Ματιασμα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

Ματιασμα

Εχω παρατηρήσει τελευταία πως ματιαζω οποιονδήποτε άνθρωπο με τον οποίο ειμαστε μαζί. Αυτο το καταλαβαίνω βλέποντας τον άλλον να χασμουριέται ασταμάτητα. Αποτέλεσμα αυτού ειναι να κλείνομαι μέσα στο σπίτι και να μην βγαίνω με φίλους για να μην τους ματιάσω. Τι να κανω;;;

Senior Member
    Επιτέλους ένα πρόβλημα πρωτότυπο εμένα μ άρεσε πάντως μήπως πρέπει να χαλαρωσεισ λιγο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Εγώ δεν είμαι κανένας ειδήμων του θέματος, αλλά το μάτι δεν έχει να κάνει με την ατυχία που φέρνουμε σε κάποιον; Άσχετα αν εγώ δεν πολυπιστεύω σε αυτά.

Το να χασμουριέται κάποιος, δε νομίζω ότι έχει να κάνει με εσένα. Έχει να κάνει με το χώρο που βρίσκεστε, την επάρκεια οξυγόνου που έχει ο χώρος, την κόπωση και τον ύπνο που κάνει κάποιος.
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by MarDom18 View Post
    Εχω παρατηρήσει τελευταία πως ματιαζω οποιονδήποτε άνθρωπο με τον οποίο ειμαστε μαζί. Αυτο το καταλαβαίνω βλέποντας τον άλλον να χασμουριέται ασταμάτητα. Αποτέλεσμα αυτού ειναι να κλείνομαι μέσα στο σπίτι και να μην βγαίνω με φίλους για να μην τους ματιάσω. Τι να κανω;;;
    δεν νομιζω να ματιαζεις τους ανθρωπους,ουτε ειναι σωστο να μενεις σπιτι. προτεινω να συμβουλευτεις ενα ψυχολογο κυριως για το δευτερο, να μην το αμελησεις!! ακομα καλο θα ειναι να το συζητησεις με τους γονεις σου η καποιους φιλους σου.

Senior Member
    Να πεις στους φιλους σου να κοιμουνται ενα 8ωρο το βραδυ και οταν τους λειπει υπνος να πινουν και κανενα εσπρεσσακι

Senior Member
    θεματοθετρια, εαν λες την αληθεια που μαλλον ετσι ειναι αυτο που εχεις δεν ειναι οτι ματιαζεις τους αλλους αλλα εχεις μια διαταραχη που απαγορευεται απο τους κανονες του φορουμ να την σχολιασω. αν αποφασισεις να κανεις την χαρη στον εαυτο σου να πας σε ενα ψυχολογο θα του κανεις μεγαλο καλο.ξερω ομως οτι τετοιοι ανθρωποι πανε μονο σηκωτοι....
    σου ευχομε καλη δυναμη

Junior Member
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    θεματοθετρια, εαν λες την αληθεια που μαλλον ετσι ειναι αυτο που εχεις δεν ειναι οτι ματιαζεις τους αλλους αλλα εχεις μια διαταραχη που απαγορευεται απο τους κανονες του φορουμ να την σχολιασω. αν αποφασισεις να κανεις την χαρη στον εαυτο σου να πας σε ενα ψυχολογο θα του κανεις μεγαλο καλο.ξερω ομως οτι τετοιοι ανθρωποι πανε μονο σηκωτοι....
    σου ευχομε καλη δυναμη
    Τι διαταραχή εχω δηλαδή;; πες μου σε παρακαλώ διότι με φόβισες παρά πολυ.

Banned
    εννοει ότι τα φανταζεσαι, ότι εχεις δυναμεις μεταφυσικες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by MarDom18 View Post
    Τι διαταραχή εχω δηλαδή;; πες μου σε παρακαλώ διότι με φόβισες παρά πολυ.
    Δε νομιζω οτι ειναι διαταραχη. Υπαρχουν τα λεγομενα πολιτισμικα προσδιοριζομενα συνδρομα τα οποια ειναι διαφορες πεποιθησεις καποιων λαων και πολιτισμων. Σε καποιους ανθρωπους μπορει να φανταζουν μεχρι και ψυχωτικες οι σκεψεις των ανθρωπων που εχουν καποιες πιστεις του πολιτισμου τους, ωστοσο δεν αποτελουν διαταραχες, ψυχωτικες τουλαχιστον. Δεν ξερω αν καταλαβες τι εννοω. Παραδειγματα τετοιων συνδρομων ειναι το Dhat, Ghost Sickness, Koro, Latah κ.α. Το ματιασμα εχει να κανει λιγο με τη θρησκεια και τον πολιτισμο μας. Οποτε μπορει να κατατασσεται στα λεγομενα πολιτισμικα προσδιοριζομενα συνδρομα. Δεν ειμαι και σιγουρη αλλα υπαρχει μια πιθανοτητα. Αυτα τα συνδρομα ισως προκαλουν αγχος κτλ αλλα μαλλον δεν εντασσονται στην κατηγορια του μεταφυσικου. Με επιφυλαξη τα λεω αυτα. Βεβαια αυτα τα συνδρομα αποτελουν διαταραχες σε συγκεκριμενα πολιτισμικα πλαισια και σε αλλα οχι. Ειναι λιγο μπερδεμενο ...
    Last edited by KaterinaP; 10-08-2017 at 03:24.

Senior Member
    Ακυρο το μηνυμα. Δεν νομιζω οτι σχετιζεται με αυτα τα συνδρομα.

Senior Member
    Οταν βλεπεις τους φιλους σου , λεγε απο μεσα σου ' Κυριε Χριστον ελεησον με ' πολλακις ................αμα δεν θες , μην το λες ......για να ματιασεις καποιον , πρεπει η να τον θαυμαζεις πολυ , η να τον απεχθανεσαι πολυ ......

Banned
    Mηπως βλέπεις πολλά θριλλερς;

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Mηπως βλέπεις πολλά θριλλερς;
    Ενταξει , δεν ειναι και τοσο τρομακτικο να χασμουριουνται οι φιλοι σου , εκτος αν βγαζουν και κυνοδοντες ........

Junior Member
    Για μενα ειναι. Δεν θέλω να τους ματιαζω. Πως θα σταματήσω να τους ματιάσω;

Banned
    Αυτά τα θέματα τα ξέρουν στα χωρια. Μήπως να ρωτήσεις τη γιαγιά σου;

Page 1 of 2 12 LastLast