Results 1 to 9 of 9
Thread: αγχος- ψυχωση& μελισσοκομια
-
13-10-2017, 13:31 #1
αγχος- ψυχωση& μελισσοκομια
για σας παιδια , εχω ψυχωση και παιρνω σολιαν 400μγ.
το προβλημα μου ειναι οτι αγχονομε οταν κανω συγκεκριμενες δουλειες ασχολουμε με τα χωραφια και της μελισσες
αγχονομαι οταν κανουμε μεταφορες στα μελισσια.... αυριο ειναι να κανουμε μια μεταφορα και το σκεφτομαι απο σημερα, το ιδιο και τη προηγουμενη φορα το σκεφτομουν απο τη προηγουμενη μερα. Λοιπων μεταφορες παω απο μικρος αλλα τωρα αναλαμβανω περισσοτερες εφθηνες, οδηγαω φορτωνο ξεφορτωνο, παλια πριν τη ψυχωση δεν αγχονομουν καθολου, βεβαια παλια δεν εκανα και πολλα, τωρα ομως με πιανει αγχος, γενικος το σκεφτομαι ολοι μερα σημερα, εχω ενα ξαδερφο που ειναι ψυχιατρος στην αγγλια και το εχουμε συζητηση μου εχει πει να μη σταματησω να δουλευω και με τη συνηθεια το αγχος θα φυγει......, παλια πριν δυο χρονια αγχονομουν οταν οδηγουσα και πηγαινα μεχρι και στο μονιμο μελισσοκομιο μας, εχει λιγες μανουβρε με οπισθεν παραπανω για να βγεις, τωρα βεβαια μετα απο δυο χρονια που οδηγαω εγω μπαινω βγαινω παιχνιδι και δεν με αγχωνει καθολου.....
τη λετε θα τα καταφερω και στις μεταφορες; οσο εχω το πατερα μου βεβαια εχω βοηθεια δεν ειμαι μονος μου εχω ενα σταθερο χερι διπλα μου..........
για να γινω μελισσοκομος πρεπει να συνιθισω να δουλευω στον ηλιο και να ξεαγχοθω με τις μεταφορες
τη λετε παιδια...... ταιριαζει η μελισσοκομια σε καποιον που πασχει απο ψυχωση.....
- 14-10-2017, 09:46 #2
Νομίζω έχει πολύ δίκιο ο ξάδερφος σου που σου λέει να μην σταματήσεις και πως με τον καιρό θα συνηθίσεις και θα έχεις όλο και λιγότερο άγχος.
Όλοι όταν ξεκινάμε κάτι καινούργιο ή κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει πολύ, έχουμε άγχος!
Είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα με την οδήγηση που είπες και νομίζω γιααυτό το ανέφερες...κατά βάθος ξέρεις πως το ίδιο θα συμβεί και με τις μεταφορές που σε αγχώνουν τώρα :)
Δεν ξέρω να σου πω αν ταιριάζει η μελισσοκομία σε κάποιον που έχει ψύχωση αλλά νομίζω βάζεις μόνος σου περιορισμούς με αυτόν τον τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; Ταιριάζει η μελισσοκομία σε όποιον του αρέσει και του δίνει χαρά αυτή η ενασχόληση. Ασχολείσαι ήδη από οτι καταλαβαίνω και μια χαρά τα καταφέρνεις!
Από τα ελάχιστα που ξέρω πάντως από την μελισσοκομία η μεταφορά είναι όντως αγχωτικό κομμάτι για τους περισσότερους ειδικά αυτούς που δεν έχουν και μεγάλη εμπειρία στην δουλειά. Δεν έχεις άγχος επειδή έχεις ψύχωση, έχεις άγχος επειδή είσαι άνθρωπος!
Συνέχισε και είμαι σίγουρη πως με τον καιρό θα πηγαίνεις όλο και καλύτερα! :)
14-10-2017, 11:35 #3
Αδερφέ απλά υπάρχουν κομμάτια της δουλειάς που αποδιδεισ κανονικά κ αλλά που υστερεισ είναι φυσιολογικό αυτό σε κάθε δουλειά γίνεται αυτό εγώ που δουλεύω δέκα δεκαπέντε χρόνια είναι κομμάτια που δεν μπορώ να τα κάνω καλά τώρα μετά από δέκα χρόνια ολοκληρωνομαι πάνω στη δουλειά ή ψύχωση δεν παίζει ρόλο σωματικά θα δεις άμα προσπαθησεισ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
14-10-2017, 12:37 #4
σε λιγο παω μελισσες θα παμε νωρις, οποτε καλυτερα θα εχουμε χρονο αμα γινει οτιδηποτε δεν θα νυχτιαστουμε...... εχω λιγο αγχος αλλα σε νορμαλ πλαισια, η ελιγμη που κανω με το αμαξι λιγο πριν μπω εκει που εχουμε της μελισσες με αγχωνουν... αλλα εχω παει αλλες 5 φορες δεν ειμαι και πρωταρης και τα καταφερα μια χαρα.. θα σας γραψω πως τα πηγα το βραδακυ.......
14-10-2017, 12:52 #5
Θέμα αυτοπεποίθησης είναι το έχω κι εγώ
14-10-2017, 13:20 #6
λογικα αμα αυξησεις λιγο τα φαρμακα θα σου φυγει το αγχος.
το θεμα ειναι βεβαια να μπορεις και να οδηγησεις καλα γιατι τα φαρμακα ελαττωνουν την ικανοτητα οδηγησης.
ρωτα το γιατρο σου.
παντως υπαρχουν και συμπληρωματα οπως πχ βαλεριανα για το αγχος να παιρνεις παραλληλα ή θα μπορουσες να εχεις μαζι σου μια μικρη βενζοδιαζεπινη για να εχεις αμα αγχωθεις πολυ.
ή το πολυ πολυ να παιρνεις κατι απο την προηγουμενη μερα.
ρωτα το γιατρο ομως καλυτερα για αυτα. αυτη ειναι η δουλεια τους.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
14-10-2017, 13:57 #7
Συμφωνώ ότι τα φάρμακα ελατωνουν την ικανότητα οδήγησης για αυτό θέλει να πηγαίνεις σιγά σιγά για να μη σκοτωθείς η κανεισ καμία χοντρή ζημιά αν πηγαίνεις σιγά δεν υπάρχει φόβος για τίποτα είναι αυτό που λέει η μπου προσωπική προσπάθεια εγώ ασ πούμε όταν είμαι ξεκούραστος δε διαφέρω σε τίποτα από κανένα αγρότη οδηγικές ικανότητες σήκωμα βαρών χειρισμό εργαλείων κλπ το μόνο πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξεκουράζομαι εύκολα δηλαδή ο βραδινοσ ύπνος δε φτάνει να ξυπνήσω ξεκούραστος την άλλη μέρα
14-10-2017, 17:02 #8
ε τελιωσα παιδια, ολλα τα μελισσια στο κυριο μελισσοκομια, μια χαρα πολυ αγχος για το τιποτα.... τελη ιουνιου του χρονου παλη μεταφορες....
14-10-2017, 17:28 #9
Κοίτα να βρεις κάτι να έχεις ένα εισόδημα κι ένσημα τι θα βρεις δεν έχει σημασία ασ έχεις πτυχίο