Απωθημένα! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 74
    Άλλο "τραυματικές εμπειρίες" π.χ. λεκτική ή σωματική κακοποίηση, και άλλο "δεν έζησα την ζωη μου", δλδ δεν έζησα/στερήθηκα/απείχα από φυσιολογιικές δραστηριότητες της ζωης πχ. το παιχνίδι στις αλάνες, η νυχτερινή ζωή, το σεξ, οι σχέσεις με το άλλο φύλο, η μη μόρφωση. Έτερον εκατερον. Απλά κάνω τη διάκριση. Και το πρώτο οδηγεί σε απωθημένα αλλά και το δεύτερο. Διαφορετικό ξέσπασμα απωθημένου έχει το πρώτο διαφορετικό το δεύτερο. Το χειρότερο είναι να συνυπάρχουν στο άτομο και τα δυο.
    Επίσης, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι απωθημένα. Τους καταλαβαίνεις αυτους που δεν έχουν απωθημένα. Είναι αυτοί που έχουν μια πηγαία χαρά και γαλήνη, που κινούνται με αυθορμητισμό ο οποίος συνοδεύεται από λογική.

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Πιστεψε με μαρα.πραγματικα ο κολλητος μου εχει αληθινους φιλους γυρω του ειμαστε 5 κολλητη φιλοι πραγματικοι φιλοι ομως.ο φιλος μου απολαμβανη ολα τα καθημερινα πραγματα.οπως ταινια ps4 μια καλη συζητηση-παρεα βολτα στη παραλια κτλ κτλ...και ειναι κυριος με τα ολα του οσοι τον ξερουν αυτο λενε..δεν ενοιωθε ετσι.τωρα τελευταια το νοιοθει αυτο..και φοβατε μην κανει καμια μαλ...ια γιυτο μου το ειπε.για να νοιωση καλητερα και να τον συμβουλεψω..την γυναικα του την αγαπαει πολυ ειναι εξαιρετα παιδεια και οι δυο
    Τοτε κατα τη γνωμη μου....επδ να χωρισει και να χασει τη γυναικα της ζωης του γι αυτο το λογο δεν ειναι οτι καλυτερο γτ μετα μπορει να μετανιωσει

Ή να απατησει τη γυναικα του δεν ειναι σωστο....να σκεφτει οτι μπορει να την εχει εξιδανικευσει πολυ την ολη κατασταση του "παω με πολλες γυναικες".....και οτι με τη πραγματικοτητα θα μπορουσε και να ξενερωσει....γιατι σεξ βρισκεις παντου....καλο σεξ ομως γντ με τη συντροφο που σε καλυπτει σε ολα...που υπαρχει χημεια...επικοινωνια και ουσια στη σχεση

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Δεν το εννοώ έτσι. Υπάρχουν φυσικά και άνθρωποι, που δεν απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα, από τα απωθημένα, όμως υπάρχει μία μικρή εσωτερική πικρία, γι'αυτά που δεν έκανε. Δύσκολο να πει κάποιος, ότι στην ζωή του, έκανε ό,τι ήθελε και ακόμη πιο δύσκολο, είναι να πει κάποιος, πως δεν έχει απωθημένα, έστω και μηδαμινής αξίας.
    Εγω παλι πιστευω οτι υπαρχουν ατομα χωρις απωθημενα...επδ διεκδικησαν εκεινη τη στιγμη αυτο που ηθελαν...επδ ισως ηταν πιο τολμηροι απο αλλους...εεε και αν κατι δεν τους εκατσε δεν πειραζει...μπορει να σκεφτονταν " δεν το καταφερα αυτο... αλλα δεν με νοιαζει επδ προσπαθησα" υπαρχουν απωθημενα μεγαλυτερου και μικροτερου βαθμου συμφωνω... και μενα η γιαγια μου που εζησε στη κατοχη πλεον τρωει ακομα και τη τελευταια μπουκια απο το πιατο ακομα κ απο των αλλων τα πιατα επδ καποτε ψοφαγε απο τη πεινα....
    Αλλα τα μικρα απωθημενα δεν σε επηρεαζουν στη ζωη σου ..τα μεγαλα σου κανουν κακο και μετα γινεσαι γκρινιαρης ζηλευεις ολο τον υπολοιπο κοσμο...δεν εισαι ικανοποιημενος με τιποτα και προσπαθεις να μειωσεις ολους τους αλλους για να παρηγορηθεις και να ανεβεις ψυχολογικα....εεε αμα φτασει σε αυτο το σημειο καποιος τοτε κανει μπαμ οτι κτ δεν παει καλα.....

Νομιζω οτι αυτος που εχει πολλα απωθημενα καταβαθος ειναι αυτος που απλα δεν ειναι ικανοποιημενος με τον εαυτο του.....οποιος πιστευει στον εαυτο του εχει με υγιη σχεση με αυτον και κανει αυτο που θελει και απωθημενα να αποκτησει στη πορεια δεν τον νοιαζει.....γτ ζει τη στιγμη ειναι ικανοποιημενος με αυτο που ειναι και αν κτ δεν του κατσει οπως το θελει δεν καθεται να το σκαλιζει συνεχεια ....δεν μενει με το βλεμμα κολλημενο στο παρελθον ....συνεχιζει με αυτοπεποιθηση στο μελλον ....οποτε ακομα και αν υποθεσουμε οτι οντως ολοι οι ανθρωποι εχουν απωθημενα πρεπει να εξετασουμε τη περιπτωση αυτη...του " εχω απωθημενα και με νοιαζει γτ σκεφτομαι συνεχεια αυτα που δεν καταφερα και ακομα χειροτερα δε πιστευω στον εαυτο μου πως θα τα αποκτησω στο μελλον και τη περιπτωση του " δεν θυμαμαι αν εχω απωθημενα γτ δεν με νοιαζει το παρελθον πια"....

Αρα στη δευτερη περιπτωση ουσιαστικα ειναι σαν να μην υπαρχουν....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Τοτε κατα τη γνωμη μου....επδ να χωρισει και να χασει τη γυναικα της ζωης του γι αυτο το λογο δεν ειναι οτι καλυτερο γτ μετα μπορει να μετανιωσει

Ή να απατησει τη γυναικα του δεν ειναι σωστο....να σκεφτει οτι μπορει να την εχει εξιδανικευσει πολυ την ολη κατασταση του "παω με πολλες γυναικες".....και οτι με τη πραγματικοτητα θα μπορουσε και να ξενερωσει....γιατι σεξ βρισκεις παντου....καλο σεξ ομως γντ με τη συντροφο που σε καλυπτει σε ολα...που υπαρχει χημεια...επικοινωνια και ουσια στη σχεση
    οχι δεν θελει να χωρισει ουτε και θελει να απατησει..την αγαπαει παρα πολυ τη γυναικα του..
    απλος καμια φορα αισθανεται οτι δεν μπορει να ελεξει αυτη την επιθυμια του.το προβλημα του δεν ειναι να χωρισει τη γυναικα του..το προβλημα του επισεις δεν ειναι να κανει σεξ.το προβλημα του ειναι αυτο που βγενει απο μεσα του να κανει να το σταματηση.δηλαδη να μην θελει να παει με αλλες για να ικανοποιηση αυτο το κακο χαρακτηρα που αρχισε να βγαζει..θελει να σκοτωσει αυτο το κακο χαρακτηρα.επειδη ξερει ακριβως οτι θα του κανει κακο..αλλα δεν ξερει πως..κατα λεξει μου ειπε διψαω να κανω σεξ και με αλλα κοριτσια..

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Άλλο "τραυματικές εμπειρίες" π.χ. λεκτική ή σωματική κακοποίηση, και άλλο "δεν έζησα την ζωη μου", δλδ δεν έζησα/στερήθηκα/απείχα από φυσιολογιικές δραστηριότητες της ζωης πχ. το παιχνίδι στις αλάνες, η νυχτερινή ζωή, το σεξ, οι σχέσεις με το άλλο φύλο, η μη μόρφωση. Έτερον εκατερον. Απλά κάνω τη διάκριση. Και το πρώτο οδηγεί σε απωθημένα αλλά και το δεύτερο. Διαφορετικό ξέσπασμα απωθημένου έχει το πρώτο διαφορετικό το δεύτερο. Το χειρότερο είναι να συνυπάρχουν στο άτομο και τα δυο.
    Επίσης, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι απωθημένα. Τους καταλαβαίνεις αυτους που δεν έχουν απωθημένα. Είναι αυτοί που έχουν μια πηγαία χαρά και γαλήνη, που κινούνται με αυθορμητισμό ο οποίος συνοδεύεται από λογική.
    Συμφωνώ, όσον αφορά την διάκριση, διαφωνώ στο θέμα των απωθημένων, που πιστεύω, πως ο άνθρωπος λόγω του ότι είναι και συναισθηματικό ον, επηρεάζεται από πρόσωπα και καταστάσεις και καταλήγει με μία εσωτερική πικρία, που μπορεί να οδηγήσει και στην οργή. Για εμένα αυτή η φάση, νομίζω πως είναι το λεγόμενο απωθημένο, κάτι που θα ήθελες να κάνεις, αλλά η ζωή ή καταστάσεις, δεν σε άφησαν ή ακόμη χειρότερο, όταν τα απωθημένα, συσσωρεύονται από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις λεκτικές ή σωματικές, στο σχολείο ή στο σπίτι, με αποτέλεσμα, αυτό το άτομο, δύσκολα θα φτάσει στην Νιρβάνα, για να χρησιμοποιήσω και έναν βουδιστικό όρο. Σίγουρα, θέλω να πιστεύω μάλλον, πως υπάρχουν και τα άτομα, που όπως ανέφερες έχουν μία πηγαία χαρά και γαλήνη.

Banned
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Εγω παλι πιστευω οτι υπαρχουν ατομα χωρις απωθημενα...επδ διεκδικησαν εκεινη τη στιγμη αυτο που ηθελαν...επδ ισως ηταν πιο τολμηροι απο αλλους...εεε και αν κατι δεν τους εκατσε δεν πειραζει...μπορει να σκεφτονταν " δεν το καταφερα αυτο... αλλα δεν με νοιαζει επδ προσπαθησα" υπαρχουν απωθημενα μεγαλυτερου και μικροτερου βαθμου συμφωνω... και μενα η γιαγια μου που εζησε στη κατοχη πλεον τρωει ακομα και τη τελευταια μπουκια απο το πιατο ακομα κ απο των αλλων τα πιατα επδ καποτε ψοφαγε απο τη πεινα....
    Αλλα τα μικρα απωθημενα δεν σε επηρεαζουν στη ζωη σου ..τα μεγαλα σου κανουν κακο και μετα γινεσαι γκρινιαρης ζηλευεις ολο τον υπολοιπο κοσμο...δεν εισαι ικανοποιημενος με τιποτα και προσπαθεις να μειωσεις ολους τους αλλους για να παρηγορηθεις και να ανεβεις ψυχολογικα....εεε αμα φτασει σε αυτο το σημειο καποιος τοτε κανει μπαμ οτι κτ δεν παει καλα.....

Νομιζω οτι αυτος που εχει πολλα απωθημενα καταβαθος ειναι αυτος που απλα δεν ειναι ικανοποιημενος με τον εαυτο του.....οποιος πιστευει στον εαυτο του εχει με υγιη σχεση με αυτον και κανει αυτο που θελει και απωθημενα να αποκτησει στη πορεια δεν τον νοιαζει.....γτ ζει τη στιγμη ειναι ικανοποιημενος με αυτο που ειναι και αν κτ δεν του κατσει οπως το θελει δεν καθεται να το σκαλιζει συνεχεια ....δεν μενει με το βλεμμα κολλημενο στο παρελθον ....συνεχιζει με αυτοπεποιθηση στο μελλον ....οποτε ακομα και αν υποθεσουμε οτι οντως ολοι οι ανθρωποι εχουν απωθημενα πρεπει να εξετασουμε τη περιπτωση αυτη...του " εχω απωθημενα και με νοιαζει γτ σκεφτομαι συνεχεια αυτα που δεν καταφερα και ακομα χειροτερα δε πιστευω στον εαυτο μου πως θα τα αποκτησω στο μελλον και τη περιπτωση του " δεν θυμαμαι αν εχω απωθημενα γτ δεν με νοιαζει το παρελθον πια"....

Αρα στη δευτερη περιπτωση ουσιαστικα ειναι σαν να μην υπαρχουν....
    Συμφωνώ, στο ότι γενικότερα, πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν και να κοιτάμε μπροστά. Επίσης συμφωνώ, πως είναι και θέμα το ότι πολλοί δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και απλά ρίχνουν το φταίξιμο, σε άλλους παράγοντες. Έτσι γίνεται ένας αέναος κύκλος, χωρίς να μπορεί να λυθεί κάτι. Απλά παρέθεσα κάποιες σκέψεις μου και όπως αναφέρω, δεν γνωρίζω αν είναι σωστές ή λάθος, απλά είναι τα πράγματα, σύμφωνα με τα δικά μου μάτια. Άλλος μπορεί να πει διαφορετικά πράγματα, που να έχουν και διαφορετικό νόημα. Γι'αυτό είναι ελεύθερη η συζήτηση και μπορεί ο καθένας, να πει εκείνο που σκέφτεται και θέλει.

Banned
    οχι δεν θελει να χωρισει ουτε και θελει να απατησει..την αγαπαει παρα πολυ τη γυναικα του..
    απλος καμια φορα αισθανεται οτι δεν μπορει να ελεξει αυτη την επιθυμια του.το προβλημα του δεν ειναι να χωρισει τη γυναικα του..το προβλημα του επισεις δεν ειναι να κανει σεξ.το προβλημα του ειναι αυτο που βγενει απο μεσα του να κανει να το σταματηση.δηλαδη να μην θελει να παει με αλλες για να ικανοποιηση αυτο το κακο χαρακτηρα που αρχισε να βγαζει..θελει να σκοτωσει αυτο το κακο χαρακτηρα.επειδη ξερει ακριβως οτι θα του κανει κακο..αλλα δεν ξερει πως..κατα λεξει μου ειπε διψαω να κανω σεξ και με αλλα κοριτσια..
    Εγώ πιστεύω, πως ο φίλος σου, δεν είναι ικανοποιημένος από την σχέση του ή τον γάμο του. Εδώ πηγαίνει, αυτό που προανέφερα, για το θέμα της εκτόνωσης. Είναι τραγικό, να είναι κάποιος παντρεμένος και να αναζητά περισσότερο σεξ, από την στιγμή, που επέλεξε μία κοπέλα, για να παντρευτεί. Θεωρώ, πως έχει κάποια βαθύτερα ψυχολογικά αίτια, το θέμα και αν και δεν τον ξέρω, τον εν λόγω κύριο, νομίζω πως πρέπει να το λύσει μόνος του, αυτό το θέμα. Σε αυτή την περίπτωση, νομίζω πως το ερώτημα είναι απλό, είτε καταστρέφει τον γάμο του, για το σεξ, είτε ικανοποιεί το σώμα του, αλλά χάνει τον γάμο του. Εκεί θα πρέπει να απαντήσει, ο ίδιος εσωτερικά, για να αποφανθεί τι θα κάνει; Ο γάμος είναι ιερός, όχι επειδή το λέει η θρησκεία, αλλά γιατί όταν επιλέγεις έναν άνθρωπο, να είσαι μαζί του/της, ξέρεις ότι αυτό είναι μόνιμο, ξέρεις ότι το έχεις επιλέξει εσύ αυτό και ξέρεις πως, δεν μπορείς να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο, από την στιγμή που είναι δύο στο γάμο, όχι ένας. Βάζει τα δικά του θέλω μπροστά και το κύριο σε αυτή την ιστορία, είναι ότι μάλλον μπορεί να μην την ήθελε την κοπέλα, για γάμο ή να μην είναι γενικότερα ικανοποιημένος από τον γάμο του...

Banned
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Δεν ειναι τυχαιο οτι διακρινω σε πολλους ανθρωπους μια κρυφη επιθυμια για καταστροφή. Κατι συνταρακτικο που θα διαλυσει αυτο το ανιαρο πραγμα που ζουνε.
    Μεγαλο σλογκαν της εποχης μας το "πατα το Κιμ" και ναι πιστευω οτι καταβαθος το θελουν. Η εκτονωση που ανεφερες
    Και εγώ το ίδιο βλέπω, ειδικά στα media. Πιστεύω πως αν γίνει κάποιος πόλεμος, θα χαρεί πολύς κόσμος...

Senior Member
    Λετε ενας ψυχολογος να βοηθησει την κατασταση??

Banned
    Αν θες την προσωπική μου γνώμη, την ανέπτυξα στο αρχικό μήνυμά μου. Θεωρώ πως βλέπουν τους πελάτες-ασθενείς, σαν ένα εύκολο ανοιχτό πορτοφόλι, δημιουργούν μία φιλική, σχεδόν οικογενειακή ατμόσφαιρα, για τον πελάτη-ασθενή, βλέποντας στα μάτια του ψυχολόγου, έναν φίλο. Όμως στην πραγματικότητα, αυτός ο "φίλος", πληρώνεται από εσένα, για να δείξει, αυτό που θέλεις να δεις και εσύ. Δεν είναι τυχαίο, που ακόμη και στον φιλικό μου κύκλο που πήγαν σε ψυχολόγους, άκουσαν αυτό που ήθελαν, οι ίδιοι να ακούσουν, δηλαδή ότι αυτός/αυτή έχει δίκιο και οι άλλοι έχουν άδικο. Δεν λύνεται πιστεύω έτσι, μία κατάσταση.

Senior Member
    Αν θες την προσωπική μου γνώμη, την ανέπτυξα στο αρχικό μήνυμά μου. Θεωρώ πως βλέπουν τους πελάτες-ασθενείς, σαν ένα εύκολο ανοιχτό πορτοφόλι, δημιουργούν μία φιλική, σχεδόν οικογενειακή ατμόσφαιρα, για τον πελάτη-ασθενή, βλέποντας στα μάτια του ψυχολόγου, έναν φίλο. Όμως στην πραγματικότητα, αυτός ο "φίλος", πληρώνεται από εσένα, για να δείξει, αυτό που θέλεις να δεις και εσύ. Δεν είναι τυχαίο, που ακόμη και στον φιλικό μου κύκλο που πήγαν σε ψυχολόγους, άκουσαν αυτό που ήθελαν, οι ίδιοι να ακούσουν, δηλαδή ότι αυτός/αυτή έχει δίκιο και οι άλλοι έχουν άδικο. Δεν λύνεται πιστεύω έτσι, μία κατάσταση.
    Λογικο ομως δεν ειναι ενας ψυχολογος να πληρωνετε??πως θα ζησει ο ιδιος και η οικογενεια του??εμεις οταν δουλευουμε δεν θελουμε να πληρωθουμε??γιατι να μην θελει και εκεινος??πως θα ζησει??
    Αυτο ομως δεν σημενη οτι δεν θελει να σε βοηθησει.

Miliva21
    Guest
    Ναι...εγω πιστευω οτι ισως και να μπορει να βοηθησει.....

δεν ειναι ολοι οι ψυχολογοι στυλ σε ξεπεταω και σε βλεπω μονο σαν πορτοφολι...ναι πολλοι ισως ειναι ετσι...ομως για καποιον που του αρεσει η δουλεια του και θελει πραγματικα να βοηθησει τους ασθενεις του....θα εχει τη θεληση να σε κατευθυνει σωστα....το οτι φτιαχνουν μια φιλικη ατμοσφαιρα δεν το κανουν για να σε παραπλανησουν...αλλα για να ζεστανουν το κλιμα και να σε βοηθησουν να τους εμπιστευτεις για να εκφρασεις τα πιο βαθεια σου συναισθηματα και σκεψεις (γιατι εκει βρισκεται ολο το.ζουμι και να σε βοηθησουν αποτελεσματικοτερα )... διαφορετικα και εκεινοι οπως και οι ασθενεις τους ξερουν οτι ειναι πανω απο ολα μια επαγγελματικη σχεση....δουναι και λαβειν...προσφερεις χρηματα...προσφερουν βοηθεια... καπως πρεπει να επιβιωσουν και αυτοι......

Οσο για το φιλο σου πολυ φοβαμαι πως αν.εχει αρχισει τωρα τελευταια να σκεφτεται σεξ με αλλες σημαινει οτι κατι δεν τον καλυπτει στο σεξ με.τη συντροφο του...κατι του λειπει...ισως εχει βαρεθει λιγο.....γιατι δεν του προτεινεις να δοκιμασει με τη συντροφο του κατι καινουριο....αλλες στασεις ή παιχνιδια ρολων..φαντασιωσεις...ή σεξ σε εξωτερικο χωρο....

Τεσπα καλυτερα για να μη χαλασουμε το συγκεκριμενο θεμα αμα σε ενδιαφερει κ θες αποψεις ανοιξε καινουριο ποστ

Senior Member
    Ευχαριστω παρα πολυ ολους παιδεια.και ιδιαιτερα εσενα μιλιβα βοηθησες παρα πολυ.θα του το πω αυτο στο φιλο μου για της νεες στασεις και τα διαφορα.

Senior Member
    Δεν είναι τυχαίο, που ακόμη και στον φιλικό μου κύκλο που πήγαν σε ψυχολόγους, άκουσαν αυτό που ήθελαν, οι ίδιοι να ακούσουν, δηλαδή ότι αυτός/αυτή έχει δίκιο και οι άλλοι έχουν άδικο. Δεν λύνεται πιστεύω έτσι, μία κατάσταση.
    αυτο συμβαινει επειδη ακουσαν τη μια πλευρα....υποτιθεται οτι εχουν ενσυναισθηση και νιωθουν αυτο που τους λες για να βοηθησουν...
    δεν ειναι κριτες για να κρινουν ποιος εχει δικιο ή αδικο...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Miliva21
    Guest
    Ευχαριστω παρα πολυ ολους παιδεια.και ιδιαιτερα εσενα μιλιβα βοηθησες παρα πολυ.θα του το πω αυτο στο φιλο μου για της νεες στασεις και τα διαφορα.
    Δεν κανει τπτ...... εξαλλου γ αυτο ειμαστε εδω για να βοηθαμε :)

Θα ειναι κριμα αν ο φιλος σου εχει βρει την ιδανικη συντροφο που την αγαπαει και εχουν μια ουσιαστικη σχεση να τη χαλασει για ενα καπριτσιο που αφου το ικανοποιησει πολυ πιθανον να το μετανιωσει.....

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast