Results 1 to 15 of 17
Thread: ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ
-
08-08-2017, 21:20 #1
ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ
Καλησπέρα σας,*
*
*Ονομάζομαι Κατερίνα και είμαι 23 χρονών.πηρα το θάρρος να σας γράψω για το θέμα που με βαραίνει πιο πολύ.Αυτό το θέμα είναι η σχέση με την μάνα μου, η οποία δεν είναι καθόλου καλή. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα θυμάμαι να με φωνάζει να με βρίζει και ακόμα και να με χτυπάει. Δεν θυμάμαι καν αν με εχει πάρει ποτέ αγκαλιά ή να εκδηλώσει κάπως την αγάπη της.Φωνάζει με το πραμικρό που θα κάνω που θα πω. Ότι ειμαι χαζή, δεν αξίζω τιποτα με καταριέται συνεχώς. Αυτή η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερο στην ηλικία*των 15, ανακάλυψα πως είμαι διαφορετική και πως έχω άλλη σεξουαλική ταυτότητα. Τότε είχα μια σχέση και *αποφάσισα να το πω στους δικους μου. Τότε έγινε ο χαμός, μεχρι που με άφησαν λιπόθυμη στο μπανιο απο το ξύλο. Απο τότε μέχρι κα σήμερα, κάθε μέρα η μάνα μου δεν με έχει αφήσει σε ησυχία. Συνέχεια με βρίζει με καταριέται με λόγια που δεν μπορεί να φανταστεί καποιος ανθρωπος ( εύχομαι να πεθάνεις, να μην σε έκανα ποτέ, να αυτοκτονήσεις να σε θάψω να χαρώ, ότι ειμαι του δρόμου να παω αν κουνιέμαι να βγάζω λεφτά και πολλα πολλά άλλα). Όλα αυτά για περίοδο 10 χρόνια συμβαίνουν κάθε μέρα και τα μαζευω όλα).*Με λόγια που *βγάζουν τόσο μίσος. Δικαίωμα για οτιδήποτε δεν τους έχω δώσει ποτέ. Η σωτηρία μου για λίγο ήρθε στις πανελλήνιες που έφυγα για 5 χρόνια να σπουδάσω, οπότε τα πράγματα είχαν ηρεμήσει για λίγο. Τωρα που επέστρεψα έχουν γίνει χειρότερα. Έχω απελπιστέι και δεν ξέρω τι να κάνω. Το μόνο που κάνω καθε μερα έίναι να την αποφεύγω γιατι αν μλησουμε θα μαλλώσουμε. Απο τότε δεν ειμαι ο εαυτός μου.*νιωθω οτι δεν αντεχω αλλο*εδω μέσα, το νιωθω αυτο το σπιτι σα φυλακή. Θυμώνω ευκολα φωνάζω εκνευρίζομαι με χει κανει να μαι πιο επιθετική. Το θέμα είναι πως οικονομικά εξαρτώμαι απο εκείνη και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ψάχνω για δουλειά αλλά και εκεί δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάτι να καταφέρω να φύγω να ζήσω μόνη μου. Ο πατέρας μου τις πιο πολλές φορές λείπει απο το σπιτι και όταν θα την ακο΄θσει ή οταν θα με δει χάλια θα της πει γιατι κάνεις έτσι το παιδί και φυσικα μένει εκεί η κουβέντα. Της έχω πει να πάμε σε ψυχολόγο να μιλήσουμε αλλα και εκεί μου λέει να πάω εγώ γιατί εγώ έχω πρόβλημα. Είμαστε τρίτεκνη οικογένεια αλλά την αδελφή μου ποτέ δεν της φέρθηκε έτσι και πάντα έβλεπα την προτίμηση τους σε εκείνη. Έχω κουραστεί με όλη την κατάσταση και δεν ξέρω τι να κάνω. Θα με βοηθούσαν πολύ να διαβάσω και άλλες απόψεις.*
Σας ευχαριστώ πολύ
- 08-08-2017, 21:56 #2
Γιατι δεν πας στο εξωτερικο μπας και βρεις εκει δουλεια και παντρευτεις και ησυχασεις; Αν δεν εχεις λεφτα ζητα απο τον πατερα σου, πες του θελω να ανοιξω τα φτερα μου! Κριμα ειναι να τα περνας ολα αυτα.
08-08-2017, 22:35 #3
Τα λεφτα στο σπιτι τα διαχειριζεται η μανα μου οποτε τι.να κανει ο πατερας μου. Μετα μου λενε την καραμελα ναι στο.εξωτερικό εσενα περιμενουν και εκει.ειναι δύσκολα και χίλια δυο. Ειχαμς συμφωνησει μολις παρω το πτυχιο να βγαλω διπλωμα αυτοκινητου και τωρα μου λένε δεν υπαρχει οικονομικη άνεση, ενω για την αδελφη μου που ετοιμαζεται για αρραβωνες και.γαμους.έχουν ξοδεψει τα λεφτα.
08-08-2017, 22:48 #4
Ελεος ρε φιλε τι περνας. Για χαστουκια ειναι η μανα σου σορυ κιολας, δεν μπορεις να την κλεισεις σε κανενα ψυχιατρειο; Μηπως εχει προβλημα; Οχι οτι οσοι ειναι σκατοχαρακτηρες εχουν προβλημα, απλα ετυχε, γιατι δεν μου φαινονται φυσιολογικα ολα αυτα! Μανα και να μισει το παιδι της; Ελεος και παλι ελεος.
08-08-2017, 22:57 #5
Σε εναν καυγά που ειχαμε αυτες τις μέρες μου ειπε ολο με νευρα απαντάς και με ενα μισος στο βλέμμα λεω τωρα το είδες παλι καλα που το πρόσεξες. Και εχει τι συνηθεια να μουρμουραει και παρα πολυ και της λεω ποια μανα εχεις ακουσει να ευχεται να πεθανει το παιδι της και να χαίρεται ;;; το λεγα και με πιαναν τα δακρυα και μου λεει ποια παιδια κανουν ετσι τις μαναδες και ειπε αυτο που με κανες τοτε να με ντροπιασεις ετσι; ολη την ωρα αυτο λεει αυτο που με κανες και αυτο που με κανες λες και σκοτωσα κανεναν ανθρωπο. Αλλα στην επαρχια οπως ξέρουμε ολοι τα πραγματα είναι διαφορετικά πολυ κλειστά μυαλά. Αλλα.έλεγα γονείς μου ειναι με αγαπανε οπως καινα ειμαι δεν μπορεί και μετα εγινε οτι εγινε
08-08-2017, 23:52 #6
09-08-2017, 01:56 #7
αν θες να μεινεις εκει η μονη λυση που βρισκω παρε ενα μπ3 και καλωδιοσου για να την αντεξεις αφου αν τσακωνεσαι μαζι της δεν βγαινει νοημα αλλα καλα κανεις που τα λες...
09-08-2017, 02:51 #8
Μπορείς και θα στο πρότεινα να κινηθείς νομικά
09-08-2017, 05:06 #9
Δηλαδή τι μπορώ να κάνω;
10-08-2017, 06:53 #10
εγω νομιζω οτι εχει καταφερει να σου ριξει το ηθικο υποσυνειδητα η μανα σου. . το βασικο ειναι να φυγεις απο εκει. ψαξε το καλυτερα, και για ελλαδα και για εξωτερικο. να μην κανεις καποια κινηση, πρωτον εχει τους συγγενεις στο πλευρο της και σε εχουν κανει μαυρο προβατο και δευτερον δεν εχει τιποτα.. ο χαρακτηρας της φταιει. ειναι κπμπλεξικη, ισχυρογνωμων και γενικοτερα ριχνει υους αλλους για να νιωσει καποια. να φυγεις και να ξεχασεις την υπαρξη τους η μονη λυση.. δεν ισχυουν αυτα που σου λεει.. εχεις αξια και εισαι καποιος.αυτη εχει προβλημα οχι εσυ.
10-08-2017, 23:08 #11
Εγώ λέω να βρεις αναγκαστικά μια δουλειά , οτιδήποτε , για να μαζέψεις λεφτά κι να φύγεις .
Και με αυτά τα λεφτά επίσης να πας σε ψυχολόγο για να βοηθηθεις γιατί και το να απομακρυνθεις από κοντά της είναι λύση ναι αλλά σου έχει αφήσει τραύματα εσωτερικά τα οποία έχεις ανάγκη να λυθούν.
Αυτονόητο είναι ότι δε φταις σε τίποτα κι εκεί που είπες ότι δε τους έδωσες δικαίωμα όχι και να τους έδινες δεν έχουν δικαίωμα να χτυπάει η να σε βρίζει κτλ .
Η γυναίκα φαινεται ότι είναι παράλογη και απορώ γιατί ο πατέρας σου ή η αδερφή σου δε κάνουν τίποτα , υποθέτω τη φοβούνται .
Αλήθεια με την αδερφή σου τι σχέσεις έχετε ?
10-08-2017, 23:14 #12
Η αν έχεις φίλους-φιλες να έμενες εκεί για λίγο , αν έχεις μπορείς να το προτείνεις
10-08-2017, 23:23 #13
Κοπελιά δε θα πρωτοτυπήσω. Θα σου πω αν θες καλύτερη ζωή κόψε το σβέρκο σου και βρες τρόπο να απομακρυνθείς.
Δευτερον μην παραμυθιάζεσαι. Το γονεις ειναι με αγαπουν ειναι η μεγαλύτερη πλάνη μην πω μλκ. Το οτι ενας ανθρωπος σε φέρνει στη ζωή δε σημαίνει αυτόματα πως του χρωστας να γίνεις ο σάκος του μποξ και να δέχεσαι ολα του τα σκατα. Επίσης η αγάπη των γονέων που εκτός απο φαγητο στέγη που δεν τα υποτιμώ, είναι κυρίως ασφάλεια και στηριξη. Δε θελω να λέω μεγάλες κουβέντες γιατί παιδια μεγαλώνω, αλλά προαωπικά πιστεύω πως οι γονείς ψρωατούν τα παιδια και οχι τα παιδιά μονο στους γονείς. Ενα υιοθετημένο παιδί μπορεί να είναι πιο δεμςνο με τους γονείς που το μεγάλωσαν απο ενα άλλο που το νεγαλωααν οι βιολογικοι κι αυτό γιατί ηξεραν να το αγαπουν.
Εάν έίσαι σιγουρη πως με τις πραξεις σου και τις επιλογές σου δεν κάνεις κακό σε κανένα, μάζεψε τα μπογαλάκια σου οσο ακόμα δε σε επιασε καταθλιψη ή κάτι άλλο και κηνυγα τη ζωη που τωρα χάνεις.
Η μάνα σου δςν προκειται να αλλάξει,αλλά εσυ μπορείς και πρέπει να βγεις εξω κ να διεκδικησεις τη ζωη σου
25-09-2017, 14:06 #14
Πρέπει να προσπαθήσεις ασταμάτητα και ακούραστα να ανεξαρτητοποιηθείς. Αυτό θα γίνει με την ανεύρεση εργασίας με ικανοποιητικές αποδοχές, που θα αρκούν δηλαδή να πληρώνεις όλους τους λογαριασμούς σου. Πού ακριβώς δεν ξέρω, Ελλάδα, εξωτερικό, όπου βρεις αρχικά. Πρέπει να φύγεις όμως το συντομότερο δυνατό, όχι νύχτα με το σακίδιο στην πλάτη σαν απελπισμένη, αλλά αφότου βρεις μια εργασία που θα σου δώσει αυτονομία.
Η κατάσταση που περιέγραψες είναι τουλάχιστον νοσηρή. Όσο μένεις παγιδευμένη εκεί υποσκάπτεις την ψυχική υγεία σου και το μέλλον σου γενικότερα.
25-09-2017, 14:22 #15
Ναι, και εσένα περιμένουν. Γιατί όχι;
Το πόσο δύσκολα είναι εξαρτάται από το πόσο αποφασισμένος είναι κάποιος να ανοίξει τους ορίζοντές του, να δημιουργήσει κάτι για τον εαυτό του, να γνωρίσει καινούργια πράγματα. Η μετακίνηση ανθρώπων και η αναζήτηση εργασίας έχει πλέον απλοποιηθεί σημαντικά στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω νομοθεσίας και τεχνολογίας. Δεν είναι όπως στη γενιά μου που δεν υπήρχε η αφθονία πληροφορίας που υπάρχει σήμερα σχεδόν για ο,τιδήποτε, ενώ η επικοινωνία ήταν περιορισμένη και προβληματική.
Αν μείνεις με τη στερεότυπη λογική που ανθεί στην Ελλάδα γύρω από τον τρόπο ζωής, τότε ναι, θα σου φανεί πολύ δύσκολο. Π.χ. δεν έχω δει Έλληνα σε κεντρική/βόρεια Ευρώπη που να μην γκρινιάζει για τον καιρό. Σε όλους (σχεδόν) φαίνεται ανυπόφορο να έχει τόσο συχνά συννεφιά, βροχές και κρύο, παραμένουν όμως γιατί έχουν ικανοποιητική απασχόληση.