Πρόβλημα με τους γονείς. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 66
    Λουλουδι δεν ειμαι τοσο μισογυνης, μου αρεσεις που εισαι ασχημη κομπλεξικη γεροντοκορη.Θα μπορουσα να σου ριχνω σκαμπιλια μεχρι τη δευτερα παρουσια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Μαιρη93 στην ψυχοθεραπεια οταν δουλευετε πανω στις παιδικες σου αναμνησεις και στο τωρα που ζεις μαζι τους, συζητατε τροπους να το αντιμετωπιζεις?
    Ναι συζητάμε και με τον ψυχίατρο και με την ψυχολόγο αλλά δεν είναι εύκολο.Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από όταν ήμουν πολύ μικρή και είναι δύσκολο να τα αποβάλλω

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mary93 View Post
    Ναι συζητάμε και με τον ψυχίατρο και με την ψυχολόγο αλλά δεν είναι εύκολο.Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από όταν ήμουν πολύ μικρή και είναι δύσκολο να τα αποβάλλω
    Φυσικα και ειναι δυσκολο. Αλλα ρωτησα αν γενικως συζητατε τροπους αντιμετωπισης, οχι απλα να περιγραφεις ποσο ασχημα νιωθεις, αλλα να δουλευετε πανω στην αντιμετωπιση. Οχι γενικως και αοριστως... Και αυτο που σου ειπε να φυγεις, αυτο ειπε μονο? Αλλη προταση δεν εχει?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Quote Originally Posted by sok View Post
    Λουλουδι δεν ειμαι τοσο μισογυνης, μου αρεσεις που εισαι ασχημη κομπλεξικη γεροντοκορη.Θα μπορουσα να σου ριχνω σκαμπιλια μεχρι τη δευτερα παρουσια.
    Εγω παλι ουτε να σε φτυσω.

Senior Member
    Έχω δοκιμάσει τα πάντα με τους γονείς μου ούτε από λόγια παίρνουν ,ούτε από απειλές, τίποτα.Όταν βλέπεις το παιδί σου κομμάτια να τρέχει στους γιατρούς να του δίνουν φάρμακα,να σου λέει δεν είναι καλά και να αρρωσταίνει συνέχεια και εκείνοι συνεχίζουν τα ίδια τι άλλο μπορείς να κάνεις.Δεν με έχουν αφήσει να χαρώ στιγμή στη ζωή μου, δεν ήμουν ποτέ παιδί.Εξαιτίας τους δεν μπορώ να πλησιάζω τους ανθρώπους και παρόλα αυτά ήμουν διατεθειμένη να μιλήσω ήρεμα μαζί τους και να τους συγχωρήσω.....εκείνοι όμως δεν θα με συγχωρέσουν ποτέ....

Και η ψυχολόγος μου είπε πρέπει να φύγω για να είμαι καλά.Αλλά δεν είναι εύκολο γιατί δεν έχω σταθερή δουλειά.Κάνω δύο δουλειές και πάλι δεν φτάνουν
    Ναι καταλαβαίνω λογικό είναι.. κάνε αυτό που σου πα προς το παρον!!

Miliva21
    Guest
    Επδ διαβασα προηγουμενα θεματα σου θα ελεγα οτι υπαρχει πολυ αγνοια και σκοταδισμος στην οικογενεια σου σε θεματα συμπεριφορας γονιων και παιδιου και ποσο αυτη μπορει να επηρεασει τη ψυχολογια σου θετικα ή αρνητικα...

Θα ελεγα οτι ειναι και επιφανειακοι οι γονεις σου.....ηταν παρα πολυ αυστηροι μαζι σου .....φαινεται οτι ειχαν παραλογες απαιτησεις απο σενα.....σε σημειο ενδεχομενως που να σε εχει κανει πολυ ενοχικη με τον εαυτο σου..........και εισαι πολυ επικριτικη με σενα...σταματα να χτυπας τον εαυτο σου να τον ταλαιπωρεις και να εισαι αυστηρη μαζι του....

Ελπιζω ολα αυτα να τα συζητατε με τον γιατρο σου και να προσπαθειτε μαζι να τα λυσετε.....

Απεγκλωβισου απο τους γονεις σου κοιτα τη ζωη σου και κανε τη δικη σου οικογενεια....θα δεις οτι υπαρχουν και αλλα ατομα κ αλλη ευκαιρια να μοιραστεις την αγαπη και τη τρυφεροτητα που στερηθηκες μικρη....και αυτη η ευκαιρια θα ειναι τα παιδια σου
    Φροντισε μονο να μην επαναλαβεις τα ιδια λαθη των γονιων σου.....

Senior Member
    Έχω δοκιμάσει τα πάντα με τους γονείς μου ούτε από λόγια παίρνουν ,ούτε από απειλές, τίποτα.Όταν βλέπεις το παιδί σου κομμάτια να τρέχει στους γιατρούς να του δίνουν φάρμακα,να σου λέει δεν είναι καλά και να αρρωσταίνει συνέχεια και εκείνοι συνεχίζουν τα ίδια τι άλλο μπορείς να κάνεις.Δεν με έχουν αφήσει να χαρώ στιγμή στη ζωή μου, δεν ήμουν ποτέ παιδί.Εξαιτίας τους δεν μπορώ να πλησιάζω τους ανθρώπους και παρόλα αυτά ήμουν διατεθειμένη να μιλήσω ήρεμα μαζί τους και να τους συγχωρήσω.....εκείνοι όμως δεν θα με συγχωρέσουν ποτέ....
    Ναι δε μου απαντας σε αυτο που σε ρωταω και για να ανοιγεις νημα εδω προφανως δεν καλυπτεσαι απο αυτο που κανεις στην ψυχοθεραπεια... Καλη δυναμη κοριτσι μου!
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Miliva21
    Guest
    Συμφωνω οτι μπορει η ψυχοθεραπεια να μη την καλυπτει....

Γιατι και στο μηνυμα δειχνει λιγο να αυτομαστιγωνεται και να επικρινει σε μεγαλο βαθμο τον εαυτο της..λογικα αν εκανε καλη δουλεια με τον ειδικο θα ειχε αρχισει να προσπαθει να γντ πιο επιεικης με τον εαυτο της γιατι φαινεται ξεκαθαρα οτι εχει εντονη ενοχικη σταση προς την ιδια λογω των βιωματων της......

Senior Member
    Miliva21 ναι είμαι πολύ ενοχική.Μερικές φορές με πιάνω να πιστεύω ότι φταίω για όλα.
    sabotage η ψυχολόγος μου έχει προτείνει λύσεις.Να έρθουν οι γονείς μου σε συνεδρία, να αποφεύγω να τσακώνομαι ή να εμπλέκομαι στους καυγάδες τους(που τσακώνονται κάθε μέρα), να μην μένω πολύ σπίτι και να κοιτάξω να ανεξαρτητοποιηθώ.
    Και ο ψυχίατρος εκτός από τα χάπια μου είπε γυμναστική και να προσπαθώ να βάζω στόχους που να μου προσφέρουν χαρά.Το καλό είναι ότι μου είπαν ότι δεν είναι αναγκαίο να κοινωνικοποιηθώ προς το παρόν γιατί δεν ελέγχω και πολύ συναισθήματα και αντιδράσεις και το είχα πολύ άγχος.

Miliva21
    Guest
    .Εκείνοι ήθελαν να στηριχθούν επάνω μου .Κλαίω συχνά γι'αυτό το λόγο.
    Δεν εχεις καμια υποχρεωση να τους στηριζεις με τον τροπο που θελουν αυτοι......κανονικα οι γονεις φροντιζουν πρωτα απο ολα να στηριζουν τα παιδια τους σε εχουν φορτωσει με πολλες ευθυνες ....τις οποιες ουτε εσυ ακομα δεν διακρινεις ως υπερβολικες ή πολυ απαιτητικες.....

Senior Member
    Έχουν γίνει κομμάτια της προσωπικότητας μου όλα αυτά,δεν τα απέκτησα πρόσφατα,τα είχα πάντα.Δεν μπορώ να τα αποβάλλω σύντομα...και νομίζω ούτε εντελώς.

Miliva21
    Guest
    Φαινεται οτι εισαι πλ.ενοχικη και ειναι λογικο ειναι κατι που σου το περασαν ...φαινεται οτι θεωρεις τον εαυτο σου υπευθυνο για ολα...σε σημειο που να ξεπερναει τη πραγματικοτητα και να παιρνεις την ευθυνη για πραγματα που δεν εφταιξες....

Το θεμα ειναι γιατι σιγα σιγα δεν τα ξεπερνας αυτα...?? Ο ψυχιατρος σου δεν σε εχει βοηθησει σε αυτο????..... η ενοχικη σταση προς τον εαυτο μας ειναι πολυ σημαντικος λογος γ ολα τα ψυχολογικα...ποσο καιρο κανεις ψυχοθεραπεια....?

Senior Member
    Miliva21 ναι είμαι πολύ ενοχική.Μερικές φορές με πιάνω να πιστεύω ότι φταίω για όλα.
    sabotage η ψυχολόγος μου έχει προτείνει λύσεις.Να έρθουν οι γονείς μου σε συνεδρία, να αποφεύγω να τσακώνομαι ή να εμπλέκομαι στους καυγάδες τους(που τσακώνονται κάθε μέρα), να μην μένω πολύ σπίτι και να κοιτάξω να ανεξαρτητοποιηθώ.
    Και ο ψυχίατρος εκτός από τα χάπια μου είπε γυμναστική και να προσπαθώ να βάζω στόχους που να μου προσφέρουν χαρά.Το καλό είναι ότι μου είπαν ότι δεν είναι αναγκαίο να κοινωνικοποιηθώ προς το παρόν γιατί δεν ελέγχω και πολύ συναισθήματα και αντιδράσεις και το είχα πολύ άγχος.
    Σιγα σιγα ενα βημα τη φορα. Και να καταγραφεις σε ενα τετραδιο την προοδο σου. Την καθε μικρη επιτυχια. Να εστιαζεις παντα απο δω και περα στη βελτιωση, ακομα και μια θετικη σκεψη ειναι βελτιωση. Και ενα βημα ανεξαρτητο απο τις δικες τους επιθυμιες ειναι προοδος, απο αυτα να πιανεσαι για να συνεχιζεις.

Θα πω κάτι που μου έχει πει ο πνευματικός μου και με βοήθησε από τις ενοχές..ο Θεός μας συγχωρεί ολους..εμείς είμαστε ανώτεροι του που δεν συγχωρούμε τον εαυτό μας;αν δεν σε βοηθήσει αυτό προσπάθησε να απεγκλωβιστεις από την εικόνα που σου έφτιαξαν οι γονείς σου..πολλές φορές δεν έχουν τα όπλα οι γονείς για να μας μεγαλώσουν..ούτε τον τρόπο να μας δείξουν την αγάπη τους..και ζητάνε..ζητάνε..ζητάνε..έχου ν απαιτήσεις από εμάς για πράγματα που δεν έκαναν εκείνοι ή που μπορεί να έκαναν και να θέλουν να τους μοιάσουμε..προσπάθησε να βάλεις στόχους για τα επόμενα χρόνια..πως φαντάζεστε την ζωή σου και ξεκίνα να αγωνίζεται για να τους πραγματώσεις..μην κρατάς κακία στους γονείς σου..απλά δεν έχουν τον τρόπο..

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast