Οι άνθρωποι πίσω από το Ολοκαύτωμα - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 45 of 45
  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    3,806
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Αμ δε που είναι "αλλο θέμα". Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ θέμα είναι. Βλέπεις η ιστορία των ψυχοφαρμάκων ξεκινάει από την άγρια δύση με λάδι φιδιού, για να περάσει στην επισημοποιημένη κατανάλωση κοκαίνης για την οποία ο ξεδιάντροπος Freud δεν δίστασε να γράψει ότι δεν προκαλεί εθισμό!!!

    ΠΑΝΤΑ, στην ιστορία της ιατρικής αυτό το οποία απέφερε τα περισσότερα κέρδη δεν ήταν οι διαγνώσεις, οι εγχειρήσεις ή άλλες ιατρικές πράξεις,... αλλά τα φάρμακα και ειδικά τα φάρμακα τα οποία προορίζονται για ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (πολύ amore οι φαρμακοβιομήχανοι για τις χρόνιες καταστάσεις)! Δεν υπάρχει όριο βλέπεις στο πόσα φάρμακα να μπορούν να συνταγογραφηθούν σε κάποιον. Πάρτε παράδειγμα τους αμερικάνους οι οποίοι στην "ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ" ιδιωτική υγεία τους κατέχουν τα πρωτεία στην κατανάλωση φαρμάκων παγκοσμίως. Θαυμάστε μετά τα "φρούτα" της ΕΕ τα οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πρωτιά αυτή είναι καλή για έναν πληθυσμό και ότι δείχνει πόσο υγιης είναι!

    Ο ψυχίατρος λοιπόν (Ο Θεός να τον κάνει) μετά από ΜΙΑ (1) συνέντευξη και απουσία οποιουδήποτε διαγνωστικού μέσου, συνταγογραφεί για τον ασθενη με επιχείρημα την μ****ια της "χημικής ανισορροπίας" του εγκεφάλου την οποία για κοντά 50 χρόνια τώρα υποστηρίζουν χωρίς ίχνος αποδείξεων.

    Ένα περίεργο πράγμα όμως, αν τους ρωτήσεις "ποιά είναι αυτή η δυσαρμονία ή ανισσοροπία των χημικών ουσιών τα οποία παράγει ή όχι ο εγκέφαλος μου;" και "ε, ας κάνουμε εξετάσεις αίματος να την διαπιστώσουμε πριν μου γράψεις φάρμακα", ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ υπαναχωρούν και λένε ότι οι εξετάσεις αίματος σου [χωρίς να τις έχεις κάνει ακόμα] θα είναι φυσιολογικές. Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι "με το καλημέρα" ο ψυχίατρος ψεύδεται. Μάλλον κακή πρακτική αυτή για έναν "γιατρό". Ωστόσο επιμένει ότι τα χάπια ΠΡΕΠΕΙ να τα πάρεις και ότι χωρίς αυτά δεν θα μπορείς να ηρεμήσεις, να κοιμηθείς, να συγκεντρωθείς κλπ. Η άλλη διαπίστωση την οποία θα κάνει κανείς, είναι ότι - ως ψυχίατροι - δεν επιμένουν και πολύ στο να κάνει κανείς συνεδρίες με ψυχολόγο σε σχήμα με κατάλληλου είδους ψυχοθεραπείας κλπ. Η θέση τους είναι από "μπλαζέ" ως αδιάφορη πάνω σε αυτό και πρέπει ΟΛΟΙ να αναρωτηθούμε "γιατί"; [Μην είναι για τα φράγκα;;;]




    Πολύ βολικά μας τα λες. Σύμφωνα με το ντοκυμαντέρ "ΠΑΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΤΕΡΑ" (URL: https://youtu.be/g01Y4uWHFok) οι δύο γυναίκες οι οποίες πρωταγωνιστούν κατάφεραν να γίνουν καλά ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ έχοντας διάγνωση με σχιζοφρένεια και πολυετή εγκλεισμό στο ιστορικό τους εξ' αιτίας αυτών των παραισθήσεων. Φυσικά τέτοια "καουμποϋηλίκια" [ψυχοθεραπεία σχιζοφρενή χωρίς ψυχοφάρμακα] εκ μέρους των θεραπευτών των δύο αυτών γυναικών αποθαρρύνονται από το υπόλοιπο "ψυχιατρικό προσωπικό" το οποίο αντί να βοηθήσει ένα τέτοιο εγχείρημα, λασπολογούσε και κορόιδευε τον ένα εκ των δύο θεραπευτών [ή άλλη θεραπεύτρια είχε πεθάνει ήδη όταν γυρίστηκε το ντοκυμαντερ και έτσι δεν μαθαίνουμε τι αντιστάσεις συνάντησε εκείνη].

    Εάν οι ψυχικά ασθενείς μπορούμε να πάρουμε ένα μήνυμα από δύο τέτοια γεγονότα, αυτό είναι ότι οι ψυχικές νόσοι δεν είναι ένα απέλπιδο τέλμα. Με ψυχοθεραπεία μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει ακόμα και την σχιζοφρένεια. Το ερώτημα είναι, που θα βρεθούν ιδεολόγοι θεραπευτές σε έναν κλάδο όπου οι ηθικές αξίες εγκαταλείπονται στην πρώτη λήψη λογαριασμού ΕΚ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ; Βλέπετε στην Ελλάδα της δημόσιας υγείας το ξέρει ο υπουργός υγείας ότι η αποσύνδεση της συναλλαγής του απόφοιτου ψυχολογίας / ψυχιατρικής / ιατρικής με τον θεραπευόμενο ή ασθενή γενικότερα θα ήταν πολύ εύκολα πραγματοποιήσιμη αν και εφ' όσον με την αποφοίτηση όλοι αυτοί διορίζονταν σε κρατικές δομές. Δεν συμβαίνει αυτό όμως. Αντί αυτού έχει στηθεί το δίπολο της συμφοράς όπου το δημόσιο μέσω της "ψυχολογικής υποστήριξης" και ο ιδιωτικός τομέας μέσω της "ισόβιας συντήρησης με μόνιμη ενασχόληση με δευτερεύοντα προβλήματα" διαιωνίζουν τις ψυχικές νόσους προκειμένου να κονομάνε οι μεν [ψυχολόγοι] μέσω συνεδριών και οι δε [ψυχίατροι / φαρμακοβιομήχανοι] μέσω του "ευγενούς αθλήματος" της συνταγογραφιστικής. Εάν το μόνο το οποίο σημαίνει ο ψυχικά ασθενής για τον ψυχοθεραπευτή είναι "πηγή εισοδήματος" και για τον ψυχίατρο "πελατάκι", που είναι όοοολο το νομικό και ηθικό πλαίσιο το οποίο θα τους ελέγξει;

    Ανεξέλεγκτοι λοιπόν, συνεχίζουν ακάθεκτοι ο ένας [ψυχολόγος] την "ισόβια συντήρηση με μόνιμη ενασχόληση με δευτερεύοντα προβλήματα" και ο άλλος [ψυχίατρος] την "συνταγογραφιστική" η οποία του αποφερει αφορολόγητα κέρδη από τις φαρμακοβιομηχανίες... ποσά τα οποία ο "ιατρικός επισκέπτης" [αυτή είναι η δουλειά του... επισκέπτεται ιατρούς... σε άλλους κλάδους αυτό λέγεται και βίζιτα ] του τα ακουμπάει στο τέλος κάθε μήνα. Τόσο οι μεν [ψυχίατροι] όσο και οι δε [ψυχολογοι] έχουν και "κώδικα δεοντολογίας" τρομάρα τους, το οποίο διατυμπανίζουν λες και οι Έλληνες πολίτες δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι ότι οποιαδήποτε ελεγκτική εξουσία είναι εξαγορασμένη και ότι βρίσκεται σε πλήρη καταστολή, τους συμφέρει όμως να διαδίδεται η εντύπωση της ηθικής και ευγενούς κάστας, έστω και αν στην πλειοψηφία τους μιλάμε για ηθική απόπατου η οποία υπηρετεί μόνο το ατομικό τους κέρδος.

    Και περνάμε στο καίριο ερώτημα: Συμφέρει τους φαρμακοβιομήχανους η πιθανότητα να μπορεί να γίνει κανείς καλά ΧΩΡΙΣ τα φάρμακα τους; Όχι βέβαια. Ειδικά για τους ψυχικά ασθενείς οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ σήμερα να καταναλώνουν ψυχοφάρμακα αντί να τους παρέχονται συνεδρίες οι οποίες αποσκοπούν στην αποθεραπεία γιατί ταλανίζονται με συνεδρίες στο δίπολο της συμφοράς όπου από τη μια έχεις την "ψυχολογική υποστήριξη" του βαθύ δημόσιου τομέα και από την άλλη την "ισόβια συντήρηση με μόνιμη ενασχόληση με δευτερεύοντα προβλήματα" του ιδιωτικού τομέα των οποίων ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ α. οι εκπρόσωποι τους δεν τσακώνονται ΠΟΤΕ μεταξύ τους ότι ο ένας τρώει την δουλειά του άλλου και β. και οι δύο τρόποι οδηγούν στην διαιώνιση της ψυχικής ασθένειας... Άκου να δεις κάτι πράγματα!

    Για σένα λοιπόν Natalia_sups η "αλήθεια" σου είναι ο μονόδρομος του "μπούκωσε τον με χάπια" αγνοώντας τις - έστω και επιτυχημένες - εναλλακτικές. Και στην αντίφαση σου αυτή, καταλαβαίνει ο αναγνώστης "τι καπνό φουμάρεις".




    Αν παρομοιάσουμε την φαρμακοβιομηχανία με τον Pablo Escobar, τον ψυχίατρο με βαποράκι και τον ψυχικά ασθενή με ναρκομανή νομίζω ότι έχουμε πετύχει μια ακριβέστερη προσέγγιση από την υλιστική ******* για παρομοίωση που μόλις μας έδωσες.
    Φιλε μας τα εχεις κανει ζεπελιν σε τοσα ποστ οτι οι κλαδοι της ψυχολογιας και της ψυχιατρικης ειναι μια ψευτικη φουσκα και η ψυχοθεραπεια μουφα και τωρα μου λες οτι πιστευεις πως γινεται να γινουν καλα οι ψυχωσικοι με σκετη ψυχοθεραπεια; Χαχαχαχαχαχαχα τι θες να βρω ενα σωρο ποστ που κραζεις την ψυχοθεραπεια τωρα;
    Μονος σου επεσες στην αντιφαση, αντε γεια. Ασε με εμενα και τον καπνο μου, δεν εχω να πω κατι αλλο, μπαμ μπαμ μονος σου μαρτυρησες ποσο σαθρα επιχειρηματα εχεις :)

  2. #32
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,646
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Φιλε μας τα εχεις κανει ζεπελιν σε τοσα ποστ οτι οι κλαδοι της ψυχολογιας και της ψυχιατρικης ειναι μια ψευτικη φουσκα και η ψυχοθεραπεια μουφα και τωρα μου λες οτι πιστευεις πως γινεται να γινουν καλα οι ψυχωσικοι με σκετη ψυχοθεραπεια; Χαχαχαχαχαχαχα τι θες να βρω ενα σωρο ποστ που κραζεις την ψυχοθεραπεια τωρα;
    Μονος σου επεσες στην αντιφαση, αντε γεια. Ασε με εμενα και τον καπνο μου, δεν εχω να πω κατι αλλο, μπαμ μπαμ μονος σου μαρτυρησες ποσο σαθρα επιχειρηματα εχεις :)
    Πολύ τεστοστερόνη τα μηνύματα σου... Σίγουρα δεν έχεις οωθήκες; Το έχεις ψάξει;

    Δεν παρακολουθείς όμως και θα κοπείς [ξανά]. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι η ψυχοθεραπεία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να θεραπεύσει, αλλά ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ. Το ότι οι σχολές οι οποίες διδάσκουν ψυχοθεραπευτικές τεχνικές παραμένουν ανοιχτές και εξακολουθούν να δέχονται μεταπτυχιακούς φοιτητές είναι μια έμμεση απόδειξη αυτού, καθώς, αν οι τεχνικές είχαν μηδενική επιτυχία, οι απόφοιτοι δεν θα συνιστούσαν αλλού το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών ή την συγκεκριμένη ψυχοθεραπευτική τεχνική. Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται στον πληθυσμό των μεταπτυχιακών φοιτητών και σε κάποιο μη-μηδενικό ποσοστό επιτυγχάνουν αποτελέσματα. Από την πλευρά του φοιτητή πάλι, εκείνος βλέπει την εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής τεχνικής πάνω του για πρώτη - και ίσως και για τελευταία - φορά, αποκτώντας ίδια εμπειρία σε ότι αφορά την εφαρμογή της, σημεία στα οποία απαιτείται η προσοχή, σε ότι αφορά τους χειρισμούς του θεραπευτή κλπ.

    Το ερώτημα είναι αν οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται πάνω στον γενικό πληθυσμό των θεραπευομένων από τους αποφοίτους και όχι μόνο μεταξύ των μελών της κοινότητας των ψυχολόγων ή εν δυνάμει ψυχολόγων.

    Σε ότι αφορά ΑΥΤΟ το ερώτημα η απάντηση - η οποία επιβεβαιώνεται από την έλλειψη αποθεραπευμένων στο κοινωνικό σύνολο - είναι ότι ΔΕΝ εφαρμόζονται πάνω στον γενικό πληθυσμό, ο οποίος παραμένει σε κατάσταση "ισόβιας συντήρησης μέσω της αποκλειστικής ενασχόλησης με τα δευτερεύοντα προβλήματα του". Αυτό, φυσικά, για να κονομάει συνεδρίες ο ψυχολόγος ή να γράφει ψυχοφάρμακα ο ψυχίατρος. Καλλιεργείται λοιπόν μια εντύπωση ότι η αποθεραπεία είναι κάτι το σπάνιο (ΛΟΤΤΟ ας πούμε) ενώ αυτό δεν ισχύει, προκειμένου να μπορούν να διαιωνίζουν την ελπίδα στον ασθενή ο οποίος θα βάζει το χέρι στην τσέπη επί σειρά ετών. Χωρίς αυτή την ελπίδα, θα χάνανε τις απολαβές τους καθώς οι ψυχικά ασθενείς θα στρέφονταν αλλού. Στην τελική όμως, 200+ χρόνια τώρα, πόσοι έχουν αποθεραπευθεί από τα άπληστα χεράκια ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων;

    Στην συντρηπτική πλειοψηφία τους, κρινόμενοι εκ' του αποτελέσματος οι ψυχοθεραπευτές / ψυχολόγοι / ψυχίατροι είναι απλά κηφήνες οι οποίοι επιβιώνουν πάνω στον ανθρώπινο πόνο.

    Γι' αυτό σου λέω Natalia_sups... ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!

    Υ.Γ. Για όλα τα υπόλοιπα τα οποία θίγω - και τα οποία "περνάς στο ντούκου" - συνιστώ γαργαρισμούς 3 φορές τη μέρα... και τουμπεκί! ΠΟΛΥ ΤΟΥΜΠΕΚΙ!
    Last edited by M87; 13-08-2017 at 23:14.

  3. #33
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22,842
    Μπράβο ρε παιδιά μαλώνετε ωραία με τις δυσκολεσ λέξεις σας με τις ατάκες σας έχετε επίπεδο
    Last edited by elis; 13-08-2017 at 14:50.
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

  4. #34
    WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Είχα πάντα την απορία... είσαι ψυχίατρος ή ψυχολόγος WhyAlwaysMe;
    Πάντως εγώ είμαι σίγουρος πως είσαι παπάρας.

    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Φιλε μας τα εχεις κανει ζεπελιν σε τοσα ποστ οτι οι κλαδοι της ψυχολογιας και της ψυχιατρικης ειναι μια ψευτικη φουσκα και η ψυχοθεραπεια μουφα και τωρα μου λες οτι πιστευεις πως γινεται να γινουν καλα οι ψυχωσικοι με σκετη ψυχοθεραπεια; Χαχαχαχαχαχαχα τι θες να βρω ενα σωρο ποστ που κραζεις την ψυχοθεραπεια τωρα;
    Μονος σου επεσες στην αντιφαση, αντε γεια. Ασε με εμενα και τον καπνο μου, δεν εχω να πω κατι αλλο, μπαμ μπαμ μονος σου μαρτυρησες ποσο σαθρα επιχειρηματα εχεις :)
    Πρέπει να ξέρεις ότι κατά τον λεβέντη μας,όλοι εδώ μέσα είμαστε ψυχίατροι ή ψυχολόγοι.

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    3,806
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Πολύ τεστοστερόνη τα μηνύματα σου... Σίγουρα δεν έχεις οωθήκες; Το έχεις ψάξει;

    Δεν παρακολουθείς όμως και θα κοπείς [ξανά]. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι η ψυχοθεραπεία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να θεραπεύσει, αλλά ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ. Το ότι οι σχολές οι οποίες διδάσκουν ψυχοθεραπευτικές τεχνικές παραμένουν ανοιχτές και εξακολουθούν να δέχονται μεταπτυχιακούς φοιτητές είναι μια έμμεση απόδειξη αυτού, καθώς αν οι τεχνικές είχαν μηδενική επιτυχία, οι απόφοιτοι δεν θα συνιστούσαν αλλού το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών ή την συγκεκριμένη ψυχοθεραπευτική τεχνική. Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται στον πληθυσμό των μεταπτυχιακών φοιτητών και σε κάποιο μη-μηδενικό ποσοστό επιτυγχάνουν αποτελέσματα. Από την πλευρά του φοιτητή πάλι, εκείνος βλέπει την εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής τεχνικής πάνω του για πρώτη - και ίσως και για τελευταία - φορά, αποκτώντας ίδια εμπειρία σε ότι αφορά την εφαρμογή της, σημεία στα οποία απαιτείται η προσοχή, σε ότι αφορά τους χειρισμούς του θεραπευτή κλπ.

    Το ερώτημα είναι αν οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται πάνω στον γενικό πληθυσμό των θεραπευομένων από τους αποφοίτους και όχι μόνο μεταξύ των μελών της κοινότητας των ψυχολόγων ή εν δυνάμει ψυχολόγων.

    Σε ότι αφορά ΑΥΤΟ το ερώτημα η απάντηση - η οποία επιβεβαιώνεται από την έλλειψη αποθεραπευμένων στο κοινωνικό σύνολο - είναι ότι ΔΕΝ εφαρμόζονται πάνω στον γενικό πληθυσμό, ο οποίος παραμένει σε κατάσταση "ισόβιας συντήρησης μέσω της αποκλειστικής ενασχόλησης με τα δευτερεύοντα προβλήματα του". Αυτό, φυσικά, για να κονομάει συνεδρίες ο ψυχολόγος ή να γράφει ψυχοφάρμακα ο ψυχίατρος. Καλλιεργείται λοιπόν μια εντύπωση ότι η αποθεραπεία είναι κάτι το σπάνιο (ΛΟΤΤΟ ας πούμε) ενώ αυτό δεν ισχύει, προκειμένου να μπορούν να διαιωνίζουν την ελπίδα στον ασθενή ο οποίος θα βάζει το χέρι στην τσέπη επί σειρά ετών. Χωρίς αυτή την ελπίδα, θα χάνανε τις απολαβές τους καθώς οι ψυχικά ασθενείς θα στρέφονταν αλλού. Στην τελική όμως, 200+ χρόνια τώρα, πόσοι έχουν αποθεραπευθεί από τα άπληστα χεράκια ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων;

    Στην συντρηπτική πλειοψηφία τους, κρινόμενοι εκ' του αποτελέσματος οι ψυχοθεραπευτές / ψυχολόγοι / ψυχίατροι είναι απλά κηφήνες οι οποίοι επιβιώνουν πάνω στον ανθρώπινο πόνο.

    Γι' αυτό σου λέω Natalia_sups... ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!

    Υ.Γ. Για όλα τα υπόλοιπα τα οποία θίγω - και τα οποία "περνάς στο ντούκου" - συνιστώ γαργαρισμούς 3 φορές τη μέρα... και τουμπεκί! ΠΟΛΥ ΤΟΥΜΠΕΚΙ!
    Αναγκασε με. Λολ.

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22,842
    Ναταλάκι για σένα πρόσεξε τους στίχους
    https://youtu.be/dGOuiu0dA7o
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

  7. #37
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2,713
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Επειδή έχω δει κι άλλες αναρτήσεις σου, εφόσον δε θεωρείς την Ψυχολογία και Ψυχιατρική επιστήμες, τι γυρεύεις σε ένα φόρουμ ψυχολογίας;;
    Αναρωτιέμαι δηλαδή...
    Απλα πασχιζει να εκδικηθει τυφλωμενος απο μισος, ουσιαστικα επειδη ο ιδιος απετυχε.
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

    Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποσκοπεί στο να επεξηγήσει και να εμπλουτίσει τις κακές πρακτικές των οποίων έτυχα ως θεραπευόμενος και που ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση μου (ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ), καλώντας και άλλους θεραπευόμενους να μοιραστούν εδώ αντίστοιχες εμπειρίες, προκειμένου να καταρτίσουμε μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη λίστα ΚΑΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ οι οποίες εφαρμόζονται πάνω μας.

    1. Την άρνηση ή μη-επιβεβαίωσης προόδου ("τερμάτισες, αλλά συνεχίζεις να τρέχεις").

    Μιλάω για την περίπτωση όπου, ενώ είχα αντιληφθεί "κάτι" το οποίο θα με βοηθούσε να ξεπεράσω ένα από τα βασικά σημεία της διάγνωσης μου κάποια στιγμή, το ανέφερα και περίμενα ο θεραπευτής να πει "κάτι". Έστω να το σχολιάσει αν όχι να το επιβεβαιώσει. Αντί αυτού, το πρόσωπο του παρέμεινε ανέκφραστο και το άφησε να περάσει έτσι.

    Μεσολαβούν έξι μήνες όπου δουλέψαμε σε διαφορετικές κατευθύνσεις και θέματα οπότε και το ξαναλέω αυτό που είχα αντιληφθεί τότε και μου το επιβεβαιώνει. Του το λέω ότι "αυτό που σου λέω τώρα στο είχα ξαναπει και τότε" (έξι μήνες πριν) και του ζήτησα να μου εξηγήσει με ποιό τρόπο με οφελεί εμένα να μου επιβεβαιώσει κάτι έξι μήνες μετά. Στο δια ταυτά, εκείνος κονόμισε έξι μήνες επιπλέον αμοιβών, εγώ έμεινα έξι μήνες πίσω στην θεραπεία μου... έξι μήνες μακριά από τη ζωή μου.

    2. Την σιωπή τύπου omerta σε ότι αφορά σημεία τα οποία μπορεί να σας εξασφαλίσουν την πρόοδο σας.

    Φυσιολογικά, ο θεραπευτής σας θα έπρεπε να ψάχνει "για ευκαιρία" προκειμένου να σας δώσει να καταλαβετε "κάτι" το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να προχωρήσετε. Κάποιες φορές αυτό το "κάτι" βασίζεται στην αντίληψη και άλλοτε βασίζεται σε κάποιο συναίσθημα. Εάν αντί να εκμεταλλεύεται "ευκαιριών" προκειμένου να προχωρήσετε, εκείνος απλά προχωράει παρακάτω, η θεραπεία σας θα προχωράει με δραματικά αργότερους ρυθμούς προς όφελως των εισπράξεων του.

    3. Το να σας αποσπά την προσοχή με ήχους ή κινήσεις - μεγάλη προσοχή να δώσετε σε ψυχοβγάλτ(ρ)ες που φοράνε παπούτσια με έντονες χρωματικές αντιθέσεις τα οποία όταν αυτοσυγκεντρώνεστε αρχίζουν να κόβουν βόλτες στο οπτικό πεδίο σας

    Εάν την στιγμή που εσείς προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε σε κάτι οδυνηρό π.χ. και τα μάτια σας έχουν κατέβει στο πάτωμα γιατί "συντρίβεστε" και ξάφνικά δείτε τα ασπρόμαυρα παπούτσια της θεραπεύτριας σας - ενώ προηγουμένως ήταν ακίνητα - να αρχίζουν να κόβουν βόλτες στο οπτικό πεδίο σας προκειμένου να σας αποσπάσουν την προσοχή, θα θέλετε να φύγετε "από το παράθυρο". Γι' αυτό - επειδή δεν μπορείτε να υποδείξετε τι είδος παπουτσιού θα φοράει, ελάχιστο 3 μέτρα πάτωμα ανάμεσα στις καρέκλες σας μετρημένα από το μπροστινό όριο του κάθε καθίσματος... ακόμα και αν χρειάζεται να κάνετε "μετακόμιση" σε κάθε συνεδρία κάνοντας χώρο για τις πολυθρόνες σας. Το ίδιο φυσικά ισχύει με το αν αρχίσει ΞΑΦΝΙΚΑ να βήχει έντονα, να φταρνίζεται ή να χτυπάει κάποιο τηλέφωνο του (κινητό ή μη) είτε με κλήση είτε με υπενθύμιση.

    4. Την αναφορά ευαίσθητων θεμάτων με σκοπό να σας παραπλανήσουν / αποσυντονίσουν από την βέλτιστη παραγωγική σκέψη/αίσθηση/κατεύθυνση ("μου πατάει τα κουμπιά μου!").

    Φανταστείτε ότι πάνω στο διάλογο - ή μονόλογο σας - η ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής αντιλαμβάνεται ότι προσεγγίζετε μια "αλήθεια" και προκειμένου να σας αποσπάσει την προσοχή σας, πετάει μια "κρωτίδα" λέγοντας "κάτι" το οποίο αποτελεί "έναυσμα σας" (trigger) - άλλωστε μέχρι τώρα ξέρει "τα κουμπιά σας" γιατί την εμπιστευτήκατε. Εκείνη σας αποσυντόνισε, σας έσπασε τα νεύρα, αλλά και απέφυγε στο να αντιληφθείτε κάτι σε εκείνη τη συνεδρία. Σας κράτησε για μια ακόμη φορά μακριά από το να προχωρήσετε.

    5. Την εστίαση σε μη-παραγωγικές κατευθύνσεις.

    Συχνά ο θεραπευόμενος δεν γνωρίζει προς ποιά κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί - και γι' αυτό άλλωστε υποτίθεται ότι πηγαίνει σε ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή. Πως όμως είναι οφέλιμο για τον θεραπευόμενο όταν ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής εσκεμμένα (ή μη) αποφασίζει να διερευνήσουν όλες τις άσχετες κατευθύνσεις προκειμένου να παρατείνει την παραμονή του θεραπευόμενου στην θεραπεία οφελώντας παράλληλα τις αμοιβές του ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή;

    6. Την έλλειψη προσοχής ή αδιαφορία.

    Οταν ο θεραπευτής αφαιρείται - ειδικά όταν αυτό χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει είτε την ανικανότητα του, είτε τις ουσιαστικές προθέσεις του (απομύζηση χρημάτων... στο κάτω-κάτω επάγγελμα του είναι... απλά δεν ελέγχεται από κανέναν).

    7. Την απόκρυψη ζωτικών για την πρόοδο σας πληροφοριών (το να μη σας δίνουν τις λύσεις που έχετε ανάγκη δεν σημαίνει ότι λένε ψέματα για πολλούς από αυτούς).

    Το θέμα στο οποίο εστιάζω εδώ βρίσκεται στο αν στο μυαλό του ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή σας - δεδομένου του ότι τον πληρώνετε για να σας βοηθήσει - έχουν διαφορά τα εξής: ψέμα, μισή αλήθεια, απόκρυψη της αλήθειας, σιωπή.

    Εάν όλα αυτά είναι το ίδιο για τον θεραπευτή σας, τότε μάλλον είσαστε τυχερός(ή). Γιατί αν είναι διαφορετικά, τότε μάλλον η ηθική του δεν είναι τόσο ΑΣΠΡΟ/ΜΑΥΡΟ όσο θα την επιθυμούσατε. Και το να ΕΠΙΛΕΓΕΙ είτε να σας πει ψέματα, είτε να σιωπήσει, είτε να αποκρύψει μια αλήθεια που θα σας βοηθούσε να προχωρήσετε, είτε να σας πει μισή αλήθεια (η οποία θα παρατείνει την παραμονή σας σε θεραπεία αυξάνοντας παράλληλα τις απολαβές του), όλα έχουν αντίκτυπο πάνω σας.

    8. Την αναφορά φράσεων "κλειδιά" ή σημείων στα οποία οφείλει ο θεραπευόμενος να έχει την προσοχή του στις αρχικές συναντήσεις (όπου είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα του μείνουν) ... και μόνο.

    Υπάρχουν συγκεκριμένα νοήματα τα οποία όταν "γίνουν κτήμα" του θεραπευόμενου, εκείνος αποδεσμεύεται των προβλημάτων του. Εάν λοιπόν ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής αποφασίσει αυτές τις φράσεις να τις αναφέρει μια άντε δυό φορές στις αρχικές συνεδρίες ΚΑΙ ΜΟΝΟ (όπου είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα τις αντιληφθεί ο θεραπευόμενος, ενώ παράλληλα ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής έχει ήσυχη τη συνείδηση του ότι "τα είπα εγώ") τότε, ο θεραπευόμενος αφήνεται στο να τις ανακαλύψει αυτές τις φράσεις με δύσκολο και χρονοβόρο τρόπο μόνος του, συμπτωματικά οφελώντας την τσέπη του ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή. Η "αντίθετη" καλή πρακτική την οποία αποφεύγουν οι πιο πολλοί των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών είναι η ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ των φράσεων αυτών, αναζητώντας την στιγμή εκείνη όπου θα μπορέσει αυτή η φράση να "ριζώσει" μέσα στον θεραπευόμενο. Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε και απώλεια κερδών για τον "ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή".

    9. Την συχνή μεταβολή του ωραρίου (προφανώς είναι σημαντικότερη η αποδέσμευση της ώρας σας από εσάς τον ίδιο) και άλλα πολλά τα οποία συνήθως σκοπό έχουν να κάνουν τη μία συνεδρία δύο ή δέκα.

    Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο "όριο" (π.χ. πόσες φορές σου ζητάει να αλλάξετε το πρόγραμμα των συναντήσεων) προκειμένου να μπορέσει να δεχθεί και άλλους πελάτες, ξέρω όμως ότι μάλλον είναι σημαντικότερο για κάποιους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές να δεχθούν καινούργιους πελάτες, παρά εσείς ο ίδιος.

  8. #38
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2,713
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Μπράβο ρε παιδιά μαλώνετε ωραία με τις δυσκολεσ λέξεις σας με τις ατάκες σας έχετε επίπεδο
    Υπεροχος!!!!!!!!!

  9. #39
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,646
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Απλα πασχιζει να εκδικηθει τυφλωμενος απο μισος, ουσιαστικα επειδη ο ιδιος απετυχε.
    Δεν βλέπω να απαντάς σε κάποιο από τα ερωτήματα τα οποία έθεσα στην σελίδα 2 στην Natalia_sups και με στεναχωράς Savatage. Αν νιώθεις / πιστεύεις ότι τα όσα λέω είναι ψεύδη και μόνο, γιατί άραγε δεν με διαψεύδεις; Αντί αυτού προσπαθείς να πείσεις τον αναγνώστη ότι το κίνητρο μου είναι το μίσος και η εκδίκηση και πρέπει να αναρωτηθώ: Πόσο "δημοκρατικός" θα ήσουν εσύ στην θέση μου;

    Τι ******** προσπαθείς να πουλήσεις στο αναγνωστικό κοινό και εσύ λοιπόν;

    Εγώ τάσσομαι υπερ του ψυχικά ασθενή και της αποθεραπείας αυτού. Πήρα θέση, εξέθεσα απόψεις και επιχειρήματα και δέχομαι τα πυρά όλων σας. Συνήθως μυξοκλαμένες αναγνώστριες [άντρα που να πάρει θέση δεν έχω συναντήσει ακόμα] που αφ' ενός δεν είναι "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" και αφ' ετέρου θεωρούν ότι τα όσα λέω είναι είτε λάθος είτε κακόβουλα, χωρίς όμως να συζητάνε τα επιμέρους σημεία διαφωνίας. Εκεί αλλάζουν κουβέντα, σελίδα, κεφάλαιο, κάνουν γαργάρες, κωλοτούμπες, τουμπεκί ψιλοκομμένο κλπ.

    Εσύ τι υποστηρίζεις λοιπόν; Προσπαθείς και εσύ να περισώσεις κάτι από την ενασχόληση των ψυχιάτρων / ψυχολόγων για τους οποίους κόπτεσαι μεν αλλά δεν έχεις ίδιο συμφέρον δε; Αν 'ναι' εις βάρος του ψυχικά ασθενή ή όχι; Είσαι και εσύ από τις άλλες που δεν είναι ψυχολόγοι / ψυχίατροι που όμως θίγονται από τα όσα καταγγέλω; Αν "ναι" δεν σε βλέπω δυναμικό στην όποια αντιπαράθεση σου μαζί μου. Πολύ παθητικό, έμμεσο και "γύρω-γύρω-όλοι" σε κόβω.

