Results 16 to 30 of 54
Thread: καταθληψη
-
23-09-2017, 15:52 #16
θελω να πω καποια πραγματα. τοσο καιρο εδω που ημουν πολλοι μεκανα να θυμυθω πως ημουν κ γω. κ ηθελα να σας πω 2-3 πραγματα ακομα για μενα. οταν ξεκηνισα να προσπαθω δδν μπορω να πω σε καμι περιπτοση πως ανοιξαν οι δρομοι για να περασω. πως ξαναβγηκα εξω κ ξαφνικα η ζωη με συμπονεσε κ με διευκοληνε. υπυρχαν μερες που εκλαιγα κ δεν αντεχα εβλεπα να ειναι ματαιο να προσπαθω. μερες που οσο κ να συνεχιζα δν εβλεπα φως. αλλα δεν ηθελα να τα παρατισω. ειχα πει οτι θα προσπαθησω οσο μπορω κ θα δω που θα με βγαλει. θυμαμαι να πεφτω για υπνο το βραδυ . κ να εχω δακροια στα ματια. να μην μπορω να τα σταματισω. κ παλι να λεω οτι αυριο θα συνεχιζω να προσπαθω. ημουν τεζα στο κρεβατι κ περιμενα να ξημερωσει για να συνεχισω. ενιοθα να τα χανω. λεω πρεπει να ειμαι τρελος για να συνεχιζω να προχωραω αλλα για καποιο λογο τοκανα. ειχα αναγνωρισσει το μεριδιο ευθυνης μου κ ηξερα οτι ηταν στο χερι μου να κανω αυτα που περνουσαν απο μενα. μπορει αν μην εβλεπα που πηγενα αλλα υπυρχε κατι μεσα μου που μου ελεγε συνεχισε. ημουν πολυ περιεργος να δω που θα με βγαλει ολλο αυτο. ναι ξερω εμιαζα με ναρκομανη που εψαχνε την δωση του. την μια μερα ελεγα...σημερα εφτασα στα ορια μου δεν βελπω να υπαρχει συνέχεια σολη αυτην την τρελα. κ αυριο παλι προσπαθουσα γτ ηθελα να δω που μπορω να φτασω. κ ναι απο ενα σημειο κ μετα αρχησα να μπαινω σε παρεες. μες σε ενα χρονο αλλαξα δυο παρεες. κ παλι μεχρι το τελος τηε χρονιας εφηγαν ολλοι. παλι πατοσα.αλλα κοιταζα στο καθρευτη κ με εβλεπα να εχω φτασει μεχρι εδω. ναι ειχα εξελιχθει αρκετα σαν ατομο. δεν ημουν οπως στη αρχη ειχα προχωρισει κ ειχα αλλαξει αρκετα. ακομα κ αν ηρθαν κ φυγαν ατομα εγω παραλληλα προοδευα κ ναι ειχα αλλαξει σε ενα βαθμο. μαρεσε που ειχα αλλαξει κ ειχα αποκτισει μια καλυτερη ζωη σε εναν βαθμο. αλλα ηξερα οτι μπορω κιαλο. ημουν ευχαριστημενος αλλα ηθελα κιαλο. γτ ηξερα πως η προσοπικη εξεληξβ δεν εχει ταβανι. κ αυτο συνεχισα να κανω. εκανα πραγματα μες το καλοκαιρι οπως το να βγαλω διπλωμα. αγωραζα ρουχα περιποιομουν τον εαυτο μου.κ γενικα προετιμαζωμου να μπω δυνατα αυτη τη σεζον. κ τωρα που τελειωσε το καλοκαιρι αλλαξα κιαλο σε σχεση με οταν μπηκε το καλοκαιρι. κ αυτο θα συνεχισω μες την χρονια. ευχωμαι ακομα κ με κοκκικα ματια που τρεχουν δακρυα να λεω καθε νυχτα πως αυριο κ καθε αυριο θα ειμαι παλι εδω...κ θα πρωσπαθω. για μενα. κ για τους ανθρωπους που εχω διπλα μου. κ αγαπω. ξερω πως θα ειναι κ γιαυτους κατι σηματικο να με βλεπουν να συνεχιζω. αλλα κ για μενα κυριος....
εκανα ολλη την διαδρομη μεχρι εδω. τωρα αυτο που μενει ειναι να προσπαθησω ακομα λιγο κ ακομα λιγο κ ακομα λιγο κ ακομα λιγο. εξαλου τωρα ειναι αργα για να τα παρατισω. τωρα ειναι αργα να πω οτι θελω να κανω ενα μεγαλο διάλειμμα. γτ εφτασα μεχρι εδω που ειναι σγρ καλητερα σε σχεση με εκει που ημουν πριν απο ενα χρονο. πολλες φορες νομιζα οτι μετα το σχολειο κ της αποτυχειες στοις παννελ. ηταν το τελος. ναι ηταν το τελος. μια περιοδου( σχολεικης) που ναι δεν πιγε καθολου καλα. αλλα καθε τελος γεναει κ μια αρχη. κ αυτην την αρχη δεν θελω να τη αφησω να παει χαμενη. πιστευω το οφειλω στον εαυτο μου. ευχωμαι να κανεται κ σεις το ιδιο κ να εχεται το θαρος να φτασεται μεχρι το φως κ μεχρι την κορυφη. κ να πατε τοσο μακρια που να ξεχασετε το σκοταδι που ειστε τωρα...ναστε καλα
Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile AppLast edited by giannis000; 23-09-2017 at 16:16.
- 23-09-2017, 16:26 #17
Γιαννη..............ασε τις πολυλογιες. Τα λες πολυ ωραια στο πρωτο ποστ. Ετσι ειναι τα πραγματα ακριβως. Η κοινωνια μας ειναι σαπια, οτι χειροτερο, οτι καλο το σκοτωνουν και αφηνουν μονο το κακο να περασει, λογω της ζηλειας τους ολοι που να τους φαει. Λοιπον η αληθεια ειναι οτι δεν χρωσταμε τιποτα σε κανεναν και πρεπει να νιωσουμε αυτο τον θυμο που λες για να νιωσουμε ζωντανοι αλλιως διαωνιζεται το κακο. Κλαψε, γελα, ξεσπασε, κανει οτι θες, καλυτερα να βγαλεις ολη την τρελα απεναντι σε μια τρελη κοινωνια παρα να καταπιεζεσαι συνεχως μεσα σου. Αυτο ισχυει για ολους. Ειναι τρελη αυτη η κοινωνια και ειναι οτι χειροτερο υπαρχει, πηγαμε να εξαφανισουμε τα ζωα, τωρα παμε να εξαφανισουμε ολο τον πλανητη, ειναι απιστευτοι ολοι. Αμα δεν κανουμε κατι θα διαιωνιζεται το κακο. Μην αφηνετε να σας κανουν οτι θελουν οι αλλοι, πατατε ποδι και βγαλετε ολο το θυμο και τη δυναμη σας απεναντι τους. Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες. Μας μαθανε να μην διεκδικουμε το δικιο μας οι μεγαλυτεροι, μην τους κανουμε το χατιρι, αν τους το κανουμε θα ειναι και αυτοι δυστυχισμενοι γιατι περναει το κακο υποσυνειδητα και εμεις ακομα πιο πολυ γιατι εμεις θα το υποστουμε. Οχι λοιπον, μαθετε να αντιστεκεστε σε οτι σας σκοτωνει και διεκδικηστε το δικιο σας, και να νιωθετε θυμωμενοι πολυ θυμωμενοι, ειναι πολυ υγιες απεναντι σε αυτη την αρρωστη κοινωνια. Αυτα ειχα να πω μια μερα μετα απο πολυ κλαμα που νιωθω πιο δυνατη. Να γινετε κι εσεις.
23-09-2017, 16:31 #18
τελικα το πρωτο ποστ επιασε τοπο.παντος ο κοσμος ειναι αυτο που ειναι. μονο εσυ μπορεις να αλλαξεις. οσο κ να προσπαθεις να αλλαξεις τον κοσμο δεν θα καταφερεις τιποτα[emoji12] [emoji12] [emoji12]
Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App
23-09-2017, 16:41 #19
Οτι και να κανει ο κοσμος δεν μας ενδιαφερει............εμεις τους εαυτους μας να αλλαξουμε και αν θελουν ας ακολουθησουνε.....αν θελουν να καταστρεψουν τον πλανητη τους το ευχομαι γιατι τα παρατανε ολοι λογω συμβιβασμου και χαζομαρας και δεν κανουν τιποτα για το καλυτερο. Και θελουν μονο να περναει η κακια τους. Ας μεινουν με αυτην λοιπον. Εγω δεν φταιω τιποτα βεβαια, αλλα καλυτερα να πεθανω απο το να ζω μια ζωη δυστυχισμενη οπως τωρα. Τοσα χρονια ανεχομαι ανεχομαι εφτασε ο κομπος στο χτενι. Και δεν κανει κανεις τιποτα. Ειναι και η κατασταση στην Ελλαδα αλλα ειναι χειροτερο το κακο. Ο κοσμος ειναι κακος πολυ ξεσπαει ο ενας πανω στον αλλον παει ο ενας να φαει τον αλλον λες και ειμαστε θηρια αντι να βοηθαμε ο ενας τον αλλον, λογικο να παθαινουμε καταθλιψη. Αντι να θυμωνουμε τα βαζουμε μεσα μας. Ε οχι εγω δεν θα το αφησω αλλο αυτο να συμβαινει θα αλλαξω εγω και οποιος θελει ας ακολουθησει. Εγω δεν θα αφησω κανεναν να μου ξανακανει κακο και δεν θα αφησω τιποτα να πεσει κατω. Ε δεν φταιω εγω τιποτα. Παντου υπαρχει μισος. Ε η να το παρουμε αποφαση να αλλαξουμε ολοι η να πεθανουμε ολοι ομαδικως να ησυχασουμε αν δεν γινεται αλλιως.
Last edited by λουλούδι; 23-09-2017 at 18:29.
23-09-2017, 16:50 #20
σκεψου τον κοσμο καλο. εκει θα ηταν πιο περιεργο. [emoji23] [emoji23] [emoji23]
23-09-2017, 16:56 #21
Εκει θα ηταν το λογικο. Να βοηθαει ο ενας τον αλλον αντι να κοιταει να του βγαλει το ματι. Δεν μπορω να καταλαβω που πηγαζει τοση κακια. Ενταξει μωρη μαλακισμενη μωρε μαλακα περνας δυσκολα ε και; Πρεπει να ειναι και οι αλλοι χαλια; Αν ειναι οι αλλοι χαλια πως θα σε βοηθησουν; Α, ωραια, να ειμαστε ολοι χαλια. Ενας παραλογισμος. Πολλη ζηλεια και μισος παντου. Και ολα αυτα ακουγονται τρελα αλλα ειναι η πραγματικοτητα. Και κανεις δεν κανει τιποτα. Ολοι συμβιβαζονται λες και ειναι λογικο. Ενταξει, να συμβιβαστω με το θανατο αφου αυτο δεν αλλαζει, αλλα αν μπορω να κανω τη ζωη μου καλυτερη γιατι να μην την κανω; Και γιατι να μην το προσπαθησουν και οι αλλοι και να πρεπει να ξεσπανε την κωλοκακια τους πανω μου;;;; Εχω μαζεψει παρα πολλα γιατι τοσα χρονια εκανα το μαλακα αλλα no more. Οποιος θελει να κανει το μαλακα ας τον κανει, οποιος θελει να ξεσπαει πανω στους αλλους ας τα βρει μπροστα του. Μονο αυτα εχω να πω. Μακαρι να υπαρξει δικαιοσυνη αλλα δεν υπαρχει θεος. Γι' αυτο πρεπει να κανουμε κατι μονοι μας, γιατι μονοι μας ειμαστε και αντι να κοιταμε να κανουμε τη ζωη μας υποφερτη με τοσα προβληματα, κοιταμε να την κανουμε χειροτερη, και δεν μας φτανει αυτο, να κανουμε και του διπλανου χειροτερη. Ε, οχι, φτανει, ας αυτοκτονησουμε ομαδικως αν ειναι να φερομαστε χειροτερα απο τα αγρια ζωα. Βαρεθηκα να ανεχομαι, να δεχομαι οτι μαλακια πλασσαρει ο καθενας και να μην μιλαω κιολας. Ο καθενας ας αναλαβει τις ευθυνες του να γινει ενας καλυτερος ανθρωπος και να βελτιωσει τη ζωη του, αυτα ειχα να πω.
23-09-2017, 16:58 #22
εχεις δικιο δεν αντιλεγω
23-09-2017, 17:04 #23
Κοιτα, σε σενα το καλο μπορει να φανταζει ως ουτοπικο, σε μενα με τοσες "σφαλιαρες" που εχω φαει απο τη ζωη φανταζει απαραιτητο. Δεν ειμαστε ζωα, γιαννη, γιωργο, νατασα, χρηστο. Ειμαστε ανθρωποι με συναισθηματα και ευτυχως δεν εχουμε αναγκη να φαμε ο ενας τον αλλον για να επιβιωσουμε, μπορουμε κι ετσι. Απορω γιατι το κανουμε. Γιατι δεν κοιταμε ο καθενας μας να βελτιωσουμε τον εαυτο μας και να βελτιωσουμε τη ζωουλα μας και αντι αυτου κοιταμε να κανουμε κακο; Μονο ετσι θα παμε μπροστα. Ναι, θα πεθανουμε αλλα θα πεθανουμε ευτυχισμενοι, τιποτα δεν θα ειναι ματαιο πλεον γιατι θα εχουμε φυγει χορτατοι. Ενω τωρα τι κανουμε, ερχομαστε, ζουμε, υποφερουμε απο καταθλιψη, απο ενα σωρο ασθενειες που προκαλουνται απο ψυχοσωματικα και η ζωη μας ειναι μες στη μιζερια, γιατι πειτε μου εναν πραγματικα ευτυχισμενο ανθρωπο που να γελαει αληθινα οπως λες κι εσυ. Καλο ειναι να βγαλουν κι αλλοι αυτο το θυμο, τον εχουν καταπιεσει πολυ βαθια μεσα τους ισως γι'αυτο γινονται κακοι. Ισως παλι απλα ειναι κωλοχαρακτηρες. Δεν ξερω τι απο τα δυο ειναι, εγω ξερω παντως πως εχω κανει προσπαθειες να βελτιωσω τον εαυτο μου και τωρα θα κοιταξω να βελτιωσω και τη ζωη μου. Για να μην πασχω απο καταθλιψη. Για να μην πεθανω 50 χρονων απο εγκεφαλικο η απο καρδια που προηλθε απο πολλη στενοχωρια χωρις να εχω ζησει τιποτα και να εχω μονο δωσει χωρις να εχω παρει. Ευχομαι κι εσεις να κανετε το ιδιο και ολοι.
23-09-2017, 17:06 #24
ναι πρεπει να βγει κ να τον βιωσεις το θυμο αντι να τον καταπιεζεις. γιαυτο κ αυτο τογραψα στη αρχη κ μετα τα αλλα. ευχωμαι κ σε σενα τα καλυτερα
23-09-2017, 17:18 #25
Ναι γιαννη σου απαντησα και σε ενα αλλο θεμα που εγραψες. Μπορει να με πειτε τρελη αλλα απο μικρο και απο τρελο μαθαινεις την αληθεια. Αυτη η κοινωνια ειναι γεματη μισος και ειναι καιρος να αλλαξει. Επισης οι θρησκειες μας πανε πισω, μας διδασκουν την καταθλιψη, εχω διαβασει παρα πολλα πανω σε αυτο. Η καθε ειδους απολαυση της ζωης ειναι απαγορευμενη ειτε απο την θρησκεια (σεξ πριν το γαμο πχ) η απο την κοινωνια (ρατσισμος σε παχυσαρκους). Δεν λεω οτι πρεπει να τρωμε και να κανουμε σεξ συνεχεια, αλλα τα απαγορευμενα μας κανουν να τα θελουμε ακομα πιο πολυ και μετα τα καταπιεζουμε και τα θελουμε πιο πολυ και ουτω καθ' εξης. Ολα ελευθερα και με μετρο. Και η κοινωνια για να αλλαξει πρεπει πρωτα να αλλαξουμε εμεις μεσα μας. Και να πιστεψουμε στον εαυτο μας στην καλη πλευρα του. Καλη συνεχεια και τα καλυτερα και σε σενα.
23-09-2017, 17:20 #26
ευχαριστω. χερωμαι που τα καταλαβαινεις. αλλα δυστυχος για να τα καταλαβει ολλα αυτα καποιος πρεπει να αγανακτισει. κ γω εται τα καταλαβα
23-09-2017, 17:27 #27
Ναι, ειδες που κι εγω αγανακτησα και τα καταλαβα; Εχω περασει παρα πολλα και τα λεω αυτα, δεν τα λεω τυχαια, ετσι. Εχτες γελαγα με την ψυχη μου και σημερα εκλαιγα ολη μερα. Ε δεν παει αλλο λεω. Δεν θα αφηνω τον καθε παπαρα που δεν εχει φτιαξει την ψυχη του και ειναι καφρος να ξεσπαει επανω μου. Συγκεκριμενα πειραξανε ενα δικο μου ατομο και ξεσπασε πανω μου. Ε δεν φταιγαμε τιποτα και οι δυο. Του ειπα να επιβαλλεται και να μην αφηνει κανεναν να τον πειραζει. Ετσι πρεπει να κανουμε ολοι. Μας αξιζουν τα καλυτερα, αν ομως κι εμεις πρωτα βελτιωσουμε τον εαυτο μας και θελουμε το καλο σε αυτη τη γη. Γι'αυτους που θελουν το κακο, ας το υποστουνε για τον εαυτο τους μονο.
23-09-2017, 17:56 #28
Λουλούδι, συμφωνώ σε αυτά που αναφέρεις, όμως θέλω την σκέψη σου, να την πάω ένα βήμα παραπάνω. Η κοινωνία είναι έτσι, γιατί πιστεύω πως κανένας, δεν έχει ασχοληθεί με τον εαυτό του, στην πραγματικότητα. Η νοοτροπία είναι αυτή που είχε πει ο Μακαριστός Χριστόδουλος, ότι κοιτάμε να φάμε την κατσίκα του γείτονα, ενώ ο Αρκάς, είπε να φάμε εκτός από την κατσίκα και τον γείτονα μαζί. Όλα αυτά είναι, γιατί δεν κάθισε κανείς να μάθει τον εαυτό του. Ούτε είναι λύση, να κατηγορούμε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, για τα στραβά της ζωής μας. Ας κοιτάξουμε πρώτοι εμείς τον εαυτό μας και από εκεί και πέρα, θα μπουν κάποια μικρά λιθαράκια, ώστε η κοινωνία μας, να γίνει λίγο πιο σωστή ή υγιής αν θες.
23-09-2017, 17:59 #29
συμφωνω. αν θες δες κ λιγο πιο πισο ειχα γραψει κατι σχετικο κ πως το προσπαθουσα εγω
23-09-2017, 18:10 #30
Εν οιδα, κανεις ενα λαθος ως προς εμενα. Δεν κατηγορω τον υπολοιπο κοσμο για τα οποιαδηποτε στραβα της ζωης μου. Πρεπει ο καθενας να κανει την αυτοκριτικη του, ειναι απαραιτητο! Αν εχω θυμο, αν εχω καταθλιψη, ειναι γιατι εχω αφησει ολους να ξεσπανε επανω μου, ειτε με χλευασμο, ειτε με καταπιεση, ειτε να μου τη λενε και να μην αντιδρω, και με αλλους διαφορους τροπους, και πιστευω συμβαινει σε πολυ κοσμο αυτο, σε μενα προσωπικα επειδη ημουν πολυ ανεκτικη και ειτε δεν ηθελα να το συνεχισω, ειτε τους λυπομουν γιατι λεω δεν θα πεσω στο επιπεδο τους. Οποτε σε μενα, ναι, για ολα τα στραβα ευθυνονται οι αλλοι, αφου οπως κι εσυ τωρα μου την λες ελαφρα ετσι και οι αλλοι δεν εχουν μαθει να διαχειριζονται τον εαυτο τους και ξεσπουν πανω μου οπως ειπα. Μεχρι τωρα τους αφηνα, αλλα εχω μπουχτησει ειλικρινα, εφτασα σε ενα σημειο που λεω δεν παει αλλο. Η ζωη μου μπορει να μην ειναι τελεια αλλα μου τη χαλανε πολυ οι αλλοι, γι'αυτο και κατηγορω τοσο πολυ. Καθε μερα ξυπναω και κοιμαμαι με το να σκεφτομαι ποσο θα ηθελα να αλλαξει αυτος ο κοσμος και ποσο κακος ειναι. Ελεος πια. Πολυ μισος και πολλη αδικια. Και ηθελα να βγαλω το θυμο μου για να μην εχω καταθλιψη αλλα ειναι τοσος πολυς που δεν μου φτανει μια ζωη. Και λιγα λεω συμφωνα με τα οσα μου εχουνε κανει, δεν ειχα σκοπο και απο τη μια καλα εκανες και το ανεφερες να κατηγορησω τα καλα παιδια αν υπαρχουν, αλλα οσους με εχουν προσβαλλει, με εχουν μειωσει εμενα η αλλα ατομα χωρις αιτια. Μπορει για αλλους να φαινονται αστεια αυτα, εμενα ομως μου χαλανε τη ζωη μου και δεν θελω αλλο να τα κραταω μεσα μου γιατι με τρωνε. Και θα θελα πολυ να αλλαξει αυτος ο κοσμος, και ναι, δεν ειναι δυσκολο να αλλαξουμε, αρκει να το θελουμε, εγω εκανα την αρχη με τον εαυτο μου και αν κατηγορω ειναι γιατι εχω υποστει λεκτικη κακοποιηση απο πολλους αν οχι απο ολους.