Σχιζοφρένεια και κατάθλιψη από τα παιχνίδια στον υπολογιστή – Τι λένε οι επιστήμονες - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Senior Member
    το τι κανει ο καθενας στη ζωη του ειναι δικια του δουλεια,ΕΣΥ παντως δεν κανεις κατι καλυτερο με το να αυνανιζεσαι σε ενα φορουμ,σε σχεση με αυτους που κραζεις,και την αλλη φορα που θα σε ενοχλησει κατι πεστο στα ισα μη πετας υπονοομουμενα

Banned

Cool

...............................................
    Last edited by αλεξανδρος_77; 19-08-2017 at 23:52. Reason: το παμε πιο σεμνα

Senior Member
    αμα δεν κανεις κατι καλυτερο τοτε να μη κρινεις κανεναν, και μαλλον ουτε κ οταν εισαι πραγματικα καλυτερος,.... να μαθεις να τουμπεκιαζεις, εγω μπαινω εδω για να βρω παρηγορια κ βοηθεια, εσυ τι σκατα κανεις εδω? τον εξυπνο και τον κριτη? δεν μας κανεις τη χαρη που πεταγεσαι κιολας στο ασχετο

Banned
    αρα το συμπερασμα ειναι οτι οσοι δε το κανουν σεμιναριο ορθογραφιας συντακτικου τονων παραγραφων και λοιπης αεραλογιας πρεπει να μαθουν να τουμπεκιαζουν για να μη χαλασουν το θρεντ

αυτη ειναι η διαφορα μας εμενα με ενδιαφερει η ουσια και καπιες φορες αγνοω την επιφανεια.

Senior Member
    το σεμιναριο ορθογραφιας κ συντακτικου το κανεις εσυ πρωτος απο ολους κ φενεται αυτο, οπως κ στην αερολογια εχεις το μαστερ μιας κ 10κ ποστ θελουν καποιο κοπο για να γραφουν, δεν ασχολησε κ συ με τιποτα αλλο κ να μη μας τα πρηζεις οταν εχουμε προβληματα ?

Senior Member
    παντως εγω με το που εκοψα το gaming πριν χρονια εγινα αμεσως καπως καλυτερα.

ισως να μην χρειαζομουνα τα φαρμακα αμα δεν επαιζα games και δεν ημουν συνεχεια στο irc.

αλλα οταν τα αρχισεις μετα δε κοβονται τα αντιψυχωτικα και χρειαζονται για μια ζωη. αυτο ειναι το προβλημα.

ωραια τα games αλλα ειναι ...επιπεδα χαχα.

λιγα sprites με pixels ειναι που κινουνται και ολη τη δουλεια την εχουν κανει οι προγραμματιστες και την πασαρουν ετοιμη στους χρηστες που απλως πρεπει να πατησουν πανω κατω αριστερα δεξια κλπ.

δε λεω για λιγο καλο ειναι αλλα κολλας και μουχλιαζεις.

επισης με τα παιχνιδια εκκρινεται ντοπαμινη και για αυτο εχεις επιβραβευση και ευχαριστηση για αυτο αρεσουν τοσο πολυ στα παιδια. αυτος ειναι ο λογος. δεν αρεσει το παιχνιδι αλλα η αισθηση της ντοπαμινης που παιρνεις που ειναι ευχαριστηση.

το θεμα ειναι ομως οτι τα αντιψυχωτικα τα παιρνεις για να μπλοκαρουν την ντοπαμινη νομιζω. αρα σε κανουν χειροτερα αντι για καλυτερα.

γενικα καθε ειδους εθισμος ειναι κακος για ψυχωτικα.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Μου φαινεται λιγο κουλο οσο αφορα την σχιζοφρενεια!υποτιθεται οτι η σχιζοφρενεια εχει να κανει με την ντοπαμινη στον εγκεφαλο!το προβλημα ειναι οτι δεν ξερουν απ'οτι ακριβως προερχεται κ κανουν ερευνες για την καθε βλακεια!συμφωνω οτι τα παιχνιδια κανουν ζημιες αλλα οχι σχιζοφρενεια!πρεπει να εχει την προδιαθεση ο οργανισμος κ με την πρωτη αφορμη θα παρουσιαστει,μπορει να ειναι ενα παιχνιδι,στρες,στεναχωρια κλπ..
    No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!

Senior Member
    maus δεν μιλαω για gaming στα πλαισια του εθισμου, υποθετω πως αν παιζεις 8-10ωρες οτιδηποτε στον υπολογιστη ειναι αρκετο για να κουρκουτιασει το κεφαλι σου, αν παιζεις σε λογικα πλαισια ομως νομιζω κανει κ καλο εχεις κατι να περασεις ευχαριστα την ωρα κ να ακονισεις τα αντανακλαστικα σου, προσωπικα εποχες που εκοψα το gaming ειχα, παρολα αυτα ουδεμια διαφορα ειδα στα ψυχωτικα, οχι οτι τωρα ειμαι περδικι που παιζω, πιο πολυ αποζητω τη κοινωνικη επαφη μεσω του παιχνιδιου παρα τη διασκεδαση αυτη καθαυτη

Senior Member
    Εγω παντως ενα διαστημα επαιζα το LOL οχι σε φαση εθισμου αλλα ο γιατρος μου ειπε οτι δεν κανει για μενα γιατι μπαινω σε μια ψευτικη πραγματικοτητα και δεν μου κανει καλο.

Banned
    Quote Originally Posted by Soulfly View Post
    maus δεν μιλαω για gaming στα πλαισια του εθισμου, υποθετω πως αν παιζεις 8-10ωρες οτιδηποτε στον υπολογιστη ειναι αρκετο για να κουρκουτιασει το κεφαλι σου,
    τωρα ειναι η σειρα μου να παιξω το παιχνιδι του εγω η εσυ

κ αυτοι που παιρνουν φαρμακα σχεδον το ιδιο κανουν κουρκουτιαζει το κεφαλι τους και ετσι δε σκεφτονται αρα δεν ειναι γιαννης ειναι γιαννακης ολοι χρησιμοποιουν τεχνικες για να ναι περισσοτερο αναισθητοι.

Senior Member
    Βασικα δεν ξερω για να πω, αλλα προσωπικα κατα διαστηματα βυθιζομαι σε κοσμους παιχνιδιων οπως το World Of Warcraft και νομιζω οτι με βοηθαει και ψυχολογικα. Τα αφηνω ολα πισω, το μυαλο παιρνει χιλιες στροφες, γιατι συνεχεια αναλυει καταστασεις του παιχνιδιου και παιζω με παθος ατελειωτες ωρες. Μεχρι να πω καποια στιγμη φτανει και ασχολουμε παλι με κατι αλλο. Αλλα ολο αυτο δρα νομιζω καλα σε μενα προσωπικα.

Ειναι ισως το καλυτερο, για καταστασεις που αισθανεσαι σαν "πετρωμενος" με τις αντιξοοτητες της ζωης και δεν εχεις τη δυναμη να σηκωθεις απο το κρεββατι και νοιωθεις την αδρανεια να σε "πνιγει". Τι το πιο ευχαριστο απο το να μπεις παλι σε τροχια με ενα παιχνιδι, που θα σεκρατησει ενεργο, παθιασμενο .... μεχρι να εισαι ετοιμος να αντιμετωπισεις παλι τη ζωη.

Καπως ετσι το σκεφτομαι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    νομιζω εξαρταται απο τον ανθρωπο.

δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.

αλλους ισως τους βοηθαει, αλλους οχι.

εμενα απλως μου φαινεται τωρα τελειως ματαιο και χασιμο χρονου.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    εκτος του οτι πολα βιντεοπαιχνιδια μπορουν να σε βοηθησουν πολυ στο να οξυνεις την αντιληψη σου να βρεις τροπους να διαβεις επιπεδα να παρατηρεις καλυτερα πραγματα και καταστασεις κατι που θα χρειαστεις πολες φορες στη πραγματικη σου ζωη
    Δεν σε βοηθούν να οξύνεις τη σκέψη σου αλλά γίνσαι μαλθακός, αφασίας, σου παίρνει περισσότερο χρόνο να στροφάρεις αφου ζεις ακόμα στον κόσμο του παιχνιδιού, αργείς να προσγειωθείς στον τρόπο σκέψης που απαιτεί η πραγματικότητα διότι είσαι βυθισμένος στις κινήσεις, επίπεδα, παίχτες κλπ του παιχνιδιού, αποχαυνώνεσαι, ατονεί η σκέψη σου, υποκαθίσταται μέρος της και μάλιστα παραγωγικό από εικόνες και τρόπο δράσης του παιχνιδιού. Τα ίδια πιστεύω προκαλεί και η πολλή ενασχόληση με Facebook κλπ ιστοσελίδες κοινωνικής δικυτύωσης.

Η συναναστροφή με τους καλύτερους μας και με θετικούς ανθρώπους καθώς και το διάβασμα βιβλίων ή αρθρογραφίας που εμπεριέχουν τρόπο σκέψης - εμβάθυνσης, ανάλυση δεδομένων και συμπεράσματα, και μεθοδολογία (οικονομικά, νομικά, επιστήμες, πολιτικές αναλύσεις ας πούμε) ειναι αυτα που οξύνουν τη σκέψη.
    γιάννης

Banned
    εγω δε ξερω που τους ειδες τους θετικους ανθρωπους εγω το μονο που ειδα ειναι ανθρωπους που οσο περισσοτερο στολιζεσαι εξωτερικα και οσο πιο αργοστροφος το παιζεις τοσο πιο κοντα σου ερχονται

αφου απορριψουν την ευθυτητα επιστρεφεις για να τους δουλεψεις.

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Δεν σε βοηθούν να οξύνεις τη σκέψη σου αλλά γίνσαι μαλθακός, αφασίας, σου παίρνει περισσότερο χρόνο να στροφάρεις αφου ζεις ακόμα στον κόσμο του παιχνιδιού, αργείς να προσγειωθείς στον τρόπο σκέψης που απαιτεί η πραγματικότητα η.
    χαχαχααχχαχαχαχαχαχα μονο να γελασω μπορω μ αυτο....η φατασια ειναι πιο δυνατη απο τη γνωση παντως...

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast