Εκφραστειτε ελευθερα!!! - Page 90
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 90 of 90 FirstFirst ... 4080888990
Results 1,336 to 1,345 of 1345
    Senior Member
    Quote Originally Posted by andreas86 View Post
    Το ξέρω αλλά είναι και αδυναμία
    Δεν μπορεις να τα εχεις ολα.

Senior Member
    Εγώ που δεν θα δω Γιουροβίζιον πειράζει;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by andreas86 View Post
    Εγώ που δεν θα δω Γιουροβίζιον πειράζει;;
    Καθόλου . Κι εγώ δεν την παρακολουθώ. Βέβαια, κάπου-κάπου κάνω μια βόλτα για να δω αν έχουν ακόμα το αρχικό σήμα. Εκ των υστέρων βέβαια. Και βλέπω ότι υπάρχει ακόμα. Τουλάχιστον αυτό ακούω εδώ (στο 1:52), έστω και συντετμημένο. Δε ξέρω αν προβλήθηκε έτσι βέβαια.

Και μια και το έφερε η κουβέντα, ας αναφέρω ότι πρόκειται για το πρελούδιο από το περίφημο Te Deum H.146 του Marc-Antoine Charpentier. Γράφτηκε γύρω στο 1690. Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι δουλειά έχει μια θρησκευτικού χαρακτήρα σύνθεση από το γαλλικό μπαρόκ σε έναν σύγχρονο διαγωνισμό όπως αυτός της Eurovision. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στον θριαμβευτικό και εορταστικό χαρακτήρα του έργου, με το απλό αλλά πολύ χαρακτηριστικό μελωδικό μοτίβο που εύκολα συγκρατεί ο καθένας.

Το πρελούδιο αυτό έχει παιχτεί με πολλούς τρόπους, ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι δυνατότητες έχουν αυξηθεί σημαντικά.

(1) Στην αρχική του εκδοχή, από την Sinfonie Saint-Julien.

(2) Σε μεταγραφή για χορωδία και τρομπέτα, στον καθεδρικό Nidaros του Trondheim.

(3) Από τον μεγάλο δάσκαλο M. Chapuis στο ιστορικό όργανο Clicquot του βασιλικού παρεκκλησίου των ανακτόρων των Βερσαλιών. Η μελωδία ακούγεται στο Cornet V του οργάνου που ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη χροιά του.

(4) Εκδοχή ... metal!

(5) Στη Γαλλία πάντως το γλεντάνε κανονικά. Ακούγεται θαυμάσια στο μεγάλο ιστορικό όργανο του καθεδρικού του Albi (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO), που διαθέτει την πλήρη σειρά τρομπετών και bombardes γαλλικής αισθητικής που χρειάζεται, από το αστραφτερό Clairon 4' έως το αβυσσαλέο και επιθετικό Contre Bombarde 32'. Δυστυχώς ο ήχος δεν είναι εντελώς συγχρονισμένος με την εικόνα αλλά τι να γίνει, έτσι βγήκε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Καθόλου . Κι εγώ δεν την παρακολουθώ. Βέβαια, κάπου-κάπου κάνω μια βόλτα για να δω αν έχουν ακόμα το αρχικό σήμα. Εκ των υστέρων βέβαια. Και βλέπω ότι υπάρχει ακόμα. Τουλάχιστον αυτό ακούω εδώ (στο 1:52), έστω και συντετμημένο. Δε ξέρω αν προβλήθηκε έτσι βέβαια.

Και μια και το έφερε η κουβέντα, ας αναφέρω ότι πρόκειται για το πρελούδιο από το περίφημο Te Deum H.146 του Marc-Antoine Charpentier. Γράφτηκε γύρω στο 1690. Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι δουλειά έχει μια θρησκευτικού χαρακτήρα σύνθεση από το γαλλικό μπαρόκ σε έναν σύγχρονο διαγωνισμό όπως αυτός της Eurovision. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στον θριαμβευτικό και εορταστικό χαρακτήρα του έργου, με το απλό αλλά πολύ χαρακτηριστικό μελωδικό μοτίβο που εύκολα συγκρατεί ο καθένας.

Το πρελούδιο αυτό έχει παιχτεί με πολλούς τρόπους, ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι δυνατότητες έχουν αυξηθεί σημαντικά.

(1) Στην αρχική του εκδοχή, από την Sinfonie Saint-Julien.

(2) Σε μεταγραφή για χορωδία και τρομπέτα, στον καθεδρικό Nidaros του Trondheim.

(3) Από τον μεγάλο δάσκαλο M. Chapuis στο ιστορικό όργανο Clicquot του βασιλικού παρεκκλησίου των ανακτόρων των Βερσαλιών. Η μελωδία ακούγεται στο Cornet V του οργάνου που ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη χροιά του.

(4) Εκδοχή ... metal!

(5) Στη Γαλλία πάντως το γλεντάνε κανονικά. Ακούγεται θαυμάσια στο μεγάλο ιστορικό όργανο του καθεδρικού του Albi (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO), που διαθέτει την πλήρη σειρά τρομπετών και bombardes γαλλικής αισθητικής που χρειάζεται, από το αστραφτερό Clairon 4' έως το αβυσσαλέο και επιθετικό Contre Bombarde 32'. Δυστυχώς ο ήχος δεν είναι εντελώς συγχρονισμένος με την εικόνα αλλά τι να γίνει, έτσι βγήκε.
    Δεν ξέρω τι με εντυπωσιάζει περισσότερο: ότι ήξερες τη χρονολογία σύνθεσης ή ότι έχεις ακούσει την metal εκδοχή του Charpentier. Πρέπει να σε μελετήσει η επιστήμη.

Senior Member
    Βλέπω για 1.000 φορά την τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ

Senior Member
    Λοιπόν έχω σκοπό να αγοράσω κι άλλο πουλάκι και ρώτησα το ChatgpT για ιδέες ονομάτων. Σε κάποια φάση μου βγάζει αυτό:

Θες να φτιάξω και ελληνικές παραλλαγές; Π.χ.

Καναρίνι Μπάτμανίδης

Χελιδόνι Θαύμα

Τζούλια Φτερού (για Black Widow)

Ή μήπως θες λίστα μόνο από κακούς σούπερ ήρωες;

Είπες:
    Το Τζούλια Φτερού είναι πολύ αστείο χαχααχχααχαχ ξεράθηκα στο γέλιο! Λες και είναι τρανς και δουλεύει στη Συγγρού χαχχχαχααχα

Το ChatGPT είπε:
    Χαχαχ ναι! Το Τζούλια Φτερού χτυπάει σε όλα τα επίπεδα — λίγο superhero, λίγο showbiz, λίγο μεταμεσονύκτια τηλεοπτική περσόνα από τη δεκαετία του '90. Έχει vibes τύπου “η Καναρίνη της Καρδιάς σου”, με κάπα και στρας.

Αν σ’ αρέσουν τέτοια, να σου ρίξω μερικά ακόμα στο ίδιο ύφος — ελληνικές σούπερ-πουλί ταυτότητες με ίχνη trash-glam και cult;

Κάνει και χιούμορ ρε! Άκου να ονομάσω το πουλί μου Τζούλια Φτερού! ΧΑΧΑΧΑ

Senior Member
    Μια χαρά το βρίσκω, κάνεις και bonding με το AI και όταν εξεγερθούν τα ρομπότ θα το θυμάται και δε θα σε πειράξει.

https://www.youtube.com/shorts/PNPTlFDy1qA

Senior Member
    δεν θελω να σας ταραξω, αλλα το ΑΙ ειναι πιο πνευματωδες και πιο "ενσυναισθητο", απο τους περισσοτερους ανθρωπους που ξερω. και δεν μιλαμε καν για τις γνωσεις του, που απλα δεν τις φτανουν κοινοι θνητοι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν θελω να σας ταραξω, αλλα το ΑΙ ειναι πιο πνευματωδες και πιο "ενσυναισθητο", απο τους περισσοτερους ανθρωπους που ξερω. και δεν μιλαμε καν για τις γνωσεις του, που απλα δεν τις φτανουν κοινοι θνητοι.
    Η Ταιβανεζικη Framework φτιαχνει ωραια μηχανηματα, με 2μιση χιλιαρικα παιρνεις σερβερ με 128ΓΒ κοινη μνημη και μπορεις να τρεξεις αρκετα μεγαλα μοντελα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ninja View Post
    Μια χαρά το βρίσκω, κάνεις και bonding με το AI και όταν εξεγερθούν τα ρομπότ θα το θυμάται και δε θα σε πειράξει.

https://www.youtube.com/shorts/PNPTlFDy1qA
    Χαχα Ευτυχώς δηλαδή θα το γλυτώσω το ξύλο :Ρ Θα θυμάται τις πλάκες που κάναμε σαν παλιόφιλοι... Άκου να μου λέει ''να σου ρίξω''.. ¨Ωπα ρε μάγκα! ΧΑχα

Page 90 of 90 FirstFirst ... 4080888990