Results 181 to 195 of 241
-
30-08-2017, 08:54 #181
πληρωσες συνεδρια που δεν εγινε ενω την ακυρωσε ο ιδιος ο θεραπευτης???????
αυτο ειναι σκανδαλωδες!
και γιατι το δεχτηκες?
υπεγραψες κανενα συμβολαιο που ελεγε οτι θα πληρωνεις τις ακυρωσεις του θεραπευτη?
- 30-08-2017, 08:58 #182
Πολύ ωραία τοποθέτηση. Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα.
Το οτι σου ακύρωσε και σε μετεφερε για να πάρει τα χρήματα δςν μου πολυάρεσε αλλα δεν μου πέφτει και λόγος αφου το δεχτηκες.
Εστάλη από SM-G3815 στο E-Psychology.gr Mobile App
30-08-2017, 09:19 #183
Δεν καταλαβα ακριβως τι εγινε, μεταφερθηκε και πληρωσε για τη συνεδρια που εγινε τελικα αλλη μερα ? Ή πληρωσε και για τη συνεδρια που δεν εγινε??
Παντως η katerinap εγραψε οτι και αυτη χωρις συμβολαιο πληρωνει τις συνεδριες που χανει.
Το συμβολαιο δεν ειναι και τοσο βολικο οσο η συμφωνια που προφανως καλυπτει ΜΟΝΟ την πλευρα του ενος..
Black_adder ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Ξαναβαζω το λινκ γιατι στη δικη σου δημοσιευση δεν πατιεται
https://christostsantis.com/2016/03/...F%CE%B1%CF%82/
christostsantis.com/2016/03/19/λέρος-ιστορία-μιας-ψυχοαποικίας/
Θα το διαβασω σημερα κιολας.
Πολυ ωραια η τοποθετηση σου.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 09:31 #184
ουτε κι εγω ειμαι βεβαιη αν πληρωσε μονο αυτη που εγινε η και αυτη που δεν εγινε, αλλα σε καθε περιπτωση, συμφωνια που καλυπτει μονο τον εναν απο ματαιωσεις, ενω αν ματαιωσει ο αλλος τον αφηνει "ατιμωρητο", την θεωρω απαραδεκτη και ακυρωταια ακομα κι εκ των υστερω ν.
στην θεση της θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ μια δωρεαν συνεδρια, εφοσον δεχτηκε να πληρωνει τις δικς της απουσιες.
επισης με βρισκει τελειως αντιθετη, το οτι βασιζομενοι στην υποτιθεμενη αυθεντια του θεραπευτη, αφηνει στην κριση ΤΟΥ και μονο, ποτε θεωρειται μια ματαιωση απαιτητή... δλδ με λιγα λογια του επιτρεπει να κρινει μονος αν ο ιδιος του απουσιαζει διακιολογημενα η αδικαιολογητα.
γιαννης κερναει, γιαννης πινει...
αυτα ειναι γελοια πραγματα. ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ.
πιστευω οτι με την κριση , καποια απο αυτα θα εχουν αλλαξει και δεν θα δεχονται οι πελατες τετοιου ειδους συμφωνιες, ειδικα τις μονομερεις.
οσοι συμφωνουν με τετοιες συμφωνιες , ας βαζουν τουλαχιστον κια υτοι ορους, οτι οκ, ας θεωρουμε απαγορευμενες τις ακυρωσεις. κιε συ αν ακυρωσεις θα μου κανεις δωρο συνεδρια, δεν θα πληρωνω μονο εγω τις ακυρωμενες.
επισης, ειτε προφορικα ειτε γραπτα, το βασικο ειναι οτι αυτα τα περιλαμβανει η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ.
30-08-2017, 09:36 #185
Συμφωνω απολυτα.
Και προσωπικα, εχω ξενερωσει εντελως με αφορμη τα δυο τελευταια νηματα του NikosD.
