sos_help
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9

Thread: sos_help

Junior Member

sos_help

Παιδιά καλησπέρα ήθελα την γνώμη σας
    Εδώ και ένα μήνα έχω μια απίστευτη ατονία, μουδιάσματα στο κεφάλι, μεγάλο φόβο ότι έχω κάποια σοβαρή ασθένεια που εξελίσσετε, πόνο στο σώμα, στομάχι και έντερα και άλλα. Έχω κάνει κάποιες εξετάσεις αίματος, και καρδιολογικές αλλά τίποτα…. Μου μπαίνουν ιδέες όγκου στον εγκέφαλο στα κόκαλα. κ.α και δεν μπορώ να ξεφύγω.. κάθε άποψη σας θα μου είναι χρήσιμη.. σας ευχαριστώ,

Νίκος

Banned
    να συνεχισεις τις εξετασεις αλλα πιο λεπτομερειακες.
    Μπορεις να πας σε ενα παθολογο να σου συστησει καποιες.
    Πχ υπαρχουν εξετασεις για καρκινικους δεικτες.
    Γενικα απο εξετασεις αλλο τιποτα....
    Αφου εξαντλησεις το ιατρικο κομματι, θα πρεπει να αναρωτηθεις μηπως ολα αυτα ωφειλονται σε στρεσογονες καταστασεις.

Senior Member
    Κατ\'αρχην και μονο οι βρηκες το φορουμ κ εγραψες αυτο το μυνημα δειχνει οτι μαλλον εχεις μια εικονα οτι πιθανοτατα ολα ειναι στο μυαλο σου ..
    Αν εχει βεβαια την διαθεση να κανεις τις παραπανω εξετασεις που σου ειπε ο Krino ακομη καλυτερα γιατι θα νοιωσεις υπεροχα οταν θα βγουν αρνητικες ..

Κανε μια \"βολτα\" κ στα υπολοιπα θεματα και θα βρεις παρα πολλες περιπτωσεις που θα μοιαζουν με την δικη σου ..

Κατι που ισως σε βοηθησει ειναι , επ \'ευκαιρια και των ημερων , να χαλαρωσεις οσο το δυνατον περισσοτερο και να μην βαλεις τον αυτο σου σε στρεσογοννες διαδικασιες ..

Αν αυτο σε βοηθαει πριν απο λιγες εβδομαδες ελεγα και εγω σε ενα μυνημα μου για εντερικες διαταραχες , αλλα απο τοτε ειμαι 95% καλυτερα ...

Τα υπολοιπα ,(ζαλαδες , πιεση στο κεφαλι ,πονοι στο σωμα κ.λ.π) τα εχουμε σχεδον ολοι εδω μεσα ...

Συμπερασμα ,ψαξε να δεις οσο μπορεις (χωρις υπερβολες) αν εχεις κατι παθολογικο και μολις διαπιστωσεις οτι δεν εχεις , τοτε συγκεντρωσου στο προβλημα του εντονου αγχους, μεχρι κ κριση πανικου του οποιου καταληλοτερη -για εμενα - αντιμετωπιση , οχι ομως και η ευκολοτερη , ειναι να μην το σκεφτεσαι.
    Να μαθεις δηλαδη να ζεις με αυτο και οταν ερχεται,απλα να καθεσαι και να περιμενεις να φυγει μην αφηνοντας το μυαλο σου να μπει στον κυκεωνα του φοβου..
    Σιγα σιγα θα μαθεις να το ελεγχεις ολο και καλυτερα ...εχοντας παντα οταν σου συμβαινει αυτο ,στο πισω μερος του μυαλου σου, οτι δεν κινδυνευεις .
    Μην περιμενεις οτι αμεσως θα τελειωσουν οι ενοχλησεις.Το πιθανοτερο ειναι οτι θα τις αισθανεσαι για αρκετο καιρο ακομα, με αυξομειωσεις στην ενταση και στην συχνοτητα ή ακομη και νεα συμπτωματα...
    Φυσικα εννοειται οτι θα ηταν πολυ καλη ιδεα και η επισκεψη σε εναν ψυχιατρο, μολις τελειωσεις τις παθολογικες εξετασεις ...
    Υπαρχουν φαρμακα που βοηθουν παρα μα παρα πολυ ..

Senior Member
    Νίκο καλώς ήρθες...

πιστεύω πώς αν ειχες κατι παθολογικο ή κατι απο ολα αυτα που φοβάσαι οι εξετασεις θα το εδειχναν, μιας κ που οτι αναφέρεις (καρκίνος στα οστα, όγκοι) ειναι ιδιαιτερα σοβαρο.

Παρόλα αυτα μια ακομα σειρά εξετάσεων δεν ξέρω αν θα σε πεισει για το οτι εισαι καλα οργανικα ή οχι.

Γράφεις πως δεν μπορεις να ξεφύγεις...απο τις σκέψεις που σε βασανίζουν δλδ πως εισαι άρρωστος? Ίσως να ταν μια καλη ιδεα να μιλησεις στο γιατρο για το οτι φοβάσαι πώς εχεις ωστε να σου προτείνει τις αναλογες εξετάσεις.

Στα νοσοκομεια,ακομα κ αν υπάρχει μια μικρή υπονοια, νοσηλεύουν τον ασθενη. Ιδιαιτερα οταν προκειται για εναν ανθρωπο νεο στην ηλικια.

Member
    ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΜΗΟΥΡΓΡΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΩ ΠΕΡΝΑΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΗΓΑ ΣΕ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΣ , ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΥΠΑΚΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ ΤΠΤ ΠΑΡΑΜΩΝΟ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΣ ΠΗΣΕΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ Η ΠΗΓΕΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ , ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .

Senior Member
    Γιώργο καλή δύναμη κ καλή συνεχεια σου εύχομαι....

Junior Member

thank

Είναι αυτό που λένε μην μπλέξεις.. πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Senior Member
    Originally posted by nikosnikos34
    Είναι αυτό που λένε μην μπλέξεις.. πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις
    μεγαλη κουβεντα ειπες πραγματικα! ου μπλεξεις!
    φιλε κανε αυτο που σου λενε, μια απ τα ιδια κι εγω περνουσα και περναω ακομα σε μικροτερο βαθμο....
    κανε ιατρικες εξετασεις να τα καλυψεις ολα μεχρι να ησυχασεις, ωστε στο μυαλο σο μετα να ξερεις ρε παιδι μου οτι και να νομιζεις αυτο, ή εξετασεις δειξαν αλλα αρα η φοβια σου δεν ισχυει, οποτε αυτοματα να μην το σκεφτεσαι, θελει λιγη δουλεια αλλα γινεται. και να ξερεις οτι τα αγχη κι αυτα μερικες φορες σωματοποιουνται περισσοτερο κι απο κανονικη ασθενεια οποτε μην απορεις γι αυτο. καλη τυχη!

Member
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΣΟΦΙΑ , ΕΣΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ??