Εκφραστειτε ελευθερα!!! - Page 81
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 81 of 91 FirstFirst ... 31717980818283 ... LastLast
Results 1,201 to 1,215 of 1354
    Senior Member
    Quote Originally Posted by andreas86 View Post
    Πετάξατε λαγάνα;; Φάγατε χαρταετό;;
    Εγώ ήπια μια χαρτάνα και έφαγα ένα λαγαετό. Αλλά βρε παιδί μου, ζορίστηκα . Βαρύ μου έπεσε. Να, πάλι μου χτυπάνε την πόρτα της τουαλέτας. Αλλά δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος. Του χρόνου θα πιω μια αετάνα και θα φάω ένα χαρτολαγό.

Senior Member
    Fake patriarchy vs real

Senior Member
    σιχαίνομαι τα πατροπαράδοτα έθιμα

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    Κι εγώ τα σιχαίνομαι όμως αν το σκεφτώ καλύτερα δεν σιχαίνομαι τα πατροπαράδοτα άλλων χωρών :Ρ Όπως των Αρμενίων τα χαλιά, κάποια έθιμα των Ιαπώνων, τα πλεκτά καλάθια που φτιάχνουν στην Αφρική και τους χορούς τους, τις τελετές τους... Μου αρέσουν.
    Μόνο με τα Ελληνικά σπάζομαι... Ίσως γιατί έχουμε σιχαθεί αυτή τη χώρα;

Senior Member
    μου αρέσουν, αν όχι λατρεύω τα πατροπαράδοτα έθιμα. Αν και δεν θρησκεύομαι την Καθαρά Δευτέρα (όπως προχθές) θα φάω λαγάνα, καλαμαράκια, ντολμαδάκια και χαλβά. Μεγάλη εβδομάδα θα προσπαθήσω να βάλω στην διατροφή μου νηστίσιμα φαγητά. Κυριακή του Πάσχα θα έχω αρνί.
    Τα έθιμα (ακόμη και αυτά υπό το πεπλο της θρησκείας) εκτός από το να είναι ο συνεκτικός ιστός στους ανθρωπους-κοινωνίες είναι και η προέκταση του εαυτού μας. Το πρώτο κύτταρο είναι η οικογένεια, μετά η γειτονιά και οι φίλοι ' μετά η πόλη που μεγάλωσες και μετά η χώρα. Βλέπατε τις ίδιες σειρές στην -και με την ίδια γλώσσα- στην τηλεόραση, γνωρίσατε τις ίδιες κυβερνήσεις, ζήσατε τα ίδια τραγικά γεγονότα (πχ Τέμπη). Είναι η ύπαρξή σου. Οπότε τα αγαπάω και χαίρομαι να συμμετέχω

Quote Originally Posted by Mister No View Post
    Εκανα μια βολτα σημερα προς Κηφησια και μετα Κεφαλαρι (Αθηνα). Για οσους δεν ξερουν περιοχη Βορ. προαστεια για φραγκατους. Μου αρεσε η ησυχια και οι βιλες. Πραγματικα θαυμασα αρκετα κτισματα. Πολλοι εργατες στη περιοχη δουλευαν σε διαφορες οικοδομες. Πισινες, πρασινο - οτι μπορουσα να δω πισω απο τις περιφραξεις. Αχχχ μου ανοιξε η ορεξη εμενα του κοινου θνητου. Να τα χουν να τα χαιρονται.
    Ξαναπηγα σημερα κεφαλαρι για περπατημα. Ειδα και εναν με μια κοκκινη φερραρι και 2 μοτοσυκλετες να τον ακολουθουν ως ασφαλεια.

Καθως πηγαινα για κηφησια για να παρω τον ηλεκτρικο και να επιστρεψω, ειδα και δευτερη φερραρι λευκη αυτη τη φορα.

Senior Member
    μιστερ νο τον πρετεντέρη θα είδες

Χάρλεϋ όντως ο πολιτισμός έχει και τα καλά του, κι εγώ συμπαθώ πολύ τα τελετουργικά του τσαγιού ας πούμε στην Ιαπωνία, όμως σίγουρα θα έχουν κι αυτοί τα παλαβά τους φαντάζομαι. όσο πιο πολύ ζεις κάτι τόσο πιο εύκολα το βαριέσαι, ίσως. αν δεν είναι κοντά στον τρόπο ζωής σου, ίσως. αλλά κάλαντα και χαρταετοί με το ζόρι τα ανέχομαι που λέει το meme.

σαλβαδόρ είναι σαν να λέμε το συλλογικό μας ασυνείδητο. μια κοινή μνήμη και γονίδιο, συμφωνώ, η μεγάλη εβδομάδα εμένα με καταπιέζει αρκετά, δεν καταλαβαίνω, τη νηστεία την κάνει κάποιος για τον εαυτό του ή για τον θεό; και αν την κάνει για τον θεό, ποιός θεός νοιάζεται αν κάνεις νηστεία; αν τη κάνει για τον εαυτό του το καταλαβαίνω κάπως. γούστο του καπέλο του.

Senior Member
    Κάτι αποθηκευμένο από τα ποστ του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου (love)

"To πρόβλημα δεν είναι ότι αυτοί είναι ηλίθιοι, αφού αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία και μεταξύ τους μια χαρά τα βρίσκουν.
    Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δεν είναι και ζουν υπό την διαρκή δικτατορία της ηλιθιότητας, ένα καθεστώς τρόμου που δεν υποφέρεται παρά μόνο αν είσαι ηλίθιος, οπότε και περνάς τέλεια.
    Όσον αφορά το δεύτερο συστατικό του ζητουμένου, δηλαδή του άντρα, πρόκειται ούτως ή άλλως για ένα μυθολογικό εφεύρημα, κάτι σαν τον μονόκερω.
    Οι αρσενικές ανθρωπίνες είναι κατά τι πιο τριχωτές εκδοχές από της μαμάς τους, η οποία είναι και η μόνη γυναίκα που μπορούν να γαμήσουν ούτως ή άλλως.

*Η ανθρωπίνα είναι ένα πλάσμα που έχει δύο φύλα - θηλυκό και ευνουχισμένο."

Senior Member
    μιστερ νο τον πρετεντέρη θα είδες

Χάρλεϋ όντως ο πολιτισμός έχει και τα καλά του, κι εγώ συμπαθώ πολύ τα τελετουργικά του τσαγιού ας πούμε στην Ιαπωνία

σαλβαδόρ είναι σαν να λέμε το συλλογικό μας ασυνείδητο.
    Στο «ταξιδεύοντας ΙΑΠΩΝΙΑ-ΚΙΝΑ» του Ν.Κ μεταφέρει πολλά από τον πολιτισμό της Ιαπωνίας. Γράφει πως την θρησκεία τους, κατά βάση μια άθεη θρησκεία, θα την ονόμαζε θρησκεία των προγόνων. Και είναι από τα πράγματα που υιοθέτησε έπειτα και αυτός και το αναλύει στην «Ασκητική» του (παραθέτω απόσπασμα παρακάτω). Δλδ οι Ιάπωνες νιώθουν έντονα τον δεσμό και την συνέχεια που τους διέπει με τους γεννήτορές τους ' όπως οι χριστιανοί έχουν τον Θεό να τους παρακολουθεί από επάνω έτσι και εκείνοι έχουν τους προγονούς τους που παρακολουθούν και για αυτό θεωρούν μέγιστο καθήκον να μην τους ντροπιάσουν (θυμίζω και το χαρακίρι).
    «Β΄ Η ΡΑΤΣΑ
    Η Κραυγή δεν είναι δική σου. Δε μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ· πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονοι με την καρδιά σου.
    Οι νεκροί σου δεν κείτουνται στο χώμα. Γένηκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γένηκαν Ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη.
    Οι μελλούμενες γενεές δε σαλεύουν μέσα στον αβέβαιο καιρό, μακριά από σένα. Ζουν, ενεργούν και θέλουν μέσα στα νεφρά και στην καρδιά σου.
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη, του εαυτού σου.
    Δεν είσαι ένας· είσαι ένα σώμα στρατού. Μια στιγμή κάτω από τον ήλιο φωτίζεται ένα από τα πρόσωπα σου. Κι ευτύς σβήνει κι ανάβει άλλο, νεώτερο σου, ξοπίσω σου.
    Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα, το περασμένο, το τωρινό και το μελλούμενο. Εσύ είσαι μια λιγόστιγμη έκφραση, αυτή είναι το πρόσωπο. Εσύ είσαι ο ίσκιος, αυτή το κρέας.
    Δεν είσαι λεύτερος. Αόρατα μυριάδες χέρια κρατούν τα χέρια σου και τα σαλεύουν. Όταν θυμώνεις, ένας προπάππος αφρίζει στο στόμα σου· όταν αγαπάς, ένας πρόγονος σπηλιώτης μουγκαλιέται όταν κοιμάσαι, ανοίγουν οι τάφοι μέσα στη μνήμη και γιομώνει βουρκόλακες η κεφαλή σου.
    Ένας λάκκος αίμα είναι η κεφαλή σου, και μαζώνουνται κοπάδια κοπάδια οι γίσκιοι των πεθαμένων και σε πίνουν να ζωντανέψουν.
    “Μην πεθάνεις, για να μην πεθάνουμε!” φωνάζουν μέσα σου οι νεκροι. “Δεν προφτάσαμε να χαρούμε τις γυναίκες που πεθυμήσαμε· πρόφτασε εσύ, κοιμήσου μαζί τους! Δεν προφτάσαμε να κάμουμε έργα τις Ιδέες μας· κάμε τις έργα εσύ! Δεν προφτάσαμε να συλλάβουμε και να στερεώσουμε το πρόσωπο της ελπίδας μας· στερέωσε το εσύ!
    “Τέλεψε το έργο μας! Τέλεψε το έργο μας! Μέρα νύχτα μπαινοβγαίνουμε στο κορμί σου και φωνάζουμε. Όχι, δε φύγαμε, δεν ξεκορμίσαμε από σένα, δεν κατεβήκαμε στη γης. Μέσα από τα σωθικά σου ξακλουθουμε τον αγώνα. Λύτρωσε μας!”»

Senior Member
    η μεγάλη εβδομάδα εμένα με καταπιέζει αρκετά, δεν καταλαβαίνω, τη νηστεία την κάνει κάποιος για τον εαυτό του ή για τον θεό; και αν την κάνει για τον θεό, ποιός θεός νοιάζεται αν κάνεις νηστεία; αν τη κάνει για τον εαυτό του το καταλαβαίνω κάπως. γούστο του καπέλο του.
    για να το γράφεις αυτό είτε πιέζεσαι από τον -θρησκευόμενο- περίγυρό σου όπου δεν τους έχεις κοινοποιήσει αυτή την θέση σου, είτε από τον εαυτό σου γιατί δεν έχεις αποδεχτεί σε πλήρη συνείδηση την «θρησκεία» σου. Kαι για να σου δώσω επιχείρημα σε όποιον σου πει γιατί δεν νηστεύεις: Ματθ. 15,11 «Δεν μολύνει τον άνθρωπον αυτό που εισέρχεται στο στόμα, αλλά εκείνο που βγαίνει από το στόμα. Αυτό τον μολύνει» (δλδ το να κατηγορείς-κατακρίνεις τους άλλους).
    εγώ που έχω απαλλαχθεί και από τα δύο παραπάνω, όπως έγραψα και πριν, βλέπω τα θρησκευτικά έθιμα ως αφορμή για μια αλλαγή στην διατροφική μου ρουτίνα μα και για ένα βίωμα συναισθήματος σύνδεσης με τους συνανθρωπους μου, με το παρελθόν μου και τον εαυτό μου (μια κατάφαση για τον τόπο μου μα και για όλη την ζωή μου). Οπότε όταν (κι αν) θα πάρω νηστίσιμα θα το κάνω με χαρά

Senior Member
    Δεν είναι περίεργο το πόσες version του εαυτού σου υπάρχουν στο μυαλό των άλλων;
    • Για κάποιους είσαι το χειρότερο παιδί.
    • Για κάποιους είσαι επιλογή όταν ξεμένουν από φίλους.
    • Για κάποιους είσαι ο κλειστός άνθρωπος που δεν μιλάει όσο θα έπρεπε.
    • Για κάποιους είσαι ο πιο βαρετός άνθρωπος.
    • Για κάποιους είσαι ότι καλύτερο πέρασε από την ζωή τους.
    • Και για κάποιους είσαι η καλή ή η κακή εκδοχή στην δική τους ιστορία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by salvador View Post
    για να το γράφεις αυτό είτε πιέζεσαι από τον -θρησκευόμενο- περίγυρό σου όπου δεν τους έχεις κοινοποιήσει αυτή την θέση σου, είτε από τον εαυτό σου γιατί δεν έχεις αποδεχτεί σε πλήρη συνείδηση την «θρησκεία» σου. Kαι για να σου δώσω επιχείρημα σε όποιον σου πει γιατί δεν νηστεύεις: Ματθ. 15,11 «Δεν μολύνει τον άνθρωπον αυτό που εισέρχεται στο στόμα, αλλά εκείνο που βγαίνει από το στόμα. Αυτό τον μολύνει» (δλδ το να κατηγορείς-κατακρίνεις τους άλλους).
    εγώ που έχω απαλλαχθεί και από τα δύο παραπάνω, όπως έγραψα και πριν, βλέπω τα θρησκευτικά έθιμα ως αφορμή για μια αλλαγή στην διατροφική μου ρουτίνα μα και για ένα βίωμα συναισθήματος σύνδεσης με τους συνανθρωπους μου, με το παρελθόν μου και τον εαυτό μου (μια κατάφαση για τον τόπο μου μα και για όλη την ζωή μου). Οπότε όταν (κι αν) θα πάρω νηστίσιμα θα το κάνω με χαρά
    κατ αρχάς ο Καζαντζάκης κολλάει παντού, σε ευχαριστώ για το ανάγνωσμα.

μπορεί να είναι κι έτσι. αναφορικά με τη νηστεία κι εγώ δεν μπορώ τα κρεατικά πολύ, γάλα πίνω μόνο φυτικό πλέον, όμως αυτό το να νηστέψεις επειδή είναι μεγάλη εβδομάδα, αντί για παρότρυνση για ψυχική ανάταση ξερω γω και ενδοσκόπηση, γίνεται "είμαι καλός χριστιανός επειδή νηστεύω". κι αυτά της μάζας είναι κάπως εκνευριστικά για μένα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Δεν είναι περίεργο το πόσες version του εαυτού σου υπάρχουν στο μυαλό των άλλων;
    • Για κάποιους είσαι το χειρότερο παιδί.
    • Για κάποιους είσαι επιλογή όταν ξεμένουν από φίλους.
    • Για κάποιους είσαι ο κλειστός άνθρωπος που δεν μιλάει όσο θα έπρεπε.
    • Για κάποιους είσαι ο πιο βαρετός άνθρωπος.
    • Για κάποιους είσαι ότι καλύτερο πέρασε από την ζωή τους.
    • Και για κάποιους είσαι η καλή ή η κακή εκδοχή στην δική τους ιστορία.
    σύμφωνα με τον Φρόυντ έχουμε πολλούς εαυτούς.
    το πώς σε βλέπουν οι άλλοι εχει να κάνει με τον δικό τους εαυτό πιστεύω.
    και πολλές φορές τους ενοχλεί που είσαι ο εαυτός σου και προσπαθούν να σε αλλάξουν με κάτι που μπορούν να ελέγξουν καλύτερα. γνώμη μου

Senior Member
    σύμφωνα με τον Φρόυντ έχουμε πολλούς εαυτούς.
    το πώς σε βλέπουν οι άλλοι εχει να κάνει με τον δικό τους εαυτό πιστεύω.
    και πολλές φορές τους ενοχλεί που είσαι ο εαυτός σου και προσπαθούν να σε αλλάξουν με κάτι που μπορούν να ελέγξουν καλύτερα. γνώμη μου
    Απόλυτα σωστό. Συμφωνώ.

Senior Member
    Καλα περασαμε και σημερα.... Επαιζα με τα ανηψάκια μου το απογευμα. Πολυ γέλιο....

Page 81 of 91 FirstFirst ... 31717980818283 ... LastLast