Εγώ γίνει όντως τόσο αρρωστοφοβικη και υποχόνδρια; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 37
    Senior Member
    Θυμαμαι εκεινη την κοπελα να λεει οτι ειχε μια φιλη με την ιδια αρρωστια και ολο για αρρωστιες μιλουσαν. Τις φανταστηκα να πηγαινουν μαζι για bloodtest therapy (αντι shopping), "Εισαι για ενα Ιπποκρατειο αποψε??" και τετοια.
    Μαρια, θα σου πω ο,τι ειχα πει και στον μικρο sosss, αφου ετσι κι αλλιως ψαχνεις μανιωδως για αρρωστιες στο ιντερνετ, ψαξε πληροφοριες και για την υποχονδριαση και τη νοσοφοβια, τροπους αντιμετωπισης, θεραπειας και κανε κατι.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Member
    Ίσως να έχεις δίκιο. Ελπίζω να τα καταφέρω. Καλώς ή κακώς η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο αμήν πια. Τόσα λεφτά σε γιατρούς και εξετάσεις, τόσο τρέξιμο, τόση ταλαιπωρία και εγώ ακόμα εκεί. Κάτι έχω.

το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.

Αν εχεις υποψιες ή/και ιστορικο υποχονδριασης, νοσοφοβιας κλπ τοτε να το κοιταξεις απο αυτη την πλευρα.
    Εδωσε και τη συνταγη...!
    Last edited by Aeon; 04-09-2017 at 16:48.

Senior Member
    Quote Originally Posted by sok View Post
    H κοπελα εγραψε αυτα
    Τα συμπτώματα μου είναι τα εξής: Αδιαθεσία, κόπωση (ανεξήγητη), μουδιάσματα, τάσεις για εμετό (κάποιες φορές), κακή διάθεση, αίσθημα πως κάτι έχει κολλήσει στο λαιμό μου, στεγνό στόμα, δυσκολία κατάποσης συγκεκριμένα στα χάπια, πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος, φούσκωμα στο στομάχι, εντερικές διαταραχές, ενοχλήσεις κατα τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής (σαν πόνος), πονοκέφαλοι, πόνοι στην πλάτη, στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή και έντονη δυσφορία.
    και οτι εχει κανει ενα σωρο εξετασεις και της λενε οτι δεν εχει κατι παθολογικο.
    Και εσυ της απαντησες οτι εχει ογκο και της εδωσες το λινκ του ογκολογικου!
    Η διαχειριση κραταει αντιγραφα πριν το εντιτ.
    Ενταξει δημιουργησες θεμα παλι και μπραβο σου. Μπορεις τωρα να νιωθεις πιο σημαντικος.
    Last edited by Aeon; 04-09-2017 at 16:49.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Quote Originally Posted by savatage View Post
    H κοπελα εγραψε αυτα

και οτι εχει κανει ενα σωρο εξετασεις και της λενε οτι δεν εχει κατι παθολογικο.
    Και εσυ της απαντησες οτι εχει ογκο και της εδωσες το λινκ του ογκολογικου!
    Η διαχειριση κραταει αντιγραφα πριν το εντιτ.
    Ενταξει δημιουργησες θεμα παλι και μπραβο σου. Μπορεις τωρα να νιωθεις πιο σημαντικος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Maria A. View Post
    Οι εξετάσεις που έχω κάνει: Πλήρης γυναικολογικος έλεγχος, καρδιογράφημα, υπέρηχος καρδιάς, υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας, άπειρες γενικές αιματος, έλεγχος θυροειδή, μαγνητική κάτω κοιλίας, αξονική στήθους, λαιμού και κεφαλιού, πολλές επισκέψεις σε παθολόγο, γενικές ούρων (δεν νομίζω να μου διαφεύγει κάτι.)

Κανένα εύρημα σε όλες αυτές τις εξετάσεις εκτός από έναν πρησμένο λεμφαδένα κάτω από το σαγόνι (1,4 cm) ο οποίος μου είπαν ότι οφείλεται σε έγκλειστο φρονιμίτη.
    Γιατι επιμενεις να την τρομαζεις???
    Ειπε εξαρχης οτι εχει κανει εξετασεις. Και εβαλε το νημα της στην ενοτητα σωματομορφες διαταραχες!
    Τι κερδιζεις δηλαδη με το να της λες οτι εχει καρκινο?

Quote Originally Posted by savatage View Post
    Γιατι επιμενεις να την τρομαζεις???
    Ειπε εξαρχης οτι εχει κανει εξετασεις. Και εβαλε το νημα της στην ενοτητα σωματομορφες διαταραχες!
    Τι κερδιζεις δηλαδη με το να της λες οτι εχει καρκινο?

Last edited by Aeon; 04-09-2017 at 16:50.

Member
    Παιδιά τι να πω, μόνο που δεν με βοήθησε τελικά όλο αυτό. Κρίμα.

Senior Member
    Θα τα πω με λίγα λόγια.
    Τα συμπτώματα μου είναι τα εξής: Αδιαθεσία, κόπωση (ανεξήγητη), μουδιάσματα, τάσεις για εμετό (κάποιες φορές), κακή διάθεση, αίσθημα πως κάτι έχει κολλήσει στο λαιμό μου, στεγνό στόμα, δυσκολία κατάποσης συγκεκριμένα στα χάπια, πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος, φούσκωμα στο στομάχι, εντερικές διαταραχές, ενοχλήσεις κατα τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής (σαν πόνος), πονοκέφαλοι, πόνοι στην πλάτη, στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή και έντονη δυσφορία.

Οι εξετάσεις που έχω κάνει: Πλήρης γυναικολογικος έλεγχος, καρδιογράφημα, υπέρηχος καρδιάς, υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας, άπειρες γενικές αιματος, έλεγχος θυροειδή, μαγνητική κάτω κοιλίας, αξονική στήθους, λαιμού και κεφαλιού, πολλές επισκέψεις σε παθολόγο, γενικές ούρων (δεν νομίζω να μου διαφεύγει κάτι.)

Κανένα εύρημα σε όλες αυτές τις εξετάσεις εκτός από έναν πρησμένο λεμφαδένα κάτω από το σαγόνι (1,4 cm) ο οποίος μου είπαν ότι οφείλεται σε έγκλειστο φρονιμίτη.
    Δεν νιώθω όμως καλά. Αρχίζω να αγχώνομαι για ΣΚΠ ή ακόμα και για Aids. Τα συμπτώματα υπάρχουν εδώ και έναν χρόνο περίπου και πλέον φοβάμαι πολύ για την υγεία μου γιατί δεν νιώθω να καλυτερευω. Τι μπορεί να συμβαίνει; Είμαι νέα σε ηλικία και όλο αυτό μου έχει καταστρέψει τη ζωή. Δεν μπορώ να βοηθηθω από πουθενά και έχω φρικαρει. Κανένας πλέον δεν πιστεύει ότι έχω κάτι μετά από τόσες εξετάσεις οπότε δεν δίνουν σημασία, εγώ όμως το νιώθω. Κάθε μέρα.....
    Είσαι όλη την ημέρα έτσι και σε καθημερινή βάση η κάποιες μέρες και ώρες; ψυχολόγο η ψυχίατρο έχεις δει; τρως σωστά; έχεις ανθρώπους να τα μοιράζεσαι; από άθληση; από βόλτες; έχεις δοκιμάσει να πιέσεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα; το ίδιο είμαστε, περίπου δηλαδή, και είδα μεγάλο καλό όταν έστω και με το ζόρι ξεκίνησα να κάνω πράγματα πέραν του να πηγαίνω σε γιατρούς... Σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου ότι καλύτερο και να θυμάσαι ότι όλα περνάνε.
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης (απαγορεύονται οι απόπειρες διάγνωσης)

Εστάλη από HUAWEI VNS-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App

Member
    Μαρια σχεδον ολα τα συμπτωματα που ανεφερες τα ειχα και εγω!εγω νομιζα οτι παθαινω εμφραγμα,εντονη δυσφορια,εσωτερικο τρεμουλο,κομπος στον λαιμο που νομιζα θα πνιγω,ειδικα στον υπνο μου,στεγνωνε το στομα μου,ταχυκαρδιες φουλ,πονος στην πλατυ και στον θωρακα,σπασμοι απο τους μυς,πονοκεφαλους,ταση για εμετο,ταση λοιποθυμιας,θορυβους στα αυτια μου,μουδιασμα στα χερια,προβλημα
    Με το στομαχι και το εντερο ,δυαριες παλινδρομηση και αλλα περιεργα!εχω κανει ολες τις εξετασεις!!!γαστροσκοπηση,κ ολονοσκοπηση,κυστιοσκοπησ� �,υπερηχους,μαγνητικες,αιμα
    Εδωσα 20 φορες πηγα σε καρδιολογο,γαστρεντορολογ� �,και γενικα οτι γιατρο θπαρχει και κανενας δεν βρηκε τιποτα!!!μεχρι και δισκοκηλη εχω τωρα που δεν ξερω αν την προκαλεσα και εγω αυτη απο το ανχος μου αλλα την εχω και σημερα θα την κανω επεμβσαη..εγω τα εχω αυτα ενα χρονο και αποφασισα και πηγα σε ενα ψυχοατρο και μου διαβεβαιωσε οτι ολα ηταν ψυχοσωματικα συμπτωματα!μιυ εδωσε μια αγωγη ελαφρια και ειδα βελτιωση..εχω ακομα μερικα συμπτωματα με το εντερο και το στομαχι και τα μουδιασματα αλλα εχουν ελλατωθει αλλα ισως να γελει
    Να περασει καιρος ακομα
    Με την αγωγω!!και εγω νομιζα οτι θα πεθανω μεχρι που μια μερα βαρεθηκα να φοβαμαι και λεω αν ειναι να γινει ας γινει και τελος!!!η αληθεια ειναι οτι ακομα δεν
    Μπορω να χονεψω οτι μπορεις να παθεις τετοια πραγματα απο το ανχος και δεν εχω πειστει 100% οτι δεν εχω κατι αλλα οσο περναει ο καιρος τουλαχιστον ηρεμω..ισως πρεπει να απευθηνθεις σε κανεναν ψυχολογο για αρχη..εγω μενω γερμανια και δεν εχει Ελληνες ψυχολογους για αυτο διαλεξα ψυχιατρο για να τελειωνω γιατι με
    Κουρασε ολη αυτη η κατασταση!σου ευχομαι να τα ξεπερασεις και εσυ ολα αυτ και να γινεις καλα!ξερω τι περνας!!!

Member
    Καλημέρα ge0rge! Δυστυχώς δεν μπορώ να πείσω τον εαυτό μου να κάνει τίποτα. Αν δοκιμάσω να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, τι να σου πω, μόνο το τετράγωνο να βγω να τρέξω, με πιάνει ταχυπαλμια και ζαλάδα. Το ίδιο και αν βγω έξω απλά για βόλτα. Ζαλάδα, έντονη δυσφορία και με το ζόρι καταφέρνω να γυρίσω σπίτι που και πάλι δεν νιώθω καλύτερα κι εκεί. Αν βγω μια μέρα και καταφέρω να κάτσω για έναν καφέ πχ μετά μπορεί να είμαι και για 2-3 μέρες χαλιά. Δεν υπάρχουν όλα τα συμπτώματα κάθε μέρα αλλά τη δυσφορία δεν μπορώ να την ξεφορτωθώ και όλα έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένω. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες. Σε ευχαριστώ. :)

Member
    Και; Κάποιο αποτέλεσμα; Τι έκανες τελικά με όλο αυτό;

Senior Member
    Καλημέρα ge0rge! Δυστυχώς δεν μπορώ να πείσω τον εαυτό μου να κάνει τίποτα. Αν δοκιμάσω να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, τι να σου πω, μόνο το τετράγωνο να βγω να τρέξω, με πιάνει ταχυπαλμια και ζαλάδα. Το ίδιο και αν βγω έξω απλά για βόλτα. Ζαλάδα, έντονη δυσφορία και με το ζόρι καταφέρνω να γυρίσω σπίτι που και πάλι δεν νιώθω καλύτερα κι εκεί. Αν βγω μια μέρα και καταφέρω να κάτσω για έναν καφέ πχ μετά μπορεί να είμαι και για 2-3 μέρες χαλιά. Δεν υπάρχουν όλα τα συμπτώματα κάθε μέρα αλλά τη δυσφορία δεν μπορώ να την ξεφορτωθώ και όλα έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένω. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες. Σε ευχαριστώ. :)
    Ξέρω πως είναι. Το πέρασα και το περνάω ακόμα μέχρι ένα βαθμό. Σε ψυχίατρο έχεις πάει; αν όχι να πας, έστω και από περιέργεια ρε παιδί μου να δεις τι σκατα είναι αυτό που έχεις. Δεν σου μιλάω εκ του ασφαλούς. Εμένα δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι κάτι συμβαίνει στον θώρακα μου. Εχθές κράταγα το τηλέφωνο στα χέρια έτοιμος να πάρω τηλέφωνο πνευμονολογο να κλείσω ραντεβού αλλά την τελευταία στιγμή το μετάνιωσα και τελικά έκλεισα ραντεβού με ψυχίατρο. Είμαι περίεργος να δω τι θα γράφει η ταμπέλα που θα μου "βάλει" ρε αδερφέ.
    Αν δεν μπορείς να αθληθείς κάνε αλλά πράγματα που είναι χαλαρωτικά. Άκου μουσική, κανε διαλογισμό, περπατά, δες μια φίλη έστω και στο σπίτι σου.

Εστάλη από HUAWEI VNS-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast