Υπέρ ανάλυση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Υπέρ ανάλυση

Υπάρχει άραγε τρόπος να μην υπεραναλυουμε τα πράγματα στο μυαλό μας αν ναι πως,αν το έχει πετύχει κάποιος θα ήθελα να ξέρω το πώς

Εστάλη από M5 στο E-Psychology.gr Mobile App

Banned
    αυτο που μπορω να σκεφτω ειναι κανεις συγκεκριμεενα δημιουργικα πραγματα, και να προσπαθεις να εισαι συγκεντρωμενη σε αυτο που κανεις. για παραδειγμα ενα χομπυ, πχ να αρχισεις να παιζεις καποιο μιυσικο οργανο

Senior Member
    Αυτο που προσπαθω να κανω...
    Να μην αφηνω το μυαλο μου να φλυαρει αλλα να ενεργω, να κανω κατι....οποτε η ενεργεια τραβαει και το φλυαρο μυαλο προς το μερος της....
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Junior Member
    Αυτό με έχει φάει εμένα!Υπεραναλύω τα πάντα και δεν είναι καλά!Καμιά φορά θέλω να νιώσω όπως παλιά που ήμουν πιο "αναίσθητη"!

Εστάλη από SM-J500FN στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Προσπαθώ να διατηρήσω στο μυαλό μου το μότο "Η υπερανάλυση αναστέλει τη δράση".

Quote Originally Posted by Μαρία7272 View Post
    Αυτό με έχει φάει εμένα!Υπεραναλύω τα πάντα και δεν είναι καλά!Καμιά φορά θέλω να νιώσω όπως παλιά που ήμουν πιο "αναίσθητη"!

Γενικά αυτοί που υπεραναλυουν τα πράγματα είναι αρκετά έξυπνοι σε πολλά επίπεδα αλλά αρκετά επιτρέπεις σε διάφορες ψυχικές ασθένειες

Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Προσπαθώ να διατηρήσω στο μυαλό μου το μότο "Η υπερανάλυση αναστέλει τη δράση".
    Θα το προσπαθήσω τι άλλο λες από μέσα σου για μην σκέφτεσαι διαφορά και αν τελικά υπάρχει τρόπος να γίνεις αναίσθητος

Quote Originally Posted by Μαρία7272 View Post

Μαρία πως το σταματάς την υπεραναλυση και αν πως καταφέρνεις να είσαι αναίσθητος

Miliva21
    Guest
    Να ζεις περισσοτερο απο οσο σκεφτεσαι...οταν πας να σκεφτεις να πεις στοπ! Να πιασεις και να κανεις κτ....το παραμικρο....καθαρισε το σπιτι σου...μαγειρεψε....διαβασε...δ ες μια ταινια....βγες εξω με παρεα....κανε κατι πρακτικο να διατηρεις τα χερια σου απασχολημενα για να ξεφευγει το μυαλο....ξεκινα καποιο χομπι που σ αρεσει...ή μια δημιουργικη ασχολια οπως χειροτεχνια....ζωγραφικη....δ ημιουργια διακοσμητικων ...κοσμηματων...

Να εχεις το μυαλο σου συγκεντρωμενο στη δραστηριοτητα που κανεις....και να κρατας ημερολογιο σκεψεων πχ να καταγραφεις τις σκεψεις σου και καθε φορα που ξεκινας να υπεραναλυεις και να σκεφτεσαι τα ιδια..πες στοπ...δεν υπαρχει λογος να υπεραναλυω

Αυτό κάνω ασχολούμαι με δραστηριότητες διάφορες άλλες οι σκέψεις ξεπροβάλουν

Junior Member
    Το παλεύω να μην πολυσκέφτομαι για κάτι που με αγχώνει και με κάνει να νιώθω άσχημα....

Senior Member
    Quote Originally Posted by σουζι1 View Post
    Θα το προσπαθήσω τι άλλο λες από μέσα σου για μην σκέφτεσαι διαφορά και αν τελικά υπάρχει τρόπος να γίνεις αναίσθητος

Βασικά αφήνεις το ρου του κόσμου και της πραγματικότητας να σε πάρουν μαζί τους....κι έτσι η ζωή κυλάει πιο εύκολα, ή καλύτερα ίσως πιο μηχανικά στην αρχή, ωστόσο σιγά σιγά θα σου δίνει όλο και περισσότερες στιγμές. Όσον αφορά, το πως θα γίνεις αναίσθητη, δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω, οφείλω όμως να σου πω ότι είναι μεγάλο ρίσκο.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Να ζεις περισσοτερο απο οσο σκεφτεσαι...οταν πας να σκεφτεις να πεις στοπ! Να πιασεις και να κανεις κτ....το παραμικρο....καθαρισε το σπιτι σου...μαγειρεψε....διαβασε...δ ες μια ταινια....βγες εξω με παρεα....κανε κατι πρακτικο να διατηρεις τα χερια σου απασχολημενα για να ξεφευγει το μυαλο....ξεκινα καποιο χομπι που σ αρεσει...ή μια δημιουργικη ασχολια οπως χειροτεχνια....ζωγραφικη....δ ημιουργια διακοσμητικων ...κοσμηματων...
    ω
    Σωστα αυτα , αποσπας την σκεψη σου , καιστο τελος σου γινεται συνηθεια να μην πολυσκεφτεσαι το καθε τι ........και καθε αρνητικη σκεψη που εισχωρει , η μαλλον την αφηνεις να εισχωρησει στο μυαλο σου , ειναι σαν το μπαλλονι , φουσκωνει , διογκωνεται , και μπλοκαρει τα παντα ..................αρχισε να εξασκησε στο να ελεγχεις τις σκεψεις σου , οπχι αυτες εσενα , καποια στιγμη θα τα καταφερεις , αφου θα σουχει γινει συνηθεια ........

Miliva21
    Guest
    Βασικα το καλυτερο ειναι με το που μπαινεις στο τρυπακι να σκεφτεις να το καταλαβεις και να βαλεις φρενο....κατευθειαν...

Στοπ! Τι παω να κανω? Παω παλι να σκεφτω...? Τι να σκεφτω? Αδικος κοπος δεν με βοηθαει πουθενα...και στρεφεις τη προσοχη σου αλλου

Banned
    Quote Originally Posted by σουζι1 View Post

Μήπως τελικά το πρόβλημά σου είναι η υπερευεσθησία; Μήπως αυτή σε κάνει να σκέφταισε διάφορα; Αλλιώς που κολλάει το αν υπάρχει τρόπος να γίνεις αναίσθητος;

Page 1 of 2 12 LastLast