Results 16 to 30 of 45
-
10-09-2017, 16:57 #16
Kαλησπερα. Οι λεγομενοι ψυχοθεραπευτες μπορει να ψαχνουν επιφανειακα τα θεματα αυτά.
Αντίθετα, οι ψυχαναλυτες, μελετανε τις ενδοοικογενειακες συγκρούσεις και βοηθουν να κατανοησει ο ασθενης τις ανάγκες των γονεων. Σε βοηθούνε δηλαδή να καταλάβεις τι προκαλει την αρνητικη συμπεριφορά. Για να φτασεις από την κατανοηση στην αποδοχή δεν είναι τοσο απλο οσο ακούγεται. Είναι νοητικη αλλα και αισθηματικη διαδικασια.
Ο ψυχαναλυτης βεβαια είναι στο στοχαστρο επειδή ερμηνευει τα βαθυτερα ενστικτα των ανθρωπων. Βρισκει στους συνηθισμένους ανθρώπους διαφορα πραγματα που ο συνηθισμένος ανθρωπος δεν είναι ευκολο να δεχτει.
Περισσιτερο δε στην σημερινη κοινωνια οπου η βια θεωρείται όχι ελάττωμα αλλα προσον,
Σε μια κοινωνια οπου η βια εχει θεοποιηθεί η ψυχαναλυση είναι περιττη ή και επιβλαβης.
Δυστυχως η κοινωνια θελει ανωριμους και βιαιους ανθρώπους. Η ψυχαναλυση θεωρει την βια ως βασικο ανθρωπινο ελάττωμα.
- 10-09-2017, 17:03 #17
Επισης, συμφωνα παντα με την ψυχαναλυση, αυτό που λεμε ότι για να αντισταθμσω τους προβληματικούς γονεις θα βρω ένα συντροφο που να είναι θετικος, είναι περισσοτερο δυσκολο και σπανιο απ ότι φαινεται. Συνηθως συμβαινει το αντιστροφο, δυο προβληματικοι ανθρωποι ταιριαζουν όχι συμφωνα με τα θετικα αλλα με τα αρνητικα αισθηματα, τα οποια τεινουν να αναπαράγονται.
10-09-2017, 17:26 #18WhyAlwaysMe?Guest
10-09-2017, 20:32 #19
Μα δεν ειπα να μην κανει.
10-09-2017, 20:34 #20
Ολοι να κανουν.
10-09-2017, 22:50 #21
Η ψυχαναλυση ειναι ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ψυχοθεραπειας.
Επισης, συμφωνα παντα με την ψυχαναλυση, αυτό που λεμε ότι για να αντισταθμσω τους προβληματικούς γονεις θα βρω ένα συντροφο που να είναι θετικος, είναι περισσοτερο δυσκολο και σπανιο απ ότι φαινεται.
Σοβαρα ρωταω.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
11-09-2017, 18:05 #22
Εμεις που κατηγορουμε τους γονεις μας , λεω , ξερουμε οτι εμεις οταν γινουμε γονεις θα γινουμε καλυτεροι γονεις απ τους δικους μας ? η αδελφη μου , δεν εγινε παντως , που τους κατηγορουσε , εγω δεν ειμαι γονεας ....................
μια οπτικη γωνια ενος μεγαλυτερου απο σας ...........
11-09-2017, 18:56 #23
Λεω εγω τωρα, αν η μητερα είναι επικριτικη προς την κορη , η κορη όταν γινει μητερα θα είναι και αυτή επικριτικη στην δικια της κορη;
Αν ναι, δεν βρεθηκε ενας ψυχολόγος να της πει να επικεντρωθεί εκει;
11-09-2017, 19:01 #24
11-09-2017, 23:23 #25
Tο προβλημα της αδελφης μου , ως γονεας , ειναι οτι εβγαλε 3 κακομαθημενα παιδια ., ανικανα να τα βγαλουν περα στην ζουγκλα της ζωης ,( τα ετοιμα τρωγονται για πλακα ) οντας η ιδια κακομαθημενη , η μανα μου δεν μας ειχε κακομαθημενους , και δεν υπηρχε τοτε ψυχολογος , σπανια ειδικοτητα , για να πας , επρεπε να συμβαινει κατι πολυ σοβαρο .....εγω δεν βγηκα κακομαθημενος , παροτι σεμενα ηταν στραμμενη ολη η προσοχη , ανετα εβγαινα κωλοπαιδο .....δεν βγηκα ομως , δουλεψα , εκανα πραματα , ξερω τι ειναι ενα ευρω , τα παιδια αυτα δεν ξερουν τι ειναι οχι ενα , αλλα ουτε 100 ευρω ......ισως ουτε 1000 ......
στην Αμερικη , απο τα 21 , μην πω απο τα 18 σου , εισαι υπευθυνος για την ζωη σου..............εδω εισαι 35 , και εξαρτασαι απο γονεις ακομη .....
δεν κατηγορω κανεναν , το Ελληνικο συστημα/παιδεια κατηγορω .........
12-09-2017, 02:45 #26
Οπως τα λες παιδεια και ενημερωση φταιει. Μην κατηγορουμε ευκολα το κολοπαιδο, τον περιεργο, τον οριακο κτλ. Εχετε δει παιδι που ανηκει στο φασμα αυτισμου εστω και υψηλης λειτουργικοτητας? Θελει γονεις ενημερωμενους και ετοιμους να δωσουν ψυχη και πνευμα, ατελειωτη υπομονη και αγαπη για να μην περνουν τιποτα πισω. Ολα αυτα για να γινει ενηλικας με προβλημα στις σχεσεις του μεν, οχι πολυ σοβαρα δε.
Τωρα ως συνηθως εαν οι γονεις το τιμωρουν και το απορριπτουν απο την αγανακτηση, κριμα για αυτο και οποιον βρεθει στο δρομο του. Μιλαω κυριως για της υψηλης λειτουργικοτητας που δειχνουν πιο φυσιολογικα και οσο περνουν τα χρονια αυξανονται ανησυχητικα. Πολλοι οριακοι ειναι στο φασμα του αυτισμου (ασπεργκερ).
Ειναι διαφορετικοι τελος. Οτι και να κανεις θα πεφτει στον γκρεμο.
Πιστευω ενας φυσιολογικος ανθρωπος, οσο και επικριτικοι να ειναι οι γονεις του, με μια αποχη απο αυτους και μια επιγνωση του εαυτου του εχει την δυνατοτητα να βελτιωθει παρα πολυ.
12-09-2017, 05:52 #27
Δεν αναφερομαι σε ΄προβληματικες ' περιπτωσεις παιδιων , αλλα σε καθημερινα παιδια , που μεγαλωσαν λαθος , απο γονεις οι οποιοι , οπως κι εμεις θαμαστε μια μερα , μαθητευομενους , ε , ειναι επομενο να γινουν λαθη , οποτε το ποιντ μου ειναι να μην τα ριχνουμε ολα στους γονεις , ας δουμε εμεις τι μπορουμε να κανουμε εχοντας τετοιους γονεις , μονο που κανμμια φορα ειναι αργα οταν αντιληφθεις τι ζημια σουχουν κανει οι γονεις σου , η ενας εξ αυτων , και κουβαλας τα μεθεορτια σε ολη σου την ζωη .......
αλλα αυτη ειναι η ζωη , σωστα η λαθος ........εγω αντεληφθηγν στα 38 μου , το ποιος ηταν πραματικα ο πατερας μου .......οχι κανας εγκληματιας , αλλα ενας παρτακιας, που ενδιαφεροταν παντα για το χρημα υπερανω ολων .......κατι τετοια εννοω .....τσπαντων , ποτε δεν ειναι αργα .................συνηθως .....
12-09-2017, 12:13 #28
Οι γενικεύσεις δεν προσφέρουν κάτι. Άλλοτε όλοι ηταν άλλοι ως, τώρα είναι έτσι κτλ.
Δεν είχαν την γλώσσα να μιλήσουν. Απλά κρυβόταν η νεύρωση. Η θα ήσουν για το Δαφνί, η απόλυτα Νορμάλ. Οτιδήποτε ενδιάμεσο δεν επαιζε. Κανένας δεν παραδέχεται ουτε τώρα οτι έχει πρόβλημα. Απλα πραγματα.
12-09-2017, 12:19 #29
Επίσης κάτι που επαιζε παλιά ηταν προβληματικό γονεις με κακή επιρροή αλλά για την τοτε κοινωνια φταιγαν τα παιδιά.
Τώρα βέβαια παιζει λιγότεροι αναγνωρίζουν πλεον τον ανήλικο ως ανθρωπο και όχι ως πράγμα χωρίς δικαιώματα.
Το αντίθετο δε. Ισχυει. Τα παιδιά δεν μπορούν να προκαλέσουν σύμπλεγμα στους γονεις.
12-09-2017, 13:43 #30
Κι ομως , πολλοι εχουν περισσοτερη αυτογνωσια απο οτι αλλοι ........οι απολυτοι ανθρωποι ειναι αυτοι που δεν παραδεχονται τιποτα , οτι αποδειξεις και να τους παρουσιασεις ...........................καλο ειναι ναχεις εναν κολλητο, οπως εγω , και να τον ρωτω συχνα αυτα που κανω πως του φαινονται , δεν θα με χαλασει αν κανω κατι λαθος , θα σπευσω να το διιορθωσω με ολες μου τις δυναμεις , αν δεν ειναι εγγενες χαρακτηριστικο μου , ειμαι ολος αυτια , αμα μου πει ο κολητος μου καποιο σφαλμα μου , θα κατσω να σκεφτω αν εχει δικιο ....................τουλαχιστον θα το βαλω στο μικροσκοπιο , αλλοι δεν θελουν νακουνε τιποτα , ..........
οπως λεει κι η παροιμια , ' ανθρωπος ασυμβουλευτος , πλοιο ακυβερνητο ' ..................................ακου πρωτα , και μετα απερριψε .........