    Γι' αυτό, αν διαφωνείς με κάτι από τα όσα λέω, εδώ είμαι για να το συζητήσουμε αν έχεις επιχειρήματα. Ειδεμή, να αρκεστείς στην κριτική από το απυρόβλητο της μη-θέσης σου για να μην εκτεθείς, όπως πολλές άλλες "αδερφές του ελέους".

    Ιδού η ρόδος savatage...

    H Natalia_sups έδωσε μια καλή δικαιολογία μη-απάντησης ότι "δεν διάβασε τα όσα εξέθεσα" και ότι "τα πέρασε στο ντουκου". Με άλλα λόγια δεν απαντάει επειδή της λείπουν επιχειρήματα. Εσύ τι δικαιολογία θα βρεις άραγε;


    Υ.Γ. Συνιστώ να ζητήσεις από τη διαχείριση να σβήσει το σύνολο των εώς τώρα μηνυμάτων σου πριν βρω υλικό το οποίο να σε δεσμεύει σε συγκεκριμένες θέσεις γιατί δεν πρόκειται να σε λυπηθώ. Εν ανάγκη αλλάξε προφίλ.

  10. #40
    Banned
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    1,900
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Ενδιαφερον τροπος να συμφωνησεις απολυτα με τον "μ87"
    Πιστευεις οτι ο νευρολογος και ο ψυχιατρος εχουν σπουδασει το ιδιο και κανουν το ιδιο?
    υπαρχει σοβαρο πρόβλημα, εχουν κλεισει σπιτια, μην το παραμελείς, ψυχιατρο η εν αναγκει ψυχολογο, εστω έναν εξομολογο ότι θες εσυ μονο μην το παραμελείς.

  11. #41
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22,842
    Ρε συ εμ 87 πηγές σε ένα ψυχίατρο σε εκμεταλευτηκε καθησεσ διάβασες τα πάντα κ κανεισ σταυροφορία εναντίον όλων χαλάρωσε πήγαινε μια βόλτα στην επαρχία να ξελαμπικαρεισ να δεις πως μιλάνε οι άνθρωποι τα κορίτσια ασχολούνται με τον τρόπο σου όχι με αυτά που λες εγώ επειδή έχω γνωρίσει πολλούς κοιτάω τι λες αυτό που λες είναι ότι οι γιατροί μας εκμεταλλεύονται όλοι το ξέρουν αυτό για τους γιατρούς κι αν δε το ξέρουν καλά θα κάνουν να το μάθουν έτσι είναι τα πράγματα

    φτωχομπατιρακι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

  12. #42
    Banned
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    1,900
    Δεν είμαι εγω, αυτος.

  13. #43
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22,842
    Καλά εσένα δε σε ξέρω καλά δε ξεδιπλωθηκεσ ακόμα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

  14. #44
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,646
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Επειδή έχω δει κι άλλες αναρτήσεις σου, εφόσον δε θεωρείς την Ψυχολογία και Ψυχιατρική επιστήμες, τι γυρεύεις σε ένα φόρουμ ψυχολογίας;;
    Αναρωτιέμαι δηλαδή...
    Μη δίνεις σημασία GiannisNik3. Συνέχισε να ψάχνεις για δουλειά... Θα σου χρειαστεί.

  15. #45
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    2,911
    Μια προχειρη απαντηση ειναι οτι πισω απο το ολοκαυτωμα βρισκονταν φανατικοι ναζιστες, που πιστευαν στην ανωτεροτητα της αριας φυλης, και στοχευαν να υποταξουν ολο τον πλανητη.
    Στοχοποιησαν τους εβραιους, τους μειονεκτικους σωματικα,τους τσιγγανους κλπ, τους μαντρωσαν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης και κατι επρεπε να κανουν με τοσο πολυ εμψυχο υλικο.... δεν τους εβλεπαν σαν ανθρωπους, αλλα σαν ενα κομματι κρεας που ή το εκμεταλλεύεσαι ή το πετας στη χωματερη. Καπως ετσι εγιναν οι φρικαλεοτητες. Υπο τη δικαιολογια οτι ολα γινονταν απο το καθηκον προς την πατριδα....
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. Ο χρονος πισω!!
    By andreas86 in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 17
    Last Post: 27-08-2016, 20:06
  2. Πως να τον φερω πισω
    By Elenae in forum Σχέσεις και Επικοινωνία
    Replies: 1
    Last Post: 16-11-2015, 01:49
  3. Πώς θα γυρνούσε πίσω?
    By multikara in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 11
    Last Post: 22-08-2013, 09:20
  4. πισω στα παλια...
    By swaggy97 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 31
    Last Post: 25-06-2013, 22:55
  5. θέλω την ζωή μου πίσω..
    By apostoloss in forum Κατάθλιψη - Δυσθυμία
    Replies: 38
    Last Post: 16-02-2011, 17:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •