Results 31 to 45 of 49
-
01-09-2017, 16:26 #31
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
- 01-09-2017, 16:26 #32
savatage απλά εγώ σας αναφέρω προσωπικές καταστάσεις δύσκολες της ζωής μου δημοσίως, αυτό γιατί ήρθα σε δύσκολη θέση και έπρεπε να απαντήσω, τα γράφω με αγάπη και γιατί θα ήθελα να ωφεληθεί ο οποιοςδήποτε απο αυτά, αν για κάποιο λόγο γράφουμε με διαφορετικό τρόπο και διάθεση, πέσμου σε παρακαλώ να σταματήσουμε.
01-09-2017, 16:28 #33
Εγω την αγαπη την εχω στο μυαλο μου με εντελως διαφορετικο τροπο και ποτε δε θα τη χρησιμοποιουσα για επικοινωνια μεσα σε ενα φορουμ. Απο αυτη τουλαχιστον την αποψη, διαφερουμε παρα πολυ.
Ο,τι σε ρωταμε εχει να κανει με τη γιατρεια σου απο τον παπα, οχι απαραιτητα με ντροπιαστηκα γεγονοτα της ζωης σου, αλλα λες και ξαναλες οτι δε θελεις να τα πεις δημοσιως. Ενω καποια αλλα ηθελες να τα πεις δημοσιως γιαυτο και γραφτηκες.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
01-09-2017, 16:40 #34
σαχλαμαρες, θρησκειες και μπουρδες........
01-09-2017, 16:40 #35
Απάντησα σε τι βρήκα εγώ ( τονίζω εγώ ) γιατρειά, τα έγραψα αναλυτικά, με μετάνοια, μεταστροφή ζωής και συμμετοχή στα Θεία μυστήρια, αν θέλει το δέχεται κάποιος αυτό, αν όχι μπορεί να δοκιμάσιε ωστε να έχει δική του άποψη. Είμαι ο πλέον ακατάλληλος για να αναλύσω πνευματικά θέματα σε βάθος τέτοιο, εγώ ένιωσα την ανάγκη να γράψω την εμπειρία μου δημοσίως πίσω απο μια οθόνη υπολογιστή, αν ωφεληθεί έστω και ένας άνθρωπος για μένα είναι χαρά. Να σου πώ κάτι τελευταίο πάνω στην αγάπη που είπες, συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ δεν είχα αγάπή για κανέναν, μόνο για μένα μάλλον, φαντάσου τώρα δηλαδή πόσο "ξέπεσα"! :D
01-09-2017, 16:42 #36
01-09-2017, 16:44 #37
01-09-2017, 16:46 #38
01-09-2017, 16:54 #39
Μακάρι όλα τα αμαρτήματα να ήταν τέτοια savatage :) Όλοι άνθρωποι με αδυναμίες είμαστε φίλε μου και λάθη, τόνους λάθη. ( εμένα κρίνω κυρίως )
Σε ευχαριστώ που μου έδωσες τη δυνατότητα πάντως να το αναλύσω περισσότερο το θέμα που άρχισα, ενώ δεν το είχα σκοπό.
Εύχομαι όλοι να βρουν στο forum την ψυχική ηρεμία που αναζητούν γιατί ένοιωσα πως είναι να πονάς ψυχικά και μου ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ήθελα να
βάλω σε αρνητικές σκέψεις κανέναν και αν το έκανα συγχωρέστε με, ελπίζω ωστόσο να βοηθήσει η ιστορία μου κάποιους.Last edited by Pantelhss; 01-09-2017 at 17:20.
01-09-2017, 17:07 #40
Κάτι τελευταίο επιτρέψτε μου τώρα που το θυμήθηκα, το πρώτο θρησκευτικό κείμενο που διάβασα τότε ήταν η παραβολή του Ασώτου Υιού, αυτή η παραβολή ξύπνησε μέσα μου τη δύναμη και μου έδωσε κουράγιο.. ήθελα να το αναφέρω
01-09-2017, 17:21 #41
Εγώ δεν κατάλαβα το εξής. Μπήκες στο φόρουμ να γράψεις την εμπειρία σου όπως λες (εγώ δεν είδα καμιά εμπειρία να γράφεις μόνο γενικά και αόριστα οτι σώθηκες) και από το πρώτο σου ποστ αναφέρεις πως δεν θες διάλογο κτλ κτλ
Αν ο σκοπός σου είναι να βοηθήσεις κάποιους με το παράδειγμα σου που μπορεί να βρουν παρηγοριά κοντά στην Εκκλησία , γιατί είσαι τόσο αρνητικός με τις ερωτήσεις;
Σε ρώτησε και η Ρεμεντυ αλλά και μετά την απάντηση σου εγώ εξακολουθώ να μην έχω καταλάβει από τι σώθηκες. Περιέγραψες με ζωή με λεφτά, εξόδους, διασκεδάσεις, γυναίκες κτλ αλλά μετά λες πήγες στην εκκλησία γιατί κινδύνευες να σε διώξουν από το σπίτι. Τι συνέβει στο ενδιάμεσο;
Επίσης τα διάφορα ψυχολογικά θέματα που λες οτι αντιμετώπιζες τι είδους είναι;
Όπως καταλαβαίνεις εδώ γράφουν και άνθρωποι με σοβαρές παθήσεις, φαντάζομαι δεν θα ήθελες να προτείνεις σε κάποιον από αυτούς να σταματήσουν τις θεραπείες τους και να απευθυνθούν στον παπά της ενορίας τους, ούτε να τους δημιουργήσεις ψεύτικες ελπίδες. Οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απαντήσεις αναλυτικά σε τι ακριβώς σε βοήθησε ο παπάς, ποια ακριβώς διάγνωση είχες, αν σταμάτησες την φαρμακευτική αγωγή σου κτλ. Διαφορετικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο του νήματος.
Και για να σε προλάβω, προσωπικά δέχομαι την δύναμη της πίστης που μπορεί να έχει κάποιος (σε οτι κι αν είναι αυτό) και πιστεύω οτι μπορεί να τον βοηθήσει σε διάφορα προβλήματα. Όμως αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το δικό σου "σώθηκα" που εύλογα προκάλεσε ερωτήσεις.
01-09-2017, 17:44 #42
Ελισάβετ καλησπέρα, πολύ ωραία η ερώτηση σου ευχαριστώ.
Να σου απαντήσω όσο μπορώ καλύτερα επάνω σε αυτό, δεν είπα πως δεν θέλω διάλογο με την έννοια του να μιλήσω λίγο πιο λεπτομερώς ή να δώσω μια απάντηση. Απλά ήθελα να αποφύγω το να θεολογήσω και το να πρέπει να δώσω απαντήσεις σε τόσο λεπτά θέματα, είμαι σχετικά άσχετος με τα περί της θρησκείας μας και γνωρίζω λίγα πράγματα, δεν θέλω να γράφω κείμενα που είτε δεν είναι σωστά είτε σκανδαλίζουν και κάνουν κακό σε κάποιον. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση επίσης να προτρέψω κάποιον στο να σταματήσει την οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, έγραψα και επισήμανα σε μια παράγραφο πριν του κυρίως κειμένου τις σκέψεις μου.
Έπασχα απο κρίσεις πανικού στο παρελθόν και ακολουθούσα φαρμακευτική αγωγή για περίπου 5 χρόνια, ήμουν πολύ καλύτερα και σταδιακά το ξεπέρασα, θυμάμαι τον τότε αγώνα μου και τρομάζω, και τι, από απλές κρίσεις πανικού.. Εγώ το ερμήνεψα στο οτι ο λάθος τρόπος ζωής μου, μου προκάλεσε όλα αυτά τα ψυχοσωματικά, τώρα πιστεύω οτι με βοήθησε η εκκλησία να έχω έναν καλύτερο τρόπο ζωής, και σαν επακόλουθο να είμαι καλύτερα ψυχικά και σωματικά. Ο όρος "σώθηκα" ήταν μεταφορικός, μπήκα στον ίσιο δρόμο εξαιτίας της καθοδήγησης του πνευματικού μου και αυτό με ωφέλησε ψυχολογικά, βιοτικά και κοινωνικά. Δεν είμαι ούτε ιατρός αλλά ούτε και ιερέας, εγώ εξέφρασα την εμπειρία μου, πιστεύω μέσα μου πως ναι, ο λάθος τρόπος ζωής που είχα προκάλεσε όλα αυτά τα ψυχολογικά στη ζωή μου και το ότι στράφηκα στην εκκλησία και σε πνευματική καθοδήγηση με έβγαλε απο αυτό το λούκι. Λεπτομέρειες περισσότερες δεν θα ήθελα να αναφέρω γιατί είναι πνευματικά ζητήματα μεταξύ εμένα και του πνευματικού μου. Εγώ ήθελα να προτείνω έναν δρόμο που μου βγήκε σε καλό και σε άλλους συνανθρώπους μου, αυτό είναι όλο.
01-09-2017, 17:50 #43
Δεν έγραψα και κάτι εξωπραγματικό συγχωρήστε μου την έκφραση, απλά επειδή σε μένα έφερε ολοκληρωτική αλλαγή στη ζωή μου η επαφή μου με την εκκλησία ήθελα να το μοιραστώ. Θεωρώ πως κάποιος άνθρωπος που παίρνει φαρμακευτική αγωγή μπορεί να δοκιμάσει να πλησιάσει έναν πνευματικό ιερέα και να τον συμβουλευτεί, δεν έγραψα αυτά που έγραψα για να πω σε κανέναν τι να κάνει, τα έγραψα για να σας πω τη προσωπική μου εμπειρία σε στιγμές απελπισίας. Αυτά βρε παιδιά να μη σας κουράζω άλλο και συγχωρέστε με αν σας μπέρδεψα
Last edited by Pantelhss; 01-09-2017 at 20:38.
01-09-2017, 18:09 #44
Καλησπέρα κι από μένα :)
Ωραία...τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω λοιπόν. Ήσουν λοιπόν ένας άνθρωπος που είχες μια έντονη ζωή, όμως παράλληλα αντιμετώπιζες και το πρόβλημα με τις κρίσεις πανικού για το οποίο φαντάζομαι είχες αναζητήσει βοήθεια σε γιατρούς αφού λες οτι έπαιρνες για χρόνια φαρμακευτική αγωγή. Και με την επαφή σου με την Εκκλησία και αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής ή φιλοσοφίας αν θες, θεωρείς εσύ πως μπόρεσες και ξεπέρασες το θέμα με την υγεία σου γιατί προφανώς ένιωθες καλύτερα ψυχικά. Διόρθωσε με αν κάνω κάπου λάθος.
Καταρχήν συγχαρητήρια που είσαι καλά και ξεπέρασες τα θέματα σου και αφού εσύ βρήκες αυτόν τον τρόπο να το κάνεις και το αποδίδεις εκεί σε όλους τους άλλους περισσεύει.
Για να μην λέμε βλακείες όμως, προσωπικά θα σου πω οτι αυτό που με "προκάλεσε" στο αρχικό σου ποστ πέρα από την άρνηση για διάλογο που σου είπα (που τώρα το εξήγησες) είναι ότι δεν κράτησες την παραμικρή επιφύλαξη στο θέμα. Εννοώ οτι εσύ μπορεί να λες οτι απλά ήθελες να πεις την εμπειρία σου και δεν θες να παροτρύνεις κανέναν να κάνει το ίδιο, προφανώς όμως ο σκοπός αυτός είναι αφού γράφεις εδώ. Και δεν το λέω για κακό αυτό. Και εγώ αν θεωρούσα οτι γιάτρεψα τον καρκίνο μου πχ με τον τάδε τρόπο θα ήθελα να το πω σε όλους για να το κάνουν κι άλλοι. Δεν θα θελα να το κρατήσω μυστικό για τον εαυτό μου μόνο. Θα θεωρούσα πιο σωστό λοιπόν, να κρατήσεις μια επιφύλαξη όσον αφορά στους παπάδες. ΕΤΥΧΕ και αυτός που απευθύνθηκες εσύ σε βοήθησε και μπράβο σου!
Είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι, ειδικά σε ένα φόρουμ που βρίσκονται πολλά άτομα με σοβαρά θέματα υγείας που πολλές φορές τους φέρνουν σε απόγνωση και απελπισία οτι δεν θα είναι όλοι τόσο τυχεροί να πέσουν σε έναν τέτοιο παπά ή γενικά σε έναν τέτοιο άνθρωπο, οτι θα πρέπει να ψάξουν, να ρωτήσουν, να ακούσουν γνώμες και μετά να εμπιστευτούν κάποιον, διότι σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι μπορεί να γίνουν χειρότερα από μια τέτοια εμπειρία και υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις πολλές!
01-09-2017, 18:19 #45
Άρα παιδάκια έχουμε αλλαγή τρόπου ζωής κ θεραπεύτηκε άρα εδώ μέσα δε λέμε χαζομάρες τώρα αν θέλει να πιστεύει δικαίωμα του εμένα με ενδιαφέρει πως θεραπεύονται όλα αυτά δε με νοιάζει αν πιστεύεις δε πιστευεισ η από πού κατέβηκες
Φιλικά τα λέω όλα αυτά μην παρεξηγειταιΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))