Πρόβλημα με την μητέρα μου - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Junior Member
    Τελικά σήμερα το μεσημέρι ήταν πάλι πολύ άσχημα και με τα πολλά την έπεισα να φέρουμε έναν γιατρό στο σπίτι. Στους εφημερεύοντες ( είναι και Κυριακή ) δεν είχε ψυχίατρο, οπότε πήρα τηλέφωνο ένα νευρολόγο. Του εξήγησα κάποια πράγματα πριν δει τη μητέρα μου και τελικά έγραψε ψυχωσικό σύνδρομο και risperdal των 2mg, μισό το πρωί και ολόκληρο το βράδυ. Θα της κάνει κάτι εξετάσεις και μου είπε μετά οτι πρέπει να δει ψυχίατρο ( αναμενόμενο ). Η μαλακία είναι οτι η μάνα μου διάβασε το χαρτάκι από τα χάπια και άρχισε να μου λέει οτι αυτά είναι ψυχοφάρμακα και οτι δεν παίρνει τέτοια. Τελικά το πήρε απόψε. Από το πρωί βλέπουμε. Από αυτά που διάβασα εδώ αυτά τα χάπια έχουν βοηθήσει αρκετούς με παρόμοια προβλήματα.

kallia να σου πω την αλήθεια δεν μπορώ να πιστέψω οτι με τεχνικά μέσα γίνεται να ακούει η μητέρα μου, ο οποιοσδήποτε δηλαδή, τις φωνές κάποιων ανθρώπων. Βέβαια δεν το έχω ζήσει, αλλά όποια και αν είναι η αιτία αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει να τα ακούει.

Junior Member
    να σου πω και γω την άποψη μου,να σαι κοντα εσύ και ο πατέρας σου στη μανα σου να μην αφήσετε το προβλημα να μεγαλώσει να βρείτε ενα καλό ψυχιατρο να ενημερωθείτε για το πρόβλημα και τη σωστή αντιμετωπισή του.
    το rispendal ειναι ενα πολυ καλό φαρμακο με λίγες παρενεργειες.
    και πάνω απο ολα εσυ και ο πατέρας σου μην πνιγήτε σε μια κουταλιά νερό η γυναίκα χρειάζεται βοήθεια και στήρηξη πρέπει να είστε ψύχραιμοι και λογικοί στις αποφάσεις σας αφήστε τους συναισθηματισμούς που θα προκύψουν και αντιμετωπίστε το πρόβλημα.

Junior Member
    hl24 υπομονή. Όλα θα πάνε καλά, αρκεί η μητέρα σου να παίρνει τα φάρμακά της. Και κυρίως όταν τα συμπτώματα θα αρχίσουν να υποχωρούν, να μην κάνει καμμία αλλαγή αν δε σας πει ο γιατρός (απ\' ότι έχω ακούσει και διαβάσει είναι συχνό φαινόμενο να κόβουν τη θεραπεία ασθενείς που πιστεύουν ότι θεραπεύθηκαν).

Κουράγιο και υπομονή. Εύχομαι το καλύτερο.

Senior Member
    hl24 πως είναι η μητέρα σου με τη φαρμακευτική αγωγή;
    Εύχομαι όλα να πάρουν το δρόμο τους
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Junior Member
    Η αλήθεια είναι οτι είναι πολύ καλύτερα, πράγμα που δεν περίμενα τόσο σύντομα ( παίρνει τα χάπια από Κυριακή βράδυ ). Ήδη οι φωνές έχουν χαμηλώσει πολύ και το πρωί μου έλεγε οτι όταν κουβεντιάζουμε δεν τις ακούει. Βέβαια ακόμα δεν πιστεύει οτι αυτό οφείλεται στα χάπια. Ο γιατρός μου είπε να τα συνεχίσει και σιγά σιγά να την πείσω να τον επισκεφτεί γιατί τελικά στο ραντεβού δεν ήρθε και πήγα μόνος μου χωρίς να της το πω. Το θέμα είναι οτι την άλλη βδομάδα θα τελειώσουν και πρέπει να δω πως θα την πείσω να συνεχίσει, αλλά κάτι θα βρω. Ίσως την άλλη βδομάδα να είναι ακόμα πιο δεκτική σε συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα. Το πρωί μου έλεγε οτι μάλλον πολλές από τις υποψίες της οφείλονταν σε αυτά που άκουγε, τα οποία αφορούν θεωρίες συνομωσίας. Είναι πολύ θετικό οτι αρχίζει να το συνηδοποιεί αυτό.
    Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές.

Senior Member
    Μέχρι τώρα έδρασες έξυπνα και αποτελεσματικά. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις τον τρόπο. Τόνισέ της τη βελτίωση, ηρεμία και γαλήνη που έχει με τα χάπια και θα πειστεί ότι πρέπει να τα συνεχίσει...Να φροντίζεις όμως και τον εαυτό σου.

Καλή δύναμη και να περάσετε αγαπημένα τις γιορτές.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Junior Member
    Ευχαριστώ πολύ, καλές γιορτές σε όλους.

Junior Member
    Γεια σας και πάλι. Η μητέρα μου είναι πολύ καλύτερα. Μετά από τρεις εβδομάδες με το risperdal οι φωνές \"εμφανίζονται\" πολύ σπάνια. Κάποιες μέρες δεν τα ακούει καθόλου. Βέβαια χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα για να συνηδητοποιήσει την κατάστασή της, αφού ακόμα δεν έχει επισκεφτεί ψυχίατρο. Εγώ τον έχω συναντήσει δύο φορές και μου είπε οτι αν συνεχίσει τα χάπια θα εξαφανιστούν και οι υποψίες της οτι μας παρακολουθούν οπότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να την πείσουμε να δει το γιατρό. Μου είπε ο γιατρός οτι αυτό το χάπι θα πρέπει να το παίρνει για όλη της τη ζωή από εδώ και πέρα, σε μικρή δόση βέβαια. Είναι λογικό αυτό ? Αυτή τη βδομάδα έχω κλείσει ραντεβού και με έναν άλλο ψυχίατρο για να πάρω και μια δεύτερη γνώμη. Έχει ανοίξει και η όρεξή της από το χάπι με αποτέλεσμα να έχει πάρει κάποια κιλά και έχει αρχίσει να μην το θέλει...

Senior Member
    αχ αυτές οι μητέρες μας... έχω αντιμετωπίσει κι εγώ τα ίδια και χειρότερα... κι εμένα η αγωγή της είναι εφ\' όρου ζωής, μανιοκαταθλιπτική εδώ και 20 χρόνια, η αγωγή της βέβαια της έχει πετύχει κι έτσι έχουμε κάπως ηρεμήσει... βέβαια καμιά φορά μπορεί να πεί πως παίρνει μηνύματα από την τηλεόραση για να κάνει την τάδε ενέργεια ή αγορά και άλλα τέτοια χαζά, αλλά μάθαμε να ζούμε με αυτό. Όταν κατάλαβα τί τρέχει με τη μητέρα μου ήμουν μόλις 17-18 χρονών και όπως καταλαβαίνεις ήταν για εμένα μεγάλο σοκ. Υπήρχαν περιόδοι που πέταγε τα φάρμακά της κρυφά, κι εμέις νομίζαμε πως τα έπαιρνε, και ψαχνόμασταν γιατί έχει χειροτερέψει... άλλες φορές αρνούταν πεισματικά να πάρει οποιοδήποτε φάρμακο ή να πάει στον ψυχίατρο και με δική μας συνεννόηση με τον γιατρό της ρίχναμε κρυφά σταγόνες φαρμάκου στο φαγητό για να επανέλθει... αυτό που θεωρώ πως θα πρέπει τώρα να κάνετε είναι να μην την πιέζετε και να την παρακολουθήτε αν παίρνει κανονικά τα φάρμακά της και την γενικότερη συμπεριφορά της και επικοινωνία με τον γιατρό, έστω κι αν πηγαίνεις μόνο εσύ. Θέλει δύναμη, το ξέρω, θα αναρωτιέσαι σίγουρα \'\'γιατί σε εμάς\'\' και η απάντηση σε αυτό το γιατί βρίσκετε εδώ μέσα, σε αυτήν την ηλεκτρονική κοινότητα... γιάτι έχει συμβεί σε πάρα μα πάρα πολλούς...

Senior Member
    \"γιάτι έχει συμβεί σε πάρα μα πάρα πολλούς... \"
    Όντως...Είναι τόσες οι περιπτώσεις που δε γνωρίζουμε και νομίζουμε ότι είμαστε μόνο εμείς... Επειδή ο κόσμος δε μιλά για τέτοια θέματα, όπως κι εμείς άλλωστε, δεν αποκαλύπτεται η συχνότητα του προβλήματος...
    hl24 συμφωνώ με την κέλυ ότι θέλει προσεκτική παρακολούθηση αν παίρνει πραγματικά τα φάρμακά της. Όταν περάσει κάποιος καιρός και έχει πειστεί ότι πρέπει να τα παίρνει θα δεις, δε θα είσαι τόσο στην τσίτα, θα χαλαρώσεις και δε θα χρειάζεται να την ελέγχεις σε αυτόν το τομέα...Τα ίδια είχα με τη μαμά μου. Βέβαια δεν μπορείς να απαιτήσεις από ένα 10χρονο να ελέγχει τι χάπια πήρε η μαμά του κι όμως είχαν την απαίτηση αυτή από εμένα. Τώρα όμως, αν και δεν παραδέχεται ότι κάποια πράγματα που πιστεύει είναι παιχνίδια του μυαλού της, τα φάρμακα δεν τα αποχωρίζεται ποτέ γιατί την κάνουν και αισθάνεται καλά!

Θα δεις, όλα θα πάρουν το δρόμο τους...

Junior Member
    Είναι αλήθεια οτι δεν μιλάει κανείς για τέτοια θέματα. Γι\' αυτό και δεν έχουμε εμπειρίες και γνώσεις πάνω σε τέτοια θέματα. Άλλωστε ούτε εγώ το συζητάω αυτό το θέμα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ο γιατρός μου είπε οτι σε λίγο καιρό με μια αγωγή συντήρησης δεν θα έχει ποτέ ξανά αυτό το πρόβλημα, εφόσον δεν σταματήσει την αγωγή βέβαια. Μακάρι να πα΄νε όλα καλά. Καλή δύναμη σε όλους...

Senior Member
    Originally posted by hl24
    Είναι αλήθεια οτι δεν μιλάει κανείς για τέτοια θέματα. Γι\' αυτό και δεν έχουμε εμπειρίες και γνώσεις πάνω σε τέτοια θέματα. Άλλωστε ούτε εγώ το συζητάω αυτό το θέμα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ο γιατρός μου είπε οτι σε λίγο καιρό με μια αγωγή συντήρησης δεν θα έχει ποτέ ξανά αυτό το πρόβλημα, εφόσον δεν σταματήσει την αγωγή βέβαια. Μακάρι να πα΄νε όλα καλά. Καλή δύναμη σε όλους...
    Πράγματι κανείς δε μιλάει... εγώ έχω τη μητέρα μου με μανιοκατάθλιψη, εγώ είμαι με κατάθλιψη και πραγματικά δεν το λέω σε κανέναν... μόνο ελάχιστοι ξέρουν για την μητέρα μου, στενά άτομα της οικογενείας, στο κοινωνικό μου περίγυρο ουδέποτε είπα τι περνάει η μητέρα μου ή και εγώ.

το ότι θα πάνε όλα καλά να είσαι σίγουρος... και αυτό που θα ήθελα να σου επισημάνω είναι να προσέξεις κι εσύ ο ίδιος να μην σε επηρεάσει πάρα πολύ. Εμένα δυστυχώς με επηρέασε, ο βαθμός ευαισθησίας μου είναι λιγάκι υψηλός, είναι και αυτό ένα από τα πολλά που συνέβαλαν στο να πάθω αυτό που έπαθα...

Junior Member
    Τελικά μετά από δύο μήνες τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Το risperdal είχε ενοχλήσει τη μητέρα μου αρκετά. Είχε συνεχώς μια τάση να κοιμηθεί, ένιωθε κάπως πιασμένες τις αρθρώσεις τις και φαινόταν σαν να είχε παχύνει, ενώ δεν είχε πάρει κιλά. Ήταν κάτι σαν πρήξιμο. Τελικά δέχθηκε να επισκεφτεί τον ψυχίατρο και της είπε να παίρνει Abilify. Της είπε οτι θα το παίρνει για ένα χρόνο, για να την κάνει να το δεχτεί. Τελικά με αυτό είναι πολύ καλύτερα, Μέχρι τώρα δεν έχει συμπτώματα από παρενέργειες, ενώ είναι γενικά πιο άνετη. Μιλάει στο τηλέφωνο χωρίς να φοβάται μήπως παρακολουθείται, βγαίνει βόλτες στα μαγαζιά... Βέβαια δεν έχουν φύγει εντελώς οι υποψίες αλλά πλέον εκφράζονται σαν ερώτηση, σαν μια περιέργεια ας πούμε, και όχι σαν κάτι δεδομένο όπως πριν. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
    Σας ευχαριστώ πολύ.

Senior Member
    Χαίρομαι για τα καλά νέα hl24!
    Κι εμείς ευχαριστούμε για το μοίρασμα αυτό...

Page 2 of 2 FirstFirst 12