Need help guys!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Senior Member

Need help guys!!διαταραχη προσωπικοτητας η ψύχωση?

Καλημέρα και απο εμένα..το πρωτο μου post και ελπίζω η εξέλιξη να είναι θετική. Περνάω μια διαταραχή που δεν μπορω να καταλάβω πως και που ευθύνεται.Ξεκίνησε το 13 η πρώτη φορά η οποια ηταν δραματική και εισαι σχέση με την σεξουαλικη ταυτότητα το οποίο ξεπεραστικε.Με δικια μου θεληση ..Μετα απο αυτο έκανα σχέση με μια κοπέλα. Έχασα την αδερφη μου το καλοκαιρι του 14 η οποια ηταν ο ψηχολογος μου τα παντα μου..!!καθε χειμωνα περναω καποιου είδους διαταραχη αλλα αυτην την φορα με λιγυζει !!!εκανα και καποια χρηση ουσιών. Μεχρι τωρα αλλα εδω και 4 μινες που εχω αυτην την διαταραχή δεν πινω ουτε σφινακι κρασιού ουτε τίποτε.Εχω βιαιες παρορμισεις σαν μια εντονη συνεχεις ένταση που δεν με αφινει να ισιχασω.σκευτομαι μιπως κανω κακο σε καποιον σαν να το θέλω,ταυτιζω τον εαυτο μου με κατι φανταστικο σαν να λεμε με πιθικο η με κατι απο ταινία.το καλοκαιρι που μας περασε ηταν το πιο θανατηφορο για εμενα .εχασα φιλους δουλειά (πηγαινα season).το νησι για εμενα ηταν το δωματιο πανικου σαν να λεμε...μετα απο συτο τα παραπανω.ειμαι κλεισμενος στον εαυτο μου πολυ .σαν να μην θελω τιποτα αλλο παρα να ξαπλωνω περιμενωντας το βραδυ και ξερω οτι ολα θα ειναι ηρεμα.Η μερα ειναι δραμα για εμενα ..κανω μια θεραπια αλλα δεν ξερω αν ειναι η καταλληλη για την διαταραχη που εχω.
    Last edited by Confused889; 14-01-2018 at 13:16.

Senior Member
    Ελπιζω στην ανταπόκριση σας!Ευχαριστώ

Senior Member
    Σαν να χανω την ταυτοτητα μου...δεν ξερω που πρεπει να απευθυνθω..σαν να τα χω παθει ολα ρε παιδες.

Senior Member
    ee re file phgaine se ena eidiko th perimeneis apo to foroym

Senior Member
    To forum απευθύνεται οχι μονο σε ασθενείς αλλα και σε ιατρους πιστευω..

Senior Member
    Σιγα μην κατσει ο γιατροσ να σ δωσει τσαμπα συμβουλεσ δεν τουσ ξερεισ κ τοσο καλα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Ίσως έχεις δικιο..

Confused889...

Εμείς εδώ μέσα δεν είμαστε ψυχολόγοι. Ούτε ψυχίατροι. Που και ψυχίατροι να είμασταν με διδακτορικό και 20 χρόνια κλινική εμπειρία ΔΕΝ θα βγάζαμε διάγνωση για κάποιον κοιτώντας απλά πέντε αράδες γραμμένες, δεν θα ήταν σωστό.
    Ψυχίατροι και ψυχολόγοι έχουν τον ασθενή μπροστά τους για να δουλέψουν.
    Οι καλοί γιατροί "το ψάχνουν" πρώτα, δε κοπανάν χάπια αμέσως. (Εκτος αν κρίνουν ότι η περίπτωση είναι τέτοια).

Οπότε τι σου λέμε ήδη; Πήγαινε σε έναν ψυχίατρο ή ψυχολόγο. Μόνος σου, δεν θα βρεις άκρη. Κι αυτά δεν περνάνε από μόνα τους-αν όντως είναι ψυχικές διαταραχές.
    Προσωπική μου γνώμη, να ξεκινήσεις βλέποντας ψυχίατρο πρώτα. Ως γιατροί που είναι πρώτα απ όλα, είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν γρήγορα το πρόβλημα-γιατί οι ψυχικές διαταρακές έχουν οργανική αιτία κυρίως.
    (Ο ψυχολόγος θα σου φάει χρόνο σε πολύ μπλά μπλα μέχρι να καταλήξει στο ζητούμενο. Λύσε πρώτα τα οργανικά προβλήματα της διαταραχής σου-προσαρμόσου στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή αν εχει χρειαστει να πάρεις, και μετά δες ψυχολόγο ωστε η δουλειά του επάνω σου να δεις να πιάνει τόπο. Δηλαδή να γίνεσαι καλύτερος).

Ξαναλέω, δεν είναι ειδικός κανείς από μας εδω. Καθημερινοί άνθρωποι είμαστε, που εχουν εμπειρία στη διαταραχή του ο καθένας. Μιλάμε γι αυτά επειδή έχουμε αναγκη να μοιραστούμε την εμπειρία μας.
    Για μενα, πρωτα απ όλα; Να δείξουμε σ όσους διαβάζουν οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ.

ΥΓ: Γι αυτο διαγνώσεις, μύρισμα νυχιών, τυχερές μαντεψιές, προτροπές να πάρεις ψυχοφάρμακα διαφόρων ειδών και ονομασιών ΞΕΧΝΑ ΤΑ!

Senior Member
    Μαλιστα..σωστα τα λες

Senior Member
    Εχω παει ειδη σε ψυχιατρο και μου εχει συστησει μια θεραπια παντως rep..σαν να εχουν κολισει σαν δαιμονες καποια πραγματα στο μυαλο μου.η θεραπεια δεν ξερω αν ειναι σωστη

Πόσο καιρό παίρνεις τη θεραπεία; Γιατί αν την ξεκίνησες ξέρω 'γω πριν πέντε έξι μέρες θέλει ακόμα χρόνο για να προσαρμοστεί ο οργανισμός σου. Έτσι συμβαίνει με τα αντικαταθλιπτικά/αντιψυχωτικά, θέλουν το χρόνο τους. Κι οταν πάρουν το χρόνο τους, δείχνουν τι κάνουν.
    (Σ' εμένα έκανε εξαιρετική δουλειά. Δεν θέλω ούτε να θυμάμαι πως ήμουν πριν).

Αν έχεις περάσει καιρός και δεν έχεις δει βελτίωση στα θέματα που πρέπει, έχεις "περίεργες ιδέες", ταραχή, τέτοια πράγματα-χώρια από παρενέργιες, πρεπει αμέσως να ξαναδείς τον ψυχίατρο που στην έδωσε για να τη ρυθμίσετε.
    (Υπάρχει ουκ ολίγος κόσμος που δεν βρήκε τη σωστότερη φαρμακευτική αγωγή γι αυτόν με την πρώτη προσπάθεια. Αλλά αυτό δεν είναι κανόνας! Να εξηγιώμαστε...)

Ο ψυχίατρος σε έχει βάλει καθόλου να κάνεις κάποιες εξετάσεις; Αιματολογικές, βιοχημικές, εξετάσεις για το θυρεωειδή;
    (Διαταραχές του θυρεωειδή και μόνο, ευθύνονται για κάμποσα ψυχολογικά που παρουσιάζει κάποιος. "Με το που έρχεται πρώτη φορά κάποιος να τον δω, το πρώτο που τον στέλνω να κοιτάξει είναι ο θυρεωειδής" μου 'χει πει ο δικός μου γιατρός επι λέξη).

Πήγαινε πάλι. Εξήγησέ του τί νομίζεις ότι δεν παει κάλα και βρείτε μαζί την άκρη.
    Δεν περνά από μόνο του.

Senior Member
    Δεν περνα απο μονο του..ειναι αληθεια.Εχω κανει εξετασεις την πρωτη φορα που ειδα ψυχιατρο

Senior Member
    Μου εχουν κανει αιματολογικες μονο.Πιστευω θα μου το ειχαν πει

Senior Member
    Κανω μια θεραπεια ειδη αλλα βλεπω οτι συνεχίζει το μυαλο μου τα κολλα σαν να ψυχονομαι με ανθρωπους καταστασεις κλπ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Repairer of Reputations View Post
    Πόσο καιρό παίρνεις τη θεραπεία; Γιατί αν την ξεκίνησες ξέρω 'γω πριν πέντε έξι μέρες θέλει ακόμα χρόνο για να προσαρμοστεί ο οργανισμός σου. Έτσι συμβαίνει με τα αντικαταθλιπτικά/αντιψυχωτικά, θέλουν το χρόνο τους. Κι οταν πάρουν το χρόνο τους, δείχνουν τι κάνουν.
    (Σ' εμένα έκανε εξαιρετική δουλειά. Δεν θέλω ούτε να θυμάμαι πως ήμουν πριν).

Αν έχεις περάσει καιρός και δεν έχεις δει βελτίωση στα θέματα που πρέπει, έχεις "περίεργες ιδέες", ταραχή, τέτοια πράγματα-χώρια από παρενέργιες, πρεπει αμέσως να ξαναδείς τον ψυχίατρο που στην έδωσε για να τη ρυθμίσετε.
    (Υπάρχει ουκ ολίγος κόσμος που δεν βρήκε τη σωστότερη φαρμακευτική αγωγή γι αυτόν με την πρώτη προσπάθεια. Αλλά αυτό δεν είναι κανόνας! Να εξηγιώμαστε...)

Ο ψυχίατρος σε έχει βάλει καθόλου να κάνεις κάποιες εξετάσεις; Αιματολογικές, βιοχημικές, εξετάσεις για το θυρεωειδή;
    (Διαταραχές του θυρεωειδή και μόνο, ευθύνονται για κάμποσα ψυχολογικά που παρουσιάζει κάποιος. "Με το που έρχεται πρώτη φορά κάποιος να τον δω, το πρώτο που τον στέλνω να κοιτάξει είναι ο θυρεωειδής" μου 'χει πει ο δικός μου γιατρός επι λέξη).

Πήγαινε πάλι. Εξήγησέ του τί νομίζεις ότι δεν παει κάλα και βρείτε μαζί την άκρη.
    Δεν περνά από μόνο του.
    Καλησπερα..πηγα ξανα σημερα και απλα αυξήθηκε η δοση σε κάποιο..τπτ παραπάνω

Page 1 of 2 12 LastLast