Results 16 to 25 of 25
Thread: Όνειρα...
-
29-08-2017, 23:11 #16
Εξαρταται τι εννοεις με το αν γραφω...ημερολογιο κι ετσι οχι...παλια εγραφα στιχους η οτι μου κατεβει, αλα "τεχνικη αυτοματης γραφης"...τετοιες μαλακιτσες.
Πλεον το εχω χασει τελειως αυτο, εχω σταματησει να γραφω.
Οσο για το ονειρο με το πεταγμα πρεπει να ηταν πολυ ωραιο...εγω ενα ετσι ωραιο ονειρο με αισθημα ευφοριας δεν μπορω να θυμηθω γαμωτο...ολα περιεργη η μελαγχολικη διαθεση μου βγαζουν ακομα και θετικα να ειναι. Η μελαγχολια παντα ειναι εκει (κοψοφλεβιαρα στον πυρηνα του ειναι μου απανεκαθεν χαχαχαχα)
- 29-08-2017, 23:26 #17
Ναι στιχους και γενικά ο, τι σου ρθει εννοώ. Γιατί από οτι καταλαβαίνω μοιάζουμε λίγο (έχω αργόστροφο δίσκο λέω εγώ χαχα) και αργούμε να επεξεργαστούμε πράγματα την στιγμή που συμβαίνουν οπότε βγαίνουν μετά με την μορφή διαίσθησης ή κάτι τέτοιο. Οπότε όπως και στα όνειρα, έτσι και στο γράψιμο βγαίνει αυτό.
Α κι από ωραία δεν έχω παράπονο εγώ, βλέπω και τέτοια! Το πέταγμα ήταν κορυφή, αλλά πολλές φορές βλέπω οτι κολυμπαω πχ με ένα αίσθημα απόλαυσης και ηρεμίας ή ελευθερίας βρε παιδί μου...τέτοια αίσθηση. Γενικά όσα είναι ωραία έχω παρατηρήσει ότι έχουν την αίσθηση της ελευθερίας μέσα, εκεί τη βρίσκω μάλλον.
30-08-2017, 00:13 #18
30-08-2017, 08:47 #19
οταν βλεπεις νεκρους , ανθρωπους που ζουνε, εχει πεθανει κατι στην σχεση σας, δεν εχει να κανει με προφητεια.
30-08-2017, 09:30 #20
Ουαου κινητοποιηθηκε η vasia05 Μπραβο μπραβο!
Λοιπον στο θεμα ονειρα.
Ηρεμια και γαληνη λογω καποιου ονειρου δε θυμαμαι να εχω νιωσει.
Εχω παντως κανει ονειρα κατα παραγγελια. "Σημερα θελω να δω αυτον" και τον εβλεπα.. :P
Επισης, θυμαμαι χαρακτηριστικα καποιες φορες να ανοιγω τα ματια μου ξαφνικα ενω εβλεπα καποιο ευχαριστο ονειρο και να λεω "οχι θελω να δω και τη συνεχεια" :P Δοκιμασε το :)
Εχω δει κατα καιρους ανθρωπους μου που εχουν πεθανει, τους βλεπω σαν παρουσιες μεσα σε αλλες καταστασεις ή τους βλεπω να υπαρχουν κανονικα και να αλληλεπιδραμε οπως οταν ζουσαν.
Ονειρα φρικιαστικα δε βλεπω, βλεπω ομως μερικα αγχωτικα.
Τωρα που παιρνω το εφεξορ το οποιο δυστυχως εχει αυξησει πααααρα πολυ τα ονειρα σε καθημερινη βαση, βλεπω κουλα ονειρα. Πραγματα ασυνδιαστα μεταξυ τους, να μπλεκονται ασχετα σεναρια και να παρεμβαλλεται το ενα μεσα στο αλλο χωρις λογικη.
Πολυ ενοχλητικο.
Τωρα συνειδητοποιω παντως οτι ευχαριστο ονειρο, απο αυτα που σε κανουν να ξυπνας με χαμογελο εχω παρα πολυ καιρο να δω...Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 09:46 #21
Οχι απαραίτητα. Μπορεί να ναι κι αυτό που λες βέβαια, αλλά εγώ έβλεπα συνεχώς τον πατέρα μου οτι έχει πεθάνει, που ο πατέρας μου όμως ήταν σοβαρά άρρωστος και τον τρέχαμε κάθε τρεις και λίγο στα νοσοκομεία. Οπότε νομίζω στην δική μου περίπτωση ήταν περισσότερο φόβος ή άγχος που εκφραζόταν στο όνειρο ή ότι προσπαθούσα να επεξεργαστώ το ενδεχόμενο του θανάτου του που στην κανονική ζωή μου απαγόρευα να το σκεφτώ. Σα να προσπαθούσα να προετοιμαστώ για αυτό το ενδεχόμενο, έτσι το καταλάβαινα εγώ.
Προφητικό σε καμιά περίπτωση, ζει και βασιλεύει ο πατέρας μου :)
30-08-2017, 09:56 #22
Ε μα πια! Έμαθα να κάνω και αναφορά πάντως, βγήκε κάτι θετικό απ΄την υπόθεση :)
Πώς παραγγέλνεις όνειρα βρε savatage?? ΚΙ εγώ θέλω! Το χω προσπαθήσει αλλά μάταια!
Αλήθεια, το λέω σε σένα αλλά απευθύνομαι και σε άλλους που κάνουν ή έκαναν σε κάποια φάση ψυχοθεραπεία, όταν ξεκινήσατε με τον ψυχολόγο είδατε κανένα όνειρο σε σχέση με αυτό;
Εγώ είχα δει. Ήμουν στο αυτοκίνητο σε ένα στενό δρομάκι και προσπαθώντας να κάνω αναστροφή το αυτοκίνητο κόλλησε στην άκρη του δρόμου που απο κάτω ήταν γκρεμός. Φοβόμουν να αφήσω το φρένο γιατί υπήρχε περίπτωση να έφευγα πίσω αλλά ήθελα να το προσπαθήσω , δεν είχα καταλάβει ακριβώς τον κίνδυνο και τότε εμφανίστηκε κάποιος άγνωστος άντρας και μου είπε να μην κάνω τίποτα και να περιμένω να φωνάξει βοήθεια να με τραβήξουν γιατί θα έπεφτα από κάτω. Ζήτησα από τους άλλους (κάποιοι πολύ δικοί μου και φίλοι) που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο να κατέβουν για να μη ρισκάρουμε να πέσουμε όλοι μαζί και προσπαθούσα να κρατηθώ με πατημένο φρένο μέχρι να έρθει βοήθεια.
Αυτό νομίζω οτι αφορούσε ξεκάθαρα την ψυχοθεραπεία, το είχα δει τις πρώτες μέρες που πήγα και πριν αποφασίσω οτι θα συνεχίσω.
30-08-2017, 10:30 #23
Αληθεια δεν ξερω πώς το πετυχαινα. Σκεφτομουν πολυ εντονα καποιον συγεκριμενα πριν κοιμηθω και ελεγα θελω να τον δω στον υπνο μου σημερα και ντεμν ιτ... πετυχαινε!! Το ακομα πιο κουλο ηταν οταν ειχα να επικοινωνησω με εναν εφηβικο μου ψιλοερωτα(τσιμπημα/κολλημα ηταν βασικα) καμμια πενταετια, τον βλεπω στο ονειρο μου και ξυπναω και μου εχει κανει αντ στο φουμπου... wtf?!?!?
Ονειρο σχετικο με την ψυχοθεραπεια δε θυμαμαι να εχω δει.
Παντως μια πολυ καλη φιλη μου μου εχει περιγραψει ονειρα προφητικα που εχει δει και με εχει αφησει αφωνη. Δε μου εχει συμβει ποτε.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 12:15 #24
Υπολογιζω πολυ τα ονειρα μου , μου βγαινουν , δεν βλεπω εφιαλτες συνηθως , εκτος κι αν εχω φαει το αγκλεορα πριν κοιμηθω .................παντα δρω βασει διαισθησεως ομως , την υπολογιζω στο επακρο, πιο πολυ κι απ την λογικη , και δεν εχω βγει χαμενος ....... εχω επενδυσει τρελλα ποσα βασει διαισθησεως , και εχω εγκρινει η απορριψει ανθρωπους παντα βασει διαισθησεως , δλδ πως μου καθεται κατι στο μυαλο , καλα η κακα ................... τα ονειρα , αν εμπεριεχουν συναισθημα, δεν ειναι προφητικα , αυτα που βλεπεις αμετοχος συναισθηματικα , μπορει ναναι προφητικα , οσον αφορα εμενα παντα ........ κι ο πατερας μου , πολυ επιτυχημενος ανθρωπος , παντα δρουσε βασει διαισθησης , οχι λογικης ......
ισως ειμαι λιγο ονειροπαρμενος , τα γεγονοτα ομως , δεν δειχνουν κατι τετοιο.......τουναντιον , οποτε δεν ακουσα διαισθηση , την πατησα ........
01-07-2018, 12:14 #25
Τα τελευταία χρόνια δινω μεγαλη σημασια στα όνειρα.. Ίσως περισσότερη αποτι θα έπρεπε [emoji39] Προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχουν όνειρα προφητικα..Και όνειρα υποσυνείδητου. Τουλάχιστον έτσι τα ξεχωρίζω εγω. Τουλάχιστον 3 φορες το χρονο βλεπω οτι μου πέφτουν τα δόντια. Πιο μικρη εβλεπα οτι οδηγούσα. Ενώ δεν ήξερα. Τα τελευταία χρόνια βλεπω οτι ειμαι συνοδηγός. Τα οποία τα έχω ανάλυσει για όνειρα του υποσυνείδητου μου . Τα προφητικα όνειρα μου βγαίνουν την ίδια μέρα. Όπως ένας τσακωμός..
Εστάλη από SM-A520F στο E-Psychology.gr Mobile App