Εγώ γίνει όντως τόσο αρρωστοφοβικη και υποχόνδρια; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 37 of 37
    Member
    Είχα πάει ένα χρονο περίπου πριν, όταν ξεκίνησαν κάποια συμπτώματα. Βέβαια τότε ήμουν πολύ καλύτερα σε σχέση με τώρα. Μου είχε πει πως είχα μια ελαφριά κατάθλιψη, αγοραφοβία και κοινωνιοφοβια ( ή κάτι τέτοιο ). Μου είχε πει να τσεκαρω και τον θυρεοειδή μου, πράγμα που έκανα λίγες μέρες μετά και ήταν οκ.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Maria A. View Post
    Θα τα πω με λίγα λόγια.
    Τα συμπτώματα μου είναι τα εξής: Αδιαθεσία, κόπωση (ανεξήγητη), μουδιάσματα, τάσεις για εμετό (κάποιες φορές), κακή διάθεση, αίσθημα πως κάτι έχει κολλήσει στο λαιμό μου, στεγνό στόμα, δυσκολία κατάποσης συγκεκριμένα στα χάπια, πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος, φούσκωμα στο στομάχι, εντερικές διαταραχές, ενοχλήσεις κατα τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής (σαν πόνος), πονοκέφαλοι, πόνοι στην πλάτη, στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή και έντονη δυσφορία.

Οι εξετάσεις που έχω κάνει: Πλήρης γυναικολογικος έλεγχος, καρδιογράφημα, υπέρηχος καρδιάς, υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας, άπειρες γενικές αιματος, έλεγχος θυροειδή, μαγνητική κάτω κοιλίας, αξονική στήθους, λαιμού και κεφαλιού, πολλές επισκέψεις σε παθολόγο, γενικές ούρων (δεν νομίζω να μου διαφεύγει κάτι.)

Κανένα εύρημα σε όλες αυτές τις εξετάσεις εκτός από έναν πρησμένο λεμφαδένα κάτω από το σαγόνι (1,4 cm) ο οποίος μου είπαν ότι οφείλεται σε έγκλειστο φρονιμίτη.
    Δεν νιώθω όμως καλά. Αρχίζω να αγχώνομαι για ΣΚΠ ή ακόμα και για Aids. Τα συμπτώματα υπάρχουν εδώ και έναν χρόνο περίπου και πλέον φοβάμαι πολύ για την υγεία μου γιατί δεν νιώθω να καλυτερευω. Τι μπορεί να συμβαίνει; Είμαι νέα σε ηλικία και όλο αυτό μου έχει καταστρέψει τη ζωή. Δεν μπορώ να βοηθηθω από πουθενά και έχω φρικαρει. Κανένας πλέον δεν πιστεύει ότι έχω κάτι μετά από τόσες εξετάσεις οπότε δεν δίνουν σημασία, εγώ όμως το νιώθω. Κάθε μέρα.....
    Μερικά από αυτά τα συμπτώματα τα έχω κι εγώ κατά καιρούς, και είναι συσσωρευμένο άγχος... Μάλιστα, έχουμε και τα κοινα ότι πρώτον, έχουμε πρησμένο λεμφαδένα λόγω φρονιμίτη (ήταν το πρώτο πράγμα που πυροδότησε το άγχος μου) και ο φόβος για ΣΚΠ (το πέρασα κι αυτό).
    Να ξέρεις πως δεν υπαρχει νόσος που να προκαλεί όοοοολα αυτά τα συμπτώματα μαζί! Δηλαδή τι είναι αυτό που χτυπάει ταυτόχρονα παντού?? Μόνο το άγχος! Εφ όσον έχεις κάνεις πάμπολλες εξετάσεις (αλήθεια, σου τα καλύπτει όλα αυτά η ασφάλεια?), προσπάθησε να αποσπάσαι, δηλαδή να κρατάς το μυαλό σου απασχολημένο με άλλα πράγματα. Είναι κλειδί αυτό και με έχει βοηθήσει προσωπικά. Ετσι, ξεχνάς το άγχος σου, τα συμπτώματα μειώνονται και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι ο παράγοντας που σου πυροδοτεί το άγχος, δηλαδή τα συμπτώματα, δεν υφίσταται. Βγαίνεις λοιπόν έτσι από τον φαύλο κύκλο του άγχους.
    Φυσικά η επίσκεψη σε ψυχολόγο θα σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο, αλλά είναι σημαντικό να προσπαθήσεις και μόνη σου.

Junior Member
    agapiti fili,

niotho megali anakoufisi diavazontas afta pou les, einai san na graftikan gia mena.exo perasei ta idia kai xeirotera kai i poiotita zois mou exei xalasei.

Thelei polu ipomoni kai pisti.i upoxondriash einai mia astheneia kai prepei na tin katapolemisoume.

Sorry gia ta greeklish.opote thes, ego eimai edw.

Member
    Maria welcome to the club!
    Τέτοια συμπτώματα έχω εγώ και εγώ δεν ξέρω από πότε! Έχω κάνει άπειρες εξετάσεις και πέρα από κάποια συνηθισμένα ευρήματα (κάτι αυξημένα τριγλυκερίδια κλπ) δεν έχουν δείξει τίποτα σοβαρό. Να σκεφτείς ότι σκέφτομαι να κάνω και ιδιωτική ασφάλιση και πέρα από τη βασική ασφάλιση λέω να κάνω εξτρά πρόγραμμα για διαγνωστικές εξετάσεις και μου λέει ο ασφαλιστής: "Βάλε καλύτερα το Χ πρόγραμμα εξτρά αν θες, τι να τις κάνεις τις διαγνωστικές, τόσες πολλές κάνεις; Έχεις και ΕΟΠΠΥΥ" Ε, από μέσα μου έλεγα, καλά πάει στοίχημα ότι θα εξαντλήσω το ετήσιο όριο πολύ γρήγορα;;
    Επί της ουσίας, τέτοιους είδους συμπτώματα μου περνάνε είτε όταν κάτι καλό και ευχάριστο μου συμβαίνει είτε όταν τέλος πάντων έχω να ασχοληθώ με κάτι. Όσο κάθομαι σπίτι, δεν βγαίνω, μερικές φορές επειδή δεν έχω όρεξη λόγω συμπτωμάτων, τόσο χειρότερα γίνομαι. Έχει τύχει να αισθάνομαι κυριολεκτικά χάλια και να βγω με το ζόρι έξω και ως δια μαγείας τα πάντα να λυθούν.
    Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα δες και ψυχολόγο, πάντα βοηθάει, μπορεί να σου βρει τα αίτια που σε οδήγησαν εκεί, μια σύντομη περίοδο που πήγα με είχε βοηθήσει (εκείνη την περίοδο μάλιστα ήμουν πεπεισμένος ότι είχα πάθει λύσσα επειδή με είχε δαγκώσει ένα σκυλί), δυστυχώς σταμάτησα για οικονομικούς λόγους.

Member
    Καλησπέρα! Η ασφάλεια καλύπτει ένα μέρος κάποιων εξετάσεων. Με τα χρήματα που ξόδεψα σε γιατρούς τον τελευταίο καιρό έκανα άνετα διακοπές όλο το καλοκαίρι στα νησιά. Χαχα. Προσπαθώ κάθε μέρα αλλά δυστυχώς με ο,τι και να ασχοληθώ τα σωματικά προβλήματα δεν φεύγουν, τουλάχιστον όχι εντελώς. Πράγμα που με "ρίχνει" πάρα πολύ.

Member
    Χαίρομαι που με νιώθεις! Λίγοι άνθρωποι είναι αυτοί που σε καταλαβαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντως είναι στιγμές που λέω ότι όντως όλα είναι στο μυαλό μου αλλά είναι και οι στιγμές που λεω δεν μπορεί, αφού το νιώθω. Δεν μπορεί να είναι όλα στο μυαλό μου. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!

Member
    Καλησπέρα! Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το θέμα είναι ότι εγώ πλέον ενώ θέλω να χαρώ με κάτι, δεν μπορώ. Δεν μου βγαίνει ρε παιδί μου με τίποτα. Δεν ξέρω γιατί. Δεν με συγκινεί τίποτα και δεν με ευχαριστεί τίποτα πραγματικά. Ίσως επειδή κλείστηκα στο σπίτι, ίσως γιατί έχασα κάθε ενδιαφέρον για το οτιδήποτε. Δεν ξέρω. Πήγα σε ψυχολόγο αλλά δεν μπορώ να πω πως με βοήθησε το να μιλάω σε κάποιον. Ένιωθα πως δεν είχα πράγματα να πω ή ότι όταν έλεγα πράγματα άσχημα από το παρελθόν αυτό με έκανε να νιώθω χειρότερα. Με έκανε να φέρνω στο μυαλό μου άσχημες ή στρεσογόνες αναμνήσεις και δεν με βοηθούσε.

Page 3 of 3 FirstFirst 123