Μοναχικό ταξίδι!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35

Μοναχικό ταξίδι!

Να πάω ή να μην πάω ένα ταξίδι μόνος μου για 6 μέρες? Η ιδιοσυγκρασία μου με βοηθάει σε κάτι τέτοιο?

Δεδομένο είναι ότι δεν έχω βρει άτομο για παρέα και ταξίδεψα στο παρελθόν μόνος έως 3 βράδυα χωρις να με πειράξει. Δεδομενα ειναι οτι ο χωρος εκει προσφερει καποιες υποτυπωδεις συναναστροφες και ότι θα σκεφτομαι πως έχω και άφησα πίσω προβλήματα να με περιμενουν. Το ταξιδι αυτο το εκλεισα βρισκόμενος σε μια φαση σκεψεων απογοητευσης με τον εαυτο μου να ψαχνει φυγη και ηρεμία.
    Πριν μερικα χρονια που ειχα παει 6 μερες ταξιδι, ενας φιλος που θα ερχοταν την επομενη που πηγα για να περασουμε μαζι το ταξιδι με εστησε! Με έπιασε κατι σαν πανικός μοναχικότητας και επεστρεψα άρον άρον στο σπιτι μου.
    γιάννης

Τα δεδομένα κλείνουν σε όχι, εκτος αν με συμβουλεύετε κάτι άλλο...
    γιάννης

Senior Member
    θα χασεις τα χρηματα σου, αν δεν πας?

Senior Member
    πολλοι πανε τετοια ταξιδια, απο μικρος εχω δει πολλους τουριστες κυριως αλλοδαπους που κανουν ετσι διακοπες. βεβαια παντα ειναι προθυμοι για φιλιες και τα σχετικα. οταν ημουν μικρος ειχα βαλει 2 φορες τετοιους με οτοστοπ στο αμαξι μου. ο ενας ηταν απο την Αυστραλια, τον πηρα απο τους Δεφους και τον αφησα στην Αθηνα....παντως αν οι κοινωνικες σου σχεσεις θεωρεις οτι ειναι λιγες μπορεις παντα να πας με πουλμαν γκρουπ δηλαδη.

Senior Member
    Εγώ θα ήθελα πααααρα πολύ να μπορούσα να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι.. να απολαύσω διακοπές με τους ρυθμούς μου.. να κανω ενα δωρο στον εαυτο μου και μόνο.. Ακόμη καλύτερα αν μπορούσα να πάρω και τον σκύλο μου μαζί.
    Αν το έκανα αυτό το ταξίδι Ελλάδα θα έπερνα το αμάξι και όπου με βγάζει.. μια εδώ, μια εκεί χωρις να δίνω λογαριασμο σε κανένα, να μην με νοιάζει αν μια μέρα δεν θεώ να βγω ή αν μια μέρα δεν θέλω να φάω ή αν μια μέρα θέλω να κοιμηθώ στην παραλία και την άλλη στο βουνό..η αν παω σε μια συναυλία και δεν μαρεσει να φύγω νωρίς χωρίς να εκτεθώ σε κανένα..
    Το να ταξιδεύεις μόνος πιστεύω είναι η απόλυτη ελευθερία και μοναδική περιπέτεια.. και συνήθως τους μοναχικούς ταξιδιώτες τους πλησιάζουν άνθρωποι που και αυτοί σέβονται την μοναχικότητα και έχεις την δυνατότητα να γνωρίσεις πολύ ενδιαφέρον ανθρώπους.
    Προσωπικά δεν θα πήγενα ποτέ ενα ταξίδι μόνη μου απλά και μόνο για να συναναστραφώ σε κόσμο ή να γνωρίζω κόσμο..δεν θα το έβαζα ποτέ αυτό σαν στόχο ή προτεραιότητα.. όπως έιπα θα ήταν ένα δώρο στον εαυτό μου να απελευθερωθεί και να ηρεμήσει και οι ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο ταξίδι να είναι καρμικές..

Senior Member
    Quote Originally Posted by jock77 View Post
    Εγώ θα ήθελα πααααρα πολύ να μπορούσα να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι.. να απολαύσω διακοπές με τους ρυθμούς μου.. να κανω ενα δωρο στον εαυτο μου και μόνο.. Ακόμη καλύτερα αν μπορούσα να πάρω και τον σκύλο μου μαζί.
    Αν το έκανα αυτό το ταξίδι Ελλάδα θα έπερνα το αμάξι και όπου με βγάζει.. μια εδώ, μια εκεί χωρις να δίνω λογαριασμο σε κανένα, να μην με νοιάζει αν μια μέρα δεν θεώ να βγω ή αν μια μέρα δεν θέλω να φάω ή αν μια μέρα θέλω να κοιμηθώ στην παραλία και την άλλη στο βουνό..η αν παω σε μια συναυλία και δεν μαρεσει να φύγω νωρίς χωρίς να εκτεθώ σε κανένα..
    Το να ταξιδεύεις μόνος πιστεύω είναι η απόλυτη ελευθερία και μοναδική περιπέτεια.. και συνήθως τους μοναχικούς ταξιδιώτες τους πλησιάζουν άνθρωποι που και αυτοί σέβονται την μοναχικότητα και έχεις την δυνατότητα να γνωρίσεις πολύ ενδιαφέρον ανθρώπους.
    Προσωπικά δεν θα πήγενα ποτέ ενα ταξίδι μόνη μου απλά και μόνο για να συναναστραφώ σε κόσμο ή να γνωρίζω κόσμο..δεν θα το έβαζα ποτέ αυτό σαν στόχο ή προτεραιότητα.. όπως έιπα θα ήταν ένα δώρο στον εαυτό μου να απελευθερωθεί και να ηρεμήσει και οι ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο ταξίδι να είναι καρμικές..
    το ακριβως αντιθετο, εγω.
    μονο με τον συντροφο μου απολαμβανω τα ταξιδια. μονη δεν παω ποτε και πουθενα. δεν φοβαμαι, απλα δεν θελω. δεν θα περασω καλα.αν δεν εχει αδεια, καλυτερα σπιτι μας μαζι του, παρα εκδρομη μονη μου.
    αν δεν σχολιαζουμε μαζι το καθε τι και δεν εχουμε τις δικες μας στιγμες, δεν μου λεει τπτ μια εκδρομη.
    ισως και γιατι δεν νοιωθω καμια καταπιεση με την συντροφια του. το αντιθετο. ευτυχια

νομιζω οτι μονος του το απανταει κανεις αυτο.
    δενε χει σημασια πως απολαμβανω εγω τις εκδρομες μου, οταν θα παει αλλος :)

Θα έλεγα να πας!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    μονο με τον συντροφο μου απολαμβανω τα ταξιδια. μονη δεν παω ποτε και πουθενα. δεν φοβαμαι, απλα δεν θελω. δεν θα περασω καλα.αν δεν εχει αδεια, καλυτερα σπιτι μας μαζι του, παρα εκδρομη μονη μου.
    αν δεν σχολιαζουμε μαζι το καθε τι και δεν εχουμε τις δικες μας στιγμες, δεν μου λεει τπτ μια εκδρομη.
    ισως και γιατι δεν νοιωθω καμια καταπιεση με την συντροφια του. το αντιθετο. ευτυχια

ε ναι.. απλά εγώ είμαι και λίγο χίπισσα.. Ταξιδια έχω κάνει πολλά με φίλους ή συντρόφους και πάντα με καλή παρέα περνάς παντού καλά αλλά το χω αποθυμένο να ταξιδέψω και μόνη μου κάποια στιγμή. Έχει και αυτό την φάση του αν είσαι άνθρωπος που μπορείς να την δείς και λίγο περιπλανώμενος ;)

Senior Member
    Αν περνάς καλά μόνος σου μπορείς να πας οπουδήποτε
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Να πάω ή να μην πάω ένα ταξίδι μόνος μου για 6 μέρες? Η ιδιοσυγκρασία μου με βοηθάει σε κάτι τέτοιο?

Δεδομένο είναι ότι δεν έχω βρει άτομο για παρέα και ταξίδεψα στο παρελθόν μόνος έως 3 βράδυα χωρις να με πειράξει. Δεδομενα ειναι οτι ο χωρος εκει προσφερει καποιες υποτυπωδεις συναναστροφες και ότι θα σκεφτομαι πως έχω και άφησα πίσω προβλήματα να με περιμενουν. Το ταξιδι αυτο το εκλεισα βρισκόμενος σε μια φαση σκεψεων απογοητευσης με τον εαυτο μου να ψαχνει φυγη και ηρεμία.
    Πριν μερικα χρονια που ειχα παει 6 μερες ταξιδι, ενας φιλος που θα ερχοταν την επομενη που πηγα για να περασουμε μαζι το ταξιδι με εστησε! Με έπιασε κατι σαν πανικός μοναχικότητας και επεστρεψα άρον άρον στο σπιτι μου.
    εννοειται ΝΑ ΠΑΣ !!!!
    μην το σκεφτεσαι καθολου, καντο, και πιστεψε με, θα σου αρεσει τοσο, θα ξεθαρρεψεις που θα κανεις πολλα πολλα ταξιδια αργοτερα μονος σου
    Απλα φτιαξε ενα προγραμμα, τι θα κανεις, που θα πας, τι θα φας, βιβλια/μουσικη που θα εχεις μαζι σου, που θα περπατησεις, τι θα εξερευνησεις, και δεν θα σεφτανει ο χρονος...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Φέτος μου δώσανε στη δουλειά άδεια τον 15Αύγουστο και δεν την πήρα. Δεν ήθελα να πάω κάπου εκείνο το διάστημα που γίνεται χαμός και δεν βρισκόταν και παρέα για κάτι ενδιαφέρον. Έχω κλείσει κι εγώ να πάω μόνη 2 ταξίδια για Ιταλία, ένα Σεπτέμβρη 5 μέρες Ρώμη και ένα Οκτώβρη Μιλάνο 4 μέρες. Χωρίς γκρούπ. Εντελώς μόνη. Τα καλύτερα ταξίδια τα έχω κάνει όταν πήγαινα σε μια πόλη όπου είχα συγγενείς ή φίλους και όλο το πρωί γυρνούσα μόνη μου μέχρι να βραδιάσει και να βρεθώ με τους γνωστούς μου για φαγητό ή ποτό. Αν δεν σε καταθλίβει το να είσαι μόνος σου δεν θα σε επηρεάσει. Εγώ είμαι σε μια up φάση και το βλέπω σαν πρόκληση. Να ξέρεις πως όταν είσαι σε ένα τόπο μόνος που δεν σε ξέρει κανείς, είναι ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, να σταθείς πιο γερά στα πόδια σου, εν ολίγοις όλο αυτό σε δυναμώνει. Αν τελικά πας, γύρνα στο thread να μας πεις πώς ήταν η εμπειρία σου!

Miliva21
    Guest
    Οντως αν δεν σε κανει να νιωθεις καπως αβολα να τρως στο εστιατοριο και να κοιτας απεναντι την αδεια καρεκλα....ή να τριγυρνας μονος στους δρομους.....καντο

Βασικα τολμησε το οπως και να εχει......το πολυ πολυ να δεις οτι δεν σου αρεσε καθολου και να μη το ξανακανεις ή αντιθετως να το βρηκες τελειο και να πηγαινεις και μονος σου ταξιδια....

Εξαλλου το οτι για τον χ,ψ λογο δεν βρεθηκε παρεα αυτο δεν πρεπει να μας περιοριζει ...αλλο τι θελουν να κανουν αυτοι και αλλο τι θελουμε και τι στοχευουμε να κανουμε εμεις ....

θα χασεις τα χρηματα σου, αν δεν πας?
    Ελάχιστα λεφτα θα χασω (100 ευρω περιπου) διοτι απο μονος τα εκλεισα και ειναι καποιες κρατησεις που μπορεις να κανεις ακυρωση χωρις να χασεις τιποτα.
    γιάννης

Quote Originally Posted by jock77 View Post
    Συμφωνούμε, ιδίως τα δυο που υπογράμμισα είναι αναμεσα στις επιδιώξεις και σκέψεις που με οδηγησαν να αποφασίσω αυτο το ταξίδι! Το να πας καπου με παρεα (φιλους, γνωστους, γκρουπ) δεν συνεπαγεται ότι θα περασεις καλά. Άλλο βεβαια το να πας με ένα πολύ δικό σου άτομο, διότι τότε παιρνας θαυμάσια.

Το ζητημα είναι να μην με πιασει το αισθημα της μοναξιας και σκέψεις για τα προβλήματα και εγνοιες που έχω γενικα στη ζωη μου. Αν συμβει αυτο θα περάσω χάλια και θα περιμένω τη στιγμη να επιστρεψω πίσω. Μόνο αυτός με ανησυχεί και ειναι ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας για να μην πάω. Θα μου πεις είναι και μια άσκηση για να δεις αν αντεχεις και μια ευκαιρια να φανεις δυνατός.
    γιάννης

Απάντησα ήδη πριν σε άλλο μέλος, ότι το να πας ταξίδι με ένα πολύ δικό σου άτομο, ιδίως έτερον ήμιση ή αδερφο, παιρνάς καλά, διότι μαζι του φτιαχνεις ωραίες στιγμές και υπάρχει η αριστη επικοινωνία ως προς το καθε τι. Εν προκειμενω, δεν υπηρχαν τετοιες προϋποθέσεις ούτε ένιωσα να με εμπνέει κάποιος άλλος για να του πω να με ακολουθήσει αν θα ηθελε να με ακολουθησει. Ειχα το καλοκαιρι μια ευκαιρια, καποιος φιλος που μου πε να παμε μαζι ενα ταξιδι, όμως απερριψα την προταση λόγω κόστους.
    γιάννης

Page 1 of 3 123 LastLast