Results 1 to 8 of 8
Thread: Μήνυμα από μια "παλαίμαχη" !
-
06-10-2017, 00:48 #1
Μήνυμα από μια "παλαίμαχη" !
Θυμάμαι πόσα βράδια έψαχνα στο ίντερνετ με αγωνία, όλα τα συμπτώματα, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, από το πως δεν μπορούσα να καταπιώ από την ένταση μέχρι τους ιλίγγους που με είχαν στείλει στα επείγοντα μόνο και μόνο για να μου πουν "κρίση πανικού".
Θυμάμαι να είμαι σίγουρη ότι η ζωή μου θα είναι πάντα κάπως έτσι, και προσπαθούσα απλά να βρω τρόπους να είναι υποφερτή.
Θυμάμαι να μην ονειρεύομαι τίποτα για το μέλλον.
Θυμάμαι να ντρέπομαι και να απομακρύνομαι από τους κοντινούς μου γιατί δεν θα με καταλάβαιναν, και να μένω σε σχέσεις είτε καταπιεστικές, είτε "λίγες" είτε ακόμα και κακοποιητικές γιατί δεν μπορούσα να διανοηθώ να μ αγαπήσουν με τον τρόπο που ήθελα.
Θυμάμαι να νιώθω εξωγήινη, να φοβάμαι τα πάντα, να σκέφτομαι το θάνατο και την τρέλα κάθε στιγμή.
Και όλα αυτά για πολύ καιρό. Και μετά και από ένα σύντομο πέρασμα από μια ψυχίατρο - η οποία είναι εγκληματίας και καταστρέφει κόσμο - πείστηκα ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει για να αλλάξει κάτι, να ανακουφιστώ από τη συνεχή ένταση, την αϋπνία...
Γύρισα πίσω στο φόρουμ μόνο για να σας πω ότι αφού τα κατάφερα εγώ, όλοι μπορούν. Ο τρόπος που βρήκα εγώ ήταν η ψυχοθεραπεία με εκπαιδευμένο ψυχοθεραπευτή μιας προέγγισης που μου ταίριαζε (τότε βέβαια δεν τα ήξερα αυτά, ήμουν λίγο τυχερή). Φύγαν τα συμπτώματα τόσο γρήγορα που δεν το πίστευα, και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι.. Ξέρω ότι πολλοί θα διαβάζουν με δυσπιστία, το ίδιο θα έκανα κι εγώ σε εκείνη τη φάση. Αν όμως έστω και για έναν έχουν σημασία αυτά που λέω, να ξέρετε ότι δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν μια στιγμη που θα έλεγα "μπορώ να κάνω ό,τι θέλω" και να το εννοώ, να βιώνω βαθειά ευτυχία και γαλήνη, να απολαμβάνω τον ύπνο, το φαγητό, τις στιγμές, τα ταξίδια.. τη ζωή! Και κάθε φορά που κάποιος γνωστός ή άγνωστος ξεπερνά κάτι αντίστοιχο, νιώθω να το ξανα-ξεπερνάω κι εγώ, νιώθω μια μικρή νίκη απέναντι στη σκατοκοινωνία και τον τρόπο που μεγαλώνουμε οι περισσότεροι και μας γεμίζει λανθασμένες και δηλητηριώδεις ιδέες για τους εαυτούς μας.
Ζητήστε βοήθεια. Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί αστοιχείωτοι "ψυχολόγοι". Αν κάνετε θεραπεία και δεν νιώθετε καλύτερα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι καμία νεύρωση ανίκητη, προς θεού. Κανείς δε χρειάζεται να υποφέρει. Κανείς!
Ανάσα και αγκαλιά στον εαυτό μας. Περνάει! Αλήθεια!
- 06-10-2017, 00:58 #2
κρισεις πανικου ειχες;;
μπραβο γιασεμι!!!!! Δινεις και ελπιδες στον οποιοδηποτε αντιμετωπιζει εδω τα ψυχολογικα του, διότι ειμαστε πολλοι!! Σίγουρα λύση υπαρχει
οπως ηρθαν φευγουν!! Όσο κι αν δυσκολευομαστε στην αρχη ολοι να το πιστεψουμε. Καθως ολο αυτο μας ξεγελαει. Συνεχισε ετσι και καλυτερα!!
06-10-2017, 07:35 #3
Σε ευχαριστουμε που μοιράζεσαι αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας μαζί μας. Μπορείς όμως να μας πείς περισσότερα για την θεραπεία που ακολούθησες?
Πόσες συνεδρίες έκανες?
Ποιά ήταν η προσέγγιση που ταίριαξε σε εσένα?
Έπερνες συγχρόνος και κάποια φαρμακευτική θεραπεία?
Εξήγησε μας λίγο περισσότερο για εμάς που ψαχνόμαστε ακόμη και άκρη δεν βρίσκουμε
06-10-2017, 10:37 #4
Δεν πήρα φαρμακευτική αγωγή πιο πολύ γιατί τη φοβήθηκα, αλλά θα μπορούσα στην πρώτη φάση. Όμως πραγματικά τα συμπτώματα σε ένα μήνα, δηλ 4 συνδρίες πχ είχαν ήδη απαλυνθεί, δεν ηταν δηλαδή τόσο τρομαχτικά. 1 μηνας βέβαια δεν νοείται θεραπεία. Το πόσο καιρό θα κάνεις τελικά και σε τί προσέγγιση πραγματικά εξαρτάται από εσένα και μέχρι που θέλεις να το πάς.. ή που σε πάει τέλος πάντων.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για να μη διαφημίσω ή δυσφημίσω, το σημαντικό είναι ο καθένας να μπορεί να "ακούει" τον εαυτό του, αν νιώσει ή όχι εμπιστοσύνη π.χ. με κάποιον θεραπευτή κλπ. Ας πούμε ότι για μένα το σημαντικό είναι να διαλέξεις έναν θεραπευτή μιας προσέγγισης ο οποίος να έχει εκπαιδευτεί σε αυτή (δηλ. έχει φάει άλλα 4-5 χρόνια μετά το πτυχίο του σε εκαπίδευση, να έχει κάνει ο ίδιος θεραπεία ατομική και ομαδική - το πιο σημαντικό το οποίο δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο!!- κλπ). Και αυτοι, δεν είναι απαραίτητα οι πιο ακριβοί..
Δεν είναι σκοπός μου να πω κάτι παραπάνω, ήθελα πραγματικά να μεταφέρω ένα αισιόδοξο μήνυμα, με πολλή κατανόηση και αλληλεγγύη.
06-10-2017, 10:55 #5
Δεν νομίζω οτι είναι διαφήμιση ή δυσφήμιση να μας πείς πόσες συνεδρίες χρειάστηκες στην δική σου περίπτωση (που δεν συμαίνει οτι θα υσχιει για όλους) για να μπορείς σήμερα να πεις με βεβαιότητα οτι θεραπεύτηκές. Οι περισσότεροι στον ένα μήνα βλέπουμε τα συμπτώματα να απαλύνονται..αλλά έχουμε δει και με περισσότερες συνεδρίες να επιστρέφουν πιο δυνατά απο ποτέ.. Οπότε θα μας βοηθούσε αν μας έλεγες πόσο καιρό κράτησε αυτή η προσπάθεια για να μπορείς σήμερα να νιώθεις έτσι πλέον και τόσο απελευθερωμένη.
Επίσης δεν είναι διαφήμιση να μας πεις την μέθοδο η προσέγγιση.. είναι μια συμβουλή..αν δεν μοιραστείς τέτοιες πληροδορίες μαζί μας πώς θα μας βοηθήσεις εκτός και αν μπήκες απλά για να πείς οτι εσύ τα κατάφερες αλλά δεν θα σας πώ πώς.. βρείτε το μόνοι σας..
Σκοπός απο αυτά τα μηνύματα αισιοδοξίας και "νίκης" είναι οχι να μας κάνουν να ζηλέψουμε αλλά να μας δώσουν μια κατεύθυνση αν πραγματικά αυτά τα μυνήματα έχουν σκοπό να βοηθήσουν...
07-10-2017, 13:48 #6
Και γω έχω περάσει την ίδια φάση... να μν μπορώ να φαω , να χάνω κιλά , να εχω ιλιγγους , διακοπτωμενο ύπνο με πανέμορφους εφιάλτες κ όλο το υποσυνείδητο στη φορα κλπ κλπ... για μήνες αυτό..
κ γω όντως στον πρώτο καιρό της ψυχοθεραπείας τα συμπτώματα αυτά εξασθενησαν κάπως... δε μπορούσα να βγω ούτε μέχρι τη γωνια λόγω αγοραφοβίας κλπ...
Τώρα πλέον ανταπεξερχομαι στη καθημερινότητά μ αλλά για να το κάνω αυτό έχω πέσει σε μια τρομερή απάθεια γτ αλλιώς θα έρθει η κατάρρευση :ρ
Δν κάνω πολύ καιρό ψυχοθεραπεία... 5 μήνες κ πάει καλά... απλά είναι αυτό π λες... Ενώ λειτουργώ κανονικά δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μ μελλοντικά με οποιονδήποτε τρόπο... άλλαξα σχολή, παράτησα τη προηγούμενη κ ξεκινάω τώρα... κ ούτε π ξέρω τί κάνω.. δε μπορώ να πάρω τη παραμικρή απόφαση για τη ζωή μ κ αποστασιοποιουμαι παρά πολύ συναισθηματικά απ τα πάντα...
Αν όντως αυτό π περιγράφεις αναφέρεται σε ενα ας το πούμε υπαρξιακό κενό (γτ έτσι το νιώθω εγω) κ σε μια απόσυρση ας πούμε.. όντως θα βοηθούσε να μας πεις τη προσέγγιση της θεραπείας κ το χρόνο π χρειάστηκε :-)
07-10-2017, 15:21 #7
Εγώ περνάω αυτή την σκοτεινή φάση τώρα. Είναι ελπιδοφόρο να ξέρεις πως κάποια στιγμή μπορείς να βγεις από εκεί και να αρχίσεις να ζεις πραγματικά. Μπράβο...
Εστάλη από Lenovo K50-t5 στο E-Psychology.gr Mobile App
09-10-2017, 08:34 #8
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑΣΕΜΙ!!!
Εστάλη από GT-I9305 στο E-Psychology.gr Mobile App