Results 16 to 22 of 22
Thread: Αυτοβελτίωση
-
27-09-2017, 16:16 #16
Η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχουν απολυτα καλοι, οι περισσοτεροι ειμαστε απο πολυ κακοι εως μετριοι. Εγω θα ελεγα οτι ειμαι μετρια, σιγουρα ισχυουν ολες οι αποψεις σας ως ενα βαθμο. Δηλαδη, η αληθεια ειναι πολυπλευρη, μπορει καποιος να τεινει προς το καλο οπως λεει ο γιαννης, αλλα απολυτα καλος δεν θα ειναι. Οπως ισως και απολυτα κακος. Για τη γνωμη του σειριου στο εαν οι τυψεις ειναι απο την παλη της ανθρωποτητας και του εαυτου μας η αν ειναι απο την παλη της καλοσυνης που ειναι εμφυτη και της κακιας που εχουμε για να μοιαζουμε ισως στους αλλους αν τα λεω καλα ισως εχω να πω οτι μπορει να ειναι το ιδιο πραγμα, μπορει και οχι.
Ερις, ακομα δεν εχω καταλαβει τι δουλεια κανουν οι ψυχολογοι, τον δικο τους ορισμο της αυτοβελτιωσης, να εχουμε επιτυχια ισως; Ευτυχια; Εγω ξερω οτι η αυτοβελτιωση ειναι να γινουμε καλυτεροι ως ανθρωποι. Και αυτο προσπαθουσε να κανει ο δικος μου γιατρος.
- 27-09-2017, 16:48 #17
εγω που το εχω φιλοσοφισει ολο αυτο συμπερανα οτι μπορει να υπαρχει απολυτως καλο με απολυτως κακους τροπους αλλα αυτο διαφευγει απο την αντιληψη των περισσοτερων..
27-09-2017, 18:25 #18
Τι εννοείς, τι δουλειά κάνουν οι ψυχολόγοι; .... Φαντάζομαι δεν ρωτάς πως ορίζεται ως εργασιακός κλάδος. Τα ερωτήματα θα μπορούσαν να είναι δύο: 1. Πως μας βοηθά ο ψυχολόγος να φτάσουμε στην αυτοβελτίωση; 2. Πως ορίζει η επιστήμη της ψυχολογίας τον όρο αυτοβελτίωση;
Δεν ξέρω όμως αν έχει νόημα να κατευθύνουμε εκεί το διάλογο... Θεωρώ ότι όσο προσπαθούμε να "βελτιωθούμε", διασχίζουμε τον δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση και την πληρότητα, μέχρι ο καθένας να φτάσει στο σημείο εκείνο που θα νιώθει ισορροπημένος κι ευτυχής. Σαφώς πρέπει να συνυπολογήσουμε το περιβάλλον και τους εξωτερικούς παράγοντες, αλλά θεωρώ πιο άμεσο να μάθουμε να ρυθμίζουμε τη συμπεριφορά μας.
27-09-2017, 18:52 #19
Το δευτερο εννοουσα.......Νομιζω εχει νοημα για πολλους να ορισουμε αυτον τον ορο, για να γινει ενα ξεκαθαρισμα. Δεν ειναι σαφες σε ολους, ουτε σε μενα με το τι εννοουμε αυτοβελτιωση. Τεσπα, δεν θα επιμεινω ομως, ο καθενας λεει την αποψη του.
27-09-2017, 22:16 #20
ενοεις οτι ειναι πιο αμεσο να μαθουμε να ρυθμιζουμε τη συμπεριφορα μας για μια ζωη και οι εξωτερικοι παραγοντες (μαλον) δε χρειαζονται γιατι αυτο θα γινεται για παντα.
28-09-2017, 15:01 #21
28-09-2017, 15:09 #22
Αν θέλεις να μάθεις τι σημαίνει αυτοβελτίωση και πως ορίζεται από την επιστημονική κοινότητα (εάν ορίζεται), μπορείς να ανατρέξεις σε κάποιο ανάλογου θέματος εγχειρίδιο ή ακόμη και να αναζητήσεις ερμηνείες του όρου στο internet. Ένας ορισμός όμως, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει επι του πρακτέου, ίσως για να λειτουργήσει η διαδικασία της "αυτοβελτίωσης" να χρειάζεται ο καθένας να δώσει το δικό του νόημα στον όρο.