Results 16 to 30 of 41
-
08-08-2017, 17:05 #16
- 08-08-2017, 17:09 #17
Όχι, από ότι γνωρίζω αλλά από την ώρα που θα έρθει σπίτι πίνει minimum ενα μπουκάλι κρασί και συνήθως 2-3 μπύρες μετά από αυτό. Πιστεύω πως είναι αλκοόλικος εδώ και χρόνια και αυτός είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα να χωρίσουμε στη αρχή. Αυτό το μετριασε και επεστρεψα. Τώρα όμως έχει τη δικαιολογία πως περνάει δύσκολη φάση....
08-08-2017, 17:15 #18
Αυτη η ψυχικη διαταραχη που εικαζει η ψυχολογος σου οτι ισως εχει ο ανθρωπος αυτος, σου εχει αναφερει αν ειναι καποια διαταραχη προσωπικοτηταςή ψυχωση ή κατι αλλο? Εχεις διαβασει καθολου εδω στο φορουμ συμπτωματα απο διαφορες ψυχικες νοσους που προκαλουν νευρικα εντονα ξεσπασματα και βιαιη συμπεριφορα?
Αν και το θεμα ειναι να σταματησεις εσυ να ψαχνεις τροπους να αυτοτιμωρεισαι, το χειροτερο ειναι οτι το κανεις και συνειδητα.
Δεν ξερω τι αλλο να πω, γιατι μου δινεις την εντυπωση οτι το θελεις πολυ ολο αυτο που περνας επειδη νομιζεις οτι σου αξιζει να υποφερεις αλλιως δεν εχεις λογο υπαρξης.
Θυμησου τοτε εκεινη την περιοδο που αποφασισες να τον χωρισεις επειδη μεταξυ αλλων επινε πολυ. Εκεινο το διαστημα ο εαυτος σου επελεξε την αυτοσυντηρηση. Κατι εγινε και διαλεξες δρομο αυτοεπιβιωσης. Μετα απο 2 χρονια πισωγυρισες και εκτοτε παραδοθηκες.
Κανε αναδρομη, βρες εκεινον τον εαυτο σου που ηθελε να απαλλαγει απο την κακοποιηση. Καπου τον εχεις θαψει.
08-08-2017, 17:18 #19
Ειλικρινά, σε χιλιοευχαριστω!!!
Πολλές φορές νιώθω ενοχές επειδή νιώθω πως εγώ δημιούργησα αυτό το "τερας" και δεν ξέρω πως να τον φέρω πίσω στα καλά του..
Φυσικά δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τη υγεία μου και το δικαιολογεί λέγοντας πως τώρα πρέπει να κοιτάξει να είναι αυτός καλα.
Δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη, όπως και να'χει, δυστυχώς σκέφτομαι πολύ συχνά πως θέλω να εξαφανιστω από όλους και από όλα και να μην ξαναδώ ποτέ κανέναν...
08-08-2017, 17:22 #20
Έχεις απόλυτο δίκιο!!!!!!!! Απόλυτο όμως!!!! Ναι, για κάποιον λόγο πιστεύω πως αυτό μου αξίζει...
Όσον αφορά τη ψυχική παθηση, δε δέχεται ψυχίατρος και ψυχολογους. Και ο αδελφός του έχει σχιζοφρένεια, κάτι που έμαθα πολύ μετά το γάμο γιατί δε θέλουν να το ξέρει κανείς. Πιστεύω πως είναι διπολικος και το πιστεύω εδώ και πολλά χρόνια και πως το αλκοόλ είναι το "μπιμπερό" του για να κατευναζει και να ηρεμει το μυαλό του.
Η ψυχολόγος μου είπε πως πιστεύει πως έχει κατάθλιψη σε μεγάλο βαθμό, αυτό από τη αρχή που της περιέγραψα το γάμο μας.
08-08-2017, 17:25 #21
Δεν εισαι μανα του ομως και κακως παιρνεις την ευθυνη οτι δημιουργησες ενα "τερας". Ουτε με τα γονιδια του μπορεις να τα βαλεις ουτε με τον τροπο που μεγαλωσε. Αν οντως πασχει απο καποια διαταραχη χρειαζεται θεραπεια, με τον τροπο που τον ανεχεσαι, απλα χειροτερευεις την κατασταση του. Και μαζι και τη δικη σου φυσικα.
08-08-2017, 17:34 #22
περα απο τον προβληματικο συζηγο, η δικη σου σταση δεν ηταν σωστη. κουκουλωνες καταστασεις για να εχεις το μεγαλυτερο δυνατο ωφελος. οσον αφορα το γαμο σου.. δεδομενου του αλκοολισμου του, αλλα και του οτι δεν μπορει να ξεπερασει το οτι τον απατησες,προς το παρον λιγες ελπιδες υπαρχουν. ξεκοψε του οτι εσυ ετσι δε συνεχιζεις και καντο και πραξη. αυτη τη φορα ομως περιμενε μεχρι να δεις εαν πραγματικα ειναι διατεθημενος να αλλαξει συνηθειες ,γιατι ειναι πολυ δυσκολο κατι τετοιο. να το δεις μακροπροθεσμα δηλαδη για να μην ξαναγυρισετε στα ιδια.σχετικα με το παιδι, εαν εισαι οικονομικα ανεξαρτητη, ειλικρινα δε σου χρειαζεται ενας τετοιος αντρας..μπορεις να το κανεις και μονη σου πλεον τα ταμπου ειναι ανυπαρκτα. πολυ καλυτερα απο το να μεγαλωσει σε ενα νοσηρο περιβαλλονκαι τελικα να χωρισουν οι γονεις του, οπως κανουν τοσα και τοσα ζευγαρια σημερα.
08-08-2017, 17:57 #23
08-08-2017, 17:58 #24
Γραφεις οσο πιο ασχημα μου φέρονταο κτλ.
Ξέχασε λίγο το πως φερονται οι άλλοι. Επίσης θεωρώ πίπες αυτα που λέει η ψυχολόγος γιατι φαινεται πως δε σε βοηθουν κ πολύ.
Βασικά είσαι κλασσική drama queen. Δεν εισαι η μόνη, οι περισσοτερες γυναίκες είναι. Να σου πω που βρίσκεται το λάθος;δεν σε αγαπάς καθολου ή σε αγαπάς λίγο, μέσα σου πιστευεις πως δςν αξίζει να σε συναναστρεφετε κανείς και για να "αναγκάσεις" τους άλλους να μεινουν δίπλα σου, μειώνεις τον εαυτό σου,τον αδικείς στην ουσία αναλαμβάνοντας ευθύνες για ξένες πράξεις. Αυτο κάνεις. Και όσο πιο πολλή ευθυνη σε φορτώνει κάποιος τοσο πιο πολύ αποδεκτή νοιωθεις.
Όμως η πραγματικότητα κοριτσι μου ειναι άλλη. Αν ο αντρας σου πχ ασκει ψυχολογική πίεση ή βία ειναι επειδή είναι κρετινος, δεν διαφέρει με τη σωματική βία. Σου μεταβιβάζει την ανικανότητά του να σε κρατήσει τότε. Ο ανθρωπος που νοιωθει προδομένος ή που εχει χάσει ατην ςμπιστσυνη του, φευγει. Δςν υπάρχουν εξαιρεσεις. Καταλαβαίνεις τι εννοω;
Πρεπει να εχεις ενοχες ξέρεις για ποιο πραγμα;για το ότι δεν εισαι ενταξει απςνντι σε σένα. Αντι να ψαχνεις την ηρεμία κ να περνας λίγο καλα κάθεσαι και αδικήσαι με τις μλκς και τα ψυχολογικά του άλλου που δεν ειναι ευθυνη δικη σου δε με γουσταρεις διαζυγιο πηραμε ουστ ρε φιλε που θα αε ανεχτω κ θα μου κανεις κ κακο. Ακραιο αλλα ετσι προατατευεις τον εαυτο σου.
08-08-2017, 18:04 #25
Κουτσουνι, είναι σαν να "ακουω" τις κολλητες μου, όσον αφορά το σύζυγό μου και τη κατασταση!!! Αυτός είπε προχθές, μπροστά σε μια φίλη μας η οποία είναι μέσα σε όλη την κατασταση, πως κάθεται γιατί πιστεύει πως αν φύγει θα είμαι χειρότερα και με "λυπαται" ουσιαστικά και γι αυτό μένει!!! Αλλά δεν είπε ότι επίσης βολευεται γιατι δεν πληρώνει τίποτα, τα έχει όλα έτοιμα και κάνει ότι γουστάρει. Μου βγαίνει είναι λίγο θυμός τώρα αλλά δυστυχώς μου περνάει.
Όσον αφορά τη ψυχολογο, μπορεί να έχεις δίκιο. Από Σεπτέμβριο αν είμαι καλά, σκέφτομαι να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία με ψυχίατρο.
Τέλος, αναφορικά με μένα, ίσως έχεις δίκιο. Έχω πολύ χαμηλή αυτοεκτιμηση και δεν αγαπάω τον εαυτό μου και πάντα θέλω να τα κάνω όλα τέλεια αλλιώς δεν είμαι αξία. Αυτό είναι κάτι που δεν έχω καταφέρει να το "δουλεψω" ακόμα Δε ζητάω ποτέ βοήθεια και ειλικρινά η κουβέντα μαζί σας με βοηθάει πολύ. . .
08-08-2017, 18:09 #26
08-08-2017, 18:26 #27
Κοιτα, κι εγω που σου τα λέω χειροτερη υπήρξα. Όχι μονο ημουν ηττοπαθης κ drama queen αλλά οταν γνωρισα εναν ανθρωπο να με νοιαζςται πραγματικά, τον εγκατελειψα γιατι πιατευα πως με κοροιδευει ή κατι επειδη δεν ηταν κακοποιητικός.
Και για να λςμς την αλήθεια. Υποτίθεται μςνςι απο λύπηση. Ποια λυπηση και αμθρωπια ρε αρχηγε. Και αλλου να εμενε, αν ηθελε να σε στηριξει εμπρακτα θα το εκανε. Μια βολτα στην παραλια ςνας καφες μια βραδια με πιτσε κ τηλςοραση κατι. Ετσι θα σε αποροσουσε απο την κακομοιρια της καταθλιψης που εντυνεται λογω φαρμακευτικης. Μονος του διαψευδει τον εαυτο του με τις πραξεις του.
Μην λες ισως. Ετσι έίναι κοριτσι μου
Δεν νοιαζεσαι εμπρακτα για σενα και ζητας να σε σωσει καποιος απο την κατασραση ενω εχεις ολες τιε προδιαγραφες να το κάνεις. Το πιο δυσκολο πλεον ειναι το οικονομικό. Εσυ το χεις αφου τον συντηρεις κι αυτόν. Ειναι δυσκολο να το καταλάβεις κ σε νοιωθω γιατι πανω κάτω μπορω να καταλάνω την ψυχολογια σου. Απλώς οι σκέψεις κ τα λόγια δεν εχουν νοημα αν δε συνοδευονται απο πράξεις.
Και το τέλειο μπορει να το πετυχεις εγω σου λέω. Αλλά το θεμα είναι να δουλεύεις με σωστο υλικό. Πχ αν αγορασεις γαλοπουλα κ την βαλεις στην καταψυξη, παγωτο δε θα γίνει ποτε οσο κι αν το θέλεις. Το οτι εκανες μια επιλογη ανθρωπου που ειναι λάθος ειναι δεδομένο, αλλα αν οντως θελεις το τελειο οπως λες δεν πρεπει ναωτο επιδιώξεις; γινεται να αλλαξει αυτος ο ανθρωπος και απο ποτης να γινει ιπποτης;;; και την αποτυχία του αυτη θα την χρεωθεις εσυ;;;;
08-08-2017, 18:38 #28
https://youtu.be/iI_YK-VZOU8
Αν θες να αγιασεις πρεπει να αμαρτησεις που λέει κ η αρλετα, ζωη σε λόγου μας.
Δεν γίνεται να ντρεπεσαι ή να φοβασαι να διεκδικήσεις το δικιο σου για σένα κ να απαιτεις να μην πέσουν κορμιά ή να μην ξεβολευτει κανείς. Ο καθενας οπως εστρωσε ας κοιμηθεί. Η ευθυνη που εχεις ειναι μονο για τις δικες σου πραξεις
08-08-2017, 18:42 #29
08-08-2017, 18:48 #30
Μωρέ, δεν τον συντηρω εγω. Έχει δική του δουλειά με καλά χρήματα. Απλά μάλλον έχει βολευτεί. Σκέψου ότι 2,5 χρόνια που έλειπα από το σπίτι ΜΟΥ , δεν έκανε ποτέ κίνηση να βρει αλλού να μείνει! Και γω όμως στηρίζομουν πάντα στα δικά μου πόδια και όταν είχα μείωση του μισθού στη δουλειά μου, βρήκα και δεύτερη για να είμαι αυταρκης. Τώρα περνάω μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο λόγω του χειρουργειου, του εκκαθαριστικου, που έχασα τη μια δουλειά, που οι ενέσεις που κάνω είναι κοστοβορες κτλ κτλ συν του ότι δεν πληρώνει τίποτα μέσα σε ένα σπίτι που μένει και καταναλώνει ο ίδιος. Και οπότε πάω να κάνω τέτοια κουβέντα μου λέει "θα φυγω"...και με βλέπει ότι έχω ξεπαραδιαστει και δεν κάνει καν κίνηση... αυτό είναι που μου τη δίνει...ότι έχει χρήματα και δε δίνει δραχμή για το σπίτι που ζει επειδή λέει συνέχεια θα φύγω μέχρι το τέλος της εβδομάδας....