Results 1 to 13 of 13
-
20-04-2008, 16:32 #1
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΛΑΝΑ;
Την καλησπέρα μου στο φόρουμ. Όπως καταλαβαίνετε με βασανίζει και μένα το πρόβλημα της διπολικότητας. Μου διαγνώστηκε πριν 2,5 χρόνια και έπι 6 μήνες ακολουθούσα φαρμακευτική αγωγή με Lamictal. Μετά σταμάτησα γιατί θεώρησα πως μπορούσα να διαχειριστώ την κατάσταση μόνος μου και μπορώ να πω πως οργανωνοντας μια κοινωνική ζωή που απαιτούσε να βρίσκομαι διαρκώς σε κίνηση και ήταν φορτισμένη κυρίως με θετική ενέργεια μπορούσα να επιφέρω ενός ορισμένου είδους συναισθηματική εξισορρόπηση. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να καταφέρω τίποτε μακροπρόθεσμα. Είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος στην επίδραση των άλλων και δε μπορώ καθόλου την αντιπαράθεση. Δεν θα έλεγα ότι αντιμετωπίζω κατάθλιψη παρά μελαγχολία, αρκεί να βρίσκομαι σε κίνηση, κάτι που πολλές φορές καταντά κουραστικό. Δεν εμπιστεύομαι τον ψυχίατρο. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ,
- 20-04-2008, 17:40 #2
Εχεις δοκιμασει πρωτα να εμπιστευτεις λιγο περισσοτερο τον εαυτο σου πριν καποιος σου κανει μαι διαγνωση και σου δωσει φαρμακευτικη αγωγή? Δοκιμασες να πας πρωτα σε ενα ψυχολογο πριν πας σε ψυχιατρο? Γιατι θεωρησες οτι χρειαζεσαι ψυχιατρο? θελεις να μου εξηγησεις λιγο τη λογικη σου?
21-04-2008, 20:03 #3
Εννοείται πως δοκίμασα και ψυχολόγο αλλά εντέλει αυτό ήταν το συμπέρασμα. Δε με απασχολεί τόσο αυτό. Είναι μια δεδομένη κατάσταση και η ζωή μου γενικά είναι μια χαρά. Εκείνο που θα ήθελα έιναι κάτι λίγο πιο μακροπρόθεσμο μιας και συνεχώς θέλω κάτι καινούριο. Αυτό πως το βλέπεις?
21-04-2008, 20:18 #4
Τι εννοείς ότι θέλεις κάτι πιο μακροπρόθεσμο?
22-04-2008, 09:58 #5
Λοιπόν. Καταρχήν δεν αναφέρομαι στον τομέα σχέση. Σ\'αυτό έχω αποδεχτεί τη λογική του \"μπουφέ\" Λίγο από πολύ και μένουμε όσο μπορούμε ευχαριστημένοι. Αναφέρομαι κυρίως στον μορφωτικό και εργασιακό τομέα όπου δυστυχώς δε μπορώ να καταρτίσω ένα πρόγραμμα το οποίο να τηρώ σε μακροπρόθεμη βάση. Τρεις μήνες και πρέπει ν\'αλλάξω ξανά. Για παράδειγμα γυρίζω ταινίες και είναι αδύνατο να γυρίσω κάτι παραπάνω από 3-10 λεπτά. Απλά παύω να συγκεντρώνομαι μετά από ένα διάστημα και θέλω κάτι άλλο. Αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα ή μπορείς να κινηθείς σε μακροπρόθεσμη βάση; Ιδού η απορία.
22-04-2008, 13:06 #6
Κατάλαβα.Αυτό φαντάζομαι είναι σύμπτωμα της διπολικής διαταραχής ε?
Αρα από ότι φαίνεται δεν είναι μια χαρά η ζωή σου όπως λες.Θα πρέπει να\'ναι πολύ κουραστικό να ψάχνεις συνεχώς να κάνεις κάτι καινούριο και να βαριέσαι τόσο εύκολα τις ασχολίες σου.
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να σε απασχολήσει λίγο περισσότερο το πώς να αντιμετωπίσεις γενικά το πρόβλημα της διπολικής και να μην το αφήνεις έτσι?
Τα φάρμακα τα σταμάτησες από μόνος σου χωρίς να σου πει ο γιατρός?
22-04-2008, 18:33 #7
Μονος...
23-04-2008, 08:32 #8
Originally posted by LOOLOONEES
Την καλησπέρα μου στο φόρουμ. Όπως καταλαβαίνετε με βασανίζει και μένα το πρόβλημα της διπολικότητας. Μου διαγνώστηκε πριν 2,5 χρόνια και έπι 6 μήνες ακολουθούσα φαρμακευτική αγωγή με Lamictal. Μετά σταμάτησα γιατί θεώρησα πως μπορούσα να διαχειριστώ την κατάσταση μόνος μου και μπορώ να πω πως οργανωνοντας μια κοινωνική ζωή που απαιτούσε να βρίσκομαι διαρκώς σε κίνηση και ήταν φορτισμένη κυρίως με θετική ενέργεια μπορούσα να επιφέρω ενός ορισμένου είδους συναισθηματική εξισορρόπηση. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να καταφέρω τίποτε μακροπρόθεσμα. Είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος στην επίδραση των άλλων και δε μπορώ καθόλου την αντιπαράθεση. Δεν θα έλεγα ότι αντιμετωπίζω κατάθλιψη παρά μελαγχολία, αρκεί να βρίσκομαι σε κίνηση, κάτι που πολλές φορές καταντά κουραστικό. Δεν εμπιστεύομαι τον ψυχίατρο. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ,
όταν πάσχεις από διπολική τα φάρμακα είναι απαραίτητα.και η παρακολούθηση από ψυχίατρο.να είσαι σίγουρος γι΄αυτό.μην ταλαιπωρείς τον οργανισμό σου άλλο.όσο το αφήνεις γίνεται χειρότερο.
20-05-2008, 23:27 #9
γειά σας είναι πρώτη φορά πουσυμμετέχω σε τέτοιου είδους συζητήσεις.Έχω διπολική διαταραχή και βρίσκομαι στον 6ο μήνα θεραπείας από την διάγνωση.Όσες φορές μπαίνω στη διαδικασία να κάνω πράγματα στον μαθησιακό-εργασιακό τομέα, τα παρατάω.Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν αντιμετώπιζε τέτοιο πρόβλημα
08-08-2008, 15:48 #10
Γεια σας. Έχω διπολική συναισθηματική διαταραχή. Η διάγνωση έγινε πριν 5 χρόνια. Δεν έχω καταφέρει από τότε να δουλέψω για διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών και αυτό 4ωρα. Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω καθόλου πλάνα
07-10-2008, 14:25 #11
07-10-2008, 15:29 #12
Παιδιά κακά τα ψέμματα, χωρίς γιατρό και φάρμακα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
αργησα και εγώ να το αποδεχτώ, και τα φάρμακα σταμάτησα, και το γιατρό παράτησα, και απόπειρα αυτοκτονίας έκανα, και κάναβη δοκίμασα για να με ηρεμεί αλλά είχα τα αντίθετα αποτελέσματα. πότε μανία με τάσεις αυτοκαταστροφής, παράνοια, εμμονές, πότε κατάθλιψη με εκείνη την αίσθηση παγωνιάς και κενού στην καρδιά που τίποτα δεν έχει νόημα. Τώρα πηγαίνω στον γιατρό μου, παίρνω κανονικά τα φάρμακα, προλαβαίνουμε φαρμακευτικά τις κρίσεις μου και θυμάμαι αυτό που μου είπε στην αρχή \"αν είχες πνευμονία θα ντρεπόσουν\";
07-10-2008, 15:55 #13
Originally posted by ΥΔΡΟΧΟΟΣ
\"αν είχες πνευμονία θα ντρεπόσουν\";
αιντε κομπογιαννιτη πε του....
Ψύχωση
08-09-2024, 00:50 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια