Αυπνια και φοβιες,sos!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

Αυπνια και φοβιες,sos!

Ειμαι φοιητητρια,και αυτο συνεπαγεται με τη συχνη μετακινηση μου απο το ενα μερος(την πολη μου) στο αλλο (οπου ειναι η σχολη μου). Το θεμα ειναι πως οταν φευγω απο το σπιτι μου ,το δωματιο,το κρεβατι μου και αλλαζω περιβαλλον, με πιανει τρομερη αυπνια. Αγχωνομαι στη συνεχεια οτι δε θα κοιμηθω καθολου για μερες και οτι αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα να εχω μετα παραισθησεις κλπ (διαβαζω συχνα οτι η ελλειψη υπνου για πολλες μερες προκαλει παραισθησεις και αποπραγματοποιηση) κι αυτο καθιστα ακομη πιο αδυνατο τον υπνο μου ,με αποτελεσμα τελος να μη κοιμαμαι ΚΑΘΟΛΟΥ το βραδυ και να με παιρνει ο υπνος 2-3 ωρες το πρωι μετα τις 9. Δηλαδη για να καταλαβετε οταν βλεπω οτι εχει φτασει μια συγκεκριμενη ωρα πχ 6 το πρωι και δε με εχει παρει ο υπνος, με πιανει το αγχος οτι τελικα δε θα τα καταφερω,θα μεινω αυπνη για μερες και θα "τρελαθω" . Η σκεψη αυτη ειναι στην ουσια που με κραταει ξυπνια. Δε ξερω αν ειναι αληθεια αλλα παντως αυτο διαβαζω ...Δε ξερω ειλικρινα πως να το διαχειριστω ,και δε θα ηθελα να μπλεξω με φαρμακα απο αυτη την ηλικια(ειμαι 22 στα 23) . Και δεν εχω την οικονομικη ανεση να πηγαινω σε ειδικους γιατι εδω δυστυχως ειναι πολυ ακριβοι...Παντως στο οικειο μου περιβαλλον ποτε δεν αντιμετωπιζω τετοιο προβλημα, αντιθετως κανω πολυ καλο υπνο ...!!! Εχω κουραστει ειλικρινα οταν ειμαι στο αλλο μερος να πεφτω στο κρεβατι με αυτο το αγχος..
    [COLOR="black"][B]Μη χτίζεις ποτέ μεγαλύτερο σπίτι από τη σκεπή που μπορείς να βάλεις σ'αυτό[/B][/COLOR]

Senior Member
    Αν τρελαθείς από αϋπνία μόλις κοιμηθείς επανερχεσαι υπάρχει στη στρατιωτική εκπαίδευση η διαβολο βδομαδα που είναι εκπαίδευση χωρίς ύπνο για μια εβδομάδα επίσης σε πόλεμο δεν κοιμάται κανείς κανονικά κ ζούνε
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    χαλαρωσε και κοιμησου.........

Banned
    Φιλε elis, αν μου επιτρεπεις, αν η διαβολοβδομαδα επαναλαμβάνεται συνεχεια, καπου κουράζεσαι ψυχολογικα και το νευρικο συστημα εχει και τα ορια του, μπορει να ξεσπασει καπως αυτό.
    Με αναγκαζεις να παρεμβω, γιατι εχω αμεση εμπειρια,αν παλι είμαι εκτος θεματος, ζητω συγνωμην.
    Εννωω πως αν είναι μια παροδικη φαση τοτε ναι, εχεις δικαιο.

Senior Member
    Εγώ έχω εμπειρία στην πενταήμερη κοιμήθηκα πέντε μέρες πέντε ώρες γύρισα κοιμήθηκα δεκαεφτά ώρες κ πήγα για δουλειά βέβαια εγώ δουλεύω από μικρός κι έχω άλλες δυνάμεις κ τώρα που είμαι τριάντα πέντε με ψύχωση μπορεί να πάω στο χωράφι να δουλέψω δύο ώρες να κοιμηθώ μια κ να συνεχίσω μετά οπωσ κάνανε πριν εκατό χρόνια οι ανθρώπινες δυνάμεις είναι τεράστιες απλά εσείς έχετε την άνεση να κάθεστε κ καλά κάνετε δεν το κρίνω απλά εγώ δεν μπορώ πλέον να κάτσω χωρίς να λέω ότι αυτό είναι το σωστό
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Σε κυριαρχει η εμμονική σκεψη της αυπνίας βασανιστικά και έντονα, η οποια σκέψη εχει επιβληθει στις υπολοιπες ψυχικές σου δυναμεις καθως στις σωματικές οι οποίες βοούν από κόπωση λόγω αυπνίας. Αν δεν κατορθωνεις να επιβληθεις σ αυτες σου τις σκεψεις, δηλαδή να προκαλεις και να διατηρείς μια κατασταση ψυχικής και πνευματικής ηρεμίας, γαλήνης και ησυχίας, προϋποθέσεις δλδ του ύπνου, τοτε η λύση θα ειναι φαρμακα για τον υπνο για όσο καιρό χρειαστεί για να σου φυγει η εμμονή, απο γιατρό κι όχι αυτα που δινουν τα φαρμακεια χωρις συνταγη διοτι αυτα δεν κανουν απολύτως τιποτα. Αλλιως το προβλημα θα εχει αντικτυπο κυρίως στα μαθηματα σου με πεσμενη αποδοση.
    γιάννης