Results 31 to 45 of 54
Thread: ας αλλαξωυμε
-
20-04-2008, 20:46 #31
...Θεωρητικα πιστευω πως ειναι ευκολο ή λογικο.Ομως στην καθημερινοτητα, στην ζωη μου, βλεπω ανθρωπους πολυ επικεντρωμενους στο \"εγω\". Κι αυτο που γραφει ο Λευτερης προσωπικα μου φανταζει χαρακτηριστικο ιδανικου κοσμου.Οταν καποιος σπευδει να χλευασει καποιον αλλο, με τη μεγιστη ευκολια....στενευουν αμεσως τα περιθωρια
- 20-04-2008, 20:54 #32
Οταν αλλαζουμε τον μικροκοσμο μας τοτε μπορουμε να δουμε και αλλιως τον κοσμο νομιζω. Ο κοσμος σε καμια περιπτωση δεν ειναι ιδανικος αλλα αν πουμε οτι τα πραγματα ειναι ετσι και δεν κανουμε καμια κινηση να αλλαξουμε τιποτα στον εαυτο μας η στο αμεσο περιβαλλον μας, και στους χωρους που κινουμαστε εμεις προσωπικα, τοτε δεν μπορουμε να μιλησουμε για τους αλλους στον κοσμο γενικοτερα γιατι μπορει να σκεφτονται ακριβως το ιδιο. Εξαλλου και στη φυσικη αν σκεφτεις δεν μπορει να υπαρξει αντιδραση αν δεν υπαρξει δραση. Αν δεν δρασει κανεις δεν μπορει να περιμενει νομιζω να δει κατι να αλλαζει. Πιστευω παρα πολυ στο τι μπορει να κανει ενας ανθρωπος.
20-04-2008, 21:01 #33
ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΦΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΘΛΙΟΣ Ή ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ; ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ;
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
20-04-2008, 21:11 #34
Manthes τα κεφαλαια σημαινουν οτι φωναζεις? Γιατι αυτο καταλαβαινω, αν κανω λαθος συγνωμη αλλα συνηθως τα κεφαλαια χρησιμοοποιουνται για να δειουξν ενταση. Νομιζω οτι η ερωτηση που μου κανεις εναι ρητορικη. Εννοειται δεν πιστευω οτι αν καποιος βριζει και δεν αφηνει καποιον αλλον να πει την αποψη του ειναι ενα δειγμα ιδανικου κοσμου, βεβαια δεν μιλησα εγω προσωπικα για κανενα ιδανικο κοσμο. Δεν βοηθαει ομως νομιζω σε τιποτα το να μπαινεις και εσυ σε αυτη τη διαδικασια. Ετσι καποιος μπορει να βριζει μονος του. Δεν το βρισκεις αυτο αρκετα ατυχες απο μονο του?
20-04-2008, 21:14 #35
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΡΩΤΑΩ
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
21-04-2008, 14:19 #36
Originally posted by Lef
ας μαλακωσουμε λιγο σαν ανθρωποι ας ανοιχτουμε λιγο πιο πολυ ας το δοκιμασουμε ας αγγιξουμε λιγο ο ενας τον αλλον ας πουμε μια καλη κουβεντα χωρις λογο ας μην ειμαστε ισχυρογνωμονες ας ανοιξουμε τα αυτια και τα ματια μας καλυτερα ας δωσουμε λιγο παραπανω χρονο στον αλλον ας μαθουμε να αισθανομαστε λιγο ας μιλουσαμε λιγο περισσοτερο για τα καθημερινα ας αμφισβητησουμε λιγο τον εαυτο μας ας παρουμε μια πρωτοβουλια ας μη περιμενουμε αλλο ας ριξουμε λιγο νερο στο κρασι μας ας προσπαθησουμε να ερθουμε λιγο πιο κοντα ας μιλησουμε.. ας ανοιχτουμε
αλλα ας μη σας κοροιδευω αλλο ας μη παριστανω οτι δινω συμβουλες σε σας
ας μπορουσα να τα πω ολα αυτα ετσι ωραια και στην πραγματικη μου ζωη
ας μπορουσες να μακουσεις εστω και για λιγο μπαμπα ..
