#Μοναξια #Καταθλιψη #Κριση πανικου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11

#Μοναξια #Καταθλιψη #Κριση πανικου

Θα ηθελα να ρωτησω πως αντιμετωπιζεται τη μοναξια οταν εχετε καταθλιψη/κρισεις πανικου. Αν δεν υπαρχει συντροφος να σας βοηθησει ή κανενας φιλος απο τα παλια, και δε κυκλοφορειτε τοσο, τι μπορειτε να κανετε; Προσπαθησα εστω μεσω φβ να γνωρισω κοσμο αλλα ματαια, ολοι εχουν ηδη παρεες, το κυκλο τους. Προσπαθησα και με dating sites αλλα εκει ειναι ακομα πιο ανωφελο αφου εχουν γεμισει ψευτικα προφιλ και ιεροδουλες. Εχω δοκιμασει να γινω και πιο κοινωνικος με εκδηλωσεις, συλλογους κλπ χωρις ιδιαιτερη τυχη, αφου ειμαι ηδη χρονια μονος και το προβλημα μου εντεινεται. Σας παρακαλω πειτε μου τι να κανω και που να παω. Παιρνω τα φαρμακα μου (ladose/xanax) κανονικα αλλα η μοναξια με εχει οδηγησει μεχρι και στο να σκεφτομαι την αυτοκτονια. Ευχαριστω.

Senior Member
    Καλημέρα Non, .. μαζί με τα φάρμακα κάνεις και ψυχοθεραπεία? γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτό.. τα φάρμακα απο μόνα τους δεν είναι αρκετά.
    Όσον αφορά την προσπάθειά σου να κοινωνικοποιηθείς, καμιά φορά είναι πιο εύκολο απο οτι νομίζουμε. Το να κυνηγάμε κάτι και να μην το βρίσκουμε καμιά φορά κάνει τα πράγματα χειρότερα. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε να έρθουν τα πράγματα απο μόνα τους.. και τι ενοώ με αυτό.
    Πχ αν δεν έχεις κατοικίδιο μπορείς να πάρεις ένα σκύλο.. Το κατοικίδιο μας δίνει τρομερή ψυχολογική υποστήριξη, μας δίνει κίνιτρα και εκτός οτι φροντίζουμε μια ψυχούλα που το έχει ανάγκη, φροντίζουμε και τον εαυτό μας ψυχικά και σωματικά. Η βόλτα με το σκύλο μας δεν είναι απλά μια υγιή και ευχάριστη διαδικασία.. είναι και ένας τρόπος να γνωρίσουμε κόσμο. Πόσοι θα σταματήσουν να χαιδέψουν το σκυλάκι? να παίξουν μαζί του?.. και εκεί πιάνεις κουβεντούλα και το ένα φέρνει το άλλο..
    Επίσης μπορείς να συμμετέσχεις σε φιλοζωικές οργανώσεις και να γνωρίσεις όμορφο κόσμο που μοιράζεται την ίδια αγάπη για αυτά τα ζώα και μπορείς να συμμετάσχεις σε πάρα πολλά πράγματα που και καλό θα κάνεις, και θα βγείς απο το σπίτι και θα γνωρίσεις ωραίους ανθρώπους με ευαισθησίες. Βέβαια βασική προυπόθεση να αγαπάς τα ζώα.
    Επίσης κατα πόσο φροντίζεις τον εαυτό σου? η κατλαθλιψη καμιά φορά δεν μας αφήνει να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και αυτό είναι κάτι που μας δυσκολεύει στις γνωριμίες μας. Οπότε με γυμναστική και υγειινή διατροφή θα βελτιώσεις όχι μόνο την εικόνα σου αλλά και την ψυχολογία σου.
    Δεν ξέρω τι ενδιαφέροντα έχεις ή χόμπι αλλά αν δεν έχεις καλό είναι να αποκτήσεις. Είτε είναι τα ζώα, είτε ο αθλητισμός, είτε πχ οι μοτοσυκλέτες, ..υπάρχουν τόσο όμορφα πράγματα στην ζωή μας να ασχοληθούμε και να περνάμε ευχάριστα και να γνωρίζουμε και άλλους ανθρώπους.. Πρέπει λοιπόν να αποτκήσεις ενδιαφέροντα, να αλλάξεις την ρουτίνα σου γιατί η ρουτίνα είναι εχθρός της κατάθλιψης..
    Πρώτα όμως κάνε το για τον εαυτό σου.. μην κάνεις δηλ πράγματα απλά για να γνωρίσεις κόσμο.. Το να πας σε ένα σύλλογο οπως λές και δεν ε΄χεις δεί τύχη, αν αυτός ο σύλλογος δεν σε αντιπροσοπεύει και πας εκει και απλά στέκεσαι σε μια γωνία τότε είναι αυτονόητο οτι δεν θα έχεις μεγαλη "τύχη". Να κάνεις πράγματα που παρουσιάζεις τον εαυτό σου..που να συμμετέχεις ουσιάστικά και όχι απλά να δηλώνεις παρόν. Τον εθελοντισμό τον έχεις σκεφτεί? είναι και αυτός ένα πολύ δημιουργικός τρόπος να γνωρίσεις πολύ όμορφο κόσμο..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Non View Post
    Παιρνω τα φαρμακα μου (ladose/xanax) κανονικα αλλα η μοναξια με εχει οδηγησει μεχρι και στο να σκεφτομαι την αυτοκτονια. Ευχαριστω.
    Ποσο καιρο παιρνεις την αγωγη σου?

Senior Member
    Καλησπερα. Δεν μπορεις να γραφτεις καπου, γυμναστηριο, ξενη γλωσσα ωστε να γνωρισεις ατομα η κοπελα; απο συγγενεις, κατι; Απο γνωστους να σου γνωρισουν καποια;;

Ευχαριστω οσους απαντησαν.

jock77 τις επισκεψεις στο ψυχιατρο τις σταματησα λογω ελλειψης χρηματων γιατι μου επαιρνε 80 ευρω για μιση ωρα-40 λεπτα και λεγαμε τα αυτονοητα. Δε μπορω να πω οτι με βοηθησε η κουβεντα μαζι του και δε νομιζω οτι μπορουσε να μου προσφερει κατι παραπανω. Κατοικιδιο παρ'ολο που θα ηθελα δεν εχω γιατι μενω σε πολυκατοικια. Το προβλημα ειναι οτι ειμαι μονος και καμια δεν ενδιαφερεται. Οι γνωριμιες δε γινονται αυτοματα παιρνοντας ενα χαπι και κυκλοφοροντας. Οσο κι αν δε το κυνηγαω, οσο κι αν φροντιζω τον εαυτο μου, οσο κι αν εχω ασχολιες και προσπαθω να γεμιζω τις ωρες μου. Ο κοσμος τρεχει στις δουλειες του, ολες προτιμουν τις φιλες ή το κινητο τους, γιατι να δωσουν σημασια σε εναν αγνωστο;

savatage σχεδον δυο χρονια. Τα xanax με βοηθανε περισσοτερο. Αλλα και παλι οταν περνας ολη μερα μονος ποσο να βοηθησουν;

απογοητευμένη ναι οπως ειπα προσπαθησα να γινω πιο κοινωνικος αλλα ματαια. Το γυμναστηριο δεν ειναι χωρος γνωριμιων, οι ανθρωποι πανε να γυμναστουν. Ισως να δοκιμαζα τα γραφεια συνοικεσιων, ομως ζητανε σχεδον ενα μισθο ολοκληρο χωρις εγγυηση. Οι γονεις μου ειναι χωρισμενοι, βλεπω μονο τη μανα μου δυο φορες τη βδομαδα κι αυτο ειναι ολο. Αλλους συγγενεις ή γνωστους δεν εχω. Οταν λεω για μοναξια εννοω μοναξια. Και σε συνδιασμο με τη καταθλιψη δε μου αφηνει πολλα περιθωρια απο το να παω να κρεμαστω.

Φίλε μου Νοη, νομίζω ότι υπερβάλεις λίγο όλοι λίγο πολύ έχουμε κάποια προβλήματα κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διπολική και πάει λέγοντας. Αν κάτσουμε να δώσουμε περισσότερη έμφαση στο πρόβλημα από ότι πρέπει μόνο καλύτερα δεν θα γίνουν τα πράγματα. Όπως σου είπαν και παραπάνω κάνε πράγματα όχι όμως για να γνωρίσεις άτομα έτσι αναγκάζεις τον εαυτό σου και δεν θα έχει και πολύ επιτυχία. Και άτομα να γνωρίσεις με αυτόν τον τρόπο αν εσύ δεν νιώθεις καλά με σένα πάλι μόνος θα νιώθεις.
    Κάνε πράγματα που θα σε κάνουν να μην νιώθεις μοναξιά που θα σου προσφέρουν ικανοποίηση ειτε αυτό είναι η γυμναστική, ζωγραφική χορός , μουσική και άλλα τόσα πράγματα που θα σε βοηθήσουν στην καταπολέμηση τις μοναξιάς. Δεν πιστεύω ότι η μοναξιά συνδέεται με το ότι δεν έχεις άτομα στην ζωή σου αυτήν την περίοδο αλλά επειδή δεν αισθάνεσαι καλά με τον ίδιο σου τον εαυτό. Έχω δει άτομο να είναι μόνο του και να περνάει υπέροχα και άτομο να περιτριγυρίζεται από πολλά άτομα και να νιώθει μοναξιά.
    Κουράγιο και θα βρεθεί κάποιος ο οποίος θα σε καταλαβαίνει και το μόνο που θα θέλει ως αντάλλαγμα είναι να περνάει τον χρόνο του μαζί σου. Αυτό από την ελάχιστη εμπειρία μου συμβαίνει δεν είναι κάτι που το προγραμματίζεις.

Banned
    στο φβ δεν ειναι τοσο ευκολο να γνωρισεις ανθρωπους εκτος αν μπεις σε καπια ομαδα με γνωριμιες ειναι ευκολο ισως να σε κανει φιλο αλλα εξισου ευκολο να σε διαγραψει εγω που το εχω φιλοσοφισει αν εκανες μια ομαδα γνωριμιες και ψυχολογικα θα ειχες πιθανοτητες αλλα θα σου απαντησει καμια ασχετη που μπορει να σε ζαλισει και ολας και η σχετικη θα σου τα λεει με το στανιο λιγα λιγα

Senior Member
    Οι γνωριμιες δε γινονται αυτοματα παιρνοντας ενα χαπι και κυκλοφοροντας. Οσο κι αν δε το κυνηγαω, οσο κι αν φροντιζω τον εαυτο μου, οσο κι αν εχω ασχολιες και προσπαθω να γεμιζω τις ωρες μου. Ο κοσμος τρεχει στις δουλειες του, ολες προτιμουν τις φιλες ή το κινητο τους, γιατι να δωσουν σημασια σε εναν αγνωστο;
    Ζούμε σε μια κοινωνία που σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό η "εικόνα" μετράει. Θα το έχεις διαπιστώσει, ότι όταν κάποιος "έχει" κάποια πράγματα, είναι αρεστός και ο κόσμος τον "κυνηγάει", δεν είναι αναγκασμένος να "κυνηγά" ο ίδιος τον κόσμο. Αν τύχει και κάποιος βρεθεί σε κάποιο είδος "απομόνωσης" τότε είναι δυσκολότερο. Και μπορεί να καταλλήξει σε φαύλο κύκλο. Εσύ θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο φαύλο κύκλο?

Απομόνωση μπορεί να συμβεί σε πολλούς τομείς, απομόνωση από φίλους, απομόνωση από συγγενείς, απομόνωση εργασιακή, απομόνωση οικονομική.
    Ένας τρόπος είναι να δημιουργήσει επαφή με άτομα που μπορούν να καταλαβαίνουν τη θέση του. Ο περισσότερος κόσμος γενικά δεν καταλαβαίνει τους άλλους, υπάρχει ιδιοτέλεια. Συνήθως, αυτοί που βρίσκονται σε ανάλογη θέση μπορεί να καταλαβαίνουν καλύτερα, αλλά δεν είναι κανόνας.
    Για παράδειγμα εσύ μπορεί να αποφεύγεις κάποιους ανθρώπους γιατί για κάποιο λόγο δεν σ' αρέσουν. Υπάρχει τέτοια αποφυγή από την πλευρά σου? Αν ναι, η αποφυγή αυτή είναι για σωστούς λόγους? Με τον ίδιο τρόπο αρκετοί άλλοι σε αποφεύγουν. Το ότι σε αποφεύγουν μπορεί να οφείλεται σε σωστούς λόγους αλλά μπορεί να οφείλεται και σε λάθος, δηλαδή προκατάληψη λόγω της εικόνας.
    Αφού έγραψα τα παραπάνω, διάβασα ακόμα πιο προσεκτικά για σένα και σου προτείνω να μιλήσουμε. Σου δίνω το email μου --- . Μόλις το αντιγράψεις, παράκληση στείλε μου μήνυμα να το σβήσω. Αν κάποιο μέλος δεν φτάσει τα 50 μηνύματα δεν έχει δυνατότητα να στείλει ή να λάβει προσωπικά μηνύματα, γι' αυτό σου στέλνω το email.
    Last edited by John11; 28-07-2017 at 18:39.
    It's hard to speak the truth, in a world full of people that don't realize they 're living a lie.

dreamers δεν εδωσα εμφαση στη καταθλιψη και τις κρισεις πανικου. Παιρνω τα φαρμακα γι'αυτα και προσπαθω να τα ξεπερασω. Στη μοναξια εδωσα εμφαση, που παρατηρω οτι υπαρχει παντου τριγυρω μου και δε ξερω πως να τη διαχειριστω. Εκανα οτι μπορουσα, και μεσω διαδικτυου κι εκει εξω, αλλιως δε θα ποσταρα εδω. Αλλα δυστυχως κι εδω τα αυτονοητα βλεπω πως γραφονται. Προφανως για να λεω στο πρωτο μηνυμα οτι δοκιμασα και με συλλογους κι εκδηλωσεις εχω ενδιαφεροντα και προσπαθω να γινω κοινωνικος παρ'ολο που το προβλημα δε με βοηθα. Απο εκει και περα δε ξερω τι αλλο να κανω, να καθομαι ολη τη μερα εξω και σαν ζητιανος να παρακαλαω για λιγη σημασια μπας και γνωρισω καμια κοπελα και νιωσω λιγο ανθρωπος; Ασε που και αν γνωρισω ετσι, ποσες πιθανοτητες για επιτυχια εχει αυτος ο τροπος; Ποσα κοινα να εχω με μια κοπελα που γνωρισα τυχαια και δε ξερω καν αν ειναι ελευθερη; Ή αν δε τρομαξει λεγοντας της πως παιρνω φαρμακα. Γι'αυτο προτιμουν ολες γνωστους τους μεσω παρεας. Σημασια βλεπεις δεν εχει το τι κανεις, πως εισαι ή ποιος εισαι αλλα αν εχεις το κονε.

αλεξανδρε_77 αυτο λεω, ουτε στο φβ ειναι ευκολα πλεον τα πραγματα για καποιον που δεν ανηκει καπου, δεν εχει ηδη κυκλο. Γι'αυτο ρωτησα στο πρωτο μηνυμα που να παω, αν υπαρχει καποιο γκρουπ για μοναχικους αντρες και δε το εχω ανακαλυψει ακομα, συλλογος ή κατι αλλο.

John11 το μηνυμα σου ειναι το πιο σωστο που διαβασα μεχρι στιγμης. Ακριβως για τετοια απομονωση μιλαω και φαυλο κυκλο. Και η εικονα ενος μονου αντρα ειναι ικανη για μια κοπελα να τον αποφυγει. Οσο εμφανισημος κι αν ειναι, οτι κι αν κανει, οπως κι αν νιωθει. Οπως ειπα κι επανω δεν εχω γνωστους, κι αν δεν εχεις τοτε μαλλον εισαι καταδικασμενος στη μοναξια.

Οποτε θα προτιμησω να το βουλωσω και να συνεχισω με αυτη για οσο αντεξω. Γι'αυτο θα παρακαλεσω τη διαγραφη μου απο το φορουμ μη βρει κανα μπελα. Καλη συνεχεια σε ολους.

Senior Member
    savatage σχεδον δυο χρονια. Τα xanax με βοηθανε περισσοτερο. Αλλα και παλι οταν περνας ολη μερα μονος ποσο να βοηθησουν;
    2 χρονια ειναι μεγαλο διαστημα. Καλο θα ηταν να επισκεφτεις ξανα τον ψυχιατρο σου, αφου η αγωγη δε σε βοηθαει. Φυσικα η απομονωση δε βοηθαει, αλλα οι σκεψεις αυτοκτονιας ειναι σημαδι οτι δεν εχει αποτελεσμα η αγωγη. Το ζαναξ σε τι σε βοηθαει αν επιτρεπεται? Εχεις εντονο αγχος ή/και κρισεις πανικου? Εμενα παντως δε με βοηθησε καθολου, αν και επαιρνα ελαχιστη δοση, μου προκαλουσε ατονια και υπνηλια και αυτο ειναι το τελευταιο που χρειαζεται καποιος που πρεπει να κανει βηματα μπροστα.

John11 το μηνυμα σου ειναι το πιο σωστο που διαβασα μεχρι στιγμης. Ακριβως για τετοια απομονωση μιλαω και φαυλο κυκλο. Και η εικονα ενος μονου αντρα ειναι ικανη για μια κοπελα να τον αποφυγει. Οσο εμφανισημος κι αν ειναι, οτι κι αν κανει, οπως κι αν νιωθει. Οπως ειπα κι επανω δεν εχω γνωστους, κι αν δεν εχεις τοτε μαλλον εισαι καταδικασμενος στη μοναξια.
    Ο john11 σου εγραψε καποια πραγματα και κυριως εθεσε καποια ερωτηματα για να καταλαβει την κατασταση και να σε βοηθησει. Εσυ ωστοσο επελεξες να ερμηνευσεις το μηνυμα του σα να σου ειπε οτι εισαι καταδικασμενος. Το φορουμ ειναι γεματο ΓΕΜΑΤΟ νηματα με ανθρωπους που αισθανονται μοναξια και ειναι απομονωμενοι, γιατι αραγε οι ανθρωποι αυτοι δε συναντουν ο ενας τον αλλον? Αν και νιωθουν το ιδιο και θα μπορουσαν να καταλαβαινουν ο ενας τον αλλον, δεν πλησιαζουν ο ενας τον αλλον.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Deleted-member-28717a View Post
    Ακριβως για τετοια απομονωση μιλαω και φαυλο κυκλο. Και η εικονα ενος μονου αντρα ειναι ικανη για μια κοπελα να τον αποφυγει.
    Δεν ξέρω αν θα το διαβάσεις. Πάντως δεν είπα μόνο αυτό. Αλλά και το ότι "ένας τρόπος είναι να δημιουργήσει επαφή με άτομα που καταλαβαίνουν τη θέση του".
    It's hard to speak the truth, in a world full of people that don't realize they 're living a lie.