Results 1 to 15 of 45
Thread: αποριες
-
03-09-2017, 07:03 #1
αποριες
Καλησπέρα παιδιά. Η ψύχωση μπήκε στη ζωή μου πριν 4 μήνες μέσω του φίλου μου που έπαθε ένα βαρβάτο επεισόδιο όσο ήταν στον στρατό.
Εδώ και ενάμιση μήνα έχουν φύγει οι ιδέες περι παρακολούθησης και τα σχετικά. Ωστόσο υπάρχουν έντονα τα αρνητικά συμπτώματα, κυρίως η έλλειψη ενδιαφέροντος και η απόλαυση για το οτιδήποτε, όλα του φαίνονται βουνό, τον αγχώνουν έντονα απλά πράγματα, έχει δυσκολία στην συγκέντρωση και κάποιες φορές μου εξηγεί πως δεν μπορει να βρεί τις κατάλληλες λέξεις για να πει αυτό που θέλει...Προσπαθώ να τον παρακινώ να κάνει μικρά πραγματάκια καθε μέρα, να φροντίζει τον εαυτό του, να βγαίνει λίγο έξω. Ναι, το πρόβλημα είναι οτι δεν είμαστε απο την ίδια πόλη και μετά το επεισόδιο πήγε στο πατρικό του το οποίο βρίσκεται σε χωριό στην άλλη άκρη της χώρας. έτσι λοιπον, ενώ θελω να βοηθήσω με ολη μου την καρδια δεν ξερω πως.. Πιστευέτε πως η καλή ψυχολογία βοηθάει στην αντιμετώπιση και εξάλειψη των αρνητικών συμπτωμάτων; εγω το πιστεύω γιατί το είδα να γίνεται τον ένα μήνα που ήμουν εκεί μαζί του. Παρότι είχε ακόμη τις ιδέες τότε, αυτό δεν τον εμπόδισε στο να είναι όλη μέρα έξω μαζί μου! Ενώ τώρα είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι και η ψυχολογία τις περισσότερες φορές στα τάρταρα...
Ιδού λοιπόν το δίλλημα μου : Θεωρείτε οτι θα του κάνει καλό να φύγει ένα διάστημα απο το χωριό και να έρθει να μείνει εδώ στην πόλη μας που πέρασε τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του; Κάθε μέρα μου λεει οτι θέλει να έρθει, οτι δεν του αρέσει εκεί, οτι χρειάζεται εμένα. Και η αλήθεια είναι οτι εδώ θα έχει περισσότερα ερεθίσματα, περισσότερες επιλογές και χρειάζεται οπωσδήποτε η αλλαγή στην ψυχολογία του!!! Απο την άλλη ξέρω οτι χρειάζεται ένα σταθερό περιβάλλον, την οικογένεια του, το πρόγραμμά του. Και επίσης ,κακά τα ψέμματα, οτι όλο το βάρος της φροντίδας θα πέσει σε μένα. Πιστέυω οτι μπορώ να το διαχειριστώ. Απλά δεν θέλω για οποιονδήποτε λόγο αυτη η ιδέα που έίναι μόνο για καλό να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα. πχ όταν θα χρειαστεί να επιστρέψει στο πατρικό του μπορεί να πέσει ακόμη περισσότερο ψυχολογικά.
Συγγνώμη για το σεντόνι. Αυτή η αίσθηση οτι κάθε "σωστή" επιλογή εμπεριέχει και ένα λάθος με τρομάζει... Αλλά λέω πως όλα θα πάνε καλά!!! Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους παιδιά...
- 03-09-2017, 07:20 #2
Καλημερα! Γιατι να γυρισει στο πατρικο του; Καλε παρε το παιδι και περαστε μαζι ωραια, σιγουρα θα γινει καλα αμα ερθει μαζι σου, επισης ποιο φαρμακο παιρνει; Μην τον αφησεις στιγμη απο τα ματια σου, να τον προσεχεις και να τον αγαπας, το εχει αναγκη! Αφου ειναι ευαισθητος!!
03-09-2017, 07:29 #3
Ξενοικιάσαμε το σπίτι λόγω της στρατιωτικής θητείας και υποτίθεται οτι μετά θα ξανανοικιάζαμε.. αλλά υπηρετούσε στο νησί του και εκεί έπαθε το επεισόδιο οπότε νοσηλεύτηκε εκεί και μετά πήγε στο πατρικό του. Αστα ,παίρνει πολύ παλιο φάρμακο, φουλ στις παρενέργειες είναι. αλλά τουλάχιστον του έκατσε καλά και έφυγαν τα θετικά συμπτώματα. Τον προσέχω και τον αγαπάω φίλη μου πιο πολύ απο ποτέ... τίποτα δεν θα αφήσω να μπει ανάμεσα μας, ούτε καν αυτός ο εφιάλτης που αντιμετωπίζετε κάθε μέρα. Θα είμαι εδώ να τον στέλνω κάθε μέρα απο κει που ρθε. Και το ίδιο να κανεις κι εσυ!!!!
03-09-2017, 07:33 #4
Τωρα δεν εχετε νοικιασει; Αν παιρνει Αλοπεριντιν παντως γιατι αυτο υποψιαζομαι γι'αυτο ειναι φουλ στα αρνητικα, ειναι οτι χειροτερο!! Ετσι να τον αγαπας......εγω τι εννοεις να κανω το ιδιο; Εγω ειμαι πασχουσα. Και επισης τι εννοεις θα εισαι εκει να τον στελνεις καθε μερα απο εκει που ρθε;
03-09-2017, 07:39 #5
Στον εφιάλτη αναφερόμουν, στην πάθηση... :) Το ξέρω οτι είσαι πάσχουσα, εννοούσα να το παλεύεις κάθε μέρα και να μην το αφήνεις να σε παίρνει απο κάτω. Όχι, δεν έχουμε νοικιάσει. εγώ είμαι θεσσαλονίκη και αυτός στο νησί. Παίρνει stelazine. μαλλον δεν το ξερεις καν :P
03-09-2017, 07:42 #6
Να δοκιμάσει να πάρει ένα καλύτερο φάρμακο πιο καινούργιο με λιγότερες παρενέργειες..ίσως του κάτσει καλά..το να του σταθείς και να τον βοηθήσεις να γίνει καλύτερα και να μπορέσει να φέρει την ζωή του σε ένα καλό επίπεδο θα είναι ευχής έργο..θέλει υπομονή αλλά με αγάπη όλα φτιάχνουν.. σίγουρα θα του κάνει καλό να είναι μαζί σου και θα του δώσει κίνητρο να προσπαθήσει περισσότερο..επίσης θα του κάνει καλό να φύγει από το νησί γιατί εκεί έπαθε το επεισόδιο και όσο να ναι είναι αρνητικό να μένεις εκεί που το έπαθες..καλή δύναμη σου εύχομαι!!στήριξε τον όσο μπορείς και όλα θα πάνε καλά!!
03-09-2017, 07:44 #7
Α ναι, εσυ ανοιξες θεμα για το stelazine! Το παλευω τι να κανω αλλα πολλες φορες με παιρνει απο κατω. Ειναι και οι παρενεργειες το θεμα! Α ενταξει, να νοικιασετε τοτε, θα του κανει καλο! Και σε σενα να τον εχεις κοντα σου! Ευχομαι οτι καλυτερο! Α, και να παρει το επιδομα, να εχετε λεφτα.
03-09-2017, 07:48 #8
έπαιρνε zyprexa και depakine για 2 μιση μήνες και δεν τον βοήθησε καθόλου. οι ιδέες ήταν όλο και πιο έντονες. Επίσης φοβάται να αλλάξει αγωγή, είναι ένα απο τα κολλήματα που τον διακατέχουν... Οπότε δεν θέλω να τον πιέσω σχετικά με αυτό. Εχω μιλήσει με πολλούς γιατρούς, κι αυτοί δεν συμφωνούν με το φάρμακο αλλά με το ζόρι δε γίνεται..έχω όλη την υπομονή του κόσμου. Ευχομαι μέσα απ την καρδιά μου καλή δύναμη και σε σένα και στέλνω θετική ενέργεια! Η ζωή μπορεί να είναι άδικη αλλά αν υπάρχει θέληση και προσπάθεια στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Πρέπει απλά να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να τον αγαπάμε....
03-09-2017, 07:54 #9
Έχεις αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις για να σε τρομάζουν οι παρενέργειες... Μην δίνεις μεγαλύτερη αξία σε πράγματα που δεν τους αξίζει. Ναι θα υπάρχουν σκαμπανευάσματα, ναι κάποιες στιγμές θα σου φαίνονται όλα μάταια αλλά κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα και έτσι να την αντιμετωπίζεις. Όλα να πηγαίνουν όλο και καλύτερα έυχομαι κοριτσάκι μου. Και που σαι, πριν λίγους μήνες θα με χαρακτήριζα ως τον πιο αρνητικό και απαισιόδοξο ανθρωπο που ξέρω...! Σχετικά με το επίδομα δεν ξέρω τι παίζει, δεν το έχω ψάξει καθόλου
03-09-2017, 07:56 #10
Συγγνώμη αλλά δεν πιστεύω σε θετικές ενέργειες.. ευχαριστω πάντως για την καλή σου πρόθεση..να βρει έναν γιατρό που θα τον εμπιστεύεται και ίσως τότε τον κάνει να δεχτεί να αλλάξει το φάρμακο που τον ρίχνει..τώρα θελει καινούργιους κανόνες η ζωή..αλλαγή σε καλύτερη ποιότητα..καινούργιους στόχους..υπομονή..και όλα θα πάνε καλά..ξέρεις αν έπινε ουσίες και το έπαθε ή είναι κάποιος άλλος παράγοντας;
03-09-2017, 08:02 #11
Δεν θέλει να αλλάξει ούτε γιατρό, είναι και αυτή μια πονεμένη ιστορία. Δεν έχει να κάνει με ουσίες. Μαζεύτηκε πολλή πίεση και πολύ αγχος σε πολλούς διαφορετικούς τομείς μέσα σε λίγες μέρες και απλά έφυγε απο την πραγματικότητα. Έπαιξε ρόλο και ο στρατός, δεν ήθελε να πάει, ήταν μια μεγάλη αλλαγή, άφηνε πίσω του ανοιχτούς λογαριασμούς... Ούτε εγώ πιστεύω σε θετικές ενέργειες αλλά προσπαθώ να το κάνω. Αφού είμαι πεπεισμένη οτι υπάρχουν οι αρνητικές, πρέπει να υπάρχουν και οι θετικές. Anyway
03-09-2017, 08:03 #12
Σ'ευχαριστω, συνηθως ειμαι χαλια για καποιον λογο, δεν νομιζω οτι ειναι απο την αρρωστια, απλα ειναι πολυ εντονα τα συναισθηματα και εχω συνεχως σκαμπανεβασματα! Επισης η πιο σοβαρη παρενεργεια που εχω ειναι το βαρος, με εμποδιζει στην ποιοτητα της ζωης μου! Αλλα ναι, εχω αντιμετωπισει και χειροτερα, απλα τωρα αυτο με επιβαρυνει πολυ. Ως προς το επιδομα, πρεπει να κανει τα χαρτια του, να ρωτησει το ΙΚΑ η ΟΓΑ δεν τα ξερω αυτα και να παρει χαρτι απο δημοσιο γιατρο οτι εχει ακομα συμπτωματα και επισης θα χρειαστει το χαρτι νοσηλειας του!! Θα περασει απο επιτροπη, και μπορει να το παρει για 5 χρονια πχ και μετα θα ξαναπερασει! ΚΕΠΑ λεγεται η επιτροπη, και ειναι στο ΙΚΑ απο οτι ξερω αν οι γονεις του εχουν ασφαλεια ΙΚΑ! Να το παρει, μην το αφησει!
03-09-2017, 08:07 #13
Μικρές αλλαγές στη διατροφή,γεύματα κάθε τρεις ώρες, άρχισε να περπατάς...θα πάρει χρόνο αλλά η δεις αποτελέσματα...δυστυχώς έχουν άλλη ασφάλεια οι άνθρωποι. Θα το ψάξω όμως,σ'ευχαριστώ πολύ...
Εστάλη από E5303 στο E-Psychology.gr Mobile App
03-09-2017, 08:08 #14
Ο στρατός έχει κάνει κακό σε πολλά άτομα..ότι καλύτερο εύχομαι και πάλι καλή δύναμη..όλα θα φτιάξουν..ίσως αν έρθει στην πόλη σου δεχτεί να αλλάξει γιατρό..οπότε και φάρμακο..όλα για κάποιο λόγο γίνονται και όλα για καλό..βοήθησε τον όπως με βοήθησε εμένα η δικιά μου και όλα θα πάνε καλά..
03-09-2017, 08:19 #15