Results 1,321 to 1,335 of 1365
Thread: Εκφραστειτε ελευθερα!!!
-
10-04-2025, 21:05 #1321
- 10-04-2025, 22:48 #1322
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Investigative Dermatology παρακολούθησε για χρόνια τον ρυθμό ανάπτυξης των νυχιών σε εκατοντάδες άτομα και διαπίστωσε ότι, μετά τα 30, ο ρυθμός αυτός μειώνεται κατά περίπου 0,5% κάθε χρόνο.
10-04-2025, 23:06 #1323
10-04-2025, 23:30 #1324
13-04-2025, 19:37 #1325
Ευχαριστώ Μαριλού!
Εϊναι του Nikos Lefou Perriot Ziakas
Kαι στην ουσία δεν συμφωνώ. Δεν πρέπει κάποιος άνθρωπος να περάσει από όλα αυτά για να καταλάβει τι είναι η ζωή.
Έχω περάσει τα περισσότερα απ' όσα γράφει και το νιώθω στο πετσί μου αλλά θα προτιμούσα να ήμουν στον κόσμο μου και να μην είχα περάσει τίποτα απ' όλα αυτά, να μην ήξερα τίποτα, να ήμουν σαν ένα αθώο 25χρονο και δεν πιστεύω πως στην ζωή πρέπει να ταλαιπωρηθείς για να μάθεις.
Πιστεύω πως μπορείς να ζήσεις μια όμορφη ζωή χωρίς να χρειαστεί να περάσεις απ' όλα αυτά τα εμπόδια.
Όμως είναι τόσο όμορφο το κείμενο.
13-04-2025, 22:54 #1326
Oροθετικός γκέι μιλαει ανοιχτά για το προβλημα της αντικατάστασης του πληθυσμού και τις μοιραιες συνέπειες που έχει αυτη η δημογραφική αυτοκτονία.
14-04-2025, 03:53 #1327
14-04-2025, 22:48 #1328
Τουλάχιστον μην την εξευτελιζεις μες τις συνάφειες των ανθρώπων, που λεει ο ποιητής.
Όμως, αυτα τα κουμπιά που λείπουν είναι εμφανή στους ανθρωπους, και οι χαραμαδες απ την απουσια τους, τους είναι ο εύκολος τρόπος να μπουν στη ψυχή σου, κει που αν τα είχες δεν θα τολμούσαν. Τους είσαι δηλαδή ευάλωτος. Εκει ειναι τα ευκολα περάσματα από το τοίχος. Εισαι έρμαιο τους. Δεν ξερω αν πέρα απ τα κουμπιά, μεσα στη ψυχη δηλαδή, φροντισες να έχεις ισχυρες αμυνες για ν' αντεξεις. Δεν μιλώ για επιθετικά όπλα αφού ενω εχανες τα κουμπιά η ψυχη σου βάλθηκε να κτίζει άμυνες. Έστω κι αυτό είναι απόδειξη δύναμης. Δεν ξέρω πόσο ανθεκτική στα αδιστακτα των ανθρώπων είναι αυτή η αμυνα.
Έμαθα να εθελοτυφλω για να βιωνω στη ψυχη μου ευτυχια. Έφτιαξα επισης εναν ομορφο φανταστικό κοσμο μέσα μου. Έτσι, δεν με αγγίζει ιδιαίτερα η μη αποδοχή των ανθρωπων, ακόμα κι η αδικία, αφού οι φανταστικοι κοσμοι ειναι γεμάτοι από ανθρώπους, υπαρκτους και πλαστους καθώς τους θέλω.
Μου λενε πως είμαι καχύποπτος και πρεπει να το αποβαλω, για να κερδισουν την εμπιστοσύνη μου. Μου φέρνουν και παραδείγματα για να μου είναι πειστικοί. Ασήμαντα εννοείται. Διότι στα σημαντικά οι φόβοι μου επιβεβαιώνονται, μα ξέρουν τον τρόπο να μου τα παρουσιάζουν όμορφα, λογικά, μα και ωφελιμα για μενα.
Στα δύσκολα καταλαβαινεις οτι δεν εχεις κανεναν. Ακόμα κι αν βλεπουν τη δυσκολια σου, λες και υφίσταται ενα τοίχος στη ψυχή τους, δεν τους αφήνει να την αντιληφθούν ως δυσκολια και ούτε να σε βοηθήσουν. Τοτε καταλαβαίνεις ότι χαθηκαν από τον κόσμο η καλοσυνη και η βοήθεια. Είναι αρχές που τις αποδέχονται όλοι, μα και παλι καποιο τοίχος δεν τους αφήνει να τις κανουν πράξη. Πράξη που να εξαφανίζει την ανάγκη του άλλου.
18-04-2025, 12:32 #1329
Ουρλιάζω κάτω από το σταυρό του Χριστού δίχως να κατεβαίνω από τον Γολγοθά.
Περιμένω την Ανάσταση μέχρι την τελευταία ρουφηξιά μοναξιάς και φόβου.
Η ελπίδα είναι σαν το μικρό κερί που τρεμοπαίζει μέσα στη νύχτα της ζωής αλλά δε σβήνει. Παραμένει εκεί.
Ίσως αδύναμη, ίσως εύθραυστη, αλλά πάντα παρούσα.
Μην τη σβήσεις. Κράτα την ελπίδα.
Και να θυμάσαι: ακόμα και η πιο μαύρη νύχτα έχει πάντα ένα ξημέρωμα.
-π. Λίβυος-
25-04-2025, 16:28 #1330
Θεωρώ ότι οι γυναίκες, πολύ περισσότερο από τους άνδρες οφείλουν να προσέξουν ιδιαιτέρως την γλώσσα που μιλάνε.
Αυτό το λέω επειδή η γλώσσα που μιλάνε φτιάχτηκε αμιγώς από άνδρες.
Η γυναίκα δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή στην δημιουργία της γλώσσας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνει την σημερινη γυναίκα,για πρώτη φορα ίσως στην μακραίωνη ιστορία της, να δυσανασχετήσει. Να συνοφρυωθεί. Να αισθανεί ιδιαιτέρως άβολα. Η γλώσσα που μιλάει η γυναίκα φτιάχτηκε από άνδρες. Η ηθική γλώσσα βάσει της οποίας συμπεριφέρεται μία γυναίκα, φτιάχτηκε από άνδρες.
Ο κόσμος μέσα στον οποίο υπαρχει η γυνάικα , δημιουργήθηκε βάσει των οδηγιών της γλώσσας που έπλασε ο άνδρας.
Η γυναίκα συνεπώς είναι ολωσδιόλου αμέτοχη στο κοσμικό αυτό πατροπαράδοτο ανοσιούργημα.
Θεωρώ πως η γυναίκα οφείλει για πρώτη φορά να αναζητήσει την πραγματική αιτία της υποτιθέμενης γυναικείας της υπόστασης. Υπαινίσσομαι απροκάλυπτα οτι η περίφημη γυναικεία φύση, δεν πρόκειται διόλου για ένα φυσιολογικό φαινόμενο, αλλα για ένα μεταλλαγμένο, πατροπαράδοτο, γλωσσοϋποθετικό “πράγμα”.
Αυτός ο απροκάλυπτος υπαινιγμός αποτελεί ό,τι πιο ευοίωνο και ελπιδοφόρο κυοφορεί η νοοσοφία.
Θεωρώ ότι η γυναικεία φύση δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.
Η σημερινή γυναικα συνεχίζει να είναι ένα ανδρικό τερατούργημα.
Νίκος Καρβέλας Νοοσοφία
25-04-2025, 23:52 #1331
Δεν μπορείς να βρεις γαλήνη αποφεύγοντας τη ζωή.
Virginia Woolf
28-04-2025, 10:30 #1332
Ο πρώτος με θυμήθηκε με το που αφυπηρέτησε όταν πάνω στον πανικό του που δεν προετοίμασε το έδαφος για την αφυπηρέτηση του επιζητούσε φιλία. Βρήκε στο πρόσωπο μου αυτόν που θα του πρόσφερε σε ύφος αυτό που δεν φρόντισε να δημιουργήσει πριν την αφυπηρέτηση του. Οι άλλοι που τους είχε για τους στενούς συνεργάτες και έμπιστους του, του έκλεισαν αμέσως εμμέσως την πόρτα. Εκείνες τις φορές που τους πήρε τηλέφωνο δεν του το απαντούσαν. Τους έμεινε όμως η καλή τριβή με θεματολόγιο και η ανάδειξη εκεί που αυτή θα τους ήταν χρήσιμη στη μετέπειτα πορεία. Κράτησαν γι αυτόν λόγια εκτίμησης και μια αβαθή συναρίθμηση του ανάμεσα στους φίλους ή καλούς γνωστούς. Κάποια λόγια του κατά τις επικοινωνίες του μαζί μου, αφού νοείται αυτή γινόταν με δική του πρωτοβουλία, ήταν να μου λέει πως σκόπευε να με αξιοποιούσε καλύτερα. Μόνο που το ύφος με το οποίο το έλεγε μαρτυρούσε τύψη, τουλάχιστον αίσθημα αδικίας ή μετανιώματος προς το πρόσωπο μου.
Ο δεύτερος, μου έδωσε την εικόνα πως με αναβάθμισε με το να μου αναθέτει αρκετά επιπέδου θεματολόγιο εν σχέση με τον προκάτοχο, υπογραμμίζοντας μου πως έπρεπε να αξιοποιηθώ και να μετατραπώ σε στέλεχος. Το παράτυπο όμως του διορισμού του τον έκανε να υποβάλει νωρίς την παραίτηση του και να επανέλθει εκεί που ήταν πριν ανάμεσα μας, χωρίς να απεκδύεται όμως του στάτους που είχε πριν αναλάβει.
Όταν κατέφθασε από το πουθενά ο τριτος, ο δεύτερος φρόντισε να παρουσιάσει άλλον που βρισκόταν εκεί από παλιά ως το μεγάλο κεφάλαιο και εμένα, από τις κουβέντες του τρίτου, με παρουσίασε ότι εκτελούσα καθήκοντα αμέσως πιο κάτω θέσης υπαλλήλου. Μια μέρα, του είπε και ο συνάδελφος απ τους υποτίεθται παρέες εκει, είτε επιπόλαια είτε δεν πιστεύω από πρόθεση, πως ο πρώτος δεν εμπιστευόταν εμάς τους δυο. Η παραμονή του τρίτου ήταν για μένα μια εργασία με γνωρίσματα εξευτελισμού και μια προσπάθεια μου να αποδείξω επίπεδο, μάλλον για να κρατησω τον εγκέγαλο μου σε επίπεδο, αν και κατά βάθος γνώριζα πως αυτό που έκανα δεν είχε κανένα αντίκρισμα. Λογικό κι αναμενόμενο ήταν κάποιες στιγμές να υψωθούν οι τόνοι της φωνής. Με το που έφυγε, δεν ξέρω αν ήταν αυτός ή κάποιος άλλος που το έπραξε, φρόντισε να προκαταλάβει την τέταρτη ότι συνέβαιναν τέτοια, ως η εικόνα. Η ενόχληση μου με τη συμπεριφορά κάποιου εκεί διατάραξε τη σχέση μου με το τέταρτο πρόσωπο εκεί που τα πράγματα φαινόντουσαν να οδεύουν προς άριστη σχέση. Έπειτα όποιος ξέρει να χειρίζεται καλύτερα καταστάσεις βγαίνει προς τα έξω ο αδικημένος και η τυχον αντίδραση κατά συμπεριφορών σε στιγματίζει ασχέτως αν δεν άντεξες με το που σου φέρθηκαν άσχημα. Στο μεταξύ έχω σαφώς υποβαθμιστεί, έχω χάσει ευκαιρίες να βρεθώ αλλού με την ψευδαίσθηση ότι εδώ ήταν όλα καλά κι όμορφα.
Κι όμως έμαθα απέξω τη δουλειά, λες και μου είναι παιχνίδι. Μα κι αυτό δεν είναι υπερ μου αφού τους έγινε καλή δικαιολογία με το που θέλησα να φύγω. Κρατιουνται κι από την εικόνα του να μην μου έχουν τη δέουσα εμπιστοσύνη. Μόνο εγώ βιώνω πόσο ψυχοφθόρα μου είναι όλα αυτά.γιάννης
10-05-2025, 19:49 #1333
Δεν λέει να υποχωρήσει αυτή η συχνοουρια. Λίγο καφέ να πιω με πιάνει όλη την επόμενη μέρα.
10-05-2025, 20:12 #1334
O καφες ειναι διουρητικος, δεν το ξερεις;
10-05-2025, 20:23 #1335
Το ξέρω αλλά είναι και αδυναμία