ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ / ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ / ΣΧΟΛΗ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ / ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ / ΣΧΟΛΗ

Καλημέρα ! Καλό χειμώνα , να έχουμε, με υγεία! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με την διαταραχή και την σχολή μου. Επίσης αν έχετε βιώσει κάτι αντίστοιχο με αυτό πού θα περιγράψω , ή έχετε να μου προτείνετε κάτι θα με βοηθούσε , ειλικρινά , πάρα πολύ.
    Διαγνώστηκα με ocd , κατάθλιψη , κρίσεις πανικού τον Μάιο 2013. Στην σχολή, ήμουν στο 3ο έτος , όταν ξεκίνησε η έντονη συμπτωματολογία, πού δεν μου επέτρεπε πια όχι μόνο να πάω στην σχολή αλλά και να μείνω στην πόλη όπου σπούδαζα. Επέστρεψα από το 2013 , στην πόλη μου , στο πατρικό μου. Την σχολή την άφησα με την έννοια των παρακολουθήσεων. Στις εξεταστικές πήγαινα κανονικά. Κάποια στιγμή , τα συμπτώματα μου ήταν τέτοια (Κρίσεις πανικού , υπερκινητικότητα , επιθετικότητα) πού για 3 χρόνια δεν πήγαινα καθόλου στις εξεταστικές ή αν πήγαινα έδινα βία 2 μαθήματα . Από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι κι αυτόν πήγαινα κανονικά σε κάθε εξεταστική. Μου είναι δύσκολο όμως , πολύ. Ο ψυχίατρος μου , η ψυχολόγος μου , μου πρότειναν να ζητήσω προφορική εξέταση αντί γραπτής. Δεν ξέρω ρε παιδιά, ντρέπομαι να το κάνω. Το θεωρώ ανήθικο. Επίσης φοβάμαι, μήπως βιώσω ρατσισμό. Είμαι μπερδεμένη. Πρακτικά με βολεύει περισσότερο το προφορικό διότι δεν θα έχει κόσμο. Από την άλλη συναισθηματικά μου κάθεται "βαρύ" για κάποιον λόγο.
    Πώς σας φαίνεται όλο αυτό ? Ποιά η γνώμη σας?? :confused:

Senior Member
    Εχω ζησει παρομοια οταν σπουδαζα...
    Κοιτα, τα προφορικα οντως βοηθανε αν εχεις διαβασει. Γνωμη μου, να ζητησεις προφορικα, ο στοχος σου ειναι να κινηθεις ευελικτα για να περασεις τα μαθηματα και να παρεις πτυχιο. Τι σε νοιαζει τι κανουν οι αλλοι? μπορει να εξεταστεις μαζι με αλλους στα προφορικα, δε σημαινει οτι θα εισαι μονη σου τελειως.

Τι ψυχαναγκασμους εχεις? και τι συμπτωματα??
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Εχω ζησει παρομοια οταν σπουδαζα...
    Κοιτα, τα προφορικα οντως βοηθανε αν εχεις διαβασει. Γνωμη μου, να ζητησεις προφορικα, ο στοχος σου ειναι να κινηθεις ευελικτα για να περασεις τα μαθηματα και να παρεις πτυχιο. Τι σε νοιαζει τι κανουν οι αλλοι? μπορει να εξεταστεις μαζι με αλλους στα προφορικα, δε σημαινει οτι θα εισαι μονη σου τελειως.

Τι ψυχαναγκασμους εχεις? και τι συμπτωματα??
    Καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση σου , στο πρόβλημα μου. Εκτός από διαταραχή έχω και προσωπικότητα ψυχαναγκαστική. Τα συμπτώματα μου , συγκεκριμένα , σε ότι αφορά την σχολή είναι τα εξής: δεν πάω να δώσω μάθημα αν δεν είμαι τέλεια διαβασμένη , δεν μπορώ να κάτσω σε άλλη θέση από την τυχερή μου , θέλω να βρίσκομαι συνέχεια σε πόρτα ανοιχτή για να φύγω αν συμβεί κάτι , αν κάποιος βήχει μέσα στην αίθουσα αυτόματα , η προσοχή μου πέφτει στο πρόσωπο αυτό και ξεκινάω σενάρια για το τί έχει και τελετουργικά για να μην το αποκτήσω εγώ. Εννοείται πώς στον φόβο μιας αρρώστιας , καθόλου δεν με νοιάζει το γραπτό μου πια. Τέλος φοβάμαι πολύ τον κόσμο πού μαζεύει το κάθε μάθημα. Τους επιτηρητές νομίζω ότι με κοροϊδεύουν . Τέλος έχω φοβία και με 2 καθηγητές μου. Αυτά πάνω κάτω

Senior Member
    μπωρεις να βγαλεις χαρτι για προφορικα με ψυχικες διαταραχες; εγω νομιζα μονο με δυσλεξια η αν σπασεις το χερι σου, παντως τα προφορικα εχουν και αυτα τη δυσκολια τους........

Senior Member
    Quote Originally Posted by xristinaxrkd View Post
    Καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση σου , στο πρόβλημα μου. Εκτός από διαταραχή έχω και προσωπικότητα ψυχαναγκαστική. Τα συμπτώματα μου , συγκεκριμένα , σε ότι αφορά την σχολή είναι τα εξής: δεν πάω να δώσω μάθημα αν δεν είμαι τέλεια διαβασμένη , δεν μπορώ να κάτσω σε άλλη θέση από την τυχερή μου , θέλω να βρίσκομαι συνέχεια σε πόρτα ανοιχτή για να φύγω αν συμβεί κάτι , αν κάποιος βήχει μέσα στην αίθουσα αυτόματα , η προσοχή μου πέφτει στο πρόσωπο αυτό και ξεκινάω σενάρια για το τί έχει και τελετουργικά για να μην το αποκτήσω εγώ. Εννοείται πώς στον φόβο μιας αρρώστιας , καθόλου δεν με νοιάζει το γραπτό μου πια. Τέλος φοβάμαι πολύ τον κόσμο πού μαζεύει το κάθε μάθημα. Τους επιτηρητές νομίζω ότι με κοροϊδεύουν . Τέλος έχω φοβία και με 2 καθηγητές μου. Αυτά πάνω κάτω
    εκτος απο το βηχα, ολα τα αλλα περιπου τα εχω ζησει ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΨ. Ελεγα οτι εγω ειμαι η περιεργη και εκκεντρικη....
    Διαβαζεις αποδοτικα? εισαι συγκεντρωμενη ή το μυαλο σου φευγει αλλου?? κατα τη μελετη εννοω
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Εγω ειχα φαει κολλημα, και το εχω ακομα, με τον αριθμο 10. Ό,τι γραψω/πω 10 φορες πιστευα οτι το ξερω τελεια, συνηγορουσε σε αυτο ότι οντως το μαθαινα και το ελεγα στο σχολειο οποτε επαιρνα καλους βαθμους.
    Ως τη β λυκειου δεν ηταν προβλημα. Προβλημα εγινε στις πανελληνιες με τη συσσωρευμενη κουραση, το 10 δεν ηταν αρκετο οποτε για να πιεστω παραπανω να μαθω ειχα φτασει σε μερικα μαθηματα να λεω μεχρι 50 φορες ολοκληρες παραγραφους, που φυσικα μετα απο 2-3 μερες ξεχνουσα τελειως.
    Στη σχολη ξεκινησα να λεω/γραφω παλι επι δεκα φορες, αλλα ξερεις η μεθοδος διαβασματος επρεπε να ειναι διαφορετικη οποτε δεν απεδιδε ή απεδιδε ελαχιστα και με τα χιλια ζορια. Απογοητευτηκα, αρα επεφτα πιο βαθια στα ψυχαναγκαστικα-καταναγκαστικα....
    Αυτο που με εβγαλε εξω απο ολο αυτο ηταν το οτι επιασα δουλεια, φοιτητρια, και εκει με τις παραστασεις που αλλαξα, πηρα μπρος και λειτουργουσα πιο ευελικτα. Και επειδη δουλευα ειχα δικαιωμα σε προφορικα, καπως ετσι πηρα πτυχιο.

Senior Member
    Βρισκομαι σε ιδια φαση μονο που ειμαι ακομα γ λυκειου!

Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App

Quote Originally Posted by pavlosla View Post
    μπωρεις να βγαλεις χαρτι για προφορικα με ψυχικες διαταραχες; εγω νομιζα μονο με δυσλεξια η αν σπασεις το χερι σου, παντως τα προφορικα εχουν και αυτα τη δυσκολια τους........
    Καλημέρα ! Δεν γνωρίζω αν μπορώ, να βγάλω χαρτί, πού να πιστοποιεί ότι πάσχω από κάποια διαταραχή. Γι αυτό κι απευθύνομαι σε εσάς εδώ , μήπως γνωρίζετε ή έχετε κάποια εικόνα. Ναι , γνωρίζω ότι τα προφορικά έχουν την δυσκολία τους , καθώς (τουλάχιστον στην σχολή μου) κι απαιτητικά είναι και προσωπικά , έχω κοπεί και σε μάθημα. Απλά στο μυαλό μου , τα φαντάζομαι πιο ανώδυνα σε σύγκριση με την διαδικασία των γραπτών εξετάσεων.

Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Εγω ειχα φαει κολλημα, και το εχω ακομα, με τον αριθμο 10. Ό,τι γραψω/πω 10 φορες πιστευα οτι το ξερω τελεια, συνηγορουσε σε αυτο ότι οντως το μαθαινα και το ελεγα στο σχολειο οποτε επαιρνα καλους βαθμους.
    Ως τη β λυκειου δεν ηταν προβλημα. Προβλημα εγινε στις πανελληνιες με τη συσσωρευμενη κουραση, το 10 δεν ηταν αρκετο οποτε για να πιεστω παραπανω να μαθω ειχα φτασει σε μερικα μαθηματα να λεω μεχρι 50 φορες ολοκληρες παραγραφους, που φυσικα μετα απο 2-3 μερες ξεχνουσα τελειως.
    Στη σχολη ξεκινησα να λεω/γραφω παλι επι δεκα φορες, αλλα ξερεις η μεθοδος διαβασματος επρεπε να ειναι διαφορετικη οποτε δεν απεδιδε ή απεδιδε ελαχιστα και με τα χιλια ζορια. Απογοητευτηκα, αρα επεφτα πιο βαθια στα ψυχαναγκαστικα-καταναγκαστικα....
    Αυτο που με εβγαλε εξω απο ολο αυτο ηταν το οτι επιασα δουλεια, φοιτητρια, και εκει με τις παραστασεις που αλλαξα, πηρα μπρος και λειτουργουσα πιο ευελικτα. Και επειδη δουλευα ειχα δικαιωμα σε προφορικα, καπως ετσι πηρα πτυχιο.
    Καλημέρα!!! Κι εγώ πριν μου γίνει διάγνωση για ιψδ , πίστευα πώς είμαι παράξενη. Επίσης τα τελετουργικά μου , τα έκανα κρυφά. Δεν ήθελα να με βλέπουν , οι άλλοι. Δεν σου κρύβω πώς το κάνω μέχρι και σήμερα. Χαίρομαι πού βρήκες τον δρόμο σου και κάπως έχεις καταφέρει να νικήσεις εσύ τον ψυχαναγκασμό κι όχι αυτός εσένα!! :D

Quote Originally Posted by iwannaaa View Post
    Βρισκομαι σε ιδια φαση μονο που ειμαι ακομα γ λυκειου!

Καλημέρα ! Δεν είναι ευχάριστό , να είσαι στην ίδια φάση με εμένα . Με στεναχωρεί αυτό , γιατί είσαι μικρότερη μου και δεν θα θελα να ταλαιπωρούνται κι άλλοι σαν εμένα. Επίσης το γεγονός, ότι βρίσκεσαι στην τρίτη λυκείου , το κάνει ακόμη πιο δύσκολο για σένα φαντάζομαι. Έχεις βρει κάποιον τρόπο , να το διαχειρίζεσαι όλο αυτό ???

Senior Member
    Τιποτα αποτελεσματικο δυστυχως

Senior Member
    Καλημέρα ! Δεν γνωρίζω αν μπορώ, να βγάλω χαρτί, πού να πιστοποιεί ότι πάσχω από κάποια διαταραχή. Γι αυτό κι απευθύνομαι σε εσάς εδώ , μήπως γνωρίζετε ή έχετε κάποια εικόνα. Ναι , γνωρίζω ότι τα προφορικά έχουν την δυσκολία τους , καθώς (τουλάχιστον στην σχολή μου) κι απαιτητικά είναι και προσωπικά , έχω κοπεί και σε μάθημα. Απλά στο μυαλό μου , τα φαντάζομαι πιο ανώδυνα σε σύγκριση με την διαδικασία των γραπτών εξετάσεων.
    Σε καθε σχολη οι κανονες μπορει να διαφερουν. Καλου κακου πηγαινε στη γραμματεια και ρωτα, πες το προβλημα σου και ρωτα αν με πιστοποιηση ψυχιατρου μπορεις να δινεις τις εξετασεις προφορικα αντι γραπτα. Δεν ειναι ανηθικο. Ανηθικο θα ηταν αν ελεγες ψεματα. Οι συμφοιτητες σου ειναι ηδη σε προνομιουχα θεση γιατι δεν αντιμετωπιζουν τα θεματα που εχεις εσυ.

Σε καταλαβαινω. Κι εγω φοιτητρια ειμαι και πασχω απο ΙΔΨ. Χαρτι εχω δωσει αλλα για να κανω αναστολη λογω καταθλιψης αλλα ο,τι εγραψες για τις εξετασεις το αντιμετωπιζω κι' εγω, απο την 3η λυκειου που με επιασε η πρωτη κριση πανικου. Μην το αφησεις, κυνηγα αυτα που δικαιουσαι.

Quote Originally Posted by iwannaaa View Post
    Τιποτα αποτελεσματικο δυστυχως

Και τί κάνεις ? Πως το διαχειρίζεσαι όλο αυτό? Έχεις ζητήσει βοήθεια? (Συγνώμη αν φαίνομαι αδιάκριτη αλλά αν μια φορά στεναχωριέμαι για ένα συνομήλικο ή μεγαλύτερό μου , στεναχωριέμαι περισσότερο για ένα παιδί μικρότερο )

Quote Originally Posted by blackbird View Post
    Σε καθε σχολη οι κανονες μπορει να διαφερουν. Καλου κακου πηγαινε στη γραμματεια και ρωτα, πες το προβλημα σου και ρωτα αν με πιστοποιηση ψυχιατρου μπορεις να δινεις τις εξετασεις προφορικα αντι γραπτα. Δεν ειναι ανηθικο. Ανηθικο θα ηταν αν ελεγες ψεματα. Οι συμφοιτητες σου ειναι ηδη σε προνομιουχα θεση γιατι δεν αντιμετωπιζουν τα θεματα που εχεις εσυ.

Σε καταλαβαινω. Κι εγω φοιτητρια ειμαι και πασχω απο ΙΔΨ. Χαρτι εχω δωσει αλλα για να κανω αναστολη λογω καταθλιψης αλλα ο,τι εγραψες για τις εξετασεις το αντιμετωπιζω κι' εγω, απο την 3η λυκειου που με επιασε η πρωτη κριση πανικου. Μην το αφησεις, κυνηγα αυτα που δικαιουσαι.
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξη σου. Η σιγουριά πού μου δείχνεις μέσα από το μήνυμα , δεν μπορείς να φανταστείς , πόσο ενθαρρυντική είναι για μένα. Σχετικά με την αναστολή σπουδών , πού έχεις κάνει , έχω να σου πω , πώς κι εγώ δεν μπορούσα για σχεδόν 3 χρόνια , να πηγαίνω σε εξετάσεις.(εννοείται και σε παρακολούθηση μαθημάτων) Μόλις το Σεπτέμβριο του 2016 και μέχρι κι αυτήν μπόρεσα να πηγαίνω σταθερά. Με την βοήθεια συνοδού όμως. Τώρα είσαι καλύτερα ?

Senior Member
    Στο διαβασμα, στη μελετη τι τελετουργικα εχεις??

Page 1 of 2 12 LastLast