Results 31 to 45 of 47
Thread: διλημμα: φαρμακο ή προσπαθεια?
-
03-10-2017, 02:35 #31
καθομαι εδω και ωρες και διαβαζω τις απαντησεις σας και σκεφτομαι και προσπαθω να ζυγισω την κατασταση..το μυαλο μου εγινε πουρες!
σκεφτομαι κατι απλο..να κανω λιγη υπομονη.σε καμια εβδομαδα ξεκιναει το ιεκ.θελω να δω πως θα ειμαι την πρωτη μερα.αν παει καλα και δεν εχω τιποτα θα κρατησω τη μειωση.διαφορετικα θα παρω εγω την ιδια μερα τη γιατρο και θα της ζητησω αυξηση ή τουλαχιστον θα ακουσω τη συμβουλη της.
ενα θετικο ειναι οτι εκατσα και διαβασα για κανα 2.5ωρο το απογευμα και ξεχαστηκα τελειως.
θα κανω τα παντα για να κρατησω τη μειωση και γιατι οχι να τη συνεχισω ισως σε 4 μηνες αντι για 2 για το επομενο 200αρι.δεν εγκαταλειπω.αυριο θα βγω παλι εξω.σημερα δε βγηκα καθολου.οσο κλεινομαι τοσο χειροτερο γινεται.πρεπει κατι να μου αποσπαει την προσοχη.ετσι το καταλαβαινω αυτο που γινεται..
η γιατρος μου δεν ειναι ψυχοθεραπευτρια. ενδιαφερουσα ιδεα παντως να τις φερω σε τηλεφωνικη επαφη.θα το κοιταξω κι αυτο..
θα ρωτησω τη ψυχολογο την επομενη φορα που θα τη δω αν συνεχιζει να πιστευει οτι ισως στο μελλον κοψω τα φαρμακα και θα τη ρωτησω που το βασιζει αυτο.να δω αν εχει βαση ή αν μου δινει ψευτικες ελπιδες.
savatage κι εγω για κικ μποξινγκ προσανατολιζομαι..Last edited by boo; 03-10-2017 at 23:03.
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
- 03-10-2017, 09:17 #32
Βοο γυμναστικουλα κανεις καθολου?
Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
03-10-2017, 10:40 #33
boo ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.
Ποια ψυχολογο; Αυτοι ειναι λιγο σαν τις καφετζουδες και πολλοι ειναι ασχετοι και δεν ασχολουνται με τη δικη μας αρρωστεια αλλα απλως με αγχος, προβληματα στην οικογενεια και καταθλιψεις.
Καταρχην πρεπει να ειναι κλινικος ψυχολογος αυτος που σε βλεπει.
Με τα φαρμακα λυνονται τα νοητικα προβληματα του εγκεφαλου.
Οι ψυχολογοι χρειαζονται μονο για ελαφριες περιπτωσεις αγχους ή καταθλιψης το πολυ ή σαν προληψη.
Στη σχιζοφρενεια ο ψυχολογος περισσοτερο σε στηριζει για να βρεις μια πιο κανονικη ζωη και να αντιμετωπισεις ψευδαισθησεις που δε γιατρευονται αλλιως απο τα φαρμακα.
Η ψυχολογια δεν εχει συγκεκριμενα αποτελεσματα ουτε κατι το απτο.
Τα φαρμακα κανουν τη δουλεια.
Ο ψυχολογος ειναι απλως για να νιωθεις καπως καλυτερα, αλλα τις ψευδαισθησεις και ολα τα συμπτωματα τα γιατρευουν τα φαρμακα.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
03-10-2017, 11:36 #34
Μπου εγγυημενα σ λεω το ειδα σε κατι παιδια που πριν ηταν φλωροι με γυμναστικη κ συμπληρωματα εγω δεν εχω καποιον να με καθοδηγησει κ το κανω μονοσ μου ετσι πωσ το ειδα δυο τρια χρονια θελει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
03-10-2017, 16:47 #35
καλησπερες
@Mara.Z
γυμναστικη δεν εχω ξεκινησει ακομα.περυσι ειχα ξεκινησει και μου εκανε πολυ καλο αλλα ηταν μακρυα και σταματησα.θα δω πως θα ειναι το προγραμμα μου με το ιεκ και ισως παω κικ μποξινγκ φετος..
@maus
δεν εχω λεφτα για κλινικη ψυχολογο.ζητουσαν 50αρια..
@elis
για τι συμπληρωματα μιλαμε?και σε τι ακριβως βοηθανε? βοηθανε στη ψυχωση? αμα ειναι να το συζητησω και με τη γιατρο
εχει φτασει κανεις στο σημειο να κοψει τελειως τα φαρμακα?
ή αν ειναι καποιος σε δοση συντηρησης για ποσο καιρο ειναι σε αυτο το επιπεδο φαρμακων και πως νιωθει?είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
03-10-2017, 18:28 #36
Μπου εγώ που κάνω διατροφή κ γυμναστική μπορώ να δουλεύω κανονικα έξι μισή με τρεις έχω πρόβλημα κουράζομαι πιο εύκολα και στον τρόπο ομιλίας λογικά φαίνεται ότι κάτι έχω τώρα σε λίγο θα κόψω το ένα φάρμακο που είναι για τον ύπνο κ σε κανένα χρόνο το άλλο θέλει πολλή γυμναστική έτσι πως το κάνω αλλά δεν ξέρω κάτι άλλο πάντως θα τα κόψω σίγουρα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
03-10-2017, 18:49 #37
boo ακου και τον παλιο.
τα φαρμακα θα τα ελαττωσεις οταν εισαι σταθερα καλα χωρις ιδεες και ψευδαισθησεις για καποια 2-3 χρονια.
αμα τα ελαττωσεις τωρα που εχεις ακομα ψευδαισθησεις θα σου ξαναερθουν και μαλιστα χειροτερα απο πριν.
τα φαρμακα αυτα δε κοβονται συνηθως ποτε και τα παιρνεις μια ζωη.
αυτα τα φαρμακα που κοβονται ειναι το πολυ της καταθλιψης.
στην ψυχωση κοβεις τα φαρμακα μονο ισως αμα γερασεις και πεσουν οι ρυθμοι του εγκεφαλου και ετσι γινεσαι καλυτερα.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
03-10-2017, 19:25 #38
Ειχε κοπει το μηνυμα σου δε φαινοταν ολοκληρο.
Να τις φερεις σε επαφη ναι εγω αυτο θα προτεινα. Πρεπει η ψυχιατρος να μαθει οτι εχεις συμπτωματα. Και η ψυχολογος πρεπει να μαθει ποια ειναι η καταλληλη αγωγη οταν υπαρχουν συμπτωματα.
Και πεσμας τα νεα οταν γραφτεις κικ μποξινγκ και αρχισεις το ΙΕΚ!
Εντιτ: Ο,τι ναναι με τα μπαγκ, παλι δεν εμφανιζονταν ολοκληρα.Last edited by savatage; 04-10-2017 at 00:47.
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
04-10-2017, 00:23 #39
@maus
μπορεις να μου πεις σε τι φαση εισαι απο φαρμακα?
εισαι σε φαση συντηρησης?
τα σταματησες και υποτροπιασες και τα ξαναπηρες?
ποσα χρονια τα παιρνεις?
κανεις ψυχοθεραπεια?
οποιος αλλος θελει ας μου πει την πορεια του με τα φαρμακα μπας και καταλαβω λιγο πως παει το πραγμα..είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
04-10-2017, 09:30 #40
boo παιρνω φαρμακα εδω και πολλα χρονια.
ειχα πααει σε δοση συντηρησης αφου ημουν καλα χωρις ψευδαισθησεις και ιδεες για 2-3 χρονια.
μετα ομως σκεφτηκα πως εγινα καλα (δεν υπηρχε και πληροφορηση σχετικα με το θεμα) και τα ελαττωσα πολυ οποτε μου ξαναηρθε και χειροτερα μαλιστα απο πριν.
πανω που εχεις φτιαξει τη ζωη σου μετα ξαναχειροτερευεις.
αυτο το εχω ξαναδοκιμασει 2-3 φορες και παντα τα ιδια παλι.
σε καποια φαση ημουν και μια χαρα και ολα καλα αλλα οταν τα ελαττωσα πολυ μου ξαναηρθε το προβλημα.
τα φαρμακα απλως αντιμετωπιζουν τα συμπτωματα του προβληματος και οχι το ιδιο το προβλημα.
δηλαδη δεν καταλαβαινεις οτι εχεις το προβλημα αλλα αυτο υπαρχει απο πισω.
αυτο ειναι και κατι το αρνητικο εχω σκεφτει.
γιατι σε ωθει να κανεις πραγματα που αλλιως δε μπορουσες και ετσι χειροτερευεις παραπανω.
δηλαδη εχεις περισσοτερες αντοχες σαν πατεριτσες γιατι καλυπτεις το προβλημα.
αλλα ετσι καις το μυαλο σου περισσοτερο.
π.χ. εχεις περισσοτερες αντοχες κλπ. επειδη δε καταλαβαινεις οτι εχει κουραστει το μυαλο σου κλπ.
αυτο που θα σε κανει να αλλαξεις γνωμη για τα φαρμακα ειναι αν μπορεις να κυνηγησεις να κανεις ενεσεις που εχουν λιγοτερη καταστολη σαν παρενεργεια και πραγματικα ειναι πολυ καλυτερες απο τα χαπια.
να κοιταξεις αν μπορεις να κανεις ενεσεις και οχι να ελαττωσεις τα χαπια.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
10-10-2017, 19:37 #41
πηγα ψυχολογο και επι του θεματος μου ειπε οτι τον πρωτο λογο στα φαρμακα τον εχει η γιατρος.
απλα μου ειπε οτι απο οσο με ξερει οτι στοχευει σε συναργασια με τη γιατρο να μεινω με ενα το πολυ φαρμακο και ισως και με κανενα.
μου ειπε πως εχει αλλη μια περιπτωση με ψυχωτικο ατομο που πλεον ειναι χωρις φαρμακα.
τωρα οσο εχει να κανει με την πορεια μου τις τελευταιες μερες σχεδον μια εβδομαδα συγκεκριμενα ειμαι πολυ καλα.βγαινω εξω δε με σταματαει τιποτα.παω για καφε, για δουλειες και ξεχνιεμαι.
τωρα βεβαια αν ρωτησω τον εαυτο μου αν με παρακολουθουν ακομα η απαντηση ειναι πως ναι με παρακολουθουν
νιωθω πολυ καλαείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
10-10-2017, 19:57 #42
εχει ατομο με ψυχωση χωρις φαρμακα, μπου μου δινεις κουραγιο, υπαρχουν ελπιδες δηλαδη;
10-10-2017, 20:27 #43
ετσι μου ειπε.οτι εχει τετοιο ατομο
θελω να πιστευω οτι υπαρχουν ελπιδες αλλα πρεπει να βαλουμε κι εμεις το χερακι μας για να βοηθησουμε λιγο την καταστασηείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
10-10-2017, 21:12 #44
boo κοιτα να ελαττωσεις τα φαρμακα σε 1 αυτο προεχει.
να τα κοψεις τελειως ειναι ρισκο και θα χειροτερεψεις.
ειναι σαν να παιζεις με τη φωτια.
κανε ενεσεις δεν ειναι τοσο τραγικες. καμια σχεση με χαπια θα δεις..Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
10-10-2017, 21:14 #45
εσυ το επαθες απο ουσιες ;
αμα ειναι ετσι νομιζω μπορεις να τα κοψεις καποια στιγμη αν δεν κανω λαθος.
το θεμα ειναι εαν το επαθες αλλιως.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.