Κοινωνική Φοβία - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 10 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 142
    Senior Member
    Σάς ευχαριστώ πολύ όλους.! Απλά και τώρα π.χ πού γράφω στο τσατ, δεν μπορώ να τα γράφω αυθόρμητα, σκεφτομαι ότι θά πρέπει να γράφω (κομψα) λαθος λεξη, και όχι σάν δημοτικό. Δεν μπορώ να γράψω ένα μόνο Οκ σέ όλα αυτά πού μου έχετε γράψει, φαίνεται κάπως αδιάφορο κ ξενερωτο. Επίσης δεν μπορώ να αρνηθώ!! Παράδειγμα κάποιος γράφει τήν γνώμη τού εδώ μέσα και εγώ ή ίδια ή Ειρήνη διαφωνο, αλλά τού εκφράζομαι θετικά... δεν υπάρχει κανένας τέτοιος.. παράδειγμα έδωσα. Στον δρόμο όταν περπατάω στο κοινό νιώθω ότι με κοιτούν όλοι και παρατηρούν τήν κάθε μου κινισει. Αν είμαι μόνη... και νιώθω πολύ αμήχανη. Άμα π.χ κάποια μέρα περπατάω για να πάω κάπου. Μετά καταλαβαίνω ότι πείρα λάθος δρόμο. Και από εκεί πού θά περπατάω θά πρέπει να γυρίσω πίσω. από εκεί πού ήρθα. Σε κοινό.και εκεί επίσης με πιάνει αμηχανία. Άλλες φορές όλα αυτά είναι πιο εντονότερα. Κάποιες άλλες όχι.. και στους συγγενής μας με πιάνει αμηχανία.γενικα Ανάλογος τήν διάθεση μου αν είμαι διαθέσιμη γίνομαι Πίο αυθόρμητη. (Είμαι ψεύτικα απέναντι τούς). Πιστεύω ότι μερικά μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αλλά μερικά. Και πάλι κάπως αλλά δύσκολο όπως ή αμηχανία.

Senior Member
    Σάς ευχαριστώ πολύ όλους.! Απλά και τώρα π.χ πού γράφω στο τσατ, δεν μπορώ να τα γράφω αυθόρμητα, σκεφτομαι ότι θά πρέπει να γράφω (κομψα) λαθος λεξη, και όχι σάν δημοτικό. Δεν μπορώ να γράψω ένα μόνο Οκ σέ όλα αυτά πού μου έχετε γράψει, φαίνεται κάπως αδιάφορο κ ξενερωτο. Επίσης δεν μπορώ να αρνηθώ!! Παράδειγμα κάποιος γράφει τήν γνώμη τού εδώ μέσα και εγώ ή ίδια ή Ειρήνη διαφωνο, αλλά τού εκφράζομαι θετικά... δεν υπάρχει κανένας τέτοιος.. παράδειγμα έδωσα. Στον δρόμο όταν περπατάω στο κοινό νιώθω ότι με κοιτούν όλοι και παρατηρούν τήν κάθε μου κινισει. Αν είμαι μόνη... και νιώθω πολύ αμήχανη. Άμα π.χ κάποια μέρα περπατάω για να πάω κάπου. Μετά καταλαβαίνω ότι πείρα λάθος δρόμο. Και από εκεί πού θά περπατάω θά πρέπει να γυρίσω πίσω. από εκεί πού ήρθα. Σε κοινό.και εκεί επίσης με πιάνει αμηχανία. Άλλες φορές όλα αυτά είναι πιο εντονότερα. Κάποιες άλλες όχι.. και στους συγγενής μας με πιάνει αμηχανία.γενικα Ανάλογος τήν διάθεση μου αν είμαι διαθέσιμη γίνομαι Πίο αυθόρμητη. (Είμαι ψεύτικα απέναντι τούς). Πιστεύω ότι μερικά μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αλλά μερικά..... Και πάλι κάπως αλλά δύσκολο, όπως ή αμηχανία..

Senior Member
    Σόρρυ για για τά.δυο

Ο φόβος ειναι πάντα η αιτία του μπουλιγκ. Ο φόβος φαίνεται, έτσι ο κάθε επιτήδειος σε θεωρεί ευάλωτο. Κι αυτος ο επιτηδειος μπορει να φοβαται και τη σκια του, απλα χρειαζεται να τον βαλεις στη θεση του. Δεν λέω να χειροδικήσεις αλλα δοκιμάζεις με τα λόγια σου και τον τόνο της φωνής σου.
    Η πολλή ευγένεια, δηλαδή το να λεμε συνεχως ναι και να συμβιβαζόμαστε με ότι μας ζητανε οι αλλοι οδηγεί σταδιακα στην εκμετάλλευση μας ακόμα κι απ αυτους που υποτιθεται πως ειναι φιλοι.
    Το να μην προσεχουμε την εξωτερική μας εμφάνιση κάποτε δεν ειναι θεμα προσωπικού γουστου αλλά χαμηλης αυτοπεποιθησης.
    Όταν φοβασαι δεν ξανοιγεσαι κι αυτο εχει ως αποτελεσμα τη μοναξια και τη στερηση εμπειριων κοινωνικοτητας και χειρισμού προς όφελος σου των διαπροσωπικών σχέσεων.
    Φόβος ειναι η διασταση μεταξυ των σκεψεων μας για την πραγματικότητα και της πραγματικότητας.
    γιάννης

Senior Member
    Πρέπει να βάλεισ το μυαλό σου να δουλέψει όταν υπάρχω εγώ ο τσομπανοσ που μιλάω σαν απόφοιτος δημοτικού κ υπάρχουν κ οι άλλοι που ούτε καταλαβαίνω τι λένε από την επιστημονικοτητα πρέπει να απελευθερωθεισ κ να μιλάς αυθόρμητα τουλάχιστον εδώ μέσα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Ευχαριστώ elis!. Δηλαδή εσύ είχες τό ίδιο πρόβλημα πού έχω και το ξεπέρασες εδώ. Είχες γραψει ένα παρόμοιο θέμα με τό δικό μου κοινωνική φοβία. Και τά ξεπέρασες όλα Χάρις του φόρουμ; Βλέπω ότι παίρνεις μέρος σε πολλές συζητήσεις. Πόσος καιρός σού πήρε και όλα κοπλε; Αν όντος ισχύει.. είχες ίδιο παρόμοιο θέμα με εμένα; Είχες φόβο μέσα σού;

Senior Member
    Βασικά όσο με πειραζανε στο σχολείο αποκτήσα περισσότερο θάρρος. Έχω αυτό τό πρόβλημα γιατί δεν είχα ποτέ επαφές με κόσμο, τουλάχιστον μίλαγα, αν δεν έλεγα τίποτα θά ήταν τελείως χαλιά.

Senior Member
    Ε οχι μονο χαρησ το φορουμ προχωραω κ τη ζωη μου διαγνωση εχω κοινωνικη φοβια κ ψυχωση

Senior Member
    Το είχες σέ μεγάλο βαθμό;. Λιγότερο από εμένα ή όχι;

Senior Member
    Κάποια στιγμή ήμουν χειρότερα από σένα

Quote Originally Posted by IreneGi View Post
    Ευχαριστώ elis!. Δηλαδή εσύ είχες τό ίδιο πρόβλημα πού έχω και το ξεπέρασες εδώ. Είχες γραψει ένα παρόμοιο θέμα με τό δικό μου κοινωνική φοβία. Και τά ξεπέρασες όλα Χάρις του φόρουμ; Βλέπω ότι παίρνεις μέρος σε πολλές συζητήσεις. Πόσος καιρός σού πήρε και όλα κοπλε; Αν όντος ισχύει.. είχες ίδιο παρόμοιο θέμα με εμένα; Είχες φόβο μέσα σού;
    Να κάνεις αυτό που φοβάσαι να κάνεις! Κάνε το αντίθετο απ αυτο που σε διατάζει ο φόβος. Βάλε το στο πρόγραμμα που λένε!
    Αυτή είναι λύση με πολύ απλά λόγια! Εκ των υστερων πάντα θα βλέπεις να διαψεύδονται οι φόβοι σου και θα νιωθεις χαρούμενα από πάνω επειδή το έκανες.
    γιάννης

Senior Member
    Ioannis2 σύμφωνο μαζί σου, απλά μερικές φορές μπορεί να φαίνομαι ρεζίλι από τόν φόβο μου!. Απλά ναι πιστεύω ότι αυτή είναι ή μόνη λύση.

Πρόσεξε επίσης διότι όταν βγάζεις προς τα έξω εντύπωση φόβου γίνεσαι μαγνήτης για τον κάθε επιτήδειο. Όποιος ψάχνει άτομο για εκμετάλλευση, για να φόρτώσει δικά του βάρη, για να εξαπατήσει ή να κοροιδέψει ή για παρέα όταν οι άλλοι του έχουν δείξει κόκκινο, θα έρχεται σε σενα! Θα σου παριστάνει τον φίλο και το παρεάκι μέχρι που δεν θα αντέξεις και θα σου βιδώσει μια μέρα να του υψώσεις τόνο φωνής ή να του επιτεθείς και τότε, όντας επιτήδειος, θα σου μετατραπεί σε εχθρό και άτομο που θα θελει να σε πειράξει και να σε βλάψει. Τα βλέπω στον εαυτό μου άμα δεν ΑΠΑΙΤΗΣΩ εξ' αρχής ΣΕΒΑΣΜΟ ή δώσω χώρο σε τετοια άτομα ενώ κάτι μέσα μου μου λεει φύγε ή φέρσου αλλιώς. Να πως φτιάχνεται ο ΜΑΛΑΚΟΜΑΓΝΗΤΗΣ, χωρις να το θελουμε.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by IreneGi View Post
    Βασικά όσο με πειραζανε στο σχολείο αποκτήσα περισσότερο θάρρος. Έχω αυτό τό πρόβλημα γιατί δεν είχα ποτέ επαφές με κόσμο, τουλάχιστον μίλαγα, αν δεν έλεγα τίποτα θά ήταν τελείως χαλιά.
    Γιατι δεν ειχες επαφες με κοσμο? 16 χρονων εισαι αν θυμαμαι καλα?
    Εχεις επαφη με κοσμο στο σχολειο για αρχη. Με συγγενεις εχετε επαφες? Παππουδες, θειους, ξαδελφια, οικογενειακους φιλους κλπ?
    Φροντιστηρια?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Ναι είμαι 16, αν και τώρα καλυτερεύσα έγινα Πίο ανοιχτή, όσο πού μεγαλονω. Βσκ όταν πρωτοξεκινισαν τα.σχολεια ήμουν κάπως πιο κοπλε.μετα όχι με αναστάτωσαν.. δημοτικό με κανέναν δεν μίλαγα μόνο με μία συμμαθήτριά μου και στο γυμνάσιο πάλι με την ίδια αλλά δεν ταιριαζαμαι δεν είχαμε κάτι κοινό. Και άρα δεν με βοήθησε. Τώρα λύκειο τό έχω εξηγήσει παραπάνω, και κάνω παρέα με ένα αγόρι μόνο... Όλα αυτά εξαιτίας τού φόβου μου.. φροντιστήριο δεν πάω, παλιά ναι. Καλά.ηταν.. με τούς συγγενής μιλάμε με κάποιος συγκεκριμένους, αλλά όχι και παρά πολύ συχνά.

Page 4 of 10 FirstFirst ... 23456 ... LastLast