Γιατί ασχολούμαστε; - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 10 FirstFirst ... 78910 LastLast
Results 121 to 135 of 136
    Senior Member
    Όμως το να μπαίνουμε σε ένα φόρουμ υποστήριξης και να κάνουμε \"επιθέσεις\" το θεωρώ τουλάχιστον επιβλαβές για το φόρουμ.

Εκτός αυτού μου θυμίζει κάτι που είχα δει σε ένα έργο. Μια κοπέλα ήταν αλκοολική και κάποιος \"καλοθελητής\" που ήθελε δήθεν να τη βοηθήσει της τα έριξε και μάλιστα βάναυσα. Η απάντηση της ήταν: είμαι λιώμα και εσύ θες να με γαμήσεις; μπορεί εγώ να είμαι στα σκατά αλλά εσύ φίλε μου είσαι πολύ πιο κάτω από μένα.

Εξάλλου νομίζω ότι αυτός που δεν έχει τ\' άντερα να υπερασπιστεί τον εαυτό του στον πραγματικό κόσμο, παίζει τον καμπόσο στο νετ, εκεί όπου δεν έχει καμία σημασία. Μπορούν λοιπόν το θυμό τους να τον εκτονώσουν σε κάποιο άλλο φόρουμ.

Αυτά δεν τα λέω για κανέναν ειδικά (εξάλλου τέτοιες συμπεριφορές έρχονται και παρέρχονται στο φόρουμ αυτό). Απλώς εν τέλει ζημιώνουν αυτή την κοινότητα.

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Εννοώ ότι πολλές φορές βγάζουμε νεύρα καθαρά για δικούς μας λόγους και όχι γιατί μας εκνεύρισε αυτός που την πληρώνει.
    αυτο κι αν ισχύει...ποσοι απο μας το παραδέχονται ομως στις διαπροσωπικες τους σχεσεις? Εδω δεν το παραδεχομαστε στις διαδυκτιακες συνομιλιες μας, θα το πουμε κοιττοντας τον άλλο στα μάτια?

οπως στον εξω κοσμο ετσι κ εδω σ αυτο το φορουμ, εχω δει μια πολυ συνηθισμενη συμπεριφορα κ χαρακτηριστικο ΜΗ επικοινωνιας: ο ενας προσπαθεί να επιβάλλει την άποψη του στον άλλο, ή να αποδειξει οτι εχει οπωσδηποτε δίκιο. Μα δεν ειναι ωραιο θέμα τελικά να με αμφισβητησω, να δω μια άλλη οπτική, να ανακαλύψω εναν αλλο τρόπο σκέψης?

Σίγουρα...αλλά όλοι μπαίνουμε κουβαλώντας τον...εαυτό μας. Μακάρι να μπορούσαμε κάθε στιγμή να ανοίξουμε το μυαλό μας και την καρδιά μας, αλλά δυστυχώς είμαστε άνθρωποι και τις περισσότερες δεν το κάνουμε.
    Όσον αφορά σε μένα, είναι κάτι που το παλεύω. Και να είμαι ανοιχτή, αλλά και να βρίσκω το κουράγιο να ζητω συγνώμη όταν ανακαλύπτω ότι φταίω

Senior Member
    Originally posted by justme
    Manthes,
    Αυτό το \"για τα άτομα σαν και εσένα...\" επειδή μου θύμισε το \"τέτοιοι χαρακτήρες...\" σε παραπέμπω να διαβάσεις το θέμα
    http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=2245&page=2 αλλά plsssssssss μην αρχίσεις πόσο χρονών είμαι....
    (ιδιαίτερη προσοχή δώσε στο πως τελειώνει το θέμα)

Επίσης να πώ ότι δεν αρκεί να έχεις το θάρρος και να επιμένεις και να υποστηρίζεις τη γνώμη σου ΑΝ ΔΕΝ είναι σωστή η άποψή σου. Και το ότι ΔΕΝ σε νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι (δηλαδή δεν μπαίνεις κάν στον κόπο να εξετάσεις την ουσία της άποψής σου) είναι τουλάχιστον δείγμα ότι είναι λάθος (και κατά βάθος πιστεύω ότι το ξέρεις).
    Τέλος να σου γράψω ότι η ιστορία έχει καταδικάσει ανθρώπους που πίστευαν και έκαναν πράξη αυτό το \"για τέτοιους ανθρώπους τέτοια αξίζουν\" (βλ Χίτλερ)

Ειλικρινά ελπίζω να τα ξανασκεφτείς αυτά που έγραψες . . .

ΕΔΙΤ: (φαντάζομαι αν διαβάσεις το θέμα που σου αναγράφω παραπάνω θα διαπιστώσεις πως ούτε εκεί τοποθετήθηκα για τον καυγά αλλά δεν μπορούσα να μην τοποθετηθώ για κάτι που το θεώρησα από υποτιμητικό έως επικίνδυνο)
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΕΚΡΕΜΜΟΤΗΤΕΣ.
    1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΠΙΚ. ΑΝ ΘΕΣ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ,
    2. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΨΗ ΟΣΩΝ ΕΧΩ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
    ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ
    3. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ \'\'ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ\'\' ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΚΙΟΛΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ. ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΑΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΜΦΥΤΗ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΔΕΣ
    4. ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΗΤΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΑΝΕΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by Θεοφανία
    Εννοώ ότι πολλές φορές βγάζουμε νεύρα καθαρά για δικούς μας λόγους και όχι γιατί μας εκνεύρισε αυτός που την πληρώνει.
    αυτο κι αν ισχύει...ποσοι απο μας το παραδέχονται ομως στις διαπροσωπικες τους σχεσεις? Εδω δεν το παραδεχομαστε στις διαδυκτιακες συνομιλιες μας, θα το πουμε κοιττοντας τον άλλο στα μάτια?

οπως στον εξω κοσμο ετσι κ εδω σ αυτο το φορουμ, εχω δει μια πολυ συνηθισμενη συμπεριφορα κ χαρακτηριστικο ΜΗ επικοινωνιας: ο ενας προσπαθεί να επιβάλλει την άποψη του στον άλλο, ή να αποδειξει οτι εχει οπωσδηποτε δίκιο. Μα δεν ειναι ωραιο θέμα τελικά να με αμφισβητησω, να δω μια άλλη οπτική, να ανακαλύψω εναν αλλο τρόπο σκέψης?
    ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

Senior Member
    Μιας και έχουμε την ίδια κακή συνήθεια - αδυναμία θα ήθελα να σου γράψω (όσον αφορά το 3) ότι αφενός κάθε πράξη ξεκινάει από μία σκέψη - άποψη και αφετέρου οι σκέψεις -απόψεις κάποιου που δεν καταλήγουν σε πράξεις είναι οι σκέψεις - απόψεις που αυτός ο κάποιος τις έχει (έστω και αν δεν θέλει να το παραδεχθεί) κατατάξει μέσα του ως λάθος.

Χαίρομαι λοιπόν αν έστω και έτσι επιλέγεις να οριοθετήσεις κατά πόσο αυτά που έγραφες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα εννοούσες.

(όσο για το 4 ας μη περνούσες καλά και θα τα λέγαμε........ λολ........)
    been good, been bad. WILL GO ON

Senior Member
    IΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ; ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ;

Senior Member
    Originally posted by MANTHES
    IΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ; ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ;
    Yeap

(το κακό συνήθειο που λέγαμε παραπάνω ........ μπορεί να αργώ αλλά κενά δεν αφήνω.......)

Senior Member
    ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ
    ΠΧ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΦΕΣΗΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΩ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ;

Senior Member
    μπορεί να λές ότι το θέλεις αυτό αλλά το ότι δεν έχεις κάνει τίποτα απολύτως για αυτό που θεωρείς σωστό κάτι λέει.

Και το ότι δεν είσαι εσύ αυτός που θα κάνεις την φυσική πράξη δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απαιτήσεις - στηρίξεις - ζητήσεις - προσπαθήσεις να γίνει νόμος κλπ κλπ κλπ αυτό που πιστεύεις σωστό. Όπως υπάρχει η φυσική αυτουργία υπάρχει και η ηθική αυτουργία
    Το να λέμε πιστεύω κάτι ότι είναι σωστό αλλά το να μη κάνουμε τίποτα (αν αυτό που πιστεύουμε σωστό δεν εφαρμόζεται) είναι σαν την αποχή (προσοχή όχι το λευκό).
    Ουσιαστικά συμφωνούμε με αυτό που θεωρούν οι άλλοι σωστό.
    Και είναι οι πράξεις μας που μας κρίνουν. Όχι οι σκέψεις μας.

(αλήθεια αν είχες την δυνατότητα θα εφάρμοζες αυτά που λές???)
    Edit: Άκυρη η ερώτηση. Δεν θέλω να μπω στην ουσία αυτού που έγραψες ανωτέρο μιας και θέλω να πιστεύω ότι το έφερες ώς παράδειγμα

Senior Member
    και για να γράψω και εγώ ένα παράδειγμα για το τι εννοώ μπορεί να λέω \"θέλω στη γη να επικρατήσει ειρήνη\". Μπορεί και μάλιστα να το πιστεύω ότι έτσι είναι το σωστό και να το διατείνομαι παντού.
    Αλλά αν δεν κάνω τίποτα απολύτως για αυτό τότε ουσιαστικά αυτό που με εκφράζει , αυτό που πραγματικά έχω μέσα μου είναι ένας εγωισμός, ένας εαυτουλισμός, μία κατάσταση \"εγώ να είμαι καλά και δε πάει να πάρει φωτιά το σύμπαν\" αλλά παράλληλα και μία τεράστια υποκρισία καθώς (με τα λόγια μόνο) υποστηρίζω ότι πρέπει να υπάρχει ειρήνη στη γή.
    Ε όχι. Αν δεν κάνω κάτι τότε είναι μόνο λόγια. Και η αληθεια είναι ότι αυτό που θέλω δεν είναι η ειρήνη στη γή αλλά το να βολέψω την πάρτη μου.

Senior Member
    justme αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα διαφωνήσω μαζί σου ......... μερικώς ............

Εάν ο Manthes πιστεύει οτι οι βιαστές πρέπει να ευνουχίζονται , φυσικά και δεν πρέπει να το κάνει πράξη , όσο σωστό και να το θεωρεί (και στη συγκεκριμένη πεποίθηση συμφωνώ και εγώ μαζί του ....... μερικώς ........ (αν είναι κατά συρροή)) . Και ο λόγος ? Επειδή ο κάθε Manthes πρέπει να σεβαστεί τους νόμους και τους κανόνες της κοινωνίας μας , σαν κανόνες αποδεκτούς απο την πλειοψηφία . Με άλλα λόγια βάζει όρια στην ελεύθερη του βούληση και επιθυμία (οσο και να την θεωρεί σωστή), οταν αυτή έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους , που έχουν μπει για να προστατεύσουν όλους μας . Θα μπορούσε βέβαια να προσπαθήσει να αλλάξει τους νόμους αυτούς (καθόλου εύκολο όμως και γιαυτό και πιστεύω οτι δεν το κάνει) , αλλα θα ήταν λάθος να πάρει τους νόμους στα χέρια του . (το μόνο που μπορεί να κάνει στο συγκεκριμένο παράδειγμα )

Επομένως δεν συμφωνώ με την πρόταση :

Originally posted by justme
    Ουσιαστικά συμφωνούμε με αυτό που θεωρούν οι άλλοι σωστό.
    Και είναι οι πράξεις μας που μας κρίνουν. Όχι οι σκέψεις μας.
    Οι σκέψεις μας για εμένα είναι πολύ σημαντικές , ακόμα και αν δεν μετουσιώνονται σε πράξεις . Βέβαια ο νόμος δεν καταδικάζει σκέψεις και δεν θα κρίνει ποτέ σκέψεις , αλλα εμείς τους φίλους και την παρέα μας πολλές φορές τους διαλέγουμε η τους απορρίπτουμε (δηλ . κρίνουμε) βασισμένοι σε ενα δείγμα απο τον κόσμο των σκέψεων που μας έχουν δείξει .

Στο τελευταίο παράδειγμα που έφερες , αν και σε κάποια σημεία συμφωνώ , εχω να επισημάνω ωστόσο οτι δυστυχώς ο χρόνος είναι φραγμός και βάζει όρια σε ποσα απο αυτά που πιστεύουμε , κάνουμε πράξεις . Αν για παράδειγμα εγω θέλω Ειρήνη , αλλα επίσης θέλω να στηρίξω την οικογένεια μου , αλλα επίσης θέλω να είμαι καλή στην δουλειά μου , αλλα επίσης θέλω να κάνω μεταπτυχιακό , αλλα επίσης θέλω να μην πεθαίνει ο κόσμος απο πείνα κ.ο.κ. προφανώς δεν μπορώ να κάνω πολλά για όλα τα παραπάνω ......... χωρίς να σημαίνει οτι δεν τα θέλω . Εξάλλου για να συμβάλλουμε σε μια αλλαγή , πρέπει να αφοσιωθούμε και δεν αρκεί μόνο μια χειρονομία ....... σε πόσους στόχους μπορείς να αφοσιωθείς όμως ?

Senior Member
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΩ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ

Originally posted by MANTHES
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΩ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ

Εγώ για τους παιδεραστές θα ήθελα να ισχύει η θανατική ποινή και είναι άδικο για τα παιδιά που κακοποιούνται να μην ισχύει...

Senior Member
    ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ

Page 9 of 10 FirstFirst ... 78910 LastLast