Mαρτυρίες άλλων - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 74
    Banned
    ειμαι πολυ επιφυλακτικη πλεον με τα φαρμακα. νομιζω πως σου δινουν ενα πραγμα ,ανακουφιση, και σου παιρνουν πολυ περισσοτερα μακροπροθεσμα

Banned
    Quote Originally Posted by tselpemts View Post
    Μάλλον δεν θεραπεύεται χωρίς αγωγή όσο ήπια και να είναι.Απλως κάποιοι συνηθίζουν αυτή την κατάσταση και υπολειτουργούν έτσι μέχρι να φτάσουν τα 40 ή 50 τους και να ξεκινήσουν αγωγή.
    Λοιπόν με την ευκαιρία να πω κι εγώ την ιστορία μου, μιας και είμαι καινούργιος στο φόρουμ.Ειμαι 38 ετών και πρώτη φορά που ένιωσα το αίσθημα της κατάθλιψης ήταν το 2011.Δεν θέλω να αναφερθώ στις αιτίες ,που πολλές φορές δεν είναι πάντα χειροπιαστές, οπότε θα πω ότι ήταν λόγω γενικευμένου άγχους.Πηρα ladose 20mg τη μέρα και σε 20 μέρες το πολύ ήμουν περδίκι.Παρολα αυτά συνέχισα αγωγή για 2 χρόνια γιατί φοβόμουν μην ξαναπεσω,οπότε ολο το 2012 και το 2013 έπαιρνα 20mg.Το 2014 το έκανα 10mg και μετά το έκοψα.2015,2016 ήμουν μια χαρά χωρίς χάπι.Ωσπου φέτος το καλοκαίρι επανήλθαν τα συμπτώματα.Οποτε αρχές Αυγούστου πάλι ladose 20 mg και εδώ και μια εβδομάδα πάλι είμαι πλέον καλά.Δεν ξέρω εάν περνάω ήπια κατάθλιψη και αν μπορούσε να ήταν αντιμετωσιμη χωρίς φάρμακα αλλά όταν πέφτω σε αυτή τη φάση έχω τα πάντα της κατάθλιψης.Κλαιω,δε θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι,αρνούμαι να βγω από το σπίτι,δεν θέλω να βλέπω κανέναν,παθαίνω κρίσεις πανικού,τρέμω από άγχος και φόβο.Και τις 2 φορές που το έπαθα τα συμπτώματα κράτησαν μέχρι να κάνει δράση το χάπι και ευτυχως έκανε γρήγορα.Τωρα από δω και πέρα δεν ξέρω εάν θα το ξανακοψω ή εάν θα μείνω σε συντηρητική αγωγή για χρόνια.Οπως έρθουν τα πράγματα.
    Εύχομαι σε όλους να είστε καλά και να προσέχετε την ψυχή σας!!!

Στάλθηκε από το SM-T820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Προσοχή οτανκοβεις ενα αντικαταθλιπτικο, μπορεί να επανέλθει με χειρότερα συμπτώματα. Αυτό Ομως δεν στο λένε...
    Φιλικά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Προσοχή οτανκοβεις ενα αντικαταθλιπτικο, μπορεί να επανέλθει με χειρότερα συμπτώματα. Αυτό Ομως δεν στο λένε...
    Φιλικά.
    Ναι ομως αυτο συνηθως γινεται οταν το κοβεις αποτομα ή οταν το κοβεις απο μονος οταν θες...

Εστάλη από GT-S7580 στο E-Psychology.gr Mobile App

Banned
    Tι θα πει απότομα; Σου είπε εσένα ο ψυχίατρος μην τα κοβεις απότομα;

Senior Member
    Tι θα πει απότομα; Σου είπε εσένα ο ψυχίατρος μην τα κοβεις απότομα;
    Εννοειται οτι δεν πρεπει να τα κοβουμε αποτομα?? Δηλ τα παιρνω πχ ενα χρονο και τα σταματαω μεσα σε μια μερα? Αυτο εννοω.

Banned
    Γιατί απ όσο ξέρω για την ψυχιατρική στην Ελλάδα απλα δεν υπάρχει ο κίνδυνος του
    rebound depression.

Banned
    Τίποτα δεν εννοείται στο γιατρό πας γιατί ξέρει τη δουλεια του και δίνει οδηγίες επίσημα και επιστημονικα αλλοιως τα φάρμακα θα τα έγραφαν και οι φαρμακοποιοί.

Senior Member
    Τίποτα δεν εννοείται στο γιατρό πας γιατί ξέρει τη δουλεια του και δίνει οδηγίες επίσημα και επιστημονικα αλλοιως τα φάρμακα θα τα έγραφαν και οι φαρμακοποιοί.
    Ε αυτο λεω και γω. Αλλα κανενας γιατρος δεν θα σου πει σταματα το μεσα σε δυο μερες. Αλλο αν καποιοι που παιρνουν φαρμακα τα κοβουν απο μονοι τους επειδη τους τη βαρεσε ή επειδη και καλα αισθανονται καλυτερα....

Banned
    Δεν τα διακόπτουν ποτε, απλα τα παίρνει ς μια ζωή. Ξέρεις κανένα να τα έχει κοψει; με οδηγια γιατρού;

Senior Member
    Quote Originally Posted by icecream View Post
    εγω αρχισα υπνωση, η ψυχολογος μου ειναι πολυ αισιοδοξη... παιρνω παροξετιν , η ψυχολογος μου λεει να το κοψω αλλα προς το παρον φοβαμαι.
    Η ψυχολογος σου σου εκανε και κανονικες συνεδριες για καιρο πριν αρχισετε υπνωση?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Δεν τα διακόπτουν ποτε, απλα τα παίρνει ς μια ζωή. Ξέρεις κανένα να τα έχει κοψει; με οδηγια γιατρού;
    Αν ο ψυχιατρος σου πει πως θα τα παιρνεις για μια ζωη τοτε αλλαξε τον. Και ναι γνωριζω καποιους ανθρωπους που τα εκοψαν.με οδηγια γιατρου και δεν τα ξαναχρειαστηκαν.

Banned
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Η ψυχολογος σου σου εκανε και κανονικες συνεδριες για καιρο πριν αρχισετε υπνωση?
    πηγα σε μία σύμβουλο η οποία ήταν άθλια και μετά πήγα σε αυτήν... δυστυχώς άργησα να τη βρω και είχα αρχίσει ήδη τα χάπια.

δύο συνεδρίες έχω κάνει με αυτήν.

Banned
    εγω πάλι νομίζω ότι τεμπελιάζει ο εγκέφαλος και μαθαίνει με βοηθητικές ρόδες.
    όπως και να το κάνουμε το χάπι είναι ξένη χημεία που μπαίνει στον οργανισμό σου
    δεν είναι κάτι δικό σου οπότε δεν πρόκειται να μάθεις να το κάνεις μόνος σου

Senior Member
    πηγα σε μία σύμβουλο η οποία ήταν άθλια και μετά πήγα σε αυτήν... δυστυχώς άργησα να τη βρω και είχα αρχίσει ήδη τα χάπια.

δύο συνεδρίες έχω κάνει με αυτήν.
    Στο μερος που ζω υπαρχει μια ψυχολογος που κανει μονο συνεδριες κλινικης υπνωσης. Στο ραντεβου γνωριμιας σου ταζει απιστευτα πραγματα. Οτι θα ξεπερασεις ακομα και προβληματα υγειας. Οτι τελειωνει η θεραπεια στα 12 ραντεβου. Σου διαβαζει ενα κειμενο αναλογα τι εχεις ζητησει, πχ αν εχεις καποια συγκεκριμενη φοβια.
    Και μεχρι το επομενο ραντεβου, δε στο δινει καν ηχογραφημενο για να κανεις την υπνωση καθε μερα επι βδομαδες. Ουσιαστικα κανει αυτη τη σχεδον 1 ωρα και μετα σου λεει "Ξεκλειδωθηκε".
    Αν πεις οτι δεν αλλαξε τιποτα και δεν εχεις καμμια βελτιωση, σου λεει να επαναλαβετε την ιδια υπνωση. Και αν παλι δεν αλλαξει απολυτως τιποτα, σου λεει οτι για καποιο λογο εσυ μπλοκαρεις την αλλαγη συνειδητα, αφου το προβλημα στο ασυνειδητο εχει ξεκλειδωσει μετα τη συνεδρια.
    Μη στα πολυλογω, κανει υπνωση σε ασθενεις/πελατες που δεν τους γνωριζει, δεν εχει ιδεα για τα πραγματικα θεματα τους, το παρελθον τους. Παιρνει τα κειμενα, βαζει τον πελατη σε χαλαρωση και διαβαζει. Και αν δεν υπαρξει αποτελεσμα, λεει οτι ο πελατης δεν ηταν ετοιμος και δε θελει να κανει αλλαγες.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    εγω πάλι νομίζω ότι τεμπελιάζει ο εγκέφαλος και μαθαίνει με βοηθητικές ρόδες.
    όπως και να το κάνουμε το χάπι είναι ξένη χημεία που μπαίνει στον οργανισμό σου
    δεν είναι κάτι δικό σου οπότε δεν πρόκειται να μάθεις να το κάνεις μόνος σου
    δεν τεμπελιαζει προς Θεου....εχει εξαντληθεί και δεν φερνει τη σωστη χημικη ισορροπια πλεον
    ετσι πιστευω δηλαδη και εγω για την ωρα...
    απο εκει κ περα ειναι ξενη χημεία σωστά
    σκεψου ομως ότι και τα υπολοιπα χαπια ειναι επισης ξενα αλλα αμα εχεις ζαχαρο,χοληστερινη κλπ θα τα παρεις? ποσοι τα παιρνουν κι αυτα ποσα χρονια
    θυροειδη επισης? εγω θα το παιρνω εφ ορου ζωης για να ρυθμιστω.
    μονος σου ειδικα πιο σοβαρες κατθλιψεις , δν ξερω για την ηπια
    το βρισκω πολυ δυσκολο να το ξεπερασεις μονος σου...αγαπητη.
    Ειναι βοηθημα κακα τα ψεματα.
    Αυτο δε σημαινει οτι τα θεοποιώ κι εγω...φοβαμαι πλ τις μακροχρονιες παρενεργειες γιατι
    πολυ απλα κανεις δε ξερει τι μελλει γενεσθαι με τα συγκεκριμενα.
    Ελπιζω να μην τα χρειαστω αλλα...

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast