Διάσπαση προσοχής και αυτοεκτίμηση ... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
    Senior Member
    Δεν ξέρω εάν έχω διάσπαση προσοχής, πια είναι τα συμπτώματα;

Quote Originally Posted by andreas86 View Post
    Δεν ξέρω εάν έχω διάσπαση προσοχής, πια είναι τα συμπτώματα;
    Να μην έχει λογική και σύνδεση η ομιλία σου, να είσαι δηλαδή ασυνάρτητος σ' αυτά που λες, κι αν δεν το καταλαβαίνεις εσύ, οι άλλοι σίγουρα σε καταλαβαίνουν.
    Να μην μπορείς να συγκεντρωθείς σ' αυτά που σου λέει κάποιος, να μην μπορείς δηλαδή να τον ακούσεις προσεκτικά, άλλα να καταλαβαίνεις κι άλλα να μεταδίδεις ή να μην τα θυμάσαι όλα.
    Να συμβαίνουν διάφορα πράγματα μπρος στα μάτια σου στην καθημερινότητα σου, αλλά κάποια που θα ταν προφανή στους άλλους να μην τα πρόσεξες ή να μην θυμάσαι αν τα είδες.
    Αίτια, το να σε βασανίζουν σκέψεις, διότι μόνο οι διαστρεβλωμένες σκέψεις, τα απωθημένα, τα προβλήματα, οδηγούν σε διάσπαση προσοχής.
    γιάννης

Senior Member
    Μερικές φορές μπερδεύεται η γλώσσα μου και δεν μιλάω καθαρά, αυτό εννοείς όταν λες ασυναρτητος;

Quote Originally Posted by andreas86 View Post
    Μερικές φορές μπερδεύεται η γλώσσα μου και δεν μιλάω καθαρά, αυτό εννοείς όταν λες ασυναρτητος;
    Άλλο το τραυλίζω ή μιλώ τρεμουλιαστά, κι άλλο το μιλώ χωρίς να βγάζει ο άλλος νόημα απ αυτά που λέω. Το δεύτερο (το ασυνάρτητος) συμβαίνει όταν οι λέξεις, οι φράσεις, οι προτάσεις που αρθρώνω, το όλο δηλαδή που λέω, δεν έχει συνεκτικότητα που να οδηγεί τον άλλο να καταλάβει τι ακριβώς θέλω. Σ αυτό προσθέτω, το να μπερδεύεται η γλώσσα μου όταν στη σκέψη μου ξέρω ακριβώς τι θέλω αλλά όταν ανοίγω το στόμα μου να μιλήσω με πιάνει σαν άγχος, σαν ένταση, σαν πίεση να το πω όσο καλύτερα κι ακριβέστερα γίνεται, αλλά αυτή η ψυχική κατάσταση με οδηγεί στο να βγαίνουν ότι λέξεις να ναι, προτάσεις που δεν αποδίδουν ακριβώς αυτό που πραγματικά θέλω να πω, από τις οποίες μπορεί να μην βγαίνει νόημα, προτάσεις χωρίς αρχή και τέλος, ή που ξεκινούν από αλλού και καταλήγουν αλλού, κι έτσι ούτε εγώ στο τέλος είμαι ευχαριστημένος με αυτά που είπα ούτε ο άλλος κατάλαβε τι ακριβώς θέλω. Κι αυτό συμβαίνει επειδή η σκέψη δεν είναι καθαρή, βασανίζεται από διάφορα, και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο θέμα της συζήτησης ή αυτού που θέλω να πω.
    γιάννης

Page 2 of 2 FirstFirst 12