Το ενα που υπονοει οτι εμεις οι πελατες ετσι κι αλλιως νιωθουμε ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ για τους ψυχολογους
και το αλλο που αναφερει ως ΣΥΝΗΘΗ πρακτικη την αμοιβη ακυρωμενων συνεδριων..
Τελικα, ο ιδιος πετυχε με 2 αναρτησεις ο,τι ο Μ87 και οι αλλοι λογαριασμοι του δεν πετυχαν με εκατονταδες δημοσιευσεις...Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 09:38 #186
την ευγνωμοσυνη δεν την διαβασα, και σιγουρα εξαρταται απο το αν βοηθαει η οχι ο ψυχ, αν ειναι καλος η ασχετος (οπως ΠΑΡΑ πολλοι απο αυτους), η ακομα και διαταραγμενος , μιας και δεν τους εξεταζει κανεις αυτους, στην ελλαδα (ξερω μια μουρλη που κανει κανονικοτατα την ψυχ) . τους δινουν μια αδεια με βαση τις σπουδες τους, κι οποιον παρει ο χαρος..
φανταζομαι οτι και ο ψυχ θα νοιωθει ευγνωμοσυνη που βγαζει το ψωμακι του απο τον πελατη :)
αλλα η "συνηθης πρακτικη", ειναι μια στατιστικη εννοια και δεν εχω τα στοιχεια να ξερω αν ισχυει η οχι.
δλδ, ποσοι ψυχ το κανουν αυτο στατιστικα? τι ποσοστο?
απο αυτο εξαρταται αν ειναι συνηθης, η ασυνηθης.
εχει κανεις απαντηση?
εγω , δεν ξερω.
30-08-2017, 09:53 #187
Καλά αυτό με την ευγνωμοσύνη τεραστεια μαλακία. Που ξέρετε πόσο σημαντικλη θεωρω την ψυχοθεραπεία και είμαι πολύ υπέρ.
Αν νοιωθεις για εναν ανθρωπο που τον πληρώνεις να σε βοηθήσει,οχι να κανει κατι, για να βελτιωθείς και νοιωθεις και ευγνωμοσυνη τυπου υποχρέωση ε δεν εχεις γινει καλα. Και το υπογράφω αυτο. Στο χειρουργό πχ αν σε σωσει απο μια κατασταση κρισιμη, να καταλάβω γιατι να νοιώσεις ευγνωμοσύνη, επειδή δεν ειναι στο χέρι σου να ζήσεις πχ ή να γινεις καλα. Στο θεραπευτή γιατι; τον πληρώνεις για να σε βοηθησει να αποφασισεις τι κανεις λάθος και να το διορθώσεις εσυ ο ίδιος. Το λουκι εσυ ο ιδιος το περνάς και οι δικοί σου. Ο θεραπευτής έίναι αναγκαίος,οκ αλλα αν εισαι σε φαση με εσωσε ο θεραπευτης χεστα κι αστα. Δεν εχεις πιστεψει αρκετα στον εαυτο σου οσο κι αν βελτιωθηκες
30-08-2017, 09:56 #188
Βρε ρεμεντι,και ο καλυτερος να είναι. Αν εγω πχ κανω κατι κουλο,οτιδήποτε,και με βοηθησει να καταλάβω και απο που πηγαζει η αναγκη να φερομαι ετσι, ποσο κοπο βάζει ο θεραπευτης να κοψω την συνήθεια; πες οτι παιρνω ναρκωτικά και καταλαβα οτι το κάνω για τον χψ λογο. Θα τα κοψω επειδη μς βοηθησε ο ψυχ. Να καταλάβω;
Δεν ξέρω,ισως απλώς ρωτα ο ανθρωπος για να δει αλλα πραγματα που δεν αντιλαμβανόμαστε; τι να πω
30-08-2017, 09:57 #189
ακριβως.
ο θεραπευτης ειναι αναγκαιος, αλλα καλοΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ γι αυτο που κανει.
η ευγνωμοσυνη ειναι μια εννοια που εχει να κανει με την προσφορα και οχι με μια επαγγελματικη συναλλαγη...
αν το κανει δωρεαν και για οποιον το κανει δωρεαν, φυσικα και θα νοιωθει ευγνωμοσυνη.
δεν λεω οτι θα επρεπε να το κανει δωρεαν, λεω οτι δεν συνδεεται η ευγνωμοσυνη με καποιον που πληρωνεις για να σου προσφερει τον χρονο και τις γνωσεις του.
30-08-2017, 09:59 #190
Και με ενοχλησε πολυ ο τροπος διατυπωσης της ερωτησης!
Δεν ηταν "Νιωθετε ευγνωμοσυνη για τον ψυχοθεραπευτη/ψυχολογο σας?" ηταν "ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ νιωθετε ευγνωμοσυνη για τον ψυχολογο σας?"..
δινει δηλαδη την εντυπωση στον αναγνωστη (και δη στον αναγνωστη που δεν εχει σχηματισμενη αποψη!) οτι ειναι δεδομενη η ευγνωμοσυνη παρα τα 30-40-50-60-70€ ανα συνεδρια και παρα τη "συνηθη" πρακτικη ο ψυχολογος να ζηταει χρηματα για συνεδριες που δεν εγιναν και αυτο χωρις συμβολαιο που να καλυπτει και τις δυο πλευρες και τα κριτηρια ορισμου σοβαρης ή ασοβαρης αιτιας ακυρωσης.
Κριμα..Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 10:00 #191
δωσε ενα λινκ βρε σαβ, γιατι μου κινησες την περιεργεια
30-08-2017, 10:02 #192
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 10:02 #193
Δεδομενη η ευγνωμοσύνη,ναι εχεις δίκιο. Δεν ειναι ομως μόνο τα λεφτα βρε συ. Πχ φαντασου κυριακή να σπασει καμια σωλήνα στο σπίτι και να μην βρησκεις υδραυλικό. Ε εαν ερθει καποιος δε θα εισαι ευγνωμον; εγω ναι. Παρα πολύ μαλιστα γιατι θα κανει τα παντα. Θα ειναι υπαλληλος καθαρα οχι συνεργατης.
30-08-2017, 10:04 #194
ναι, μονο που οι συνεδριες ειναι προγραμματισμενες, δεν γινονται ξφνικα και εις βαρος της αδειας του θεραπευτη.
αν εχει παει διακοπες ο ψυχ, αντε βρες τον να κανεις εκτακτη συνεδρια...
και τον υδραυλικο αν δεν βρεις εναν, θα βρεις καποιον αλλον.
τον ψυχ δεν μπορεις να τον αντικαθιστας αν ειναι αλλου απασχολημενος.
30-08-2017, 10:09 #195
Αλλο εννοουσα. Οτι ετσι που το ρωτησε ειναι σα να θεωρει την ευγνωμοσυνη δεδομένη. Οτι δηλαδη στανταρ νοιωθουμε ευγνωμοσυνη και δςν ξέρει τι είναι αυτο. Αλλά παρακάτω εξηγει αν υπαρχει κάτι.
Τεσπα εγω λεω πως δεν ειναι "υγειες" κατα την άποψή μου να νοιωθεις ευγνωμοσύνη στο θεραπευτή,τύπου αν δεν ησουν εσυ θα χα ψωφίσει, γιατί πολύ απλά δεν με εκανε καλά εκείνος,εγω πληρωσα και εγω εκανα ολα αυτα που επρεπε να κανω για να βελτιωθώ και κανένας άλλος. Θα ενοιωθα ευγνωμοσυνη σε καποιον που θα εκανε μια δουλεια για εμενα και τον πληρωνα δεν τον πλήρωνα, η οποια δε θα απαιτούσε τπτ περισσοτερο εκτος απο χρηματα απο εμένα και θα με "εσωζε" απο μια κατασταση
Ευγνωμοσυνη νοιωθω για τον αντρα μου που με στηριξε και με στηριζει, για κανεναν αλλο.