Results 1 to 8 of 8
Thread: φοβος για σεισμο?
-
28-05-2008, 19:24 #1
φοβος για σεισμο?
Γιατι φοβαμε το σεισμο?
ενας λογος που δεν με αφηνει να επιστρεπσω στην Ελλαδα ειναι οτι φοβαμε το σεισμο..γιατι και πος θα το παλεπσω?
- 28-05-2008, 19:42 #2
οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τον σεισμό
είναι κάτι ξαφνικό, που όταν συμβαίνει προκαλέι τόσο έντονα κ άσχημα συναισθήματα ότι φτάνει το τέλος, αλλά σκέψου όταν ανεβαίνεις σε ένα μηχανάκι που τραντάζεσαι πολύ περισσότερο απ\'το σεισμό, τι κινδύνους μπορείς να συναντήσεις κ θα δείς ότι είναι πολλοί περισσότεροι απο το να πέσει το σπίτι. Όμως στο μηχανάκι ή αυτοκίνητο, επιλέγεις κ ανεβαίνεις θα μου πείς, ξέρεις τα χαρακτηριστικά που έχει, αλλά κ πάλι οι κινδύνοι είναι πολλοί περισσότεροι. Κ η Ελλάδα είναι σεισμογενείς περιοχή, αλλά δεν δίνει κ τους απόλυτα καταστροφικούς, έχεις δεί αλλού τι γίνεται; η Ελλαδίτσα μας, μας προσέχει, δεν μας καταστρεφει, μην φοβασαι.
28-05-2008, 19:45 #3
Κι εγώ φοβάμαι το σεισμό.
Παγώνω, μουδιάζω και νομίζω ότι θα σταματήσει η καρδιά μου την ώρα που γίνεται.
Δεν έφυγα όμως απο την Ελλάδα.
Απλώς όταν με πιάνει έντονη φοβία ότι θα ξαναγίνει μεγάλος σεισμός όπως το 1999, πηγαίνω και μένω σε κάποιο εξοχικό φίλου, ισόγειο και ξύλινο μέχρι να μου περάσει.
28-05-2008, 19:52 #4
Παγώνω, μουδιάζω και νομίζω ότι θα σταματήσει η καρδιά μου την ώρα που γίνεται
moreira πράγματι αυτή η αίσθηση είναι απαίσια
κ εγω φοβάμαι, αυτό λέω, οι περισσότεροι φοβούνται
Ναι υπάρχει φόβος γιατί τοτε λέγανε, μην φοβάστε μετα απο 10 - 12 χρόνια θα γίνει τέτοιου μεγεθους σεισμός κ σαν να περνάνε γρήγορα τα χρόνια αν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο.
Όμως τονίζω στην καθημερινή μας ζωή οι κίνδυνοι, είναι πολλοί περισσότεροι
28-05-2008, 19:52 #5
θελω να γιρισω στην Ελλαδα, αλλα δεν θελω να ζω με τη φοβια και τη σκεψη και να τρελενομαι οτι βα κανει σεισμο..
28-05-2008, 19:54 #6
φοβος για σεισμο?
Γιατι φοβαμε το σεισμο?
ενας λογος που δεν με αφηνει να επιστρεπσω στην Ελλαδα ειναι οτι φοβαμε το σεισμο..γιατι και πος θα το παλεπσω?
-----------------------------------------------------------------------------------
Papaki.....ως ένα βαθμό οι περισσότεροι φοβούνται το ενδεχόμενο του σεισμού,ή της πυρκαγιάς ή μιας καταστροφής τελος πάντων.Παρόλα αυτά συνεχίζουνε να δρούνε σε περιβάλλοντα που μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε απο αυτά.Και στην συντριπτική πλειοψηφία δεν συμβαίνει τίποτα απ όλα αυτά. Όταν ανακόπτεται η δράση μας απο ένα ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τότε το πιο πιθανό είναι είτε αυτό να το έχουμε συνδέσει με βίωμα πολύ έντονα συγκινησιακά φορτισμένο,να απωθούμε το πραγματικό αντικείμενο του φόβου μας και να συγκρατούμε τη γαρνιτούρα του ή πολλές φορές κάτι που συνδέεται συμβολικά με αυτό που κρίνουμε ως φοβικό.
Άν ο φόβος(φοβία) του σεισμού σου ανακόπτει τη δράση (ερχομό στην Ελλάδα) τότε μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό που είτε θα επιχειρήσει να ψάξει τι μπορεί να κρύβει το ασυνείδητο σου πίσω απο αυτό ή να προχωρήσει απευθείς σε μια θεραπεία συμπεριφορικού τύπου.....
28-05-2008, 19:56 #7
Originally posted by mmaria
Ακριβώς μαράκι. Όλοι τρέμουμε στην ιδέα ότι θα γίνει σεισμός, αλλά δεν μπορούμε να αναλλωνόμαστε και να δημιουργούμε φοβίες στον εαυτό μας για κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά μπορεί και να μη γίνει.
Έχουμε τόσα να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητα μας, που το θεωρώ πολυτέλεια να αγχωνόμαστε ΚΑΙ γι\' αυτό!
29-05-2008, 05:24 #8
Originally posted by mmaria
Παγώνω, μουδιάζω και νομίζω ότι θα σταματήσει η καρδιά μου την ώρα που γίνεται
moreira πράγματι αυτή η αίσθηση είναι απαίσια
κ εγω φοβάμαι, αυτό λέω, οι περισσότεροι φοβούνται
Ναι υπάρχει φόβος γιατί τοτε λέγανε, μην φοβάστε μετα απο 10 - 12 χρόνια θα γίνει τέτοιου μεγεθους σεισμός κ σαν να περνάνε γρήγορα τα χρόνια αν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο.
10-12 χρόνια είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να γίνει μεγαλύτερος σεισμός ή ίδιου μεγέθους σεισμός στην Αθήνα και ο οποίος να οφείλεται στο ίδιο ρήγμα που έδωσε το σεισμό του 1999. Δεν προλαβαίνει να μαζέψει τόση ενέργεια ξανά.
Δεν φοβάμαι αυτό λοιπόν. Αλλο ρήγμα φοβάμαι αλλά δεν θα αφήσουμε και το φόβο να διαλύσει τη ζωή μας.
Οπως λές κι εσύ, στην καθημερινή μας ζωή οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι. Απλά νομίζουμε ότι τους \"ελέγχουμε\".
Με το σεισμό δεν είναι το ίδιο. Νοιώθουμε ανήμποροι και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα.
Αυτό είναι που μας τρομάζει. Η αίσθηση ότι δεν έχουμε έλεγχο.
Για παράδειγμα, ανεβαίνουμε σε μια μηχανή και τρέχουμε με 120 στην παραλιακή. Μεγάλος κίνδυνος έτσι; Ομως αυτό το ελέγχουμε. Κρατάμε εμείς το τιμόνι και ανοίγουμε ή κλείνουμε το γκάζι κατά βούληση. Γι\' αυτό δεν μας φοβίζει.
papaki, δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο που να μην έχουν γίνει σεισμοί. Ακόμα και στην Αγγλία έχουν γίνει!!!!
Η μόνη λύση είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτούς. Να είμαστε ενημερωμένοι και έτοιμοι να αντιδράσουμε σωστά τη στιγμή που θα συμβεί... άν συμβεί.
Ποντικάκια
25-07-2025, 11:40 in Με καφέ και συμπάθεια....