Results 16 to 30 of 36
Thread: 2 πιθανότητες
-
30-08-2017, 18:25 #16
Εγω δεν καταλαβαινω στο πρωτο ποστ ποτε ο ψυχισμος γινεται ενιαιος. Δεν γινεται ουτε οταν ταυτιζεται και με τις δυο τασεις μαζι, ουτε με την καθε μια ξεχωριστα, ποτε γινεται ενιαιος, πρωτα με τη μια μετα με την αλλη, αυτο δεν ειναι με την καθεμα ξεχωριστα;
- 30-08-2017, 18:28 #17
Μπορει να χρειαστουν χρονια αυτοδιαμαχης για να μπορεσει καποτε ο ανθρωπος να φτασει στην αυτοαποδοχη.
Αλλα το αντιστροφο μου ταιριαζει εξισου σαν λογικη προσεγγισης. Αναγκαια προυποθεση η αυτοαποδοχη για να μπουμε σε δοκιμασια αυτοδιαμαχης.
Ο,τι μπορει να οδηγησει τον καθενα στην απελευθερωση των σκεψεων του, αυτο.
Σαπουνακι, εχεις διαβασει για την περιπτωση της Sabina Spielrein και το πώς τελικα γιατρευτηκε?Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 18:44 #18
Μου φανηκε ενδιαφερουσα η αναφορα σου και σε μια γρηγορη αναζητηση ονλαιν δεν βρηκα τιποτα για αυτην παρα μονο βιογραφικα στοιχεια και κουτσομπολια για την σχεση της με τον Jung και τον Freud. Επισης δεν βρηκα κατι για γιατρεια, βρηκα οτι τελικα απλα αγνοηθηκε η τυχη της και μετα μαθευτηκε οτι εκτελεστηκε απο ναζι. Βρηκα παντως κατι για μια διατριβη της, "destruction as the cause of coming into being" η καπως ετσι...σε αυτο αναφερεσαι; Θελεις να μου πεις λιγο περιληπτικα το περιεχομενο/την ουσια;
30-08-2017, 18:46 #19
Μισο να ψαξω λιγο. Αναφερομουν στον τροπο που την αντιμετωπισε ο Γιουνγκ σαν ασθενη αρχικα και τελικα με τον τροπο που την επιασε και γκομενα, την απελευθερωσε απο την ψυχικη διαταραχη της που ηταν μια παρεκκλιση. Μισο να το δω λιγο
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 18:55 #20
Αυτά μ αρέσουνε θέλω να μάθω κι εγώ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
30-08-2017, 19:04 #21
Απο οσα ειδα εγω παντως μου εκατσε στραβα το ολο πραγμα, δεν βλεπω καμια ιστορια επιτυχημενης ψυχικης επουλωσης, πιο πολυ μου φαινεται σαν να την εκμεταλλευτηκε ο Γιουνγκ. Περα του οτι ξεκινησε εξωσυζυγικη σχεση με ασθενη του εκμεταλλευομενος την ευαλωτοτητα της μεσα απο την ψυχοθεραπευτικη τους σχεση, εκεινη του εστελνε ιδεες της σε γραμματα και αυτος εγραφε ξερω γω "πολυ ωραιες οι ιδεες σου εχεις λαμπρο μυαλο, χαιρομαι που καποιος συμφωνει με τα δικα μου συμπερασματα"... τελικα δλδ αφομοιωνε και παρουσιαζε δικες της ιδεες σαν δικες του. Και γράφανε με τον Φρουντ σε μεταξυ τους αλληλογραφια για το "κοριτσακι" -__-
Και το ιδιο εκανε εν μερει μεσα απο την μεταξυ τους αλληλογραφια και ο Φρουντ.
Το μονο που εμαθα απο ολα αυτα ηταν ποσο για τον μπεο ηταν οι ψυχαναλυτες της εποχης...βασικα ειναι διαχρονικο το θεμα, αντρες παιδι μου, τι να πεις :P
Εκτος αν αναφερεσαι ξερω γω σε καμια σεξουαλικη παρεκλισση η κανα σεξουαλικο προβλημα που της "γιατρεψε" ο Γιουνγκ...λολ. Σαν ψυχη παντως βασανισμενη την εκοψα απο οσα διαβασα μεχρι τελους.
30-08-2017, 19:06 #22
Λοιπον εδω ειναι το βιογραφικο της με εμφαση στην εκπαιδευση και την πρακτικη της στον κλαδο της ψυχιατρικης. Αλλα αναφερει και προσωπικα στοιχεια για αυτην, τη σχεση της με τον Γιουνγκ, την πορεια της μετα το τελος της σχεσης τους και κυριως το οτι δεν αναγνωριστηκε το εργο της, τη θεωρει υποτιμημενη.
https://www.spectator.co.uk/2014/11/...psychoanalyst/
Και εδω ειναι η δικη της αναλυση πανω στη νευρωση απο την οποια επασχε και πολλες σημειωσεις, παρατηρησεις και συμπερασματα δικα της και του Γιουνγκ πανω στο θεμα των σεξουαλικων ενστικτων
https://www.arizonapsychoanalyticsoc...ds/sabrina.pdf
Πανω σε αυτο που λεγαμε σε αυτο το νημα, η Σπιλραιν υπεφερε απο μια νευρωση απο παιδι. Ηταν μια γυναικα τρομερα ευφυης, εργασιομανης, καλλιεργημενη και πολυ μορφωμενη, για πολλα χρονια ομως ενιωθε οτι ο εαυτος της ειναι ενα σιχαμα, ενα μυασμα, οτι αυτο που νιωθει πρεπει να το εχει για παντα κρυφο, αν μιλαμε για αυτοδιαμαχη, εδω μιλαμε για εναν τεραστιο εσωτερικο αυτοπολεμο.
Και ομως, απελευθερωθηκε με την αυτοαποδοχη.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 19:12 #23
Σε ευχαριστω για τα λινκ θα τα μελετησω καποια στιγμη με καθαρο μυαλο :)
Τωρα μου τραβηξε την προσοχη ομως ο ορος "νευρωση"...
Ειναι καθε αυτοδιαμαχη νευρωση; Η υπαρχει η υγιης αυτοδιαμαχη; Γιατι αν καταλαβα καλα το σαπουνακι αναφερει την αυτοδιαμαχη με την εννοια της επιβολης της βουλησης σου πανω στις φυσικες σου τασεις ως λυση για ενα συγκεκριμενο προβλημα. Η νευρωση τι ειναι; Πρεπει να ψαξω εναν ορισμο :P
30-08-2017, 19:15 #24
wikipedia που λεει και ο Μ87 και ο τζιμ7!
Με τον όρο νεύρωση εννοείται εκείνη η διαταραχή συμπεριφοράς σύμφωνα με την οποία το άτομο αδυνατεί ενίοτε να αντιμετωπίσει άγχος και τις ενδοψυχικές συγκρούσεις του. Κεντρική θέση στην ψυχοπαθολογία των νευρώσεων κατέχουν οι ενοχές και το Υπερεγώ του ατόμου. Τον ασθενή βασανίζουν νοητικές συγκρούσεις μεταξύ του εγώ (περιλαμβάνεται ο ηθικός κώδικας τους ασθενούς) και ασυνείδητων ιδεών. Ο όρος εισήχθη για πρώτη φορά το 1789 από τον ιατρό William Cullen. Η πρώτη συστηματική έρευνα πάνω στις νευρώσεις έγινε από τους Σίγκμουντ Φρόυντ και Καρλ Γιουνγκ στις αρχές του εικοστού αιώνα. Το άτομο που υπόκειται σε συμπτώματα νεύρωσης παρουσιάζει συνήθως φοβία, ψυχαναγκασμό και αγχωτικά επεισόδια.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 19:17 #25
Τωρα μπεδευτηκα...απο οτι καταλαβα μπακαλικα η νευρωση εχει συνηθως να κανει με αγχος λογω καποιας εσωτερικης συγκρουσης. Αρα; Μπορουμε να πουμε πως η αυτοδιαμαχη ειναι λυση για ενα νευρωτικο ατομο;
Επισης αμα πχ εχω ενα πραγμα στο ειναι μου που δεν γουσταρω με κανει νευρωτικη αυτο;
30-08-2017, 19:18 #26
Νομιζω οτι καποιος εκανε καταληψη στο πληκτρολογιο σου :P
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-08-2017, 19:21 #27
Ειναι η αδυναμια να αντιμετωπισει καποιος τις εσωτερικες του συγκρουσεις με αποτελεσμα να τον κυριευει ο φοβος, να γινεται ψυχαναγκαστικος και να παρουσιαζει ακραια αγχωτικα επεισοδια.
30-08-2017, 19:26 #28
Αρα δεν ειναι καθε εσωτερικη συγκρουση νευρωση. Αλλα και τι διαφορα εχει; Ειναι θεμα βαθμου ξερω γω; Μαλλον ναι. Η διαφορα θα εγκειται στο οτι δεν μπορει να το διαχειριστει οπως λες. Αμα το διαχειριζεσαι με self loathing και με τζανκ φουντ που λεει ο λογος δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα το διαχειριζεσαι, αρα εισαι οκ απο αυτη την αποψη, λολ.
30-08-2017, 19:29 #29
Αν καταλαβα καλα λιγο χεστηκες πανω σου με τη λεξη νευρωση/νευρωτικος/νευρωτικια ?? Ελα παραδεξου το χαχαχαχαχαχ
30-08-2017, 19:32 #30
Χαχαχα η αληθεια ειναι σκεφτηκα μηπως εφαρμοζει σε εμενα ο ορος/η διαγνωση αλλα οχι με την εννοια οτι τρομαξα, με την εννοια οτι ισως κατι δεν εχω καταλαβει για εμενα και εχω τη διαθεση να το διερευνησω :)
Γιατι εχω συγκρουσεις μεσα μου κι εγω που αποτελουν κομματια μιας μεγαλυτερης συγκρουσης που αντιμετωπιζω τα τελευταια δυο χρονια και με απασχολησε παλι προσφατα...