Results 16 to 30 of 45
Thread: Πιστεύετε
-
17-10-2017, 00:50 #16
απλα θα πρεπει να δοκιμασεις κατι που δεν εχεις ξανακανει στο πρελθον. αν θελεις να θεραπευτεις.αλλιως θα κανεις 102 υποτροπες
- 17-10-2017, 01:15 #17
αν σου πω οτι κατι τετοιο σκεφτομουν..
μονο που δε ξερω τι ειναι αυτο το κατι..κ πρεπει να ευνοοουν κ συνθηκες
πολλα παιζουν ρολο .
Για καποιο λογο ενω εχω κανει αρκετα πραγματα πλεον για να με βοηθησω
δε βλεπω κανεναν αλλον με τοσες υποτροπες
και νιωθω ακομα περισσοτερο αδυναμη
δε καταλαβαινω αληθεια
κ επισης ειμαι τοσο καλα με τ κωλοχαπο
που επισης δε καταλαβαινω πως ειναι δυνατον αυτο κυριως
να με βοηθαει τοσο κ μονη μ λες κ ειμαι αλλος ανθρωπος(Χωρις αυτο)
17-10-2017, 06:03 #18
Ρε Μαρια, εχεις σκεφτει οτι για την καταθλιψη ευθυνονται αλλοι παραγοντες; Βρες τι ειναι αυτο που σε οδηγει στην καταθλιψη, ειναι η ανεργια, ειναι οι γονεις σου, οι φιλοι σου, η σχεση που μπορει να μην εχεις η να εχεις και σε καταπιεζει, τι ειναι;;; Αν εστιασεις στο πραγματικο προβλημα τοτε μονο θα φυγει η καταθλιψη, ανοιξε ενα θεμα και ανοιξε μας την καρδια σου, πες μας τι ειναι αυτο που σε βασανιζει και σε ποιον τομεα η σε ποιους τομεις αν ειναι πολλοι. Τωρα με το να λες ζηλευεις τους αλλους δεν ειναι αυτη η ριζα του κακου. Κατι αλλο συμβαινει, μηπως δεν εχεις πολλα λεφτα πχ και θες να κανεις καριερα για να ανεβεις να εισαι αυτονομη να φυγεις απο το σπιτι; Τι ειναι πραγματικα; Μονο αν εστιασεις στα πραγματικα προβληματα θα φυγει η καταθλιψη, αφου δεν ειναι ενδογενης, αν αρνεισαι ομως να τα αντιμετωπισεις, μια ζωη θα παραπονιεσαι οτι εχεις καταθλιψη!! Ειναι λογικο ως ενα σημειο τωρα με την κριση να εχουμε ολοι καταθλιψη, τα πραγματα πανε σκατα να το πω ετσι, αν εχεις και αλλα προβληματα στην προσωπικη σου ζωη, ε, τοτε, φορτωνεσαι με πολλα, λογικο ειναι, πες τα ενα ενα μπας και μπορεσουμε να τα λυσουμε η να ελιχθεις με καποιον τροπο ωστε να τα αποφυγεις αν δεν λυνονται!! Κανε κατι και ξεκινα ανοιγοντας θεμα -οχι με παραπονα αυτη τη φορα αλλα με πραγματικα προβληματα.
17-10-2017, 11:22 #19
Λουλουδι λαικ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
17-10-2017, 12:35 #20
Ναι ισως φαινεται οτι γκρινιαζω, η καταθλιψη μου φερνει αυτη τη κωλομιζέρια. Σορρυ αν σας ζαλιζω και εσας.
Κοιταξτε να δειτε επειδη οι αιτίες συμφωνα και με τη ψυχοθεραπεια έχουν βρεθεί και μαλλον δε τις ξεπερναω εγω ,
δε λεω να δεχτω τη πραγματικοτητα. Γι αυτό και εμμενει. Θα σας πω γενικα και ειδικα θα ηθελα να αναφερθω μονο ιδιωτικα αν θελει καποιος.
Λοιπον, δεν ειναι μονο η ζηλεια που απο καπου προερχεται και αυτη σαφως, εχω θέματα χαμηλης αυτοεκτιμησης
συνολικά κι αυτό γιατι μου δημιουργήθηκαν απο διαφορα εφηβικά κυριως βιώματα που τα εξέλαβα ως λανθασμενα μηνυματα.
Απο μικρη γενικα , ημουν ενα παιδι συνεσταλμένο, "ησυχο", και κλειστο κοριτσι. Αποτελεσμα: περασα απο παρέες που ποτε δεν μιλούσα για τις αναγκες μου και τα καταπινα όλα για να ειμαι αρεστη και να μην βγω "κακια". Παντα ημουν καλή μαθητρια, αλλα ήθελα να ειμαι ακομα πιο καλη για να ειμαι αρεστη στους γονεις μου και στους δασκάλους μου. Ήθελα να ειμαι το "τελειο" παιδι κάπως ετσι. Ντρεπομουν υπερβολικα, δε σήκωνα ποτε το χερι μου γιατι φοβομουν οτι θα πω λαθος. Φοβόμουν μια ζωη μην με κατακρινουν και γελάσουν , γι αυτο δεν ελεγα ποτε ολοκληρη προταση ακομα και σε ιστοριες και τετοια. Εκτός αυτών, ειχα και μια αλλη λόξα να το πω?κολλημα? να εχω πολυ υψηλες βαθμολογιες γιατί ενιωθα οτι ετσι αξίζω νομιζω, διαφορετικα ενιωθα ασχημα. Εφτασα λυκειο και επειδη επεφταν οι βαθμολογιες μου σε σχεση με τους καλους μαθητες , ενιωθα κατώτερη, σκεφτομουν τι θα λεγανε για μενα κ τετοια ωσπου καπου εδω 18 χρονων ξεσπασαν και οι πρωτες κρισεις πανικου που στη πορεια εξελιχθηκε και κατσικωθηκε η αγχωδη καταθλιψη. Αυτα πανω κατω και γενικά...δε θα ηθελα να πω κτ αλλο δημοσια.
Οπως βλεπτε και το εχω ξαναπει, ναι δεν ειναι κατι τοσο βεβαρυμενο απο το παρελθον μου. Κι όμως εμμενει να μου γαμ. τη ψυχολογια οπως φαινεται..Καθε αποψη δεκτη.
17-10-2017, 12:40 #21
Θελω να πω για οποιον δεν καταλαβε, οτι με βαση αυτα τα γεγονοτα, περαστηκαν τα λανθασμενα μηνυματα πανω μου, και αναπαραχθηκαν και στην μετεπειτα ζωη μου όπως πανεπιστημιο και αλλες διαπροσωπικες σχεσεις. Συμφωνα και με τη ψυχοθεραπεια, σε καθε αγχογονο ή ψυχοπιεστικο γεγονός εγω αντιδρώ με ενα λαθος τροπο, επειδη αλλιως αντιλαμβανομαι την εικόνα του εαυτου μου και της ζωης και της πραγματικοτητας γενικοτερα. Τελευταιο μου επεισοδιο γι παραδειγμα, σταματησα απο μια δουλεια που κουραστηκα ψυχικα και σωματικα
και ένιωσα οτι απέτυχα για αλλη μια φορα στη ζωη μου, οτι ημουν τεμπελα και δεν εκατσα κι αλλο, ότι ημουν αχαριστη γτ δεν βρισκονται ευκολα δουλειες και γτ κυριως οι αλλες κοπελες παραμενουν κι αλλους μηνες στη δουλειά ή και χρόνια.
17-10-2017, 12:47 #22
Να σου πω μια ιστορια πριν χρονια γνωρισα μια κοπελα την ερωτευτηκα λογω εμφανισησ σα χαρακτηρασ δεν ελεγε κ πολλα δεν ξερω πωσ πειστηκε να κανει γυμναστικη εκανε τρια χρονια μαζι με τη δουλεια τησ ψηθηκε τωρα την κυνηγανε ολα τα αγορια λατρευω να συζηταω μαζι τησ μηπωσ πρεπει να κανεισ λιγο γυμναστικη εστω χαλαρα να παρεισ τα πανω σου
17-10-2017, 12:49 #23
Ναι, θα κανω ειναι στα αμεσα σχεδια μου...απλα τα παραταω γιατι τη βαριεμαι μετα. Και παλι δε νομιζω οτι θα μου σωσει τα προβληματα μου ολα.
17-10-2017, 13:25 #24WhyAlwaysMe?Guest
17-10-2017, 13:32 #25
Δε νομιζω οτι εχει να προσφερει κατι αλλο η ψυχοθεραπεια. Εχω κανει ποσο καιρο. Δεν εχω να πω κτ αλλο.. ΕΥχαριστω για την απαντηση παντως!
17-10-2017, 13:35 #26WhyAlwaysMe?Guest
17-10-2017, 13:39 #27
Ελις, ευχαριστω..το 'ξερα οτι θα σου αρεσαν αυτα που εγραφα επειδη εξελιχθηκα χιχιχι.
Μαρια, παρομοια προβληματα εχω κι εγω με σενα εξαιτιας χαμηλης αυτοεκτιμησης-αυτοπεποιθησης, ηθελα παντα και θελω να ειμαι ο τελειος ανθρωπος, δεν γινεται ομως αυτο, η μπορεις να προσδιορισεις αλλιως το τελειος, οχι ο απολυτα καλος, αλλα αυτος που τους βαζει ολους στη θεση τους, εγω αυτο προσπαθω να κανω τωρα, η να αποδεχθεις τον εαυτο σου οπως ειναι, πραγμα πιο δυσκολο. Επισης, διακρινω μια κοινωνικη φοβια, ολα αυτα συζητησε τα με τον/την ψυχολογο σου, και αν δεν διακρινει κοινωνικη φοβια αλλαξε τον. Μα ειναι προφανες, φοβασαι την κριτικη των αλλων!! Αυτο ξερω πως ειναι η κοινωνικη φοβια. Μηπως δεν σε καλυπτει καλα ο ψυχολογος σου; Καλα εκανες παντως και μας τα πες, να τα βγαλεις απο μεσα σου, και να βρεις μια ακρη με τη βοηθεια μας αν μπορεσεις. Γραφεις διαρκως εδω, φαινεται οτι εχεις αναγκη απο μια βοηθεια, φαινοταν σαν να μην ξερεις τι θες, τωρα που τα εβαλες κατω δεν ειναι καλυτερα; Νομιζω παντως οτι δεν εχεις σοβαρα θεματα και θα επρεπε ΗΔΗ να τα ειχες λυσει με τον ψυχολογο, γι'αυτο θα σου συνιστουσα να εβρισκες καποιον/α καλυτερον εφοσον μετα απο τοσον καιρο εχεις ακομα θεματα ενω δεν ειναι τοσο σοβαρα η αλυτα. Αυτα, ελπιζω να βοηθησα.
17-10-2017, 14:05 #28
OΠως τα λες ειναι βρε λουλουδι. Εννοειται νιωθω εστω λιγο καλυτερα. Να σου πω κτ ομως ; απο την αλλη ξερω οτι η καταθλιψη δε κανει εξαιρεσεις ειτε εχεις μεγαλα θεματα ειτε δεν εχεις, αρκει που μεγαλώνει αυτη τα παντα απο μονη της. Ναι εχω σκεφτει να δοκιμάσω και καποιον αλλον γιατρο, αλλα εχω κουραστει, εχω περασει απο διαφορους, εχω ανοιχτει ξερεις πως ειναι αυτα μεχρι που ειπα βρηκα τον καταλληλο. Επισης, δεν εχω δυστυχως καθολου αρκετα οικονομικα οπως παλιοτερα. Οποτε μονο για περιορισμενο αριθμο επισκεψεων θα δωσω για να κανω και διασταυρωση πληροφοριων. Δυσκολα πλεον...τι να πεις...και να παω σε καποιο κεντρο δωρεαν ΑΝ μου τυχει κανενας καλος κι εκει. Εκτος αν γνωριζει καποιος εδω.
17-10-2017, 14:11 #29
Λουλουδακι καταλαβαινω τα παντα αλλα λεω τα μισα μπραβο σου που εξελιχθηκεσ
17-10-2017, 14:13 #30