Results 1 to 2 of 2
Thread: Δημόσιος Ψυχολόγος?
-
09-11-2017, 21:07 #1
Δημόσιος Ψυχολόγος?
Είμαι σίγουρη ότι έχει ξανά θιχτεί το θέμα απλά επειδή έχω χρόνια να μπω στο φόρουμ αποφάσισα να γράψω καιλίγα λόγια για αυτό που περνάω. Δεν θα μακρηγορήσω, πριν περίπου 3-4 χρόνια απέκτησα κοινωνική φοβία, ήμουν μικρή, ήμουν αβοήθητη και το είχα κάνει πολύ μεγάλο και τρομακτικό στο κεφάλι μου, με τα πολλά κατάφερα να ζητήσω από τους γονείς μου να με πάνε σε ψυχολόγο γιατί στην αρχή ντρεπόμουν, και αφού άλλαξα δύο ψυχολόγους, η δεύτερη με παρέπεμψε και σε ψυχίατρο για να δοκιμάσω και την βοήθεια των χαπιών, όλα έγιναν σε διάστημα δύο χρόνων, ένιωσα πραγματικά καλύτερα και άρχισα να κάνω πάρα πολλά πράγματα που δεν μπορούσα πριν στην ζωή μου. Από το στάδιο που δεν έπαιρνα καν το λεωφορείο μόνη μου γιατί με έπιανε πανικός, κατέληξα να πηγαίνω μόνη μου για ψώνια, να νοικιάσω ένα σπιτάκι στο κέντρο μόνη μου με την κολλητή μου και να πιάσω και μια δουλειά(πρακτική για την ακρίβεια αλλά σαν δουλειά).Έτσι αφού είχα καταφέρει όλα αυτά αποφάσισα να κόψω και τα χάπια γιατί ένιωθα ότι δεν τα χρειαζόμουν πια, είχα καταφέρει να κάνω σχεδόν τα πάντα μόνη μου χωρίς άγχος. Αφού λοιπόν έχει ένα εξάμηνο που τελείωσα την πρακτική μου και μεσολάβησε και ένα καλοκαίρι που δεν έκανα τίποτα παρά μόνο να βγαίνω με τις κολλητές μου αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να βρω κάποια κανονική δουλειά αυτή την φορά, που να μου προσφέρει και χρήματα μιας και στο σπίτι τα πράγματα δεν είναι το ίδιο όπως παλιά από άποψη οικονομικού θέματος. Έκανα λοιπόν αίτηση σε ένα μαγαζί με ρούχα που ήθελα να δουλέψω ως πωλήτρια και από την ώρα που μου έστειλαν μήνυμα για την συνέντευξη δεν σταμάτησε να με διακατέχει ο πανικός, πέρασα από διάφορα στάδια, 'δεν θα πάω', 'δεν μπορώ να πάω', 'αγχώνομαι' κτλ.. Τελικά δεν κατάφερα να πάω και με έκανε να νιώσω τόσο άσχημα το γεγονός ότι νίκησε πάλι το άγχος μου που γι αυτόν τον λόγο πήρα πάλι την απόφαση ότι πρέπει να επισκεφτώ κάποιον ειδικό, αλλά αυτήν την φορά χωρίς να έχω την οικονομική άνεση οπότε ζητάω από εσάς να μου δώσετε την πολύτιμη βοήθειας σας περί δημόσιων ψυχολόγων μιας και δεν έχω ιδέα για να δοκιμάσω την τύχη μου. Ή αν υπάρχει κάτι σχετικό και για ανέργους. Να διευκρινίσω ότι βρίσκομαι Θεσσαλονίκη (δεν θυμάμαι αν εμφανίζεται αυτό)!
- 10-11-2017, 00:36 #2
Υπάρχουν ΚΕΨΥ, αν κάνεις μία αναζήτηση στο internet.... Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει του βορειοδυτικού τομέα, του κεντρικού τομέα και το ΕΚΕΨΥΕ.