Results 1 to 15 of 34
Thread: γιατι σε μενα;
-
26-09-2017, 20:25 #1
γιατι σε μενα;
που λετε σημερα το απογευμα αποφασισα να φυγω απο το σπιτι για κανα δυωρο επειδη βαριομουν να κατσω μεσα και πηρα τους δρομους ολομοναχος περασα απο ενα περιπτερο πηρα ενα αναψυκτικο και εκατσα σε μια πλατεια για κανα δυωρο.Ξαφνικα πεταγεται εκει περα ενα ζευγρακι στην ηλικια μου και καθονται στο απεναντι πεζουλακι και αρχιζουνε τα φασωματα και ολα τα σχετικα και απλα εγω να καθομαι και να κοιταζω το εδαφος σε καποια φαση πηγα να πιω λιγο απο το αναψυκτικο μου και εριξα μια ματια επανω στη τυπισσα η οποια με κοιτουσε απο πριν χωρις να τη κοιταω και οταν κοιταξα λιγο φιλουσε ακομα πιο παθιασμενα τον αλλονα σαν να μου λεει κοιτα τι χανεις φιλαρακι με τα πολλα πολλα σηκωνομαι φευγω παω αλλου και απλα ξαναπετυχαινω αλλους να φασωνονται και εγω να ειμαι ο κλασικος μοναχικος βλακας που δε κανει τιποτα στη ζωη και αλλοι απολαμβανουν προνομια απλοχερα διχως κουραση.Αλλα ετσι ειναι η ζωη που λετε εγω δεν εχω φιλους δεν εχω σχεση δεν εχω λεφτα δεν εχω δουλεια μονο τους γονεις να με βασανιζουν καθε μερα και να μου χτυπανε τα ελαττωματα μεσα στη μουρη.Καθε βραδυ σκεφτομαι ολους αυτους τους τυχερους που εχουν τη τελεια ζωη ειναι φοιτητες εκει που θελουν καλοπερνανε εχουνε το φιλο που οποτε πεσουν σε αναγκη αυτος ειναι παντα εκει για αυτους το τελειο σωμα και τη κοπελα που οποτε τη παρουν τηλεφωνο θα βγουν θα περασουν ωραια θα φιληθουν θα αγκαλιαστουν,εχουνε τη τελεια παρεα με φιλους που δεν τον κραζουν και το σεβονται και νιωθουν σαν αδερφια μεταξυ τους.Εγω δεν εχω τιποτα απο ολα αυτα και ναι ειμαι ζηλιαρης το λεω χυμα και ας με βρισει οποιος θελει καλα να παθω κατεστρεψα τη ζωη μου και ας ειμαι μονο 18 μισο δε πηρα ποτε αποφασεις σωστες τα πηρα ολα στη πλακα το παραδεχομαι εγω φταιω για τη καταντια της ζωης μου το αξιζω ημουν ανωριμος και δε προσεχα τη ζωη μου.Τωρα θα μου πειτε μπορεις να τα καταφερεις στη ζωη σου να την αλλαξεις βρισκομαι συνεχως σε μια τετοια παλη με τον εαυτο μου οτι ναι καποια στιγμη αμα το προσπαθησω θα αλλαξω τις συνθηκες της ζωης μου.Μετα ομως ξανασκεφτομαι και λεω ουτε καν δε θα γινει τιποτα θα σας πω γιατι διοτι ολοι ζουνε για το συμφερον συναπτουν σχεσεις για το συμφερον λιγοι ειναι πραγματικοι φιλοι εως καθολου ο καθενας θελει να βγαλει τα ματια του αλλου ακομα και οι σχεσεις με τις κοπελες αμα χωρισεις μετα η αλλη θα σε θαβει συνεχεια στις φιλες της για τα αρνητικα χαρακτηριστικα που εχεις τοσο σκατα ειναι τοσο που δε θελω να κανω τιποτα με τη ζωη μου δε θελω τιποτα θα ζησω μια ζωη μεσα στη δυστυχια μεσα στο τιποτα φοβαμαι να κανω φιλικες σχεσεις με νεους ανθρωπους μηπως και πεσω σε χειροτερη παρεα απο πριν γενικα ολα ειναι ασχημα
- 26-09-2017, 22:18 #2
Κάτσε ρε φίλε, μισό λεπτό. Είσαι 18 ετών και αναφέρεσαι σε εσένα με τα χειρότερα λόγια και λες ότι είσαι ο μόνος που περνάει τα χειρότερα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Είμαι 20 χρονών φίλε μου και ούτε πραγματικούς φίλους είχα ποτέ μου, ούτε σχέσεις. Ρωτάς, γιατί σε εσένα, όταν άλλοι ούτε σπίτι έχουν να μείνουν και τρώνε οικογένειες και παιδιά στην ηλικία σου, από τα συσσίτια της Εκκλησίας. Εκείνοι τι θα έπρεπε να πουν, δηλαδή; Ναι, φίλους πραγματικούς δεν θα έχεις και αν αποκτήσεις ποτέ, θα είναι ένα ή δύο άτομα, το πολύ. Παρέες μπορείς να έχεις όσες θέλεις όμως. Όσο για την τύπισσα, που φασώνονταν, μέσα στον κόσμο, μην δίνεις σημασία. Αν θεωρεί, πως έτσι είναι η ζωή, τότε πολύ καλά κάνει, που ευτελίζεται. Την ζωή, πρέπει να την πιάσεις από τα κέρατα, για να προχωρήσεις, με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση και εγώ πολλές φορές, με κουράζουν οι γονείς μου, όμως τους αγαπώ, γιατί ξέρω ότι, προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Ξέρω τι περνάνε, ξέρω ότι δεν είναι εύκολος ο ρόλος τους και ξέρω το καθημερινό άγχος που έχουν. Όταν θα φύγουν από εμάς φίλε μου, θα τους ψάχνουμε και εκείνοι, δεν θα είναι εκεί. Όσο τους έχουμε, ας τους χαρούμε τώρα και ας περνάμε όσο πιο όμορφα γίνεται μαζί τους. Οπότε, μην κοιτάς τους άλλους και μην συγκρίνεσαι με τους άλλους και οι άλλοι μόνοι τους είναι, στην πραγματικότητα. Ούτε αληθινούς φίλους έχουν, ούτε αληθινές, ουσιαστικές σχέσεις έχουν. Πλασματικά είναι όλα, απλά ρίχνουν την αξιοπρέπειά τους, για να μην μείνουν μόνοι τους. Οι περισσότεροι αύριο, δεν θα μιλάνε μεταξύ τους. Τώρα αρχίζει η ζωή μας και εγώ έχω κάνει πολλά λάθη και όλοι μας. Μπορείς να το αλλάξεις όμως. Βρες μια δουλειά, ακόμη και φυλλάδια, γιατί για σερβιτόρους κλπ, ψάχνουν άτομα με προϋπηρεσία, μάθε μια ή δύο ξένες γλώσσες, διάβασε για να περάσεις σε μία σχολή και γενικότερα πιάσε την ζωή από τα κέρατα. Όσο μένεις αδρανής, τόσο θα καταπλακώνεσαι ψυχικά. Κοίτα μόνο το παρόν, για να έχεις ένα καλό μέλλον. Ο παππούς μου, έλεγε κάτι πολύ σωστό και πρέπει όλοι να το κάνουμε πράξη, έλεγε: "Αυτός που κοιτάει το παρελθόν, δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον''. Είναι ίσως η πιο σωστή κουβέντα, από έναν άνθρωπο, που τον κυνηγούσαν οι Ναζί και οι Ιταλοί, στην κατοχή, τον έκλεισαν φυλακή, επειδή ήταν στην χωροφυλακή και την γλύτωσε με κόλπο, μαζί με τους συναδέλφους του. Σκέψου και πράξε αναλόγως, η ζωή είναι εδώ, κοίτα να προχωρήσεις και μην σε παίρνει από κάτω. :)
26-09-2017, 22:31 #3
Ρε εν οιδα, ενταξει, ειπαμε. Μπορει να υπαρχουν οικογενειες που πεινανε αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Το παιδι εδω ηρθε να πει τον πονο του...........οντως δεν υπαρχουνε φιλοι..........σχεσεις καλες υπαρχουν αλλα πολυ σπανια.......επειδη αλλοι πεινανε δεν παει να πει οτι η ζωη ειναι ωραια........τι καλο εχει η ζωη πες μου..........το μονο που αξιζει ειναι ενα στηριγμα δηλαδη μια νορμαλ σχεση αλλα και αυτο ειναι σπανιο......Γιατι να πρεπει δηλαδη να ειναι χαρουμενος οπως και να 'χει; Γιατι να θεωρουμε φυσιολογικη την αγενεια και την κακοπεραση; Γιατι να τα ισοπεδωνουμε ολα; Επειδη εχουμε κριση πρεπει να μην εχουμε ουτε αξιες ουτε ανθρωπια ουτε τιποτα;;; Εξαλλου αυτοι που πεινανε τωρα ισως καποτε ειχαν μια ωραια ζωη, τιποτα δεν ειναι σιγουρο σε αυτη τη ζωη. Και αργοτερα μπορει να εχουν, μπορει και οχι. Τι παει να πει αυτο πως χανουμε την ανθρωπια μας ελεος δηλαδη.
26-09-2017, 22:42 #4
Απλά αυτό που προσπαθώ να τους εξηγήσω, είναι ότι κάποιοι είναι σε χειρότερη μοίρα. Εκείνος μιλάει για τον εαυτό του, με τα χειρότερα λόγια και είναι μόλις 18 ετών. Χρειάζεται ενδυνάμωση ψυχική. Όλοι μας είμαστε σε κάποια φάση, είτε καλή, είτε κακή, αλλά για ρώτα και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ρώτα νέα παιδιά, που δεν μπορούν να δουν, ρώτα αθλητές, που είναι σε καροτσάκι και παλεύουν για την ζωή τους και μέσω του αθλητισμού. Εκείνοι, αν και δεν είναι αρτιμελείς, έχουν την ψυχική δύναμη και προχωράνε. Αυτό του λέω και εγώ, να αποκτήσει ψυχική δύναμη και να κάνει πράγματα για την ζωή του, όχι να κάθετε όλη την ημέρα και να κλαίει την μοίρα του. 18 ετών είναι και έχει όλη την ζωή μπροστά του. Όταν ήμουν και εγώ 16-18 και εγώ τα ίδια έλεγα και ακόμη τα λέω καμιά φορά, αλλά το παλεύω, δεν το αφήνω. Η λύση δεν είναι απλά, να κάθετε και να κλαίει, η λύση είναι να δρα, με αξιοπρέπεια. Αυτή είναι η άποψή μου, μπορεί να κάνω και λάθος.
26-09-2017, 22:56 #5
Το οτι δεν δρα, δεν σημαινει οτι δεν εχει και αξιοπρεπεια. Εχουμε παρεξηγησει λιγο την εννοια της αξιοπρεπειας. Δεν μου αρεσει οπως βλεπεις τα πραγματα και εσυ και πολλοι αλλοι. Αξιοπρεπεια θα πει να μπορεις να στεκεσαι στα ποδια σου παρα τις αντιξοοτητες και να σεβεσαι τον εαυτο σου και τους αλλους. Αξιοπρεπεια θα πει να αντεχεις και να υπομενεις και να εχεις το κεφαλι ψηλα. Δεν ειπε το παληκαρι οτι αδικησε καποιον. Ειπε τον πονο του. Ενταξει, σιγουρα εχεις δικιο οτι δεν πρεπει να μιλαει ασχημα για τον εαυτο του, ισως το κανει για να παρακινηθει, να κανει κατι, δηλαδη κανει μια προς τα πισω για να παρει φορα. Ποτε δεν ξερεις τι θησαυρο η τι σκουπιδια κρυβει ο αλλος μεσα του. Και το συγκεκριμενο ατομο ειναι μολις 18 και εχει καταλαβει πολλα πραγματα για τη ζωη, αρα μαλλον θησαυρο κρυβει και οχι σκουπιδια. Και εσυ εχεις καταλαβει αλλα κανεις λαθος σε ενα, οτι επειδη υπαρχουν χειροτερα σημαινει οτι πρεπει να τα ισοπεδωνουμε ολα οπως ειπα. Αυτη ειναι λαθος σκεψη. Και την εχουμε μαθει απο τους μεγαλυτερους. Οπως επισης και οτι οι γονεις μας επειδη ειναι γονεις μας πρεπει να τα ανεχομαστε ολα. Ε, οχι, δεν παει ετσι, επειδη μας γεννησαν δεν σημαινει οτι εχουν καθε δικαιωμα πανω μας, ναι, να τους αγαπαμε, αλλα δεν ειμαστε κτημα τους!!! Εχεις ενα καλο βεβαια, αφηνεις και ενα ανοιχτο ενδεχομενο τα οσα λες να ειναι και λαθος. Οχι ολα οπως ειπα. Αλλα κι εγω εχω υποφερει πολυ στη ζωη μου λογω της αρρωστιας και εχω μια σοφια παραπανω. Μπορει να μην εχω ευχερεια λογου αλλα εχω ζησει καταστασεις σαν αυτες που περιγραφεις, του να μην μπορεις να δεις, και τετοια γιατι και η αναπηρια που θεωρειται οτι εχω εγω ειναι αντιστοιχης κλιμακας με αυτες. Δηλαδη μερικες φορες ευχομαι να μην ειχα ποδια πχ παρα αυτο το μαρτυριο που περναω καθημερινα. Ομως δεν λεω α, υπαρχουν και χειροτερα αρα τι θα πουν αυτοι.
26-09-2017, 23:03 #6
μου τη δινει που στη ζωη μεγαλωσα με αξιες πως οταν μεγαλωσω θα εχω μια σταθερη παρεα με φιλους σωστους και μια καλη κοπελα να με αγαπαει ολη μου τη ζωη αυτη τη προπαγανδα μου ταισαν κοινωνια σχολειο οικογενεια ταινιες
26-09-2017, 23:09 #7
συμπεριφερεσαι σαν αφελης γιατι ενοχλησαι απο οσα συμβαινουν γυρω σου αν δε σε ενοχλουσαν δε θα ειχαν κανενα νοημα να συμβαινουν.
και στη τελικη αν ζηλευες τοσο πολυ υπαρχουν και οικοι ανοχης το κατορθωμα ειναι να μεινεις στο μυαλο καπιοι το αλλο ειναι ευκολο..
26-09-2017, 23:14 #8
Δεν διαφωνώ με όσα λες, συμφωνώ σε πολλά. Δεν ανέφερα πως δεν έχει αξιοπρέπεια το παιδί, ανέφερα να προχωράει με αξιοπρέπεια στην ζωή του, χωρίς να συγκρίνεται με άλλους. Αυτή είναι και η παγίδα, όσοι είμαστε στην εφηβική ηλικία, ότι συγκρινόμαστε με άλλους και αυτό είναι που μας χαλάει την ψυχολογία. Το κλειδί είναι να κάνει πράγματα, για να ξεπεράσει τις στεναχώριες του, να προσπαθεί συνέχεια και κάθε μέρα. Δεν θέλει αδράνεια η ζωή, τουλάχιστον έτσι ξέρω και πάλι όμως μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά πιστεύω πως είναι το πιο σωστό. Και σε εμένα πολλές φορές με κουράζουν οι γονείς μου, αλλά πάντα με την συζήτηση και με την ηρεμία, λύνονται πολλά. Χρειάζεται η ζωή, δυναμισμός και ελιγμό πολλές φορές, σύμφωνα με αυτά που έχω δει, αλλά όχι πως ό,τι λέω είναι το σωστό.
26-09-2017, 23:14 #9
το μεγαλυτερο ψεμα που θα μπορουσε να σου πει γυναικα ειναι οτι ψαχνει καπιο καλυτερο να αγαπησει ολοι θελουν να περασουν το χρονο τους με κατι για να ξεχαστουν και μια γλαστρα για να τη βλεπει ο κοσμος ως αξιο συζηγο
26-09-2017, 23:16 #10
Κοιταξε ολα ειναι πιθανα αρκει να το κυνηγησεις και λιγο. Ενταξει για φιλους ακομα πιο σπανιο εως αδυνατο να βρεις καλους, αλλα για κοπελα μην το αποκλειεις. Υπαρχουν κοπελες που στη σχεση τα δινουν ολα, απλα πεφτουν συνηθως σε μαλακες. Κοιτα να βρεις μια τετοια και ολα θα πανε καλα.
26-09-2017, 23:20 #11
26-09-2017, 23:21 #12
26-09-2017, 23:25 #13
Ειπες αντι να καθεται να κλαιει για τη μοιρα του να δρα με αξιοπρεπεια, αλλα δεν μου αρεσει να κρινω, γιατι ολοι κανουμε λαθη, απλα στο επισημαινω επειδη ειπες οτι δεν ειπες κατι τετοιο. Καλα ενταξει σε αυτο που λες να κανει πραγματα δεν εχεις και αδικο. Σιγουρα ο αγωνας ο καθημερινος για να πετυχεις κατι ειναι απο τους πιο δυσκολους αλλα το τελος αξιζει, ειναι σαν να ανεβαινεις ενα βουνο, η κορυφη ειναι που μετραει και ας κουραστηκες. Σιγουρα υπαρχουν και χειροτερα αλλα παντα πρεπει να κοιταμε τα καλυτερα η οπως λες να μην συγκρινουμε τον εαυτο μας με αλλους, δεν ξερω τι ειναι το πιο σωστο. Αφου ειναι συζητησιμοι οι γονεις σου εισαι τυχερος. Δεν ειναι ολοι οι γονεις ετσι. Οντως η αδρανεια δεν κανει καλο και αφου ειναι υγιης σωματικα και ψυχολογικα απο οτι φανταζομαι καλα θα κανει να ξεκινησει κατι, πχ να δωσει πανελληνιες, η ενα χομπι........αλλα να ξερεις πως και το να μην εχεις ανθρωπους αληθινους διπλα σου ειναι κατι που σε καταβαλλει, αν και το αντιμετωπιζουμε ολοι, απλα αλλοι σε μικροτερο βαθμο, αλλοι σε μεγαλυτερο. Το συγκεκριμενο ατομο δεν εχει κανεναν δικο του απο οτι καταλαβα, τραβαει μεγαλο ζορι και αντε να παλεψεις στη ζωη χωρις συμμαχο........
Ελεος Αλεξανδρε, γιατι μειωνεις τις γυναικες τοσο πολυ; Καμμια δεν ειναι γλαστρα....ολες εχουν την αξια τους.
26-09-2017, 23:34 #14
εχει κανει κανενας σχεση με ξενες γιατι εδω με ντοπιες ουτε με σφαιρα δε θα εκανα εγω πολυ μεγαλες απαιτησεις εχουν
26-09-2017, 23:47 #15