Για το αν μπορείς να τα πεις όλα ήρεμα... αυτό είναι καθαρά περίπτωση όπου το συναίσθημα υπερσκελίζει τη λογική.
Να κάνω μιά αναλογία. Έχεις την super duper δουλειά. Πας για δεύτερη. Ας πούμε ότι δεν έχεις ενημερώσει στη δεύτερη δουλειά για την πρώτη που έχεις, οπότε δεν αλλάζεις έτσι τον τρόπο που σε βλέπουνε προς το καλύτερο. Όμως και μόνο επειδή εσύ το ξέρεις, η συμπεριφορά σου, οι διαπραγματεύσεις σου θα είναι χαλαρές διεκδικιτικές και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Θα πάρεις τη δουλειά και μάλλον με περισσότερα λεφτά από ότι θέλανε στην αρχή να σου δώσουνε. Θα στα δώσουνε τα παραπάνω και θα λένε ότι είναι και τυχεροί.
Αντέστρεψε το. Πας σε μία δευτεροκλασάτη δουλειά χωρίς να έχεις τη γαμάουα δουλειά ως πισινή. Αισθάνεσαι λοιπόν ότι ως ένα βαθμό τους έχεις ανάγκη. Οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι το ίδιο ισχυρές και το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο καλό.
Εξωτερικά, άλλαξε τίποτα; Όχι. Μέσα σου όμως αισθάνεσαι διαφορετικά και το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.
Ακόμα και με τη σχέση με τον πατέρα σου παίζει αυτό. Αισθάνεσαι ότι τον έχεις ανάγκη; «Τελείωσες» που λένε. Αισθάνεσαι ότι όχι; Τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά.
Η ηρεμία πηγάζει όταν έχουμε καλλυμένα πέντε πράγματα στη ζωή. Η αυτονομία μας δίνει ηρεμία. Και σε κάθε περίπτωση γιατί το έχω σκεφτεί πολύ αυτό το ζήτημα, αξίζει να παλεύεις για κάτι που ο άλλος, αν στο δώσει, μπορεί και να γκρεμιστεί συθέμελα; Αξίζει να ρωτήσεις. Από \'κει και πέρα κοιτάς τον εαυτό σου.
21-04-2008, 14:40 #37
δεν ειναι κακο να βλεπεις τις αναγκες σου, να τις παραδέχεσαι...ισα ισα. Κακο ειναι να νομιζεις οτι δεν εχεις αναγκη τίποτα κ κανεναν.σαν να κοροιδευεις τον εαυτο σου...
ομως σημαντικο ειναι να εχεις κ στο νου, ποση σημασια εχει ΠΛΕΟΝ μια επικοινωνια με εναν αποντα πατέρα....ΚΑΙ ο χρονος εχει τη σημασια του.
21-04-2008, 14:48 #38
Σημασία έχει να μην περιμένεις δικαίωση από κανέναν. Μόνο από την δική σου ζωή.
21-04-2008, 14:53 #39
τη δικαιωση αν δε τη δωσεις εσυ στον εαυτο σου, οσοι κ να το κανουν δεν αξιζει μια...δυστυχως. Ομως οι αναγκες δεν καλυπτονται μονο απο τον ιδιο μας τον εαυτο.
Η ζωη σου περιεχει μονο εναν?Δεν καθοριζεται, χρωματίζεται κ απο αλλους?
21-04-2008, 14:55 #40
Η ζωή του καθενός είναι δική του για να αποφασίζει ποιός και τι θα είναι μέρος της. Αυταπάγγελτα δικαιώματα δεν υπάρχουν.
21-04-2008, 15:04 #41
μονο που οταν εισαι μικρος δεν εχεις αυτη την πολυτελεια...στην πορεια ναι. οι επιδρασεις αλλων ανθρωπων ομως εχουν λαβει χωρα ηδη στη ζωη σου.
κ εσυ καλεισαι να κανεις το ξεσκαρτάρισμα...τί πετάς κ τι κρατάς...
21-04-2008, 15:05 #42
Originally posted by Lef
ας μαλακωσουμε λιγο σαν ανθρωποι ας ανοιχτουμε λιγο πιο πολυ ας το δοκιμασουμε ας αγγιξουμε λιγο ο ενας τον αλλον ας πουμε μια καλη κουβεντα χωρις λογο ας μην ειμαστε ισχυρογνωμονες ας ανοιξουμε τα αυτια και τα ματια μας καλυτερα ας δωσουμε λιγο παραπανω χρονο στον αλλον ας μαθουμε να αισθανομαστε λιγο ας μιλουσαμε λιγο περισσοτερο για τα καθημερινα ας αμφισβητησουμε λιγο τον εαυτο μας ας παρουμε μια πρωτοβουλια ας μη περιμενουμε αλλο ας ριξουμε λιγο νερο στο κρασι μας ας προσπαθησουμε να ερθουμε λιγο πιο κοντα ας μιλησουμε.. ας ανοιχτουμε
αλλα ας μη σας κοροιδευω αλλο ας μη παριστανω οτι δινω συμβουλες σε σας
ας μπορουσα να τα πω ολα αυτα ετσι ωραια και στην πραγματικη μου ζωη
ας μπορουσες να μακουσεις εστω και για λιγο μπαμπα ..
(μόνο την τελευταία φράση θα ήθελα να αλλάξω λίγο.
Ας μπορούσα να σου τα πω έστω και λίγα από αυτά..)been good, been bad. WILL GO ON
21-04-2008, 15:08 #43
Originally posted by justme
(μόνο την τελευταία φράση θα ήθελα να αλλάξω λίγο.
Ας μπορούσα να σου τα πω έστω και λίγα από αυτά..)
εχει επισης μεγαλη σημασια ο αποδεκτης να μπορει/αντεχει να ακουει
21-04-2008, 15:10 #44
_μονο που οταν εισαι μικρος δεν εχεις αυτη την πολυτελεια...στην πορεια ναι. οι επιδρασεις αλλων ανθρωπων ομως εχουν λαβει χωρα ηδη στη ζωη σου.
κ εσυ καλεισαι να κανεις το ξεσκαρτάρισμα...τί πετάς κ τι κρατάς...
Αυτό ναι. Στην δική μου περίπτωση κρατάω την αγάπη που έχω πάρει όλα αυτά τα χρόνια από την οικογένεια μου, το δέσιμο που έχουμε στην οικογένεια αυτή αλλά και στην ευρύτερη, πέντε αξίες που μ\' έμαθαν, το να πατάω στα πόδια μου.
Εκείνος ο οποίος ποτέ δεν ήταν δίπλα μου και ακόμα κι όταν πολύ μετά τον αναζήτησα δεν παραδέχθηκε τίποτα, όχι μόνο δεν με βοήθησε ως όφειλε αλλά μου έφερε χίλια εμπόδια όταν ήμουν στις πιο δύσκολες στιγμές μου, δεν έχει θέση στη ζωή μου. Η επιλογή είναι δική του, όμως, όχι δική μου. Και μ\' αυτό αισθάνομαι ήρεμος.
21-04-2008, 15:13 #45
Αλεξανδρε, ωστοσο μπορει για καποιους ανθρωπους η δικαιωση του εαυτου τους να ειναι το να δικαιωθουν στους αλλους. Εννοω, \'αυτο που εχει σημασια\' και \'αυτο που πρεπει\' δεν ειναι για ολους το ιδιο.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια