιατρο με περισσοτερες λεπτομερειες.

Banned
    Quote Originally Posted by savatage View Post

Αυτά τα ξερουν οι ψυχολογοι και οι ψυχιατροι, αν δεν εισαι κατι από τα δυο μην παραπληροφορείς.

Το ασυνειδητο είναι αγνωστη λεξη για τους ψυχολόγους.
    Και οι ψυχιατροι ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ μπορουν να ελθουν σε επαφη πρακτικα με το ασυνειδητο και μονο τοτε επιτρεπεται να ασχοληθουν με τα ασυνείδητα των αλλων.

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Αν δεν εισαι ψυχολογος και σου ειναι αγνωστη λεξη, μην παραπληροφορεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Αυτά τα ξερουν οι ψυχολογοι και οι ψυχιατροι, αν δεν εισαι κατι από τα δυο μην παραπληροφορείς.

Και οι ψυχιατροι ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ μπορουν να ελθουν σε επαφη πρακτικα με το ασυνειδητο και μονο τοτε επιτρεπεται να ασχοληθουν με τα ασυνείδητα των αλλων.
    Και σε ποιους ειναι γνωστη λεξη το ασυνειδητο;; Μονο στους ψυχαναλυτες;

Banned
    εαν παρω ψυχοφαρμακο, θα το παρω για να αλλαξει η χημεια του εγκεφαλου μου ή για να καταπολεμησω το συμπτωμα?

Member
    εαν παρω ψυχοφαρμακο, θα το παρω για να αλλαξει η χημεια του εγκεφαλου μου ή για να καταπολεμησω το συμπτωμα?
    Στις ψυχικες ασθενειες, τα φαρμακα δεν εχουν την ιδια χρησιμοτητα και τον ιδιο ρολο με τα φαρμακα στις σωματικες ασθενειες. Λειτουργουν αντιθετα.

Αυτη ειναι η εκτιμηση μου.

Κοιτα, οσο δρα το ψυχοφαρμακο εσυ θα νιωσεις λιγο καλυτερα. Ειναι σαν να βαζεις πανω απο ενα σπυρακι πουδρα για να μην το βλεπεις στο καθρεφτη.

Αν ομως θελεις να φυγει το σπυρακι, παιρνεις αγωγη. Στη περιπτωση σου πιστευω πως η ψυχοθεραπεια θα σπασει "αποστηματα" και θα καθαρισει καποιες "πληγες". Δεν σου ειπε κανεις οτι δε θα μεινει ψευγαδι πανω σου, αλλά όταν καταλαβαινεις και ανακαλυπτεις τον εαυτο σου,
    νιωθεις πολυ καλυτερα.

Ο,τι και να διαλεξεις να κανεις, εχει ενα κοστος. Κοστος χρηματικο, χρονου, κλπ.

Banned
    θεωρεις δλδ οτι την ουσιαστικη δουλεια θα την κανει η ψυχοθεραπεια, σωστα? δεν εχω την πολυτελεια να τα κανω και τα δυο. θα μπορουσα να τα συνδιασω εαν ο ψυχιατρος στο δημοσιο εκανε σωστα τη δουλεια του, αλλα με το υφακι του και την 5λρπτη διαγνωση δεν τον εμπιστευομαι. θα παω σε εναν ψυχολογο για να μου πει εαν ή οχι πρεπει να παρω υην αγωγη.

Member
    θεωρεις δλδ οτι την ουσιαστικη δουλεια θα την κανει η ψυχοθεραπεια, σωστα? δεν εχω την πολυτελεια να τα κανω και τα δυο. θα μπορουσα να τα συνδιασω εαν ο ψυχιατρος στο δημοσιο εκανε σωστα τη δουλεια του, αλλα με το υφακι του και την 5λρπτη διαγνωση δεν τον εμπιστευομαι. θα παω σε εναν ψυχολογο για να μου πει εαν ή οχι πρεπει να παρω υην αγωγη.
    Ειχε τυχει να παω σε εναν νευρολογο (που ηταν και ψυχιατρος) με παραπεμπτικο απο την ορθοπεδικο μου. Μολις μπηκα μεσα στο ιατρειο του με αντιμετωπισε σαν να ημουν καταδικος να το πω, τροφιμος ψυχιατρειου να το πω, σκουπιδι να το πω; Παντως εγω επρεπε να κανω μια ακτινογραφια, πριν κανω την εγχειρηση στο χερι μου. Δε βγαζω αχρηστους τους επιστημονες, απλα θυμηθηκα παρομοια εμπειρια και ειπα να τη μοιραστω.

Η ψυχοθεραπεια, οταν γινεται με τον καταλληλο θεραπευτη, εχει απιστευτα αποτελεσματα. Θελει χρονο και χρημα ομως!

Και υπομονη. Στην πρωτη συναντηση, δε θα γινεις καλα, εννοειται.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast