Results 1 to 15 of 49
-
01-09-2017, 14:37 #1
Θα ήθελα πολύ να το μοιραστώ με ανθρώπους που είναι σε αδιέξοδο όπως ήμουν κι εγώ
Καλησπέρα σας, ευελπιστώ να βοηθήσω νέους συνανθρώπους μου με τη σύντομη εξομολόγηση μου σε αδιέξοδα που αντιμετώπισα και βγήκα κερδισμένος
λόγω μεταστροφής μου στη Πίστη μας και στην Εκκλησία!! ( και χάρη του πνευματικό μου, πατρός Θ. )
Καταρχήν θα ήθελα να σας ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ, δεν γράφω τις όποιες εμπειρίες μου με σκοπό να διαφωνήσω, να προσηλυτίσω, να το παίξω ιδιαίτερος ή έξυπνος ή ότι αναφέρω κάτι το σπουδαίο και άγνωστο ή για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο σκοπό ΠΕΡΑΝ του να ωφεληθεί κάποιος καλοπροαίρετος, είμαι ένας σύγχρονος άνθρωπος όπως όλοι, σχετικά νέος που πήρα λάθος δρόμο στη ζωή μου όπως αρκετοί συνάνθρωποι μου. Το κείμενο που ανάρτησα ΔΕΝ αποσκοπεί στο να προσβάλλει ή να θίξει αλλόθρησκους αναγνώστες, είμαι Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός και μιλώ για προσωπικό μου βίωμα. Τέλος δεν επιθυμώ να προσβάλλω τους ειδικούς σε θέματα Ψυχικής υγείας ή να προτρέψω κάτι διαφορετικό, οι ειδικοί κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άν για κάποιο λόγο θίγει την ιστόχωρο αυτόν σας παρακαλώ ας διαγραφεί.
Αρχίζοντας, θα ήθελα να "φωνάξω"την απίστευτη βοήθεια που βρήκα εκεί που δεν την βρήκα πουθενά! Και αυτό ήταν η Εκκλησία.
Σας τα μεταφέρω με πόνο καρδιάς για όποιον υποφέρει και ίσως τον βοηθήσει η εμπειρία μου και όσο πιο συνοπτικά μπορέσω τα παραθέτω:
Πρώην άθεος, άνθρωπος που δεν μου έλειπε ποτέ τίποτα, χρήματα, ανέσεις, με δεκάδες σχέσεις με κοπέλες λες και ήταν "μπλουζάκια"
μιας βραδιάς, αχόρταγος για υλικά αγαθά, λούσα και καλοπέραση, και δεκάδες άλλα που ντρέπομαι να αναρτήσω..
Στη πορεία αυτή μπήκε φρένο από Κάποιον που δεν πίστευα έως τώρα.. Τον Θεό, μου "φανερώθηκε" στη ζωή μου με πολύ όμορφο τρόπο μπροστά
στα αίσχη που έκανα εγώ έως τότε. Στράφηκα από απόγνωση και απελπισία στην εκκλησία, σχεδόν καταναγκαστικά μιας που δεν πατούσα σε ναό έως τότε.
" Έπεσα" επάνω στον κατάλληλο πνευματικό ιερέα και σώθηκα.. σώθηκα από τα χειρότερα, ακόμη και από θάνατο. Όλα αυτά με δειλή προσέγγιση στα ιερά
μυστήρια της Εξομολογήσεως και Θείας Κοινωνίας, Δόξα Τω Θεώ και χίλια ευχαριστώ στον πάτερ μου που με στήριξε σαν αληθινό παιδί του και έμαθα τι σημαίνει
εκκλησία και Τριαδικός Θεός στην άθλια ζωή που είχα. Καλή δύναμη σε όλο τον κόσμο, εκεί που υπάρχει για εμάς αδιέξοδο κάποιος Άλλος βλέπει την επιστροφή μας.
Εύχομαι καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όποιον ήρθε σε παρόμοια αδιέξοδα με μένα ή σε άλλου είδους και μακάρι να μπορέσει να τον ωφελήσει έστω και λίγο η δική μου ιστορία.
Καλό απόγευμα σε όλους και συγχωρέστε μου τον ενθουσιασμό μου
- 01-09-2017, 14:54 #2
Αλληλούια!!
01-09-2017, 14:58 #3
Ποια η γνωμη σου για τον παλαιοημερολογιτισμο?
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
01-09-2017, 15:01 #4
:D Και μόλις είδα ότι το έκανα post στο πιο άκυρο μέρος του forum :/
Άν έχει την ευγενική καλοσύνη ας το μεταφέρει κάποιος admin σε κάποια σχετική κατηγορία please
01-09-2017, 15:02 #5
Ναι ναι θα το μεταφερουν, ξερεις πώς γινεται, μην ανησυχεις.
Λοιπον, τι γνωμη εχεις εσυ για τον παλαιοημερολογιτισμο?Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
01-09-2017, 15:05 #6
* savatage: είναι κάτι που με απασχολεί μιας και έχει λίγο καιρό που άρχισα να διαβάζω κλπ. Χριστιανικά κείμενα και βιβλία αλλά ας αφήσουμε τέτοιου είδους
αναφορές στο πόστ μου please
01-09-2017, 15:07 #7
αν με ρωτάς για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό και θέλεις να μιλήσουμε με messages δεν έχω πρόβλημα ειλικρινά.
01-09-2017, 15:09 #8
Γιατι να αφησουμε τετοιου ειδους αναφορες? Καθαρα θρησκευτικο νημα ανοιξες.
Προτρεπεις τον κοσμο να παει να εξομολογηθει, να στραφει στην εκκλησια, επειδη ισχυριζεσαι οτι σε σενα εβαλε φρενο ο ιδιος ο θεος!
Λοιπον, μιας και εισαι τοσο υπερμαχος της εν λογω θρησκειας και για αυτο εκανες το λογαριασμο στο φορουμ και εγραψες το πρωτο σου νημα, σε ρωταω, τι γνωμη εχεις για τον παλαιοημερολογιτισμο?Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
01-09-2017, 15:10 #9
Ολες οι δημοσιευσεις εχουν καποιο σκοπο, απο μικρο μεχρι μεγαλο, αυτο δε σημαινει οτι θελω να αρχισουμε τα πριβε. Ησυχα.....
Ανοιξες νημα για τη θρησκεια, θα μιλησουμε για τη θρησκεια λοιπον!Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
01-09-2017, 15:13 #10
Η εκκλησία έχει πέσει σε αίρεση..οι παλαιοημερολογίτες έχουν κάνει σχίσμα..γενικά δεν πάει καλά η εκκλησία..
01-09-2017, 15:14 #11
Ξεκάθαρα έγραψα πως δεν θέλω να προτρέψω αλλά να βρει τυχόν βοήθεια κάποιος που τη χρειάζεται όπως την χρειαζόμουν κι εγώ.
Περί παλαιού ημερολογίου ειλικρινά δεν έχω άποψη που να μπορώ να την εκφράσω ακόμη με σταθερότητα και σιγουριά. Εγώ βοήθεια βρήκα σε Εκκλησία Νέου Ημερολογίου αλλά επίσης και στο Άγιον Όρος, όπως και να έχει πιστεύω ότι είτε με το νέο ή το παλαιό ημερολόγιο μπορείς να ωφεληθείς, άποψη δική μου καθαρά, ίσως είναι και λάθος.Last edited by Pantelhss; 01-09-2017 at 20:23.
01-09-2017, 15:15 #12
δεν καταλαβαινω, ποιο ειναι το θεμα με τους παλαιοημερολογιτες;
θυμιζω οτι ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι
01-09-2017, 15:16 #13
Ειδες που απαντησες? Αυτο ηταν ολο. Εισαι λοιπον φανατικος υπερμαχος της στροφης στην εκκλησια χωρις να εχεις διαβασει για αυτην.
Οποτε ας παμε στις εμπειρικες "γνωσεις" σου.
Πώς ακριβως σου σταθηκε εμποδιο ο ιδιος ο θεος και σε αναγκασε να στραφεις στην εκκλησια και να σταματησεις ο,τι εκανες ως τοτε στη ζωη σου?Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
01-09-2017, 15:23 #14
Θερμή παράκληση, να σας ξεκαθαρίσω κάτι, υπέρμαχος κάποιος που δεν έχει βασικές γνώσεις μέχρις προ ολίγου καιρού δεν μπορεί νομίζω να είναι, ούτε και γράφω για κάποιον σκοπό ύπουλο, μη με βάλετε να ορκιστώ σας παρακαλώ. Από ενδιαφέρον γράφω γιατί βρήκα ενδιαφέρον και εγώ από την εκκλησία στο πρόβλημα μου. Μακάρι να μπορούσα να τα γράφω και να τα ξαναγράφω σε όλο το διαδίκτυο ειλικρινά, μπορείτε να σκεφτείτε διάφορα για μένα συμφωνώ, αυτό συμβαίνει σε κάθε forum και post νομίζω ασχέτως περιεχομένου. Εγώ την εμπειρία μου εξέφρασα όσο πιο ειλικρινά μπορούσα.
01-09-2017, 15:26 #15
Εννοειται οτι εχεις μονο αγαθες προθεσεις.Για την εμπειρια σου (ξανα)ρωταω κι εγω
Πώς ακριβως σου σταθηκε εμποδιο ο ιδιος ο θεος και σε αναγκασε να στραφεις στην εκκλησια και να σταματησεις ο,τι εκανες ως τοτε στη ζωη σου?
Και μια αλλη πορεια, γιατι πηγαινεις απο φορουμ σε φορουμ και θελεις να μιλας ασταματητα για αυτο? Δεν εχεις προσωπικη ζωη αφοτου σε εσωσε η εκκλησια??Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung