Results 1 to 15 of 20
Thread: Ποτέ ξανά ψυχίατρος !
-
28-08-2017, 08:23 #1
Ποτέ ξανά ψυχίατρος !
Λοιπόν , εγώ είχα βαριά κατάθλιψη δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια , τα προινά σηκωνόμουν αισθανόμουν κουρασμένος ήθελα να ξανακοιμηθώ όρεξη για διάβασμα δραστηριοτητες μηδέν κλπ κλπ . Λοιπόν ξεκίνησα να παίρνω τα βράδια ένα ζαναξ μαζί με Tramal ( Το τραμάλ περιέχει Τραμαδόλη είναι οποιούχο παυσίπονο για δυνατούς πόνους το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Last edited by Aeon; 28-08-2017 at 16:57.
- 28-08-2017, 08:57 #2
Υπάρχουν αντικαταθλιπτικα?
Τα φαρμακα αυτα απλά επενεργούν στις ουσίες του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία συναισθημάτων. Δεν ξέρω αν τα φαρμακα αυτα επιλέγουν αναμεσα στις ουσιες που προκαλούν τα θετικα και τα αρνητικα συναισθηματα, αν υπάρχει τετοια οργανική διακριση δηλαδή. Προφανώς τα φαρμακα δεν αλλάζουν τη σκέψη. Αρα το ριχνεις στην κοινωνικοποίηση, βρισκεις δλδ μεσα σου τις ψυχικες δυναμεις για να βγεις έξω και να σχετιστεις με φιλους, γνωστους, συγγενείς, με νέες γνωριμίες αλλά και να κάνεις πραγματα στη ζωη σου που γενικα σε ευχαριστουν, όπως στον εργασιακό χωρο, βρισκοντας δουλεια αν δεν εχεις, χόμπις, εκδρομες και ότι αλλο θα σε εκανε να νιωθεις δημιουργικός.γιάννης
28-08-2017, 09:03 #3
28-08-2017, 09:26 #4
------------------------------------------------------------------------------------------
Last edited by Macgyver; 28-08-2017 at 21:32.
28-08-2017, 10:09 #5
Φίλε μου μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι κάνεις στον εαυτό σου.. στην ουσία αυτό που κάνεις δεν διαφέρει απο το να παίρνεις ηρωίνη. Αν λοιπόν ο δικός σου τρόπος να αντιμετοπίσεις την κατάθλιψη η οτιδήποτε άλλο είναι να πέσεις στα ναρκωτικά αυτό δεν πρέπει να το "διαφημίζεις" σαν σωτήρια λύση.
Ναι, η τραμαδόλη δρά ακριβώς όπως τα αντικαταθλιπτικά remeron Και cymbalta για την κατάθλιψη αλλά στην προσπάθειά σου να θεραπεύσεις την κατάθλιψη οδηγείς τον εαυτό σου σε άλλους κινδύνους.
Πρώτα απο όλα το να πέρνεις κάποιο αγχολυτικό ή ηρεμιστικό μαζί με τραμαδόλη βάζεις τον εαυτό σου σε άμεσο κίνδυνο να πάθεις αναπνευστική καταστολή και επομένως σε θάνατο. Όπως επίσης η χρήση του μαζί με αλκοόλ οδηγεί εύκολα σε θάνατο.
Υπάρχει λόγος που στις οδηγίες προειδοποιει για ανθρώπους που πάσχουν απο κάποια ψυχική διαταραχή διότι μπορεί τώρα να νιώθεις ανακουφισμένος αλλά σε λίγο καιρό μπορεί να σου κάνει την διαταραχή χειρότερη ή να σου βγάλει και άλλες διαταραχές.
Επίσης η συγκεκριμένη ουσία αυτή μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε θάνατο απο υπερβολική δόση ..και όταν λέμε υπερβολική δόση δεν ενοούμε να πάρεις μια καρτέλα αλλά κάποιοι ανθρώποι έχουν φύγει απο αυτή την ζωή επειδή πείραν λίγο παραπάνω είτε επειδή ξεχάστηκαν είτε επειδή νιώθαν οτι δεν τους πιάνει και είπαν ας πάρω λίγο παραπάνω. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που δεν το δίνουν για την κατάθλιψη γιατί αν έχεις αυτοκτονικές τάσεις ή βγάλεις στην πορία και έχεις αυτά τα χάπια κοντά σου είναι σαν να σου δίνουν να κρατάς ένα όπλο.
Φυσικά με αυτή την πρακτική που ακολουθείς για να παλέψεις την κατάθλιψη με οπιούχα ναρκωτικά σίγουρα οδηγείς τον εαυτό σου και σε εθισμό. Η τραμαδόλη παρουσιάζει στερητικά ακόμη και αν παραλείψεις μια δόση..δηλαδή μέσα σε 12-20 ώρες!!
Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα οποιούχα να τα πέρνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού και να μας παρακολουθεί ιατρός όσο τα πέρνουμε και απο οτι φένεται εσύ κάνεις αυτοθεραπεία όπως κάνουν οι τοξικομανείς..
Ναι μπορεί η τραμαδόλη να είναι πιο "ελαφριά" απο κάποια άλλα ποιο "βαρυά" οποιούχα αλλά δεν είναι καθόλου αθώα ιδιαίτερα αν κάνεις του κεφαλιού σου.
28-08-2017, 10:54 #6
@Macgyver , jock77 φιλαράκια μου εδώ και 3 χρόνια υποφέρω απο χρόνιο πυελικό άλγος , δηλαδή πονό στη λεκάνη και επίσης πονάω χαμηλά στην πλάτη κάποιες φορές είναι δυνατός και δεν μπορώ να κάτσω γιατί αισθάνομαι πίεση !, ο πόνος μου με εμποδίζει στις δραστηριότητες μου όπως να διαβάζω τα μαθήματα της σχολής μου , ολα αυτά με οφείλονται σε ένα συνδρομο χρόνιας αβακτηριακής προστατίτησας που έχω , εγώ είχα ΙΨΔ απο τότε που με έτυχε αυτό το πράγμα το ocd μου έγινε πάρα πάρα πολύ άσχημο με οδήγησε σε κατάθληψη και ούτε με βοήθησαν ποτέ τα αντι καταθληπτικά με τον πόνο , αλλά απο τότε που τα βράδια παίρνω βαρια αναλγυτικά δεν πονάω καθόλου :)
28-08-2017, 11:02 #7
στα εδωσε γιατρος ομως, η αυτοσχεδιαζεις?
εφοσον ειναι εθιστικα οπως λενε, δεν σε προβληματιζει αυτο?
κι αν σταματησει να σε πιανει η δοση σου τι θα κανεις?
θα αυξανεις συνεχως? μεχρι ποτε?
τα δυνατα παυσιπονα ειναι για ορισμενο διαστημα. δεν μπορεις να τα παιρνεις μονιμα.
ποσο καιρο τα παιρνεις?
28-08-2017, 11:13 #8
Σε καταλαβαίνω Ιπποκράτη αλλά εκφράζεσαι μάλλον με λάθος τρόπο.. Εφόσον έτσι είναι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα το μήνυμά σου να έλεγε οτι το συγκεκριμένο παυσίπονο σε βοήθησε με τους πόνους που έχεις οπότε και η ανακούφιση απο τον πόνο σε βοηθάει και με την κατάθλιψη αφού το είδος κατάθλιψης που έχεις είναι απο τον χρόνιο πόνο.
Άλλωστε στο νέο σου μήνυμα λές "τα αντικαταθληπτικά δεν με βοήθησαν ποτέ με τον πόνο".. μα τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι παυσίπονα!
Εσύ όμως στο πρώτο σου μήνυμα μιλάς για κουτόχορτο που σερβίρουν οι ψυχίατροι..και υποστηρίζεις τα οπιούχα ως θεραπεία για την κατάθλιψη!!!
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι λάθος να αυτοθεραπεύεσαι μόνος σου.. και σίγουρα μέγα λάθος να κάνεις κοκτέιλ αυτά τα φάρμακα.
Ελπίζω να σε παρακολουθεί ιατρός και να προσέχεις με την θεραπεία σου
28-08-2017, 11:30 #9
Απο οτι είδα (σεμια προσπάθεια να σε βοηθήσω λίγο περισσότερο αν μπορω) το πρόβλημα που έχεις (και προκαλεί κατάθλιψη) έχει διάφορες επιλογές θεραπείας,
Αντιβιοτικά,α-αποκλειστές,Αντιφλεγμονώδ� �,Μυοχαλαρωτικά των γραμμωτών μυών,Ορμονοθεραπεία,Φυτοθε ραπευτικοί παράγοντες ,Αλλοπουρινόλη, Μαλάξεις του προστάτη,Σημεία μυοπεριτοναικού πόνου(Myofascial Trigger Points),Βιοανάδραση (Biofeedback).
Έχεις κάνει τίποτα απο όλα αυτά? Στην θέση σου λοιπόν θα προσπαθούσα να θεραπεύσω το πρόβλημα και όχι να το ανακουφίσω και να το κουκουλώσω με παυσίπονα .. υπάρχουν εξειδικευμένα κέντρα για αυτό το πρόβλημα και για χρόνιους πόνους οπότε μήπως να εστιάσεις την προσπάθειά σου εκεί και μετά να ασχοληθείς μα τα ψυχολογικά?
28-08-2017, 11:32 #10
Φυσικά και δεν θα σε βοηθήσουν τα αντικαταθλιπτικά με τον πόνο γιατί είναι αντικαταθλιπτικά κι όχι παυσίπονα...απ' αυτό και μόνο φαίνεται ποιος τρώει κουτόχορτο...κάτσε εσύ με τα οπιούχα σκευάσματα που αποφάσισες να τα πάρεις μόνος σου, εγώ προτιμώ τον ψυχίατρο που έχει γνώσεις ιατρικής κι όχι ένα άσχετο...
Επίσης αν έχεις διαβάσει τους όρους χρήσης του φόρουμ απαγορεύεται η προτροπή για λήψη φαρμακευτικής αγωγής...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
28-08-2017, 12:32 #11
Γειά σου,
Τα οποιουχα και τα ηρεμιστικά δεν είναι η λύση στην περίπτωση σου, αλλά θα σου προσφέρουν μόνο προσωρινή λύση, με δραματικές συνέπειες.
Αν γνωρίζεις καλά αγγλικά, διάβασε το βιβλίο headache in a pelvis, για να ενημερωθείς για τους τρόπους αντιμετώπισης της περίπτωσης σου, που οι γελοίοι γιατροί το χαρακτήριζαν χρόνια αβακτηριακη προστάτιδα!
28-08-2017, 15:47 #12
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
ειμαι συμφωνος με την αντικομφορμιστικη συμπεριφορα , ναποτασσομεθα την συγχρονη ιιατρικη , και τους εκπροσωπους της ..................προτιμω ναυτοσχεδιαζω , αφου ομως εχω αποκτησει τις σχετικες γνωσεις .........οχι γιατρους , ψυχοτετοιους ....εγω πηγαινω στον γιατρο μονο για τα ζαναξ που μεθισε ο προηγουμενος ........δεν εχει τιποτα να μου προσφερει .....Last edited by Macgyver; 28-08-2017 at 21:34.
28-08-2017, 16:23 #13
ιπποκρατη με το ονομα γιατι δε πας στους γιατρους ;
οι ψυιχατροι ειναι ειδικοι, τοσα χρονια σπουδαζουν οι ανθρωποι, πανε σε σεμιναρια και ενημερωνονται συνεχεια κλπ. και εισαι επειδη διαβασες ενα αρθρο και αυτοσχεδιασες νομιζεις οτι ξερεις περισσοτερα απο αυτους ;
ειναι πολυ ευαισθητος ο τομεας της υγειας και μη παιζεις με αυτον.
μπορει να παθεις χιλιες δυο παρενεργειες και να παθεις μεγαλη ζημια !
οι ψυχιατροι ξερουν τις παρενεργειες και για αυτο τις αποφευγεις με αυτους.
αμα δε σου αρεσει ο ενας ψυχιατρος πηγαινε σε εναν αλλο μεχρι να σου ταιριαξουν τα χαπια που θα σου δωσουν.
αμα δε σου αρεσουν οι ψυχιατροι πηγαινε σε ενα γιατρο εναλλακτικο εστω !Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
28-08-2017, 17:32 #14
Ιπποκράτη φίλε εμείς κάναμε τη γύρα στους γιατρούς κ καταλήξαμε όταν έχεις κατάθλιψη διατροφή γυμναστική αν αυτό δε φτάνει παίρνεισ κ φάρμακα αν αυτό δε φτάνει κ ψυχοθεραπεία άμα τα κάνεις όλα αυτά σίγουρα θα φύγει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-08-2017, 17:57 #15