Εκφραστειτε ελευθερα!!! - Page 82
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 82 of 91 FirstFirst ... 32728081828384 ... LastLast
Results 1,216 to 1,230 of 1365
    Senior Member
    Η υπερανάλυση είναι σαν μια συνεχιζόμενη ροή σκέψεων που ξεκινάει με ένα απλό «και αν» και καταλήγει στο «μήπως θα έπρεπε να πάω σε ψυχοθεραπεία για να λύσω όλα τα πιθανά σενάρια που φτιάχνω στο κεφάλι μου». Ενώ προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, συνήθως καταλήγουμε να έχουμε περισσότερες ερωτήσεις από ό,τι αρχικά είχαμε. Και κάπως έτσι, βρισκόμαστε να αναλύουμε αν η απόφαση για το χρώμα του καφέ που πήραμε σήμερα θα επηρεάσει τις μελλοντικές μας επιλογές σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Ας το παραδεχτούμε: το overthinking είναι η συντροφιά μας, ακόμα και όταν έχουμε την αίσθηση ότι λέμε «όχι, δεν θα το σκέφτομαι άλλο!» και συνεχίζουμε να το κάνουμε.”

(Είπα να προσθέσω και μια δόση χιούμορ στο κείμενο).

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    κατ αρχάς ο Καζαντζάκης κολλάει παντού, σε ευχαριστώ για το ανάγνωσμα.

μπορεί να είναι κι έτσι. αναφορικά με τη νηστεία κι εγώ δεν μπορώ τα κρεατικά πολύ, γάλα πίνω μόνο φυτικό πλέον, όμως αυτό το να νηστέψεις επειδή είναι μεγάλη εβδομάδα, αντί για παρότρυνση για ψυχική ανάταση ξερω γω και ενδοσκόπηση, γίνεται "είμαι καλός χριστιανός επειδή νηστεύω". κι αυτά της μάζας είναι κάπως εκνευριστικά για μένα.
    σωστά, ο άνθρωπος πρέπει να «νηστεύει» διαρκώς ' όχι να απέχει από τα αρτίσιμα φαγητά για κάποιες περιόδους αλλά να απέχει από το να βλάπτει τους συνανθρωπους του συνέχεια. Η νηστεία στο 98% των θρησκευόμενων (χριστιανών και μουσουλμάνων) είναι σαν παιδικό αστείο. Και τουλάχιστον οι χριστιανοί θα έπρεπε να είχαν ακούσει τον πατριάρχη τους (Ιησού) και αντί της νηστείας να -προσπαθούσαν να- εφάρμοζαν την αποχή από την κακή βούληση και πράξη αντί της νηστείας. Αυτό απάντησε και αυτός (και στο εδάφιο που έβαλα παραπάνω) όταν τον ρωτήσαν γιατί δεν νηστεύει οι «θεούσοι» της εποχής του.

Η νηστεία ξεκίνησε ως μια «πρωτόλεια» αγωγή για την βάρβαρη εκείνη προ Ιησού κοινωνία των εβραίων ώστε να εξασκήσουν τον χαρακτήρα τους. Ο Ιησούς μετά προέτρεψε τους συνανθρωπους του στο επόμενο βήμα: σημασία έχει να είσαι ηθικός κι όχι η νηστεία από το φαγητό.

Οπότε το μόνο που μένει να προσφέρει η νηστεία σήμερα είναι:
    α) να πυροδοτεί τα ψυχαναγκαστικά αντανακλαστικά κάποιων που ανησυχούν ακόμη για την θρησκεία (και που εξετάζουν το θέμα λογικά όπως και εσύ) και να τους εκνευρίζει
    β) σε άλλους ενοχικούς χριστιανούς να νομίζουν πως ισορροπήσαν την ανηθικότητά τους αφού απείχαν από τα αρτίσιμα για κάποιες ημέρες (αυτό το "είμαι καλός χριστιανός επειδή νηστεύω" που έγραψες και εσύ).
    γ) και σε εμένα (και άλλους υποθέτω), έναν άθεο-άθρησκο-αγνωστικιστή, να με κάνει να θυμηθώ να έχω στην διατροφή μου περισσότερα μαλάκια και όσπρια (αφού γεμίζουν τα μπροστινά ράφια των σ/μ και τα μενού των μαγειρείων) μα και να νιώθω ότι συμμετέχω «εθελοντικά» (μόνος μου και χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν) σε κάτι κοινό με τους συνανθρωπους μου

Senior Member
    Σωστά τα λες Σαλβαδόρ... Κι εγώ που πιστεύω, δεν νηστεύω ιδιαίτερα γιατί δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό... Επίσης συμφωνώ ότι το σημαντικότερο είναι να μην κάνεις κακό στους συνανθρώπους σου και προσπαθώ να το τηρώ... Σε περιπτώσεις που δεν το έχω καταφέρει, έχω ζητήσει συγνώμη (αναφέρομαι στο μακρινό παρελθόν)...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    άρα για σένα είναι κατι παραπάνω από έθιμο, κάτι σαν εσωτερική ανάγκη και κίνητρο. όλοι έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε κάπου.

εχθές περπάτησα λίγο παραπάνω από όσο συνηθίζω και ένιωσα σωματική κόπωση και τελικά διαπίστωσα αυτό που ήξερα πάντα, πως η κούραση του σώματος εμένα μέχρι ενός σημείου μοου κάνει καλό, ενώ η πνευματική κόπωση έστω και λίγη παρατεταμένη χρονικά, με απορρυθμίζει απόλυτα.
    το μυαλό πρέπει να δουλεύει, το σώμα πρέπει να ξεκουράζεται, όμως πρέπει και το μυαλό να ξεκουράζεται.

Senior Member
    Να περπατάς, να γυμνάζεσαι κάνει καλό Γιουσέρ και στο σώμα και στο μυαλό.

Senior Member
    η αλήθεια να λέγεται πλέηερ!
    ύστερα θυμήθηκα πως το περπάτημα ξεκουράζει το μυαλό!

Το περπάτημα ξεκουράζει πολύ το μυαλό ,μα για να ξεκουραστεί το δικό μου πρέπει να φτάσω από Ελλάδα Ταϊλάνδη Μ τα πόδια ....κ γυρισμο μαζί

Senior Member
    η αλήθεια να λέγεται πλέηερ!
    ύστερα θυμήθηκα πως το περπάτημα ξεκουράζει το μυαλό!
    Εγώ σταθερά περπατάω αρκετά χιλιόμετρα και γιατί με βοηθάει να χάσω μερικά κιλά που θέλω αλλά και με το άγχος/κατάθλιψη.

Senior Member
    τέλεια! πειθαρχεία πάνω απ όλα!

ξεκίνα με μικρές αποστάσεις άσε που για ΤαΘλάνδη πρέπει να ανανεώσεις και το διαβατήριο.

Senior Member
    άρα για σένα είναι κατι παραπάνω από έθιμο, κάτι σαν εσωτερική ανάγκη και κίνητρο. όλοι έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε κάπου.
    «Αυτός που μπορεί να ζήσει μακριά από τις ανθρώπινες κοινωνίες είναι είτε θηρίο είτε θεός», Αριστοτέλης

Δεν έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε κάπου, ανήκουμε κάπου είτε το θέλουμε είτε όχι. Όσο ισχυρό και να είναι το μίσος μας για το που ανήκουμε, σε ποια κοινωνία γεννηθήκαμε, σε ποια πόλη, δεν θα μας κάνει ποτέ να απαλλαχθούμε από τα γεγονότα, από την ύπαρξή μας. Οπότε μένει το χρέος μας να παραλάβουμε την σκυτάλη από τους προηγούμενους μας και να προσπαθήσουμε να πάμε αυτή την κοινωνία μας όπου ζούμε ένα βήμα παρακάτω. Όσες γυναίκες θεωρούν πως καταπιέστηκαν, όσοι ομοφυλόφιλοι θεωρούν πως λοιδωρήθηκαν, όσοι άνθρωποι θεωρούν πως αδικήθηκαν, έχουν χρέος. Όσοι άνθρωποι, γενικά. Οι υπόλοιποι που θα κοιτάξουν να ευδαιμονήσουν την ατομικότητά τους θα παραμείνουν άτομα, αλλά αυτοί δεν ανήκουν στην ανθρωπότητα ούτως ή άλλως. Οι άνθρωποι έχουν το χρέος.
    Last edited by salvador; 11-03-2025 at 00:49.

Senior Member
    Ακομα και θλιμμένη, είναι πανέμορφη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Ακομα και θλιμμένη, είναι πανέμορφη.

Δεν έχεις δει εμένα από κοντά, για αυτό την βρίσκεις πανέμορφη.
    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Senior Member
    Quote Originally Posted by salvador View Post
    «Αυτός που μπορεί να ζήσει μακριά από τις ανθρώπινες κοινωνίες είναι είτε θηρίο είτε θεός», Αριστοτέλης

Δεν έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε κάπου, ανήκουμε κάπου είτε το θέλουμε είτε όχι. Όσο ισχυρό και να είναι το μίσος μας για το που ανήκουμε, σε ποια κοινωνία γεννηθήκαμε, σε ποια πόλη, δεν θα μας κάνει ποτέ να απαλλαχθούμε από τα γεγονότα, από την ύπαρξή μας. Οπότε μένει το χρέος μας να παραλάβουμε την σκυτάλη από τους προηγούμενους μας και να προσπαθήσουμε να πάμε αυτή την κοινωνία μας όπου ζούμε ένα βήμα παρακάτω. Όσες γυναίκες θεωρούν πως καταπιέστηκαν, όσοι ομοφυλόφιλοι θεωρούν πως λοιδωρήθηκαν, όσοι άνθρωποι θεωρούν πως αδικήθηκαν, έχουν χρέος. Όσοι άνθρωποι, γενικά. Οι υπόλοιποι που θα κοιτάξουν να ευδαιμονήσουν την ατομικότητά τους θα παραμείνουν άτομα, αλλά αυτοί δεν ανήκουν στην ανθρωπότητα ούτως ή άλλως. Οι άνθρωποι έχουν το χρέος.
    αυτό που λέει ο Αριστοτέλης είναι σοφό. ο άνθρωπος ξε-ανθρωπίζεται.

πιστεύεις πως έχουν υποχρέωση δηλαδή; δεν κατάλαβα ακριβώς.

Senior Member
    αυτό που λέει ο Αριστοτέλης είναι σοφό. ο άνθρωπος ξε-ανθρωπίζεται.

πιστεύεις πως έχουν υποχρέωση δηλαδή; δεν κατάλαβα ακριβώς.
    ο Αρ. λέει πως όταν ζει κάποιος εκτός κοινωνίας είναι είτε θηρίο είτε Θεός, όμως όχι άνθρωπος.
    Κατά συνέπεια, ναι, όποιος ζει εκτός κοινωνίας (πχ λόγω ψυχικών νοσημάτων, μιας και γράφουμε σε τέτοιο φορουμ), όπως σημείωσες και εσύ, απανθρωπίζεται.

Την υποχρέωση προς την ανθρωπότητα την έχουν αυτοί που ανήκουν σε αυτή. Το να ανήκεις στην ανθρωπότητα είναι μια επιλογή. Γεννιέσαι άτομο, όμως επιλέγεις να ανήκεις στην ανθρωπότητα (ή όχι). Χρειάζεται δύναμη να κάνεις αυτό το βήμα καθώς αυτό σημαίνει το να επωμιστείς ένα χρέος, να προσφέρεις ένα κομμάτι του εαυτού σου για να λειτουργήσει ως κρίκος στην αλυσίδα των προηγούμενων και των επόμενων. Να κάνεις πράγματα και να βοηθήσεις από το μέρος σου ώστε να πάει αυτός ο κόσμος μπροστά. Αν παραμείνεις άτομο θα σε νοιάζει μόνο η προσωπική σου ευδαιμονία και οι σκοποί σου: να κερδίζεις εσύ

Παντρέψου την. Πήγαινε βρες την.
    γιάννης

Page 82 of 91 FirstFirst ... 32728081828384 ... LastLast